Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 21 czerwca 2013, o 15:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 czerwca 2010, o 13:29
Posty: 892
Lokalizacja: kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
NOWY(L) napisał(a):
Niestety operatorowi w takim przypadku przysługuje roszczenie o zwrot ulgi przyznanej abonentowi.

A od kiedy to? Parę razy rozwiązywałem umowy przed czasem i nigdy nikt nie upomniał się o zwrot ulgi.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odp: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 27 czerwca 2013, o 20:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lutego 2008, o 18:55
Posty: 2473
Lokalizacja: Gardeja / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
NOWY(L) napisał(a):
Jako że MM wprowadziła sporo zmian w regulaminie świadczonych usług pojawiła się opcja rozwiązania z nimi umowy.
Niestety operatorowi w takim przypadku przysługuje roszczenie o zwrot ulgi przyznanej abonentowi.
Czyli nic za darmo.

Możesz to jakoś rozwinąć? Przez 5 lat z górką złego słowa na MM nie dałbym powiedzieć. Ale jeśli usługa nie działa przez 3 dni z 4. To mnie coś trafia.
Zaczynam rozglądać się za alternatywą. I z chęcią rozpocznę proces rozwiązywania umowy.

_________________
Od chwili tej aż do końca świata,w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odp: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 27 czerwca 2013, o 21:04 
Nie dostałeś żadnego listu z MM ?
Do mnie przyszedł ,dlatego udałem się do ich biura .Możesz zrezygnować z umowy z MM, płacąc jedynie za tą przyznaną ulgę .Prawdopodobnie dlatego,że zmiany w regulaminie zaszły że względu na zmiany w prawie a nie widzimisie operatora .Tyle wyczytalem na forum rtvsat .W moim przypadku przy telewizji do listopada 2013 i internecie do grudnia 2014 wyszło 260 pln do zwrotu :(


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Odp: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 27 czerwca 2013, o 21:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lutego 2008, o 18:55
Posty: 2473
Lokalizacja: Gardeja / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
NOWY(L) napisał(a):
Nie dostałeś żadnego listu z MM ?
Do mnie przyszedł ,dlatego udałem się do ich biura .Możesz zrezygnować z umowy z MM, płacąc jedynie za tą przyznaną ulgę .Prawdopodobnie dlatego,że zmiany w regulaminie zaszły że względu na zmiany w prawie a nie widzimisie operatora .Tyle wyczytalem na forum rtvsat .W moim przypadku przy telewizji do listopada 2013 i internecie do grudnia 2014 wyszło 260 pln do zwrotu :(

Mi sie wszystko konczy w grudniu 2013. Ale mam ich dość. W 75% nie działająca usługa skutecznie mnie zniechęca

_________________
Od chwili tej aż do końca świata,w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odp: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 27 czerwca 2013, o 21:25 
Kwestia lokalizacji .
Mi internet działa bez problemu od 4 lat .Przez ten czas nie miałem dostępu do sieci przez jedno popołudnie .
Telewizję mam analogowa i ta usługa w ogóle mi wisi ,bo nie oglądam prawie wcale tv .


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Odp: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 27 czerwca 2013, o 21:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lutego 2008, o 18:55
Posty: 2473
Lokalizacja: Gardeja / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Mi działał 5 lat i zdechł w tym tygodniu. Może czas wymienić ich modem? Czemu oni nie maja wsparcia 24/7

_________________
Od chwili tej aż do końca świata,w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odp: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 27 czerwca 2013, o 21:38 
A z jakiej okazji masz sam wymieniać ?Płacisz to wymagasz .Niech dają nowy modem i tyle .


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 28 czerwca 2013, o 07:35 
Offline

Dołączył(a): 18 października 2008, o 19:53
Posty: 298
Lokalizacja: Gdańsk/Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
u nich jak się przedłuża umowę trzeba wspomnieć żeby sprzęt wymienili:D ostatnio jak był monter to się dziwił że mój modem jeszcze jest w użyciu... od kilu lat już z nich nie korzystają... szkoda że sami z siebie tego nie robią.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 28 czerwca 2013, o 08:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 czerwca 2010, o 13:29
Posty: 892
Lokalizacja: kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Modemy to osobna historia. Jak wam wcisną te niby nowoczesne, te co to są jakieś hiperośmiokanałowe, a nie jedno, to zobaczycie, co to znaczy bylejak działający internet.
:lol:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 14 lipca 2013, o 08:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sierpnia 2009, o 17:49
Posty: 285
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Po wymianie na nowy midem i 30mb dzis od rana modem nie chce sie zalogowac, zaprogramowac migaja diody i sie modem resetuje, ponownie chce sie logowac. Internetu nie mam od rana na ulicy polnej.

_________________
JDM OPTION


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 10 sierpnia 2013, o 12:06 
Offline

Dołączył(a): 10 sierpnia 2013, o 11:49
Posty: 1
Płeć: Nie wybrano
Witam ;) założyłam to konto specjalnie dla tej sprawy więc mam nadzieję, że mi pomożecie. Od wczoraj ( piątek około 10 rano ) mam problem z neostradą. W ustawieniach pokazuje, że jest połączenie jednak jest brak dostępu do usługi. To samo na wszystkich komputerach w domu. Próbowałam dodzwonic sie na infolinię lecz tam dowiedziałam sie że mają jakąś modernizację systemu i zgłoszenia moą być rozpatrywane z opóźnieniem. Po dalszym dochodzeniu dowiedziałam sie takze, że może to być spowodowane pogoda i jakimiś usterkami... Czy w okolicy wydarzyło sie coś ( w okolicy Ryjewa ) przez co mogą być problemy z dostawą internetu ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 7 października 2013, o 12:11 
Pytanie techniczne.
Czy mając telewizję cyfrową z MM odbieracie również analog?
Czy jedyną możliwością odbierania tv na dwa odbiorniki będzie multiroom?


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 7 października 2013, o 12:45 
NOWY(L) napisał(a):
Pytanie techniczne.
Czy jedyną możliwością odbierania tv na dwa odbiorniki będzie multiroom?
Odpowiem tylko na to drugie. Jeśli chcesz na dwóch różnych odbiornikach oglądać różne programy to tylko multiroom od dostawcy TV lub też można kupić splittery ale działają tylko na Cyfrze+. Ewentualnie podłączyć drugi tv do któregoś kanału audiowideo w dekoderze ale wtedy będziesz ogląć na obu tv to samo.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 7 października 2013, o 12:53 
Cytuj:
Odpowiem tylko na to drugie

No własnie te pierwsze też jest ważne.
Bo jeśli mimo dekodera cyfrowego z kabla idzie też sygnał analogowy,to można to bez problemu rozdzielić na inny odbiornik.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Awaria w Multimediach
PostNapisane: 7 października 2013, o 13:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 października 2008, o 05:50
Posty: 2397
Lokalizacja: zza roga
Płeć: Mężczyzna
NOWY(L), ad pytanie No 1. Tak posiadam te dwie opcje :) i obie działają.

_________________
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.