Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Rodło Kwidzyn 2012/13
PostNapisane: 21 lipca 2012, o 21:37 

hm ... slyszalas o czyms takim ? jak brak swiezosci ? spowodowane intensywnoscia i natezeniem treningow plus gier kontrolnych ? zawodnicy jak dla mnie czuja w nogach te treningi i dlatego poruszali sie w porownaniu do pierwszego sparingu z ryjewem jak muchy w smole.. i w tym okresie wydaje mi sie ze wazniejsze jest wlasnie wytrenowanie sily motoryki zgrania i przecwiczenia roznych ustawien zespolu oraz taktyki anizeli wyniki sparingow

PostNapisane: 22 lipca 2012, o 23:31 

To masz dziwny pogląd na piłkę nożną, skoro dla Ciebie wynik nie ma znaczenia. Posluchaj, masz racje- treningi i sparingi są głownie po to by pilkarze mieli możliwość przećwiczenia danych ustawień taktycznych w grze,
no i żeby osiągali lepszą wydolność na boisku. Ale skoro w sparingu z taką słabą drużyną jest przegrana,
to znaczy, że coś tu jednak nie gra.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 lipca 2012, o 14:24 

zacznijmy od tego czy w ogole bylas na tym sparingu ???

PostNapisane: 23 lipca 2012, o 15:13 

Nie byłam. Ale rozmawiałam z osobami, które były. Odniosły takie same wrażenie jak ja, na temat gry Rodła w tym meczu.

PostNapisane: 24 lipca 2012, o 19:56 

a ja odnioslem takie samo wrazenie jak mowi trener w pomeczowej wypowiedzi .. ze chlopacy sa zmeczeni , a jak nogi nie moga to i glowa nie pomoze ... z kazdym kolejnym sparingiem powinno byc co raz lepiej .. mowisz ze wyniki w sparingach sa wazne ? co z tego ze Rodełko wygrywaloby wszystkie sparingowe mecze ... a przyszlaby liga kroczyliby od porazki do porazki .. liga jest najwazniejsza i wlasnie na nia ma przyjsc apogeum formy i zycze sobie zebysmy my kibice i nasi pilkarze mieli spokojna zime i nie musieli myslec i zamartwiac sie walka o zycie w 4 lidze na wiosne

PostNapisane: 25 lipca 2012, o 20:28 

brawo Rodło ;) super to dzisiaj wygladalo .. milo bylo popatrzec jak nasze Rodełko gra jak rowny z rownym ze swiezo upieczonym 3 ligowcem ... 1-1 ( prowadzilismy) oby tak dalej ;)

PostNapisane: 29 lipca 2012, o 11:31 

Wczoraj Rodło wygrało sparing 2:1 z Deltą Miłoradz.
Jonathan pojawił się na sparingu, bez formy. A może ta pogoda..

Załączniki:
Jonathan.jpg
Jonathan.jpg [ 167.9 KiB | Przeglądane 9102 razy ]

PostNapisane: 29 lipca 2012, o 12:22 

Gregor, on jest czarnoskóry.... więc jaka pogoda? Dla niego, to chyba nawet chłodno.
Mecz jak dla mnie był bardzo nużący, chyba to wina upałów. Wynik całkiem niezły, wydaje mi się,
że poziom obu drużyn był wyrównany.

PostNapisane: 29 lipca 2012, o 13:03 

Lilith ale wypaliłaś.... To że Jonathan jest czarnoskóry o niczym nie świadczy... Duchota i brak powietrza, którym można oddychać, szczególnie podczas wysiłku fizycznego, każdemu w ostatnich dniach się daje we znaki... Poza tym chłopak przebywa w Polsce od kilku lat, i jego organizm na pewno się zdążył przystosować do panujących u nas warunków klimatycznych... Jako inny przykład powiem, iż mój organizm też musiał się przystosować do warunków klimatycznych, panujących w bardzo gorących krajach (nie tylko jeśli chodzi o klimat :) ), w których spędziłem trochę czasu, dzięki "biurze podróży" MON... Człowiek tego nie widzi, nie czuje, ale organizm przystosowuje sie do panujących temperatur, do gęstości i ciśnienia powietrza, czy nawet dostosowuje florę bakteryjną ciała, do spożywanego w danej strefie klimatycznej pożywienia....

PostNapisane: 29 lipca 2012, o 13:12 

Lilith, więc czarnoskóry piłkarz nie może się męczyć przy tej pogodzie ? :)
Po prostu wychodzi brak treningów.

Kolejny sparing w najbliższy wtorek z Bałtykiem Gdynia o godzinie 17:00.

PostNapisane: 30 lipca 2012, o 14:00 

Gregor, jasne, ze nie może. Stanowczo mu tego zabraniam.
... hehe.

Wydaje mi się, że człowiek czarnoskóry lepiej znosi upały z racji naturalnego przystosowania jego organizmu
do takich warunków. Ale mlyniu, pewnie masz racje :) Skoro sam bywałeś w takich warunkach.

Mam nadzieje, że mecz z Bałtykiem będzie bardziej interesujący.

PostNapisane: 30 lipca 2012, o 14:07 

No własnie Lilith :) Ty też na pewno byś się przyzwyczaiła, jakbyś np. wyjechała na wakacje, załóżmy do Egiptu :) Z początku byś pewnie narzekała na to że strasznie gorąco (temp. rzędu 40-50 st. C), a po paru dniach temperatura pewnie nie byłaby już tak odczuwalna i byś w najlepsze zażywała kąpieli słonecznych na plaży :) Czyli Twój organizm też by się przystosował do panujących wokół warunków :)
A poniżej wrzucam artykuł z Kwidzyn.naszemiasto.pl o ostatnich sparingach Rodła :)
http://kwidzyn.naszemiasto.pl/artykul/1 ... a0d6,1,3,4

PostNapisane: 30 lipca 2012, o 14:33 

Jutrzejszy sparing jednak o 18-tej.

PostNapisane: 31 lipca 2012, o 20:14 

mecz zakonczyl sie wynikiem 0-1 dla Baltyku ...

Czemu jest taka waska kadra? nie moga znalezc 18 chetnych do grania chlopakow?

PostNapisane: 31 lipca 2012, o 21:29 

Fusku można poczytać komentarze na stronie Rodła, ale i bez nich nietrudno się domysleć, że wąska kadra w sparingach spowodowana jest i kontuzjami (Pruszkowski i Żuk), jak i względami zawodowymi, bowiem zawodnicy przecież normalnie pracują... Raczej nie doszukiwałbym się sensacji w komentarzach, że nowy trener prowadzi za ciężkie treningi i stąd wąska kadra. Widać, że w sparingach wychodzi 15-16 zawodników, głównie tych tworzących trzon Rodła, do których na pewno dokoptuje sie też najlepiej rokujących juniorów. Mam nadzieję, że te treningi będą procentować w lidze i przełożą się na dobrą grę Naszego Zespołu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1