Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Budowa na Chrobrego za placem zabaw
PostNapisane: 19 czerwca 2012, o 12:47 
Przyjaciel forum

Moje źródło mówi, że siłownia, fitness club.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 czerwca 2012, o 13:01 

MOje tak samo . Ciekawa i moim zdaniem potrzeba inwestycja na tym osiedlu .

PostNapisane: 19 czerwca 2012, o 13:01 
A może to Magnum się przenosi? W starym lokalu nie ma zbyt dużo miejsca pod rozwój.

PostNapisane: 19 czerwca 2012, o 13:24 

Dokladnie. Miejsce po obecnym magnum zostalo sprzedane (bodajze szkola odkupila ale nie jestem pewien) a Magnum zostanie przeniesione do nowobudowanego obiektu. Mialo to sie wszystko do wrzesnia wydarzyc ale cos watpie, zeby w ciagu 3 miesiecy mozna bylo na gotowo nowy klub wybudowac.

PostNapisane: 19 czerwca 2012, o 15:32 
Przyjaciel forum

Czy ktoś może mi powiedzieć jaki to numer działki? bo mi to pasuje pod tą, która jest ogłoszona w bip'ie jako przeznaczona na sprzedaż, ale mogę się mylić.

Cytuj:
Burmistrz Miasta Kwidzyna
działając w oparciu o przepisy działu II, rozdziału 4 ustawy z dnia 21.08.1997 roku o gospodarce nieruchomościami
(j.t. Dz. U. z 2010 roku Nr 102, poz. 651) oraz o rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 14.09.2004 r.
w sprawie sposobu i trybu przeprowadzania przetargów oraz rokowań na zbycie nieruchomości /D.U.Nr 207,
poz. 2108 z 2004 roku/.
ogłasza trzeci przetarg ustny nieograniczony na sprzedaż nieruchomości
oznaczonej nr działki 171/5 o pow. 1552 m2, położonej w Kwidzynie przy ul. Bolesława Chrobrego
Dane dotyczące nieruchomości oraz warunki przetargu:
1. Dla nieruchomości tej Sąd Rejonowy w Kwidzynie – V Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgę
wieczystą KW GD1I/00029873/4
2. Opisana wyżej nieruchomość przeznaczona jest pod budowę budynku usługowo-handlowego.
Nieruchomość jest niezabudowana, posiada dostęp do drogi publicznej (ul. Bolesława Chrobrego).
Dla nieruchomości tej zostały ustalone warunki zabudowy. Nieruchomość posiada możliwość uzbrojenia
w: wodociąg, kanalizację deszczową i sanitarną, energię elektryczną, gaz, co. Na terenie działki znajduje
się sieć energetyczna.
Cena wywoławcza netto nieruchomości wynosi 110.000 zł,
natomiast minimalna wysokość postąpienia 1% tej ceny.
3. Podana cena nie obejmuje podatku od towaru i usług, który zostanie doliczony do wylicytowanej
ceny, według zasad i stawek obowiązujących w dniu zawarcia umowy z nabywcą.
4. Termin złożenia wniosku przez osoby, którym przysługiwało pierwszeństwo w nabyciu ww.
nieruchomości na podstawie art. 34, ust. 1 pkt 1 i 2 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 roku o gospodarce
nieruchomościami, upłynął w dniu 11.01.2012 r.
5. Termin zagospodarowania nieruchomości:
– rozpoczęcie: przez które rozumie się wybudowanie fundamentów – 2 lata od dnia zawarcia umowy,
– zakończenie: przez które rozumie się wybudowanie budynku w stanie surowym zamkniętym – 5 lat
od dnia zawarcia umowy.
W przypadku niedotrzymania ww. terminów sprzedający może naliczyć kary umowne w wysokości
10% obowiązującej wartości gruntu za każdy rok po upływie terminu rozpoczęcia lub zakończenia
budowy.
Termin pierwszego przetargu: 24.02.2012 r.
Termin drugiego przetargu: 11.05.2012 r.
6. Nieruchomość stanowiąca przedmiot przetargu nie jest obciążona ograniczonymi prawami rzeczowymi
i nie ma przeszkód prawnych w rozporządzaniu nią.
7. Zapraszamy osoby fizyczne i prawne, zainteresowane nabyciem tej nieruchomości, do wzięcia udziału
w przetargu w dniu 29.06.2012 roku, o godzinie 1000 w pok. nr 007 Urzędu Miejskiego
w Kwidzynie przy ul. Warszawskiej 19.

8. Warunkiem przystąpienia do przetargu jest wniesienie wadium w wysokości 20.000 zł, do dnia
25.06.2012 roku, na konto Urzędu Miejskiego w Kwidzynie w Powiślańskim Banku Spółdzielczym
w Kwidzynie Nr 11830000090008210720000040. Za dzień dokonania powyższej wpłaty uważa się
dzień, w którym wadium znajduje się na wskazanym koncie. Wadium wpłacone w pieniądzu przez
uczestnika, który przetarg wygrał, zaliczone zostanie na poczet ceny nabycia. Pozostałym uczestnikom
wadium zostanie zwrócone niezwłocznie po zamknięciu przetargu na wskazane przez nich konto.
9. Osoby, którym przysługuje prawo do rekompensaty z tytułu pozostawienia nieruchomości poza
obecnymi granicami Rzeczypospolitej Polskiej w wyniku wypędzenia z byłego terytorium Rzeczypospolitej
Polskiej lub jego opuszczenia w związku z wojną rozpoczętą w 1939 r., zwalnia się z obowiązku
wniesienia wadium w wyznaczonym w ogłoszeniu o przetargu terminie, jeżeli do dnia 25.06.2012 roku
/pok. 007/ zgłoszą uczestnictwo w przetargu, przedstawią oryginał zaświadczenia lub decyzji potwierdzającej
prawo do zaliczenia wartości nieruchomości pozostawionych poza obecnymi granicami państwa
polskiego oraz złożą pisemne zobowiązanie do uiszczenia kwoty równej wysokości wadium ustalonego
w razie uchylenia się od zawarcia umowy.
10. Nieuregulowanie reszty ceny przed dniem zawarcia aktu notarialnego, uchylanie się od zawarcia umowy
notarialnej lub też niespełnienie wymogów wynikających z pkt. 12 spowoduje przepadek wadium,
a przetarg czyni niebyłym.
Strona 2 z 2
11. Osoba reprezentująca w przetargu osobę prawną winna okazać się stosownymi pełnomocnictwami.
12. Nabycie nieruchomości przez cudzoziemców może nastąpić w przypadku uzyskania zezwolenia
Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji, jeżeli wymagają tego przepisy ustawy z dnia 24 marca
1920 roku o nabywaniu nieruchomości przez cudzoziemców (Dz. U. z 2004 roku, nr 16, poz. 1758).
13. Burmistrz Miasta Kwidzyna zastrzega sobie prawo odwołania przetargu, o przyczynie poinformuje
zainteresowanych w lokalnej prasie.
14. Dodatkowych informacji o nieruchomości będącej przedmiotem przetargu udzielają pracownicy
Zespołu ds. Geodezji i Gospodarki Nieruchomościami Urzędu Miejskiego w Kwidzynie, pok. nr 007 lub
pod nr tel. (55) 64-64-717.
15. Koszty notarialne koszty opłat sądowych oraz koszty związane z przygotowaniem nieruchomości
do rozpoczęcia inwestycji, w tym m.in. wycinka drzew i krzewów, badanie geotechniczne gruntu
pokrywa nabywca.
Kwidzyn, dnia 23.05.2012 r.

PostNapisane: 19 czerwca 2012, o 16:08 

Nie wiem gdzie ta budowa bo nie byłem nawet zerknąć ale odpowiadając na Twoje pytanie Drosik na screenie zaznaczyłem działkę 171/5

Załączniki:
171-5.JPG
171-5.JPG [ 161.92 KiB | Przeglądane 7241 razy ]

PostNapisane: 19 czerwca 2012, o 17:30 

Ale jak dobrze kojarzę budowa jest na działce 66/2. Tym bardziej, że graniczy z domem p.Śmigielskiego przy ul Piastowskiej. Nie jestem na miejscu i nie jestem w stanie tego sprawdzić.

PostNapisane: 19 czerwca 2012, o 22:44 

Komin napisał(a):
Moje źródło mówi, że siłownia, fitness club.

To by się zgadzało. Teraz każda siłownia jest fitness clubem :).

PostNapisane: 20 czerwca 2012, o 06:41 

chester napisał(a):
Ale jak dobrze kojarzę budowa jest na działce 66/2. Tym bardziej, że graniczy z domem p.Śmigielskiego przy ul Piastowskiej. Nie jestem na miejscu i nie jestem w stanie tego sprawdzić.

Nie chodzi o tą działkę, mieszkam zaraz po 2 stronie ulicy i plac cały jest ogrodzony aż do ulicy, więc albo działka 171/5 chociaż może chodzić też o działkę 67/3 i 67/4

PostNapisane: 20 czerwca 2012, o 07:21 

Ja bardziej skłaniam się ku działce numer 171/5.

PostNapisane: 22 czerwca 2012, o 10:44 

Jeśli to siłownia Magnum, to... są wygrani z tą działanością, bo wszyscy z Piastowskiego muszą chodzić kawał
drogi na siłownię, na Sybiraków też wielu młodych, którzy pewnie chętnie skorzystają z usług
w niedalekiej okolicy. No i sprzęt nowy, to też plus, bo nie sądzę by te starocia ze starego Magnuma chcieli
przenosić w nowe miejsce.

PostNapisane: 22 czerwca 2012, o 12:12 

Wątpię aby mieli inwestować, aż tyle kasy w przeniesienie interesu. Sprzęt może i starszej daty ale zapewne cały czas sprawny.

PostNapisane: 22 czerwca 2012, o 12:59 

BombeL1916, no nie powiedziała bym. To bardzo wysłużony sprzęt i jeśli ktoś chce rozwijać interes,
to chyba sprzęt jest znacznie ważniejszy od pomieszczenia.

PostNapisane: 22 czerwca 2012, o 13:33 

Nie wiem jak wygląda sprzęt, w magnumie byłem ostatni raz ze 3, a może nawet 4 lata temu i to tylko kilka razy. Wtedy wszystko działało, nie wiem jak jest teraz, ale jeżeli sprzęt faktycznie nie nadaje się do ćwiczeń to należałoby go wymienić.

PostNapisane: 22 czerwca 2012, o 13:48 
Ostatni raz byłem tam jakoś z rok temu i jedyne co bym wymienił z maszyn to "narciarze" bo już tak dziwnie chodziły. A tak sprzęt do treningu siłowego czy bieżnie i rowerki były na przyzwoitym poziomie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1