Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 543 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 37  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Budowa mostu koło Kwidzyna w ciągu DK90
PostNapisane: 4 lutego 2013, o 22:19 
Przyjaciel forum

Moja propozycja za opóźnienie.
Zapłacić Budimexowi z takim samym poślizgiem jak on oddał gotowy most. Ewentualnie zapłacić tylko podwykonawcom, bo tak naprawdę to oni ponoszą największy ciężar, również finansowy przy takiej budowie.
Pacta sunt servanda a nie ściemniać w listopadzie, że termin grudniowy na 100% jest do dotrzymania.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 lutego 2013, o 23:22 
Przyjaciel forum

Ja pierniczę nie macie większych problemów ?
To, że most będzie otwarty z opóźnieniem, ma też zaletę, paręset osób ma zatrudnienie i oni również płacą podatki, więc przestańcie z tekstem o "marnowania naszych, wspólnych pieniędzy" !

PostNapisane: 5 lutego 2013, o 07:42 

krzyzak napisał(a):
Czy to dla Ciebie aż tak ważne jest
żeby tym mostem jeździć jak najwcześniej??.

Jak ty sobie dawałeś radę do tej pory?

Tyle lat przeżyliśmy bez mostu. Jakoś do tej pory dawaliśmy radę.
PRZEŻYJEMY!!Wież mi.
Bynajmniej tak mi się wydaje. ;)
A może nie przeżyjemy. :shock:

Uwierz, że są osoby, którym zależy na każdym dniu i nic bardziej nas nie wq...ia niż kolejne informacje o opóźnieniach i a Ty dorzucasz tu swoje słodkie pierdzenie, po co? żeby nas poklepać po ramieniu?
Jechać 3 godziny dziennie a jechać godzinę to chyba jest różnica, pomijając aspekt ekonomiczny (i tak od 6 lat)... czasami chciałoby się zobaczyć jeszcze nie zasypiające dzieci.

Na ale zawsze można zmienić pracę ;)

PostNapisane: 5 lutego 2013, o 08:20 

Cytuj:
przestańcie z tekstem o "marnowania naszych, wspólnych pieniędzy" !

Komin, pewnie Twoje się nie marnują.

Moja firma przez opóźnienie straci jakieś 468 roboczogodzin nie licząc paliwa. To prawie 12 tygodni, czyli 3 miesiące czyjejś pracy. Nadal uważasz, że nikt nie traci pieniędzy?

PostNapisane: 5 lutego 2013, o 08:30 

[quote="Komin"
To, że most będzie otwarty z opóźnieniem, ma też zaletę, paręset osób ma zatrudnienie i oni również płacą podatki, więc przestańcie z tekstem o "marnowania naszych, wspólnych pieniędzy" ![/quote]

Komin świetny pomysł :570:
Trzeba to opatentować. Dzięki nie oddawaniu inwestycji na czas, ludzie mają pracę. Super zróbmy tak ze wszystkimi inwestycjami, to może zniknie bezrobocie. A Polska będzie wzorem na miarę Galaktyczną. :shock: Pójdźmy dalej, róbmy wszystko byle jak. Będziemy musieli to remontować natychmiast po oddaniu. Wtedy już na pewno wszyscy będą szczęśliwi.

PostNapisane: 5 lutego 2013, o 08:49 

Rider napisał(a):
Pójdźmy dalej, róbmy wszystko byle jak. Będziemy musieli to remontować natychmiast po oddaniu. Wtedy już na pewno wszyscy będą szczęśliwi.

O przepraszam Ciebie Rider, ale twój pomysł (choć sprytny) jest spóźniony. Przecież tak już jest od jakiegoś czasu. Daleko nie szukając. To nieślubne dziecko ustawy o zamówieniach publicznych i niekompetencji urzędników.

Nieszczęściem tej sytuacji jest to, że my, jako społeczny nadzór pasjonujemy się nie tym, jak ten związek partnerski jednego z drugim rozbić, ale tym kto jest w tym związku babą, kto chłopem i czy ten związek formalnie zalegalizować czy nie.

PostNapisane: 5 lutego 2013, o 09:18 

Michał napisał(a):
Rider napisał(a):
O przepraszam Ciebie Rider, ale twój pomysł (choć sprytny) jest spóźniony

Nie przepraszaj, masz rację. Nie błysnąłem innowacyjnością.

Nasunęła mi się jeszcze jedna myśl :D

To dobrze, że wciąż nie ma mostu. Będzie most, będzie więcej Tincop'ów którzy odbierają nam naszą, najnaszszą robotę :D

PostNapisane: 5 lutego 2013, o 09:41 

tincop napisał(a):
Uwierz, że są osoby, którym zależy na każdym dniu i nic bardziej nas nie wq...ia niż kolejne informacje o opóźnieniach i a Ty dorzucasz tu swoje słodkie pierdzenie, po co? żeby nas poklepać po ramieniu?

Coś mi się wydaje, że za chwilę co niektórzy będą mnie obwiniać za opóźnienia w budowie.
Bo ja się nie wqrwiam (nic nie robię) tylko dorzucam tu słodkie pierdzenie.

Powiedz mi ale tak szczerze:
Co mi to da (czy przyśpieszy budowę? ) to moje i wasze wqrwianie się na budowlańców.
Czy nasza złość i opluwanie Bogu Ducha winnych pracowników przyspieszy budowę?

Ja mam po prostu inne podejście ( bardziej na luzie) i wierz mi, (może i słodko pierdzę ) bo szkoda moich nerwów.
Powiem Ci, że ja też już bym chciał jeździć tym mostem. ;)

tincop napisał(a):
Jechać 3 godziny dziennie a jechać godzinę to chyba jest różnica, pomijając aspekt ekonomiczny (i tak od 6 lat)... czasami chciałoby się zobaczyć jeszcze nie zasypiające dzieci.
;)

Bardzo Ci współczuje.
Ale to też nie moja wina, (że przez moje pierdzenie) Ty nie możesz jeździć nowym mostem.

PostNapisane: 5 lutego 2013, o 10:14 

Rider napisał(a):
Nasunęła mi się jeszcze jedna myśl :D

To dobrze, że wciąż nie ma mostu. Będzie most, będzie więcej Tincop'ów którzy odbierają nam naszą, najnaszszą robotę :D

O przepraszam moja firma najpierw 10 lat miała swoją siedzibę w Gniewie, a od 6 jest w Prabutach, więc to Wasza strona zabrała nam robotę :grinka:

krzyzak napisał(a):
Powiedz mi ale tak szczerze:Co mi to da (czy przyśpieszy budowę? ) to moje i wasze wqrwianie się na budowlańców.Czy nasza złość i opluwanie Bogu Ducha winnych pracowników przyspieszy budowę?

A czy ja napisałem o wqrwianiu sie na tych biednych robotników? Jak już zauważyli poprzednicy co się działo z harmonogramem robót, z nadzorem, kierownictwem i kolejnym słodkim pierdziochem (czyt. rzecznikiem GDKiA), który jeszcze w listopadzie kłamał w żywe oczy o oddaniu mostu w grudniu?

PostNapisane: 5 lutego 2013, o 10:41 

tincop napisał(a):
O przepraszam moja firma najpierw 10 lat miała swoją siedzibę w Gniewie, a od 6 jest w Prabutach, więc to Wasza strona zabrała nam robotę :grinka:

Wiem, wiem tincop :) Tak się składa, że jestem a raczej byłem Gniewianinem :lol:

PostNapisane: 5 lutego 2013, o 10:57 

Ostatnio słyszałem historię pewnej amerykanki. Pani ma 105 lat i jest najstarszym czynnym kierowcą na świecie (prawdopodobnie). Pierwszy raz za kołkiem siedziała w 1927 roku. Ostatnio pozytywnie odnowiła prawo jazdy (w pewnym wieku trzeba). Zapytana o receptę na długowieczność odparła rezolutnie, że miała udane małżeństwo oraz, że nigdy nie przejmowała się sprawami na które nie miała wpływu.

Taka filozofia życiowa. Zdrowa. Szkoda, że tak nie potrafię.

krzyzak napisał(a):
Powiedz mi ale tak szczerze:
Co mi to da (czy przyśpieszy budowę? ) to moje i wasze wqrwianie się na budowlańców.
Czy nasza złość i opluwanie Bogu Ducha winnych pracowników przyspieszy budowę?

Samo wqr, złość i opluwanie nic nie da. Dopóki Polak nie nauczy się skutecznej presji społecznej (zbiorowej i sensownej) dopóty pozostanie nam jedynie wqr, złość i opluwanie.

Tytuł: Re: Dyskusje - Budowa mostu koło Kwidzyna w ciągu DK90
PostNapisane: 12 lutego 2013, o 16:29 

I tak dobrze, że nie budują w ten sposób
http://www.youtube.com/watch?v=zum_yisPEVI

PostNapisane: 15 lutego 2013, o 18:34 
Przyjaciel forum

Zastanawia mnie co się na tym forum porobiło z dawnym neofickim optymizmem - to ja tu byłem od złorzeczenia i krakania.

PostNapisane: 15 lutego 2013, o 19:30 

anduel napisał(a):
to ja tu byłem od złorzeczenia i krakania.

Nie schlebiaj sobie ;) Rok temu już widać było, że poślizg jest przynajmniej półroczny.

PostNapisane: 16 lutego 2013, o 18:37 
Przyjaciel forum

kapec napisał(a):
anduel napisał(a):
to ja tu byłem od złorzeczenia i krakania.

Nie schlebiaj sobie ;) Rok temu już widać było, że poślizg jest przynajmniej półroczny.

Nie schlebiam sobie, przeszło dwa lata temu naszły mnie wątpliwości, w styczniu 2011 napisałem o małym falstarcie tej budowy pt. Budujemy mosty dla pana starosty, wywołując święte oburzenie forumowiczów. Przeglądałem Twoją aktywność w krytyce opóźnień i pierwsza Twoja notatka datuje się na połowę sierpnia ubiegłego roku. Zaznaczam że nie mam z tego tytułu żadnej satysfakcji, piszę tak tylko żeby sprecyzować terminarz moich haniebnych insynuacji. Swoją drogą chciałbym już tym mostem sobie trochę pojeździć i z satysfakcją się tej budowie przyglądam a rezultatem tych obserwacji jest życzliwa krytyka.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 543 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 37  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1