Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kwiatki PKSu
PostNapisane: 25 lutego 2011, o 20:16 

dzieki wielkie ale pytalem sie tylko tak na przyszlosc :) jak bym musial skorzystac to czy wchodzi w rachube :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 lutego 2011, o 04:41 

Spoko nie ma problemu.
Do końca ukończenia studiów będę jeździł (jeśli nie wypadnie mi zmiana). Bardziej problemem jest powrót z Prabut. W niedzielę lub w sobotę po 21. Jakby coś masz mój numer puść sms`a.

PostNapisane: 13 grudnia 2011, o 18:32 
Przyjaciel forum

Hej.

Może ktoś pomoże.
Poszukuję autobusu z Kwidzyna do Gdańska.
Na http://www.pkskwidzyn.pl/index.php/rozk ... 2-08-27-13 są 2 możliwości
albo 6:00, 10:00, 16:00 rozkład ważny od 01.12.2011, patrząc jednak tu http://www.pkskwidzyn.pl/index.php/gdansk mamy autobusy 10:00, 13:30, 19:00. rozkład ważny od 01.12.201 :)
Dodzwonić się o tej porze nie można, więc może ktoś z Was jeździ i potwierdzi, który rozkład jazdy jest aktualny?

PostNapisane: 13 grudnia 2011, o 19:19 
Przyjaciel forum

Ten drugi link to nie są przypadkiem odjazdy z Gdańska do Kwidzyna :?:

PostNapisane: 13 grudnia 2011, o 21:37 

Dokładnie. Pierwszy link to odjazdy z Kwidzyna, a drugi z Gdańska.

PostNapisane: 14 grudnia 2011, o 19:38 

powiem tak pewnego razu pani na dworcu zachodnim w warszawie powiedziała że kwidzyn i sztum to miasta zapomniane przez polske ?az sie na usta ciśnie zeby miasto takie jak kwidzyn nie miało zadnego połączenia ze stolicą polski ?tak jest ze wszystkim w kwidzynie wszyscy na tym forum smieja sie z Grudziądza tylko grudziądz wyprzedza we wszystkim Kwidzyn !

PostNapisane: 14 grudnia 2011, o 19:44 

syndykat3 napisał(a):
powiem tak pewnego razu pani na dworcu zachodnim w warszawie powiedziała że kwidzyn i sztum to miasta zapomniane przez polske ?az sie na usta ciśnie zeby miasto takie jak kwidzyn nie miało zadnego połączenia ze stolicą polski ?tak jest ze wszystkim w kwidzynie wszyscy na tym forum smieja sie z Grudziądza tylko grudziądz wyprzedza we wszystkim Kwidzyn !
Żalisz się,czy chwalisz?

PostNapisane: 14 grudnia 2011, o 20:29 

Kwidzyński PKS?
Na trasie Kwidzyn-Ryjewo, był taki okres gdzie jadąc do pracy o 5;16 płaciłem za bilet 2,80 a wracając z pracy płaciłem 3 zł.
Następnego dnia jadąc na drugą zmianę zapłaciłem 3,50 a wracając 3 zł. Żenada.

Autobusy systemowe jeżdżą jeszcze w miarę punktualnie w okresie letnim, do pierwszych początków zimy...

Dzisiaj czekałem na autobus, powinien być o 16:27 a przyjechał 16:45... 18 minut spóźnienia przy stosunkowo dobrych warunkach pogodowych., aż strach pomyśleć co będzie w zimę, gdy zacznie padać śnieg...

A wsiadając do autobusu podczas deszczu najpierw należy sprawdzić czy suche siedzenie a z dachu nie będzie kapało na głowę.

PostNapisane: 14 grudnia 2011, o 23:31 

dam18 napisał(a):
Kwidzyński PKS?
Na trasie Kwidzyn-Ryjewo, był taki okres gdzie jadąc do pracy o 5;16 płaciłem za bilet 2,80 a wracając z pracy płaciłem 3 zł.
Następnego dnia jadąc na drugą zmianę zapłaciłem 3,50 a wracając 3 zł. Żenada.

Autobusy systemowe jeżdżą jeszcze w miarę punktualnie w okresie letnim, do pierwszych początków zimy...

Dzisiaj czekałem na autobus, powinien być o 16:27 a przyjechał 16:45... 18 minut spóźnienia przy stosunkowo dobrych warunkach pogodowych., aż strach pomyśleć co będzie w zimę, gdy zacznie padać śnieg...

A wsiadając do autobusu podczas deszczu najpierw należy sprawdzić czy suche siedzenie a z dachu nie będzie kapało na głowę.

Zacznij jeździć PKP to docenisz 18 minutowe spóźnienia ;)

PostNapisane: 15 grudnia 2011, o 16:18 

beria napisał(a):
Zacznij jeździć PKP to docenisz 18 minutowe spóźnienia ;)

Tak się składa że PKP przemieszczałem się bardzo często w okresie zimowym i to na trasach długo dystansowych.
Pociąg zawsze przyjeżdżał punktualnie, raz się tylko mi zdarzyło że przyjechał z 10 minutowym opóźnieniem.
Jeżdżąc arriva również nie zdarzyło mi się żeby pociąg przyjechał z jakimś szczególnie dużym opóźnieniem.
Poruszając się pociągami z Krakowa do jego okolic, również nie było problemu.

Ale też wcale nie jest tak kolorowo. Jadąc któregoś dnia stałem od Malborka do Warszawy na korytarzu, gdzie szyby były zamarznięte od środka. Cóż...

PostNapisane: 15 grudnia 2011, o 21:26 

Ja chyba miałem najlepszą akcję, po "renowacji" strony pks'u sprawdziłem sobie rozkład jazdy do Prabut z nadzieją, że jest aktualny. Wszystko pięknie w sobotę autobus o 5 rano więc na 5.46 na pociąg do Olsztyna spokojnie zdążę. Dochodzę na pks a tam na tablicy widnieje autobus o 5.10 w dodatku jeżdżący tylko od poniedziałku do piątku. Podszedłem więc pod informację, jako że ta czynna jest od 5.00 a była godzina 4.56 to poczekałem aż dwóch panów łaskawie podniesie rolety w oknach. Doczekałem się, no więc pukam w okno aby któryś z nich podszedł. I co....otóż jeden z nich spojrzał się na mnie z uśmiechem i nawet nie zrobił kroku do okienka by mi wyjaśnić niejasności dotyczące rozkładu.

Skończyło się na tym, że do Prabut zawiózł mnie ojciec samochodem. A gdy w poniedziałek podszedłem wyjaśnić tę sytuację to już nikt nie mógł mi nic wyjaśnić bo rozkład był poprawiony. A dwóch panów jak się okazało kierowców akurat nie było.

Co do PKP to nawet się wypowiadać nie powinienem, ale za komentarz niech wystarczy 3 godzinne opóźnienie pociągu do Olsztyna w zeszłym roku.

PostNapisane: 16 grudnia 2011, o 07:27 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Ale też wcale nie jest tak kolorowo. Jadąc któregoś dnia stałem od Malborka do Warszawy na korytarzu, gdzie szyby były zamarznięte od środka. Cóż...

Łe... Ja razu pewnego jadąc do Katowic postanowiłem zamiast czekać 2 czy 3 godziny w Malborku na przesiadkę pojechać do stacji opoczątkowej czyli do Gdyni i wsiąść spokojnie do pustego pociągu. No i niestety z nad morza wracała do Katowic jakaś kolonia, która miała zaklepane 2 czy 3 wagony. O dodatkowych nikt nie pomyślał. 11 godzin na stojąco i to jeszcze w nocy :570: .
A żeby było chociaż trochę na temat to kiedyś jadąć z Gdańska PKSem w autobusie częściow odkleiła się boczna szyba :565: . Zgłosiłem fakt kierowcy, bo to kawał szkła, który jakby odpadł całkiem to z pewnością zdażyła by się jakaś tragedia. Niestety pan nie był w stanie nic zrobić i tak jechaliśmy do samego Kwidzyna.

PostNapisane: 16 grudnia 2011, o 07:33 

tyle tych opóźnień a ja regularnie do gda jeżdżę i jakoś góra z 3 razy pociąg miałem opóźniony:) z tego raz się wykoleił we wrzeszczu i o dziwo arriwa 1,5 h poczekała na nas w malborku.

co do informacji pks to nie ma co się pytać bo oni nic nie wiedza tylko kasę biorą:) dwa razy bylem się pytać o coś i takie cuda opowiadali ze u kierowcy 100% inne info dostałem które całkowicie się zgadzało

PostNapisane: 16 grudnia 2011, o 08:36 

Wiele przygód miałam z pks czy pkp... Choćby powrót z 3miasta do Kwidzyna. Niestety musiałam jechać ostatnim połączeniem (PKP) Pociąg z Gdańska do Malborka spóźnił się jakieś 15 min -20 min. Arriva nie poczekała, wspomniałam, że to było ostatnie połączenie... No coż szybki telefon do chłopaka czy czasem jakiegoś piwka już nie wypił i czy nie może przyjechać po mnie... Przyjechał. Zastanawia mnie tylko co zrobiła wycieczka szkolna, która była w takiej samej sytuacji jak ja...

A teraz codziennie dojeżdżam do Kwidzyna z Gardeji - ów jak dobrze, że jeżdżę busem prywatnej firmy, bo to co jeździ jako PKS to chyba jakiś cud, przecież to ledwo się trzyma...

PostNapisane: 16 grudnia 2011, o 09:53 

Bonne napisał(a):
...Gardeji...

Gardei kobieto z Kwidzyn ia :-P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1