Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Czy jesteś za przywróceniem działu o polityce na forum E-Kwidzyn?
Ankieta wygasła 11 listopada 2012, o 21:59
Tak 30%  30%  [ 54 ]
Tak 30%  30%  [ 54 ]
Nie 20%  20%  [ 36 ]
Nie 20%  20%  [ 36 ]
Liczba głosów : 180
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy jesteś za przywróceniem działu o polityce na forum?
PostNapisane: 6 listopada 2012, o 13:46 

Zamiast pisać definicję wolności słowa, powinniśmy zrobić wspólnie enumeratywny katalog zabronionych zachowań. Każdy udzielający się w dziale, powinien go zaakceptować i wtedy jak napisze, że tylko debile głosują na PO/PiS/SLD/PSL/RP, to myk myk pokazuje się delikwentowi punkt, który złamał i nie ma dyskusji. Możemy po koleżeńsku się zgodzić, że krytyka inteligencji czy zachowań przedstawicieli partii jest dozwolona, pod warunkiem, że można taką krytykę udokumentować przykładem. Przy tym, nie wyobrażam sobie nic nie wnoszących żarcików dotyczących którejkolwiek opcji politycznej, typu Donald jest rudym kaszubem, a Jarek jest karłem bez konta w banku. Można pisać o cenach, słuszności inwestycji, kondycji szkolnictwa, ZUS-ie, OFE, tym co fajne i niefajne. Nawet dopuszczam istnienie wątku smoleńskiego, pod warunkiem, że pojawią się tam dowody oraz próby ich obalenia, a nie oskarżenia na wyrost. Każdy ma prawo wypowiedzieć się w temacie, który go interesuje, ale przy tym musimy się szanować i próbować zrozumieć punkt widzenia drugiej strony. Jestem członkiem SLD, ale mam przyjaciół niemal w każdej partii, jak również takich, którzy zupełnie polityką się nie interesują. Z tymi partyjnymi się spieram i później mogę podać im bez problemu rękę, z tymi którzy nie lubią polityki, w ogóle o niej nie rozmawiam. Musimy się umówić, że skoro chcemy o polityce rozmawiać, to bez zacietrzewienia i chamstwa, inaczej nie zda to egzaminu.

-- 6 lis 2012, 2012 12:54 --

Dodatkowo nie byłabym taka radykalna i osób, które zbytnio ponosi w dyskusjach politycznych, nie usuwałabym z forum, tylko dałabym im bana na dział polityki. Jest to możliwe?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 14:08 
No niby proste i te zasady właściwie istnieją na forum. Już sobie wyobrażam dyskusję np. o Smoleńsku i to, że potencjalny adwersaż posiada dowody(zweryfikowane) i jest fachowcem w danej dziedzinie itp. :roll: Oczywiście jest też prawo do nie wysłuchiwania słowa, o którym pewnie niewielu wie. No i żeby była jasność nie jestem przeciwny politykowaniu tylko jego skutkach a w szczególności oskarżaniu administracji o takie czy inne reakcje na posty lub brak reakcji. Co przeszliśmy w tamtym gorącym czasie to tylko my wiemy. Praktycznie ciągle ktoś musiał pełnić "dyżur" bo chwila nieuwagi i robiło się bagno. Za zrobienie tego bagna obwiniano adminów a nie autorów postów. Za wszystko obwiniano adminów... Ktoś powie, że boimy się ale nikt z tych co krzyczą nie weźmie też odpowiedzialności, także tej wobec prawa powszechnego. Dlaczego nie założyć sobie własnego forum, np. Kwidzyńscy politykierzy :D skoro są tu oskarżenia, że forum e-kwidzyn jest zależne? Ale najlepiej pójśc na łatwiznę, coś tam chlapnąć a potem zabrać zabawki i uciec...

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 14:30 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Założymy osobny wątek, w którym będzie można składać swoje kandydatury na moderatora. Po tygodniu zbierzemy wszystkie kandydatury i ogłosimy ankietę, gdzie będziecie mogli wybrać JEDNĄ osobę. Uszanujemy każdą decyzję forumowiczów.

Z czysto technicznych powodów (praca, urlop, wyjazd, brak dostępu do internetu itp.) proponuję jednak minimum 2 osoby. No chyba, że obecni moderatorzy będą pełnić zastępstwa w czasie nieobecności moda działu Polityka.

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 14:39 

Gdyby powstał taki specjalny regulamin i możliwość wykluczania jedynie z działu, to mogłabym wziąć na siebie odpowiedzialność. Moderator nie ma obowiązku pracy na etat. Jak zrobi się bagno w trakcie dnia, to się wchodzi pod wieczór i rozdaje bany według zasług. Problem polega na tym, że w działaniach moderatorów nie było przejrzystości, gdy jeden dostawał bana (słusznie), to drugi już nie, chociaż powinien. Zapewniam, że jak każdy będzie wiedział na co może sobie pozwolić, to gdy przegnie pałę nie będzie się czuł urażony, pod warunkiem że każdy inny za to samo dostanie podobną karę. Reasumując, może i mam sprecyzowany światopogląd, ale jestem też sprawiedliwa i nie toleruję chamstwa po żadnej stronie barykady, co pokazałam stojąc w obronie różnych osób, nie zawsze zgadzających się ze mną. Jestem w stanie podjąć się tego zadania, przynajmniej przez najbliższy czas. Żeby było jeszcze bardziej uczciwie i żebym nie czuła się bezkarnie, moje działania i posty mógłby kontrolować Piotr J. lub Ty Zbyszku, jeśli wyrazisz taką chęć. Zgłaszam swoją kandydaturę :)

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 14:48 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Jak zrobi się bagno w trakcie dnia, to się wchodzi pod wieczór i rozdaje bany według zasług.

Może i tak. Pewnie to ja jestem jakiś dziwny i na urlop nie zabieram komputera, a z netu w telefonie korzystam tylko po to żeby znaleźć ciekawe miejsca, które warto zobaczyć (a to też tylko jak skończą się pomysły wcześniej przygotowane lub zasoby papierowych przewodników są za małe) :roll: .
Przepraszam za OT.

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 15:09 
Przyjaciel forum

Didi napisał(a):
Reasumując, może i mam sprecyzowany światopogląd, ale jestem też sprawiedliwa

Didi przeginasz, nie jesteś sprawiedliwa mówiąc sama o sobie, że jesteś sprawiedliwa. To jedynie Twoje odczucie.

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 15:10 

2 modów to minimum, ale już kilku jest na forum :) więc do działu Polityka - specjalny regulamin i osoby które będą pilnowały jego przestrzegania.

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 15:35 

Darek napisał(a):
Didi napisał(a):
Reasumując, może i mam sprecyzowany światopogląd, ale jestem też sprawiedliwa

Didi przeginasz, nie jesteś sprawiedliwa mówiąc sama o sobie, że jesteś sprawiedliwa. To jedynie Twoje odczucie.

Pozwólmy wypowiedzieć się w tej kwestii forumowiczom w ankiecie. Jesteś pewny, że to jedynie moje odczucie? Teraz Ty przeginasz :)

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 15:39 
Przyjaciel forum

Didi napisał(a):
Jesteś pewny, że to jedynie moje odczucie? Teraz Ty przeginasz :)

Ano jestem, jak do tej pory to tylko na kartach pisma świętego czytałem o sprawiedliwych.

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 15:41 

Darek napisał(a):
Didi napisał(a):
Jesteś pewny, że to jedynie moje odczucie? Teraz Ty przeginasz :)

Ano jestem, jak do tej pory to tylko na kartach pisma świętego czytałem o sprawiedliwych.

No dobrze. Użyłam zbyt dużego słowa. Staram się być sprawiedliwa i bardzo ciężko wyprowadzić mnie z równowagi. :)

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 15:44 
Przyjaciel forum

Teraz to zmienia postać rzeczy. Ja całe życie staram się być sprawiedliwy i uczciwy, powiem szczerze dzieje się to z różnym skutkiem.

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 15:50 

Są też tacy, którzy nawet nie próbują być sprawiedliwi i wtedy jest jeszcze gorzej.

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 16:01 

Cytuj:
moje działania i posty mógłby kontrolować Piotr J. lub Ty Zbyszku, jeśli wyrazisz taką chęć.

Didi, wybacz, ale jestem przeciwny reaktywacji tego działu. Nie mam najmniejszej ochoty czytać całych elaboratów na tematy, które mnie zupełnie nie interesują. Kiedyś już się wypowiadałem: polityka na szczeblu lokalnym (miejskim, powiatowym) - tak, polityka ogólnopolska - nie. Zupełnie nie rozumiem tego pędu do jazgotania o Donaldzie, Jarku, Bolku, Lolku, Reksiu, Pankracym i ich przydupasach. Oni trollują, a my karmimy trolle.

megi napisał(a):
może wrócic pod warunkiem że wróci funkcja oznacz posty jako przeczytane:)

Oooo, tak. Chodzi o możliwość oznaczania całych wątków lub działów jako przeczytane. Do tego jeszcze funkcja ignorowania konkretnych osób i być może dałoby się przeżyć na tym forum.

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 16:11 

Nie upieram się, przy Twoim nadzorze mojej osoby, po prostu jesteś jedną z niewielu obiektywnych osób, które na tym forum znam. Miałabym podobne podejście co Ty, gdyby Kwidzyn posiadał autonomię, a że jej nie posiada, to potrzebny dla oceny działań naszych lokalnych władz jest szerszy kontekst.

PostNapisane: 6 listopada 2012, o 17:01 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Oooo, tak. Chodzi o możliwość oznaczania całych wątków lub działów jako przeczytane. Do tego jeszcze funkcja ignorowania konkretnych osób i być może dałoby się przeżyć na tym forum.

Odpowiem screenami ;)

Załączniki:
oznacz jako przeczytane.jpg [149.23 KiB]
Pobrane 5 razy
wrogowie.jpg [135.11 KiB]
Pobrane 5 razy

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1