Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Akcja "Nie kieruj jak łoś"
PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 21:04 
Przyjaciel forum

Krzyzak, zapomniałeś o Mlecznej Drodze. Film z kamerki klatek ma pewnie niewiele, stąd też wrażenie u co poniektórych że założyciel tego wątku miał mnóstwo czasu i możliwości. W mojej nic nie znaczącej ocenie zareagował poprawnie, spróbował ominąć przeszkodę a nie hamować jak kretyn, na co wg mnie nie miał czasu ani miejsca. Wg mnie miał właśnie na tyle czasu by ocenić że nic nie jedzie z naprzeciwka i zacząć manewr. Mistrzem kierownicy nie jestem, ale coś tam zerknąłem tu i tam i jako taki analityczny zmysł posiadam, a jak ktoś podskoczy to mu taką inspekcję fotelika przeprowadzę... ;)

Kim jestem i czym się zajmuję? Jacek Chmurzyński, nie jestem sprzedawcą, jestem rodzicem interesującym się bezpieczeństwem dzieci, który postanowił działać lokalnie na rzecz poprawy bezpieczeństwa dzieci w samochodach.

Ostatnio edytowano 18 grudnia 2012, o 21:16 przez bitabob, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 21:07 

NOWY(L) napisał(a):
Ja problemu nie widzę w rozmowie z kolegą.
Ma prawo do swojego punktu widzenia i tyle.
Tylko zakrawa na kpinę fakt,że szuka tu się winy po stronie kadzimiedz,'a.
I szkoda ,że teraz raczej nie będzie już chętnych,żeby wrzucić tu podobne filmiki.A szkoda,bo to dobry temat.

Tylko weź pod uwagę to , że zawsze jak w każdym temacie zdania będą podzielone i autor również powinien się z tym liczyć i przyjmować na klatę również i te opinie negatywne kierowane w jego stronę.
I tak jak napisałeś każdy ma prawo do swojego punktu widzenia i nie określiłabym tego kpiną.

PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 21:18 

Zdania będą podzielone a tu wyrażamy swoje opinie no chyba że to muszą być tylko pozytywne komentarze :grin:

PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 21:22 

krzyzak napisał(a):
NOWY(L) co ty dyskutujesz, z kierowcą który zjeździł Afrykę, Azję, Amerykę, Antarktydę i coś tam jeszcze...

Nie za bardzo rozumiem twój ironiczny ton. Zresztą dobrze by było, żebyś wczytał się ze zrozumieniem (wiem, trudne) w to co napisałem.
Nie chwalę postępowania kierowcy czerwonego auta, nie neguję zachowania kamerzysty. Zwracam tylko uwagę na fakt, że można zachować się inaczej (no chyba że nie można), w przeciwieństwie do ciebie podaję konkretne przykłady sytuacji drogowych, a całą akcję z umieszczeniem tego drogowego horroru traktuję jako chęć pochwalenia się świeżym urządzeniem rejestrującym. Mam prawo? Mam.
Jeszcze raz, ostatni raz. Kierowca czerwony zachował się źle, bo nie powinien wjeżdżać na skrzyżowanie jeżeli nie może go opuścić. Kamerzysta zachował się dobrze, bo nie przylutował w czerwonego. Sytuacja mi osobiście nie zmroziła krwi w żyłach, bo takich sytuacji na drogach jest od cholery. Koniec przekazu.

PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 22:46 

kapec napisał(a):
Nie za bardzo rozumiem twój ironiczny ton. Zresztą dobrze by było, żebyś wczytał się ze zrozumieniem (wiem, trudne) w to co napisałem.

Powiedział bym nawet że jak dla mnie za trudne i za mądre!! :( :shock:

kapec napisał(a):
a całą akcję z umieszczeniem tego drogowego horroru traktuję jako chęć pochwalenia się świeżym urządzeniem rejestrującym. Mam prawo? Mam.

Oczywiście że masz prawo. Tylko już o tym pisałeś.
Uważasz że kadzimiedz miał chęć się pochwalić?
Czym?? :shock:
Nie ma się czym chwalić, dla każdego nie problem jest kupić na Allegro za sto parę złotych takie urządzenie,( no chyba że dla Ciebie to problem).
Może być tylko problem z zamontowaniem bo tam jest taka gumowa przyssawka do szyby (myślę że dał byś radę).

A ty jaki miałeś cel chwaląc się tą Afryką?
Tak jak Ty uważasz że kadzimiedz chciał się pochwalić kamerą,
Tak ja uważam że ty (tym bardziej) chciałeś błysnąć tą jazda po Afryce i Azji , od której oczywiście nie jeden by osiwiał (ale dla Ciebie bułka z masłem).
I ja też to traktuję jako chęć pochwalenia się (z Twojej strony) jazdą po Afryce i Azji.
Mam prawo? Mam. ;) :P

Ostatnio edytowano 18 grudnia 2012, o 22:48 przez krzyzak, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 22:48 
Przyjaciel forum

krzyzak napisał(a):
Mam prawo? Mam.

Krzyżak masz prawo i sprawiedliwość :D

PostNapisane: 18 grudnia 2012, o 22:51 

Darek napisał(a):
krzyzak napisał(a):
Mam prawo? Mam.

Krzyżak masz prawo i sprawiedliwość :D

MAM!!! :evil: :evil:

:D :D :D

PostNapisane: 21 grudnia 2012, o 14:51 
Można powiedzieć, że w jakimś sensie zaparkował jak łoś: http://www.tvn24.pl/pomorze,42/wjechal- ... 95913.html

PostNapisane: 21 grudnia 2012, o 15:01 
Co oni za zielsko w tych donicach hodują :?: :P :D

PostNapisane: 9 stycznia 2013, o 21:39 
Ostatnio sporo "łosiów" za kierownicą można spotkać na ulicy Staszica.
Przy wjedzie do koni i od strony Intermarche ,postawiono piękne znaki:
Załącznik:
zakazruchu.JPG
zakazruchu.JPG [ 3.04 KiB | Przeglądane 6681 razy ]

a łosie dalej swoje. :D
Jestem ciekaw,kiedy zacznie się tam łapanka na poważnie.

PostNapisane: 9 stycznia 2013, o 21:59 

już jakiś czas temu (klika dni po postawieniu znaku) stał tam nieoznakowany Passat i łapał jeżdżących na pamięć ;)

PostNapisane: 9 stycznia 2013, o 22:04 
W Sylwestra dawali tylko pouczenia.
Ciekawe czy to był taki świąteczny gest :P

PostNapisane: 9 stycznia 2013, o 22:06 

Dokładnie w Sylwestra szedłem przed 19-stą i stali na środku na pozycyjnych.

PostNapisane: 10 stycznia 2013, o 18:44 

ja w sylwka myślałam, że oszaleję przy tym parkingu przy banku BPS, koło CCC. Zakaz skrętu jest już dość długo a łosie dalej swoje i to w tak strasznie ruchliwym dniu. Siedziałam na parkingu kilkanaście min, a łamiących zakaz było średnio co minutę.

PostNapisane: 4 kwietnia 2013, o 16:41 
Przyjaciel forum

Nie chcę zakładać nowego wątku. Jednak nazwanie tego gnoya łosiem to za mało... Dla kilku groszy z ubezpieczenie obesraniec bez skrupułów staranował samochód którym jechała rodzina z dzieckiem, narażając pasażerów na utratę zdrowia lub życia! Mam nadzieje że zostanie przykładnie ukarany! http://www.tvn24.pl/wiadomosci-wroclaw,44/z-rozpedem-w-samochody-polowanie-na-odszkodowanie,316272.html

Kim jestem i czym się zajmuję? Jacek Chmurzyński, nie jestem sprzedawcą, jestem rodzicem interesującym się bezpieczeństwem dzieci, który postanowił działać lokalnie na rzecz poprawy bezpieczeństwa dzieci w samochodach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1