Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 543 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 37  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dyskusje - Budowa mostu koło Kwidzyna w ciągu DK90
PostNapisane: 23 marca 2013, o 12:47 
Przyjaciel forum

Panowie bez jaj, wszyscy pamiętają jak ślamazarnie zaczęli je rozciągać, pierwszy miesiąc to było tyle co nic. Ja na bazie tego stwierdziłem że jak tak dalej pójdzie to roku trzeba. Wystarczy zajrzeć do głównego wątku mostowego, jest tam dokumentacja fotograficzna, która ten dylemat wyjaśnia. Oki posypałem sobie głowę popiołem z zupełnie innego powodu, konkretnie z powodu skakania sobie do gardeł, nie chcę wskazywać paluchem bo sam daję się ponieść tej forumowej modzie. Jest tych osób parę i w zasadzie głównie przez nich to forum się zużywa. Panuje powszechna bojaźń przed wyrażaniem swoich przemyśleń i spostrzeżeń bo psy łańcuchowe już czekają. W ten to sposób można powiedzieć że forum jest już niemal zajechane na śmierć. Mnie się chce lub nie chce pisać i wciąż się zastanawiam czy nie dać sobie siana, czuję się czasem jak na targowisku gdzie przekupki wciskają na siłę swój marny towar. Pomyślcie zanim zaczniecie wywalać z siebie żółć, każdy ma prawo do swoich opinii można się z nimi zgadzać lub nie ale w oględniejszy sposób, a tu mamy lożę szyderców. Byłem na moście i dzisiaj, mam parę fotek i wrzucę do głównego mostowego tematu, zauważyłem że wiele prac toczy się równolegle. Po naszej stronie rozpoczęto piaskowanie belki mostu.

PostNapisane: 23 marca 2013, o 13:28 

kapec napisał(a):
krzyzak napisał(a):
Nie wiem co masz na myśli pisząc że interpretuję wypowiedzi po swojemu.

Chodzi mi o dopisek " I nie ma na to siły", bo to sugeruje, że robota będzie trwała najmniej 120 dni i napewno nie podgonią. Jak widać podgonili, oby tak dalej.

Bo nie było siły na twoje obliczenia, w dwóch postach potwierdzałeś, i byleś pewien co do swoich obliczeń ....

A właściwie.Wiesz co!!
Ty jednak masz racje! To nie ty a ja od początku sugerowałem że robota będzie trwała sto dwadzieścia dni. :D

Przepraszam że wprowadziłem wszystkich w błąd.
Pozdrawiam Cię i życzę miłego weekendu. ;)

-- 23 mar 2013, 2013 14:03 --

anduel napisał(a):
Panowie bez jaj, wszyscy pamiętają jak ślamazarnie zaczęli je rozciągać, pierwszy miesiąc to było tyle co nic. Ja na bazie tego stwierdziłem że jak tak dalej pójdzie to roku trzeba.

No i to twoje stwierdzenie było błędne, a ty masz pretensje że ktoś się z tym twoim stwierdzeniem nie zgadzał. Tak czy nie?

anduel napisał(a):
Wystarczy zajrzeć do głównego wątku mostowego, jest tam dokumentacja fotograficzna, która ten dylemat wyjaśnia. Oki posypałem sobie głowę popiołem z zupełnie innego powodu, konkretnie z powodu skakania sobie do gardeł, nie chcę wskazywać paluchem bo sam daję się ponieść tej forumowej modzie. Jest tych osób parę i w zasadzie głównie przez nich to forum się zużywa. Panuje powszechna bojaźń przed wyrażaniem swoich przemyśleń i spostrzeżeń bo psy łańcuchowe już czekają. W ten to sposób można powiedzieć że forum jest już niemal zajechane na śmierć. Mnie się chce lub nie chce pisać i wciąż się zastanawiam czy nie dać sobie siana, czuję się czasem jak na targowisku gdzie przekupki wciskają na siłę swój marny towar. Pomyślcie zanim zaczniecie wywalać z siebie żółć, każdy ma prawo do swoich opinii można się z nimi zgadzać lub nie ale w oględniejszy sposób, a tu mamy lożę szyderców. Byłem na moście i dzisiaj, mam parę fotek i wrzucę do głównego mostowego tematu, zauważyłem że wiele prac toczy się równolegle. Po naszej stronie rozpoczęto piaskowanie belki mostu.

Oczywiście! Masz rację!
Możesz pisać sobie co chcesz, na temat wszystkich i wszystkiego, możesz krytykować, oceniać wszystkich i wszystko dookoła, (nawet robotników mostowych ) no bo takie jest twoje prawo, -"wciskać na siłę swój marny towar"-.

Ale jeżeli ktoś cię skontruje i coś ci słusznie wytknie,
no to już jest wtedy wylewanie jadu.
Nie wiem czy wiesz, że dyskusja polega na tym że, ktoś może mieć inne niż ty zdanie i może się z tobą nie zgadzać

Ale ty uważasz że dyskusja z Tobą powinna polegać na tym:
Czytać, słuchać (nie myśleć) i przytakiwać!!! ;) :D
I wtedy to nasze forum nie było by:"zajechane, nie byłoby czekających psów łańcuchowych, loży szyderców",itd...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 marca 2013, o 14:38 
Przyjaciel forum

Krzyżak - otóż to właśnie, ręce i inne członki opadają.
Miałbyś rację jakby ubiegłoroczny grudzień był w środku tego lata, tak chyba się nie stanie i wszelka dyskusja staje się bezprzedmiotowa. Masz w sobie neoficki żar bronienia tej karkołomnej teorii podróżowania w czasie - Twoja sprawa, mnie nią nie zarazisz.

PostNapisane: 23 marca 2013, o 14:47 

anduel napisał(a):
Krzyżak - otóż to właśnie, ręce i inne członki opadają.
Miałbyś rację jakby ubiegłoroczny grudzień był w środku tego lata, tak chyba się nie stanie i wszelka dyskusja staje się bezprzedmiotowa. Masz w sobie neoficki żar bronienia tej karkołomnej teorii podróżowania w czasie - Twoja sprawa, mnie nią nie zarazisz.

No !! :shock: I wszystko jasne!! :583:

:D :D :D

PostNapisane: 23 marca 2013, o 16:54 
Przyjaciel forum

Cytuj:
nie chcę wskazywać paluchem bo sam daję się ponieść tej forumowej modzie

Każdy musi sobie czasem pogadać, bardziej przemyślanie, lub mniej. I fajnie, tak ma być - byle w tym temacie.
Przez dwa lata upraszałem by większe dyskusje okołomostowe prowadzić nie w wątku budowy (by w przyszłości pozostał maksymalnie czysty
dla tych, którzy będą mieli ochotę prześledzić historię budowy), a właśnie w tym - bo do tego został założony. I głównie o to mi zawsze chodziło.

Tytuł: Re: Budowa mostu koło Kwidzyna w ciągu DK90
PostNapisane: 27 marca 2013, o 20:12 

Na forum http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 24&page=39 ukazały sie zdjęcia przedstawiające wielkopomną chwilę-zakończono przeciąganie sznurków na pylonach. :D

PostNapisane: 27 marca 2013, o 20:15 
Przyjaciel forum

O! przy okazji dowiedziałem się, że Amator żyje :)

PostNapisane: 27 marca 2013, o 20:45 
Przyjaciel forum

dreds11 napisał(a):
Na forum http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 24&page=39 ukazały sie zdjęcia przedstawiające wielkopomną chwilę-zakończono przeciąganie sznurków na pylonach. :D

Dreds11 jesteś żywym przykładem zaniku w narodzie umiejętności liczenia do choćby dziewięciu. Być może dzisiaj już jest po 9 na stronę ale nie na tym zdjęciu. Może jutro spalę trochę benzyny i się zobaczy. Jedno co bardzo cieszy to to że w marcu zrobiono dwa razy więcej niż w lutym - jednym słowem jest w pytkę.

PostNapisane: 27 marca 2013, o 20:51 

anduel napisał(a):
dreds11 napisał(a):

Dreds11 jesteś żywym przykładem zaniku w narodzie umiejętności liczenia do choćby dziewięciu. Być może dzisiaj już jest po 9 na stronę ale nie na tym zdjęciu. Może jutro spalę trochę benzyny i się zobaczy. Jedno co bardzo cieszy to to że w marcu zrobiono dwa razy więcej niż w lutym - jednym słowem jest w pytkę.

Mam dla Ciebie straszną wiadomość-liczyć do 9 jeszcze potrfię. :grin: Zmylił mnie opis przy innym zdjęciu.

PostNapisane: 27 marca 2013, o 22:00 
Przyjaciel forum

dreds11 napisał(a):
Mam dla Ciebie straszną wiadomość-liczyć do 9 jeszcze potrfię. :grin: Zmylił mnie opis przy innym zdjęciu.

To mnie uspokoiłeś, bo już się Twoim brakiem potrfienia bardzo zmartwiłem.

PostNapisane: 28 marca 2013, o 00:07 

Hehe i jak widać, Amator w dalszym ciągu ma do Nas wszystkich tu "pretensje" :P

Czyli nic się nie zmieniło :) No może jedynie z tym, że widać faktyczny postęp prac na budowie :)

PostNapisane: 28 marca 2013, o 00:39 
Przyjaciel forum

No cóż-szkoda tylko że nasz Amator nie pamięta dlaczego został wywalony-bo moim zdaniem jego zdjęcia z "amatorskim" komentarzem z painta były bardzo ciekawe, jednak nie mógł on najwidoczniej znieść konkurencji ze strony Oki44 który w zamian za pełny dostęp do placu budowy musiał "ważyć swe komentarze" ponieważ jestem całkowicie pewien że jego zdjęcia nie są w jakikolwiek sposób zmanipulowane to nie przeszkadzało mi że były komentowane tym co usłyszał od wykonawcy/majstra/szatana. No ale to jest Polska-jak ja nie mogę to się Pi.....ie, bo ja mogę najlepiej, a wy możecie jedynie podziwiać jak ja mogę.

PostNapisane: 28 marca 2013, o 09:20 
Przyjaciel forum

Patryk napisał(a):
Hehe i jak widać, Amator w dalszym ciągu ma do Nas wszystkich tu "pretensje" :P

Jest głęboko obarczony syndromem "teściowej" :D

PostNapisane: 29 marca 2013, o 13:24 
Przyjaciel forum

Toruń też buduje swój most, w zupełnie innej technologii. Właśnie transportują na miejsce docelowe potężny, 270 metrówej długości,
około 40 metrów wysokości i ważący 2500 ton, łuk. Dwa takie zapewnią całą długość mostu. Most będzie zapewne szerszy, no i dwukrotnie
droższy od naszego. ma powstać do końca roku. Fotka zaczerpnięta z kontakt24.

Załączniki:
toruński.jpg
toruński.jpg [ 249.68 KiB | Przeglądane 20209 razy ]

PostNapisane: 1 kwietnia 2013, o 22:40 

nie uważacie , że już najwyższy czas zacząć kombinować jaką nazwę dla naszego mostu ? !
ja proponuję ... z pewną taką nieśmiałością... Papieża Franciszka !
(jestem kryty - dziś prima aprilis ! )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 543 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 37  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1