Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Magda Gessler w naszym mieście..
PostNapisane: 16 września 2011, o 15:39 
Przyjaciel forum

A mnie się podobała kuchenna rewolucja było śmiesznie :D na temat prowadzenia restauracji wypowiadać się nie będę ;)
kucharz Piotruś był zabawny i sympatyczny i ogólnie miło się oglądało :grin:
Pani Magda Gessler musi na początek oczernić funkcjonowanie każdego lokalu , na tym polega ten program, generalnie reżyserka od wejścia do wyjścia, każdy odcinek wygląda tak samo tylko aktorzy są zawsze inni :grin:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 września 2011, o 16:20 

Popieram Hopeczke. Pójdzmy grupą i oceńmy. Ja tam nigdy nie jadłem.
Jeszcze 30 reklam i odpali mi się ten odcinek w internecie :D :?

PostNapisane: 16 września 2011, o 17:31 

na tvnplayer.pl jest za freeko i bez reklam :D

PostNapisane: 16 września 2011, o 17:34 

Nie mozna tam isc wieksza grupa, bo jak bylo widac na filmie kuchnia wyposazona byla w 2 (slownie dwa) kawalki miesa na stek, bodajze wolowy. Wiec jak wiekszosc wpadnie na pomysl zeby takiego zjesc to moze dojsc do zamieszek ;)

PostNapisane: 16 września 2011, o 17:41 

kapec napisał(a):
Nie mozna tam isc wieksza grupa, bo jak bylo widac na filmie kuchnia wyposazona byla w 2 (slownie dwa) kawalki miesa na stek, bodajze wolowy. Wiec jak wiekszosc wpadnie na pomysl zeby takiego zjesc to moze dojsc do zamieszek ;)

A może to właśnie dobry pomysł?

PostNapisane: 16 września 2011, o 20:16 

My już kombinujemy ze znajomymi, żeby w ekipie 40 osób pójść do lokalu i zrobić jakieś duże zamówienie i sprawdzić, jak się wyrabiają. Jacyś chętni do akcji?

PostNapisane: 16 września 2011, o 20:19 

Tatalna porażka :!: Jeśli właściciele mają takie podejście do własnego biznesu i zatrudniają personel bez doświadczenia, to takie są efekty :grin: . Żadna restauracja bez zaangażowania szefostwa i doświadczonego kucharza nie odniesie sukcesu.

PostNapisane: 16 września 2011, o 20:19 

LisuCFH napisał(a):
My już kombinujemy ze znajomymi, żeby w ekipie 40 osób pójść do lokalu i zrobić jakieś duże zamówienie i sprawdzić, jak się wyrabiają. Jacyś chętni do akcji?

Od razu zobaczyłbyś jak jeden z obsługi leci do najbliższego masarniczego po mięso, a kelnerka po zakup talerzy do AGD Korczyca. :)

PostNapisane: 16 września 2011, o 20:22 

LisuCFH napisał(a):

Tylko najedzcie się przed wyjściem z domu, bo nie wiem czy zrealizują Wasze zamówienia tego samego dnia :D :P

PostNapisane: 16 września 2011, o 21:07 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Może pójdziemy większą grupą? :)

Brzmi zachęcająco.

Ostatnio jak tam byliśmy to nic nie zjedliśmy, czas to naprawić, tylko boje się, że pieniążki będą wyrzucone w błoto :roll:

PostNapisane: 17 września 2011, o 22:42 
Ciekawe czy już mają menedżera. A ten Piotruś był niezły. Jak by zamknęli kiedyś lokal, to może iść do kabaretu jakiegoś :D

PostNapisane: 18 września 2011, o 18:53 

Byłam tam z mężem i jedliśmy dwa razy, tzn. w Rodeo SH... Drugi raz poszliśmy, żeby dać im szansę... Jak nie przepadam za kuchennymi rewolucjami Pani M.G., tak w tym wypadku zgadzam się z oceną w 100%. Jak można być mięsożercą i mieć tak wybimbane na innych mięsożerców?! Jedno jest pewne, dziękuję Pani M.G. za wspaniałą podpowiedź. Dzięki niej jadłam dzisiaj pyszności w Grudziądzu w SH Majero :D . Od wielu miesięcy nie jadłam nic tak pysznego w okolicy. Miła atmosfera, pysznie i uczciwie pod względem cenowym. Pani na wstępie powiedziała, że trzeba poczekać niestety koło godziny, ponieważ mają dużo gości. Poczekaliśmy przy chlebie ze smalcem, oczywiście. Po 40 minutach zajadaliśmy ładnie podane, smaczne mięsko. Pani była zainteresowana, czy pierożki zamawiamy dla małego i czy lepiej podać je wcześniej. :grin: Doradzano, gdzie nie siadać z dzieckiem i na czas naszej obecności zmniejszono nawiew klimy. O nic nie musieliśmy prosić. Po prostu normalne zainteresowanie klientem. Dawno nie czułam się tak dobrze w knajpie, dlatego tak się dzisiaj udzielam :D Polecam gorąco!

W Kwidzynie to już naprawdę mam problem, gdzie zjeść i nie tylko. Najczęściej to jest drogo i byle jak. I w knajpach, i w kawiarniach, i w sklepikach, i w marketach :evil: Ten odcinek kuchennych rewolucji Pani M.G., to podsumowanie większościowego podejścia do własnego biznesu w Kwidzynie - brak zaangażowania. A przecież każdy, kto ma udany interes potwierdzi, że zaangażowanie jest konieczne i nie jest to łatwy kawałek chleba!

PostNapisane: 21 września 2011, o 08:43 

Przecież nie zrobiła tam żadnej kuchennej rewolucji i jak to powiedziała jedzenie jest ... DOBRE ;/ woow

PostNapisane: 23 września 2011, o 23:29 

Byłem przed i po. Po zdecydowanie chciałem dać szansę, ponieważ skusiła mnie opinia- ale jedzenie jest dobre. To, że oczywiście już była inna ekipa niż na początku programu i na jego końcu, to chyba nie muszę wspominać. Cały pic w Kwidzynie według mnie polega na tym, iż zdecydowana większość właścicieli myśli, iż Kwidzyniacy to idioci, którzy nie mają o niczym pojęcia. W ten sposób starają się stworzyć coś co będzie oszukane, ale w zaparte kłamią, że to jest najprawdziwsza prawda.

Maxim ze swoimi zupami z proszku?
Miłosna ze swoim pasztetem z kaczki, który jest pasztetem z puszki "kogucik". Podająca świniaka zamiast innego mięsa z nadzieją, że klient może się nie kapnie?
Zielony Pieprz, w którym czasami trzeba czekać 40 minut na przystawkę, chociaż jest się jedynym stolikiem w środku?

To są te restauracje? A spójrzmy całkowicie inaczej, taki Cymes- tam nikogo nie oszukują, że są restauracją, a zawsze jest smacznie i człowiek aż chce wracać.

Wracając jednak do wątku tytularnego. Beria według mnie w tym temacie całkowicie się ośmieszyłeś i wyjaśnię to czemu. W obuwniczym chcę sprzedawcy. Czemu? Bo ma sprzedawać. Chcę sprzedawcy znającego temat. Czemu? By mi doradził. Riposta ze szpitalem według mnie idealna, trudno było na to odpisać coś inteligentnego, no i jak widać się nie udało. Nie masz pojęcia co to jest medium rare czy well done. Nie musisz, ale to jest temat, w którym zapewne wypowiada się parę osób, które wiedzą i jak zamawiają medium rare to nie chcą dostać medium, jak zamawiają blue, to nie chcą medium rare. I im smakować nie będzie, choćby stek był wspaniale doprawiony. Czemu? Ponieważ umiejętność wysmażenia steka to część jego smaku. Jak jednak knajpa, która uważa się za typowo stekową może zrobić stek blue, jeśli do tego prawidłowo powinniśmy użyć salamandry, której w tym lokalu po prostu nie ma?! Ponadto ceny wskazują, że knajpa się szanuje. To skoro knajpa się szanuje, to niech szanuje i klienta. Nie może być tak, że za steka trzeba zapłacić jak w porządnej knajpie w dużym mieście, cena T-Bona przekracza cenę ze stolicy, a ja mam jeść steka jakimś nożem kupionym obok w AGD i się przy tym męczyć. Marudzę? A i owszem! Ale dla mnie jedzenia steka to pełna przyjemność! Taką samą jaką mam z używania pałeczek do sushi. Jakby mi ktoś powiedział, że ma tylko widelec, bo pałeczki im się nie kalkulują, to też byłbym zły i odechciałoby mi się jeść.

Kwidzyniacy to nie są idioci, a przede wszystkim szanują swój czas i pieniądze. Wielu zapewne po produkcji programu pójdzie z ciekawości. Ja też tak zrobiłem. Wyszedłem niesamowicie zniesmaczony z uboższym portfelem, a co najważniejsze- od progu myślałem gdzie iść coś zjeść. Być może właściciele wyciągną jakieś wnioski i już jutro będzie inaczej, a cały ten komentarz będę mógł sobie wsadzić w nos. Może. Ja jednak byłem dwa razy i w tym przypadku nie sprawdzi się porzekadło "Do trzech razy sztuka".

PostNapisane: 25 września 2011, o 11:18 

Witam

Popieram przedmówcę w 100%. Też już mam dosyć traktowania Kwidzyniaków jak idiotów . Płacą za 2 osoby 60-80zł każdy ma ochotę zjeść coś pysznego (poznać coś nowego ,dobrego innego niż w domu) ,a w tym lokalu to po prostu kpina.

Każdy myśli, że w Kwidzynie wystarczy wyłożyć gotówkę ,a interes sam się będzie kręcił. Niestety w gastronomi moim zdaniem się tak nie da .
Jestem z tych osób, którzy zawsze dają szansę nowym lokalom .Jeszcze przed tym programem byłem w tym lokalu ,mimo że nie było dużo osób na zamówienie czekałem ponad 30min ,jedzenie dało się zjeść ,ale za takie ceny oczekuje się dużo więcej.Ceny jak w Sopocie ,a jakość jak w taniej stołówce.Program mnie tylko utwierdził w przekonaniu ,że coś tu nie halo .Niestety ja już tego lokalu nie odwiedzę.
Jak będę miał ochotę na dobrego steaka to pojadę do Grudziądza(Byłem potwierdzam,dobre jedzenie i przyjemny klimat).

PS. Moim zdaniem tego typu lokale nie powinny się nazywać restauracją. Idąc do Baru, wiemy czego możemy się spodziewać ,tak samo powinno być "z restauracją". Restauracja - to klimat , dobry smak ,dobra obsługa.Niestety tam tego nie ma.

Pozdrawiam
Soho

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1