Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Likwidacja przychodni FEMINA ul. Kołłątaja!!!!! Podpisy!
PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 14:25 

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi tylko o pieniądze.(samoloty dla Vipów muszą kupić)

Biegnę się podpisać.

W niezmierzoną przestrzeń światów

PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 14:45 
Beata74 napisał(a):
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi tylko o pieniądze.(samoloty dla Vipów muszą kupić)

kto musi? czyje pieniądze? szczegóły poproszę. przyszło komuś do głowy że to przychodnia mogła się nie wywiązać z czegoś? nie dostarczyć dokumentów? cokolwiek? nie staje po żadnej ze stron ale chce po prostu wiedzieć o co chodzi bo zamęt straszny ale nikt nie wie czego tak naprawde broni.

PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 14:58 
Ponownie się zgadzam.
Każdy kij ma dwa końce.

Tytuł: Re: Odp: Likwidacja przychodni FEMINA ul. Kołłątaja!!!!! Pod
PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 15:09 

NOWY(L) napisał(a):
Dokładnie .
Cel akcji popieram ;bo też moja żona korzysta z usług tej przychodni .
Aczkolwiek uważam,że warto byloby poznać powody decyzji podjętej przez NFZ .

To pytanie chyba już do Narodowego Funduszu Zdrowia, który wiadomo jak funkcjonuje. Paranoja jednym słowem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 15:14 
I do nadzorców przychodni.
Skoro proszą ludzi o pomoc i tworzą petycję,to powinni tez poinformować o przyczynach takiej decyzji NFZ.

PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 15:14 
Nie, to pytanie do zbierających podpisy / podpisujących się. Wiecie co podpisujecie, to nam powiedzcie. Bo ja nie wiem. Lekarze namawiają do dzwonienia, pisania maili to niech powiedzą co się stało. Na 100% mają jakieś informacje. Bo ja rządu naszego nie cierpię to wątpię żeby na samolot zbierali w taki sposób.

PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 16:02 

To chyba problem w całym naszym województwie , właśnie przeczytałem taki artykuł - http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/tr ... omosc.html

PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 16:06 
A oto odpowiedź:

Cytuj:

Drodzy Pacjenci!
Szanowni Świadczeniodawcy!
Konkurs na wykonywanie świadczeń z zakresu ambulatoryjnej opieki specjalistycznej w województwie pomorskim był przedsięwzięciem zakrojonym na bardzo dużą skalę. Wystarczy wziąć pod uwagę fakt, że w jego trakcie rozpatrzono ponad półtora tysiąca ofert i wybrano ponad tysiąc sto poradni specjalistycznych realizujących świadczenia medyczne w sześćdziesięciu zakresach. O kryteriach konkursowych Pomorski Oddział Wojewódzki NFZ informował zarówno same podmioty medyczne, jak i władze samorządowe już od lutego tego roku. Zasady „gry” były więc wszystkim znane i nie powinny stanowić zaskoczenia dla przystępujących do konkursu. Po pierwszych reakcjach na rozstrzygnięcia wydaje się, że chyba tak się jednak nie stało. Padają zarzuty pod adresem NFZ, że preferował oferty placówek deklarujących większą liczbę lepiej wykształconych lekarzy, proponujących dłuższy czas pracy czy posiadających lepszy sprzęt. Czy zatem jakość pracy i nowoczesność nie powinny być wyznacznikami postępu w ochronie zdrowia? Czy konkursy mają być jedynie fikcją służącą utrwalaniu istniejącego już stanu?

Wbrew zarzutom Autorów listu do Pana Premiera uważam, że wyniki nowego konkursu nie stworzyły zagrożenia dla życia i zdrowia mieszkańców Pomorza, a unieważnienie rozstrzygniętych postępowań byłoby naruszeniem istniejącego porządku prawnego. Zmianom miejsc udzielania świadczeń nie musi też wcale towarzyszyć chaos. Wystarczy nieco zrozumienia, wymiany informacji i zaufania wykazywanych przez wszystkie zainteresowane strony. Cenię prezydentów Gdańska, Gdyni i Sopotu za zaangażowanie w kwestie związane z ochroną zdrowia lokalnych społeczności, ale zmuszona jestem przypomnieć, że ustawowym obowiązkiem pomorskiego NFZ jest racjonalne i zgodne z prawem dzielenie środków publicznych w interesie społeczności całego województwa pomorskiego.

Nie sposób nie odnieść się do zarzutów kierowanych pod moim adresem przez szacownych Autorów listu. Nie rozumiem, niestety, dlaczego obwiniają mnie oni o brak dialogu ze środowiskiem medycznym i arogancki styl zarzadzania. Niemal codziennie rozmawiam i dyskutuję z przedstawicielami środowiska medycznego, z którego sama się wywodzę, podobnie jak czynię to w odniesieniu do reprezentantów władz samorządowych i organów administracji państwowej. Odpowiadam na każde zaproszenie i przyjmuję każdą propozycję dyskusji z osobami o poglądach krytycznych wobec moich decyzji. Jeśli zaś chodzi o arogancję, to chyba mylona jest ona ze zdecydowaniem, które na stanowisku kierowniczym jest cechą na ogół pożądaną.

Pana Marszałka i Panów Prezydentów, ale przede wszystkim całą pomorską społeczność pragnę zapewnić, że wszystkie działania Pomorskiego Oddziału Wojewódzkiego NFZ mają na celu dobro mieszkańców naszego regionu. Zarzut igrania z ludzkim zżyciem nie może być więc potraktowany inaczej jak przykrość zrobiona nie tylko mnie, ale wszystkim pracownikom NFZ.

Z wyrazami szacunku
Barbara Kawińska, Dyrektor Pomorskiego OW NFZ

Fajnie,że znowu ktoś gra w grę.
Szkoda,że pionkami w tej grze są pacjenci. :evil: :evil:

-- 18 cze 2013, 2013 17:20 --

W dniu dzisiejszym złożono odwołanie od decyzji NFZ.
Planowana data rozstrzygnięcia odwołania to 25.06.
https://konkurs.nfz-gdansk.pl/CLO_WO/Ko ... lania.aspx

PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 18:26 

Czytając list Pani Dyrektor, mam wrażenie, że nie ma ona pojęcia o kolejkach jakie ustawiają się do lekarzy w Feminie, a tekst o lepszych, nowocześniejszych placówkach... aż chce się zapytać, lepszych tzn. gdzie? Czyżby powstała jakaś inna poradnia położniczo-ginekologiczna, o której istnieniu nikt z nas nie wie? A może to zagrywka by doktorzy mogli zarabiać więcej na prywatnej praktyce?

PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 20:12 
Przyjaciel forum

Lilith mam jakoś podobne odczucia co Ty... dziwne prawda?..

PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 20:17 
A ja mam dziwne wrażenie,że dziewczęta nie oglądają tv.(oprócz Na Wspólnej :D )
Pani Dyrektor,rudy matoł,minister skarbu i cała reszta pseudo polityków już kupę czasu mówią tak,jakby nie wiedzieli w jakim kraju żyją :twisted:

Taką "Panią Dyrektor" zaprosiłbym w środku zimy,żeby stanęła o 5.30 w kolejce po 1-2 wolne numerki do dr.Chwiędacz. Momentalnie zmiękłaby jej rura.

PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 21:40 

Fajnie, że chcą zlikwidować jedno z niewielu miejsc w Kwidzynie, w którym mogłam spotkać się z ginekologiem i nie płacić 100zł za wypisanie recepty.

To jakieś żarty. Bardzo sobie chwalę przychodnię Femina, nastawienie jej lekarzy i jeśli nie było przekrętu z kasą, nie widzę powodu dla którego nie warto byłoby przedłużać z nimi kontraktu.

PostNapisane: 18 czerwca 2013, o 22:01 
Przyjaciel forum

Didi, jak to nie ma powodu? Powód jest jeden, ciągle ten sam - prywatyzacja zysków i uspołecznianie strat. W formie składek i podatków płacimy coraz więcej a pożytków z bycia obywatelem mamy coraz mniej, no chyba że należy się do właściwej kasty.

PostNapisane: 19 czerwca 2013, o 09:00 

Może za naszymi plecami jest szykowana supernowoczesna klinika położniczo-ginekologiczna. Jak zamkną Feminę, od razu nowa się otworzy. Klinika oczywiście płatna i lekarze będą mieli z tego większą kasę przy mniejszym nakładzie pracy, bo kobiety muszą przecież gdzieś się badać.

PostNapisane: 19 czerwca 2013, o 11:25 
Cytuj:
Może

W tym wypadku,nie składaliby odwołania.
Aczkolwiek mogą to być działania pozorowane :|
Zobaczymy jak NFZ rozpatrzy odwołanie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1