Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2010, o 16:31 

a jeździłam z Panem Piotrem i z Gosią - bardzo mobilizujący instruktorzy, zwłaszcza Pan Piotr :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Ośrodki szkolenia jazdy
PostNapisane: 26 września 2012, o 18:35 
hejka- ja szukam teraz kursu dla siebie, studia skończone, to czas kategorię B zrobić - co polecacie?
Zacząłem się rozglądać po forach i stronach, na razie mam taki oto link: www.autoq.pl- stronka ciekawa, ale o kwidzynie niestety mało

PostNapisane: 27 września 2012, o 02:34 

Kolega się nie postarał z promocją ;)
Link jest błędny = praca źle wykonana = zarobku nie będzie...

PostNapisane: 27 września 2012, o 07:16 

A co tu jest promowane? Nie popadajcie w paranoje :|

Stronka ciekawa, z tego co zauważyłam jest to coś w rodzaju katalogu firm, umowa - kasa - wisisz na stronie...

Aaa zapomniałabym, prawidłowy link:http://autoq.pl, nie podaje go w celu reklamy, tylko by każdy mógł sobie sprawdzić i zobaczyć co i jak...

PostNapisane: 27 września 2012, o 21:54 

Bonne napisał(a):
Nie popadajcie w paranoje :|

Osobiście nie mam nic przeciwko promowaniu czegokolwiek, co może być przydatne.
Ale:
- niech to będzie w odpowiednim dziale - wszak jest taki na forum
- zamiast jakiejś dziwnej nawijki, niech będzie to prosty tekst w stylu: "Słuchajcie, na stronie ... jest to i to. Może ktoś znajdzie coś dla siebie."
- podanie nie działającego linka świadczy o tym, że autor postu albo olewa swoich czytelników, albo... olewa prowadzoną promocję ;) W obu wypadkach nie świadczy to najlepiej o autorze.

Jeśli mimo wszystko mylę się co do intencji autora postu - szczerze przepraszam.

PostNapisane: 28 września 2012, o 09:21 

A ja nadal nie uważam, by link który został podany miał na celu promować ów stronę... po prostu kolega szuka pomocy w wyborze "L".... Nie należę do osób, które we wszystkich i wszystkim doszukują się "złych intencji" - być może naiwne, ale wole takie podejście do ludzi, niż od razu ich skreślać.... W post wdała się literówka, to również nie skreśla osoby, niech rzuci ten kamienieniem, co mu się coś takiego nie zdarzyło? Gdyby to miała być reklama ww strony, to na pewno reklama była by lepiej przygotowana...

By całkowicie nie odbiegać od tematu, polecam "Lider" - ja i kilku znajomych, rodzinka byliśmy zadowoleni.

PostNapisane: 28 września 2012, o 11:31 

Ja robię w Lechu i jestem zadowolona. Nie ma problemów z płatnościami, można się umówić na dogodne dla siebie
raty, wykłady bardzo na plus- nie jakieś tam gadanie bez sensu- świetnie prowadzone, pan wykładowca swietnie tłumaczy, daje sobie czas, zwraca uwagę na istotne kwestie na egzaminie. Jako instruktora wybrałam pana Arka,
mam nadzieje, że mnie mój wybór nie rozczaruje :)

Cena kursu- 1400 zł +lekarz 40 zł.
Materiały pomocnicze (testy, książka jakaś)- chyba 30 zł

PostNapisane: 21 października 2012, o 17:09 

Osobiście polecam ośrodek pana Tadeusza Ulenberga. Miła atmosfera, rzetelne przygotowanie kursanta do egzaminu, wysoka zdawalność, żadnych problemów z płatnościami-można sobie rozłożyć na raty. Cena kursu 1200zł +40zł lekarz(dodatkowo pomoce naukowe w postaci książki i testów 30zł). Zarówno część teoretyczna, jak i praktyczna przeprowadzana jest bezstresowo. :) Polecam!!! ;)

PostNapisane: 21 października 2012, o 17:33 
Przyjaciel forum

Felicite napisał(a):
Osobiście polecam ośrodek pana Tadeusza Ulenberga. Miła atmosfera, rzetelne przygotowanie kursanta do egzaminu, wysoka zdawalność, żadnych problemów z płatnościami-można sobie rozłożyć na raty. Cena kursu 1200zł +40zł lekarz(dodatkowo pomoce naukowe w postaci książki i testów 30zł). Zarówno część teoretyczna, jak i praktyczna przeprowadzana jest bezstresowo. :) Polecam!!! ;)

Załączniki:
909263d6_2291482-not_sure_if_serious.jpeg
909263d6_2291482-not_sure_if_serious.jpeg [ 57.44 KiB | Przeglądane 9327 razy ]

PostNapisane: 22 października 2012, o 13:58 

Obrazek

:D

PostNapisane: 26 października 2012, o 07:27 

Potencjalni klienci szkol jazdy powinni sie przede wszystkim zastanowic, czy chca sie nauczyc jezdzic i nauczyc przepisow ruchu drogowego, czy chca sie nauczyc zdawac egzaminy. Wbrew pozorom jedno niekoniecznie idzie w parze z drugim.
Ja na ten przyklad nie chcialbym uczyc sie u ludzi, ktorzy sami pojecie o przepisach i znakach drogowych maja bylejakie, choc mysla, ze sa super zorientowani. Przykladem takiej szkoly jest kwidzynski Kodeks, ze swoim wlascicielem na czele, ktory nie zna podstawowych znakow drogowych i ich znaczen. I nauke w takiej szkole szczerze odradzam.

PostNapisane: 26 października 2012, o 07:44 

Pare miesięcy temu kupiłem kilka godzin w Kwidzyńskim Klubie Motorowym, został mi ten ośrodek polecony przez znajomych.
Tam właśnie spotkałem Pana (nazwiska nie pamiętam i reklamy też nie będę temu Panu robił :D ), który bardzo dobrze znał przepisy. Tak je dobrze znał, że przed wjazdem na rondo zaczął mi opowiadać jak się nazywa, itp itd i w ogóle ciągle coś o nim opowiadał. Tak było przez te pare godzin, że wspomniany Pan opowiedział mi pewnie całą książke dotyczącą przepisów. Gdy wysiadałem z samochodu już po 2-ch spotkaniach (łącznie 5 godzin) to zastanawiałem się za co ja dałem te pieniądze. Czułem się jakbym przesiedział weekend na uczelni słuchając nudnych wykładów. Podziałać zbyt dobrze to na mnie nie podziałało, bo nie zdałem, ale Pana nie obwiniam. Następnym razem gdy kupie u kogoś godziny to powiem od razu, że chcę zdać, a książkę z przepisami drogowymi poczytam w domu (podstawy znam) :) .

PostNapisane: 26 października 2012, o 09:36 

Ja zdałam za pierwszym razem, zawdzięczam to na pewno swojemu instruktorowi, ale po części też sobie i mojego podejścia do egzaminu (skromność :D). Jedyne czego się bałam to testów - wstyd jakbym ich nie zdała, mając wszystko do wykucia na pamięć. Instruktor nie krzyczał (dla mnie to ważne), zawsze w świetnym humorze, kiedy coś źle zrobiłam pytał sie mnie co zrobiłam i czy jestem pewna, że wszystko było dobrze. Po kilku godzinach z nim przy jakimkolwiek manewrze sama już mu odpowiadałam - najechałam na linie, nie najechałam, powinnam zrobić jeszcze to, zrobiłam tak i tak i było dobrze. W ten sposób naprawdę baaaardzo dużo sie nauczyłam, a przy okazji zdobyłam pewność siebie. Wiedziałam jak się zachowywać w danej sytuacji. Wsiadając do auta na egzaminie była pewna siebie i tego że potrafię, ale też wiedziałam, że się nie załamie jeżeli mnie obleją. Wiedziałam, że to zależy tylko ode mnie ;-) Myślę, że egzaminatorzy widzą, kiedy ktoś jeździ pewnie, a kiedy ktoś przy każdym manewrze się waha.

PostNapisane: 26 października 2012, o 13:18 

Rzecza naturalna jest, ze jeden ma dryg do jezdzenia, inny go nie ma. Jeden zalapie w mig sztuke operowania pojazdem, inny potrzebuje wielu, wielu godzin za kolkiem. Nie zmienia to faktu, ze instruktor, ktory uczy jezdzic inne osoby, bierze na siebie odpowiedzialnosc wpuszczenia na drogi uzytkownika, ktory sie do samodzielnego jezdzenia nie nadaje. To instruktor ma NAUCZYC (nie mylic z uczyc) jezdzic. A jak ma to robic, skoro sam nie zna znakow i przepisow? Co wiecej. Ostatnio slyszalem opowiesc, jak kolegi corka uczyla sie jezdzic i instruktor kazal jej lamac przepisy. KAZAL !!!! Rozchodzilo sie o wjazd na skrzyzowanie w sytuacji, kiedy nie mozna go bylo opuscic. Mowil. Wjezdzaj i stoj, bo tu zakwitniemy. Czad!

PostNapisane: 26 października 2012, o 16:26 

Mi chodzilo o to, że akurat ten instruktor skupiał się bardziej na informowaniu mnie o przepisach (wnikał w szczegóły to mało powiedziane) zamiast uczyć mnie techniki jazdy, jakichś przydatnych wskazówek.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1