Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 334 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Bezrobocie Powiat Kwidzyn
PostNapisane: 1 czerwca 2012, o 21:33 

A w jakich dniach wypłacane są zasiłki ? Bo to też jest istotne .

Jeżeli ktoś zarejestruje się np. 15-go czerwca , a wypłaty zasiłków przypadają na 20-go każdego miesiąca , to w przypadku gdy po 7 dniach bezrobotny dopiero otrzymuje decyzję , to czy taka osoba musi czekać do 20-go następnego miesiąca na wypłatę zasiłku :roll: :?:

PostNapisane: 1 czerwca 2012, o 21:52 

Zasiłki wypłacane są w połowie miesiąca +/- 2,3 dni, gdy wypada weekend. Na przykład jeśli zarejestrowana jesteś od 21 maja to zasiłek liczony będzie za 9 dni i pieniądze otrzymasz 15 czerwca na konto.

PostNapisane: 2 czerwca 2012, o 00:02 

O ile dobrze rozumują , to wynika z tego , że zasiłek jest naliczany od 1-go do ostatniego każdego miesiąca , więc jeśli ktoś zarejestruje się np. 24-go czerwca ( 7 dni na nabycie prawa do zasiłku ) ekwiwalent zostanie wypłacony takiej osobie dopiero 15-go sierpnia :?:

PostNapisane: 2 czerwca 2012, o 09:12 

za czerwiec dostaniesz w lipcu

PostNapisane: 3 czerwca 2012, o 19:23 
Przyjaciel forum

Cytuj:
O ile dobrze rozumują , to wynika z tego , że zasiłek jest naliczany od 1-go do ostatniego każdego miesiąca , więc jeśli ktoś zarejestruje się np. 24-go czerwca ( 7 dni na nabycie prawa do zasiłku ) ekwiwalent zostanie wypłacony takiej osobie dopiero 15-go sierpnia :?:

Jest dokładnie tak jak piszesz.

PostNapisane: 5 czerwca 2012, o 10:21 

polecam post przydatne w pracy bo Tu usunęli post:
[blablabla]

-- 5 czerwca 2012, o 11:25 --

sorki nie usunęli post dot mobbingu, ale nowy otworzyli temat

Mod electro_nick:
Nie spamuj forum dwoma linkami które nie mają związku z tematem. Co ma mobbing do bezrobocia w powiecie?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 czerwca 2012, o 11:43 

bardzo dużo.... w Jabilu wobec osób, których stosowano przez wiele lat mobbing dostało teraz wypowiedzenia z pracy po bardzo wielu latach pracy w tej firmie,bo wielu nadgodzinach darmowych bo w bardzo wielu przypadkach nie płacono im przez wiele lat za ta nadgodziny..........

Ponadto te osoby zasilą za chwilę szeregi bezrobotnych w naszym mieście

A poza tym usuwasz linki bo jesteś na wysokim stołku w Jabilu czy co????

PostNapisane: 5 czerwca 2012, o 11:49 
Przyjaciel forum

Jabil ma swój osobny wątek na forum, ale oczywiście się nawet na tyle nie wysiliłeś żeby go wyszukać. A usuwam linki dlatego bo nie mają nic związanego z tematem-za każdy usunięty dostaje flaszkę z dedykacją od prezesa...

PostNapisane: 5 czerwca 2012, o 11:50 
To idź do inspekcji pracy,do prokuratora i bóg wie gdzie jeszcze ,a nie zawracasz tyłek człowieku.
Każdy mądry w internecie,a przychodzi co do czego to głowa w dół na meetingu.
Wyluzuj.

PostNapisane: 5 czerwca 2012, o 17:41 

W jabilu na pewno wszyscy byli lub są mobbingowani :) Widzę że nie którzy wpadają w paranoje...

PostNapisane: 15 czerwca 2012, o 19:56 
NOWY(L) napisał(a):
Niedługo sam przetestuje ten osławiony urząd.....

Wszystko załatwione w 10 minut.
Fakt jest taki,że miałem już wszystkie dokumenty przygotowane.
System kolejkowy z biletami chyba wyszedł na plus tej instytucji,ja czekałem dosłownie minutę :D
Kolejne starcie za tydzień.
Wtedy stanę oko w oko z wrogiem.
Trzeba trenować :D :D

PostNapisane: 15 czerwca 2012, o 20:21 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Fakt jest taki,że miałem już wszystkie dokumenty przygotowane.

Bo tak trzeba podchodzić do tematu a jak się nie ma połowy kwitów to później ma się pretensje do urzędnika, że odesłał po coś jeszcze i że się czepia. Wystarczy wcześniej poczytać, popytać i można ta średnio przyjemną sprawę załatwić całkiem szybko i spokojnie.
Cytuj:
System kolejkowy z biletami chyba wyszedł na plus tej instytucji,ja czekałem dosłownie minutę :D
Większość chwali ale niestety jeszcze wiele osób nie nauczyło się z niego korzystać i mimo pobranego biletu wchodzą bez wywołania, bo myślą, że jak już mają kwitek to mogą wchodzić.
Cytuj:
Wtedy stanę oko w oko z wrogiem

Nie taki diabeł straszny jak go malują.

PostNapisane: 2 sierpnia 2012, o 21:34 

reflexes napisał(a):
Bo tak trzeba podchodzić do tematu a jak się nie ma połowy kwitów to później ma się pretensje do urzędnika, że odesłał po coś jeszcze i że się czepia. Wystarczy wcześniej poczytać, popytać i można ta średnio przyjemną sprawę załatwić całkiem szybko i spokojnie.
Nie taki diabeł straszny jak go malują.

To wytłumacz mi proszę taką sytuacje:

Siedzę sobie czekając na swoją kolejkę jakieś 30 minut , przede mną wchodzi do pokoju kobieta ( nie wiem ile minut ona czekała na swoją kolejkę ) , petentka wychodzi po 5 minutach z uśmiechem na twarzy , zamyka za sobą drzwi do pokoju i dosłownie po 2 sekundach ( gdzie nie zdążono wywołać kolejnego numerku ) , coś się jej jeszcze przypomina i wraca do pokoju chcąc się o coś zapytać .
Po dosłownie 5 sekundach wychodzi z powrotem ( już bez " banana " na twarzy :D ) i oznajmia wszystkim siedzącym , że Pani z pokoju nie chciała jej udzielić informacji , kazała się wrócić po kolejny bilecik z automatu i ponownie odczekać x minut - jak dla mnie to parodia i paranoja :!:

Czy może to nabijanie sobie statystyk , ilu to petentów zostało obsłużonych w danym dniu pracy...

PostNapisane: 3 sierpnia 2012, o 07:58 
Przyjaciel forum

Cytuj:
To wytłumacz mi proszę taką sytuacje:

Ale co ja mam Ci tłumaczyć. Ja nie mogę brać odpowiedzialności za wszystkich urzędników, tym bardziej, że jestem na urlopie :D .
Ja na swoim stanowisku też mam system kolejkowy, chociaż klientów obsługuje niewielu i to najczęściej bez biletu, bo albo osoba ma zły ale nie wiedziała co wcisnąć albo jeszcze coś. Nie ganiam z pierwszego piętra ludzi po bilet, żeby tylko sobie nabić klienta. Nie interesuje mnie ile mam klientów "w statystyce", bo nikt nas z tego nie rozlicza. System ma służyć usprawnieniu obsługi interesantów a nie sprawdzaniu wydajności urzędników. To sprawdza się w inny sposób.

PostNapisane: 3 sierpnia 2012, o 08:48 

reflexes napisał(a):
Nie interesuje mnie ile mam klientów "w statystyce", bo nikt nas z tego nie rozlicza. System ma służyć usprawnieniu obsługi interesantów a nie sprawdzaniu wydajności urzędników. To sprawdza się w inny sposób.

Nic z tego nie rozumiem ;) ale już nie będę w to wnikać głębiej , bo to pewnie tajemnica zawodowa .

Na koniec krótki filmik o ... :grinka:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 334 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1