Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Parafia Rakowiec
PostNapisane: 4 marca 2013, o 18:49 

Witam. Jakiś czas temu potrzebowałem zaświadczenie, że jestem katolikiem (potrzebne do zostania ojcem chrzestnym), jednakże ksiądz z parafii w Rakowcu (w którym to Kościele jestem zapisany) który jest osobą bardzo specyficzną stwierdził, że nie da mi tego zaświadczenia, gdyż "mnie nie zna". Z tego co wiem, to odnośnie Jego zachowania była wysłana petycja do Biskupa. Rakowiec jest moją parafią, lecz ja wynajmuję pokój w Kwidzynie i tam uczęszczam na Mszę Św. Czy ktoś wie, jak można załatwić tą sprawę. Bardzo chcę zostać ojcem chrzestnym, a katolikiem oczywiście jestem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Parafia Rakowiec
PostNapisane: 4 marca 2013, o 19:22 

Dla mnie to śmieszna sprawa z tymi zaświadczeniami itp... to przecież wiara człowieka do boga nie do świstków i zaświadczeń...... Dam ci rade zmień religie bo ta religia już nie w modzie.... za dożo skandali jak na XXI w. Moim skromnym zdaniem ta wiara minęła się z powołaniem... proponuje programy" tajemnice biblij" na National Geographic i na discovery chanel "historia chrześcijan".... rozmawiając ze znajomym księdzem o tych programach .. stwierdził że jestem szarlatanem i nie mam sumienia i Bóg mnie do raju nie przyjmie... śmiech na sali zaprzeczać medycynie i nauce która ma potwierdzenie w tym co mówi.... tak że Religie ma się w sobie i tzw. kościół też masz w sobie.... tak że coniedzielne msze służą w dalszym ciągu dla statystyk SB tak samo jak kolęda i dokumentacja z tym związana.....OGARNIJCIE SIĘ LUDZIE.... Ktoś powie ,ale w coś trzeba wierzyć.... no to ja odpowiadam " uwierz w siebie".... Śmieszny jest także cennik usług nowo żeński ,pogrzebowy, chrzestny, komunijny a nawet rekolekcyjny czy bieżmowalny.... to jest religia a nie jakaś firma usługowo handlowa...

PostNapisane: 4 marca 2013, o 19:23 
Przyjaciel forum

200PLN w kopercie trzymanej w zębach+ wchodzisz na zakrystie na kolanach. Nie zapomnij mieć na sobie koszulkę tv trwam lub r. maryja.

PostNapisane: 4 marca 2013, o 19:49 

karol10101992, My też bardzo serdecznie Ciebie witamy na forum!!

PostNapisane: 4 marca 2013, o 20:02 
Przyjaciel forum

RoBsON napisał(a):
Dla mnie to śmieszna sprawa z tymi zaświadczeniami itp... to przecież wiara człowieka do boga nie do świstków i zaświadczeń......

A niby co ma wiara w Boga, do firmy zwanej kościół.
Jak ktoś jest wierzący, to mu biblia i modlitwa wystarczy.

PostNapisane: 4 marca 2013, o 20:03 
Cytuj:
ktoś jest wierzący, to mu biblia i modlitwa wystarczy.

I tym mądrym stwierdzeniem wątek zamykam.
karol10101992, porozmawiaj jeszcze raz z proboszczem.Inaczej tego załatwić nie możesz.

Tytuł: Parafia Rakowieec
PostNapisane: 5 marca 2013, o 14:12 

Witam. Jakiś czas temu potrzebowałem zaświadczenie, że jestem katolikiem (potrzebne do zostania ojcem chrzestnym), jednakże ksiądz z parafii w Rakowcu (w którym to Kościele jestem zapisany) który jest osobą bardzo specyficzną stwierdził, że nie da mi tego zaświadczenia, gdyż "mnie nie zna". Z tego co wiem, to odnośnie Jego zachowania była wysłana petycja do Biskupa. Rakowiec jest moją parafią, lecz ja wynajmuję pokój w Kwidzynie i tam uczęszczam na Mszę Św. Czy ktoś wie, jak można załatwić tą sprawę. Bardzo chcę zostać ojcem chrzestnym, a katolikiem oczywiście jestem. ( Nie wiem dlaczego, poprzedni wątek- odnośnie tej samej sprawy został zablokowany..) jak wiecie jak pomóc to piszcie.

Tytuł: Re: Parafia Rakowieec
PostNapisane: 5 marca 2013, o 14:19 
Przyjaciel forum

Dostałeś tam odpowiedź.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1