NO I W KOŃCU DOCZEKALIŚMY SIĘ."Nadeszła wiekopomna chwila" - ( jakby powiedział klasyk)
Kończy się budowa i temat budowy mostu.
Przejrzałem cały temat tak pobieżnie.
Ileż tu było kłótni, przepychanek ,sporów. Ile było wypowiedzianych mądrości i głupot.
Jak żeśmy przez te prawie trzy, lata ekscytowali sie i podniecali ta budową.
MOST JEST!!! I to jest najważniejsze!!
Stoi, i to jest zwycięstwo nasze, mieszkańców Kwidzyna i okolic.
To my jesteśmy głównymi wygranymi a nie jakieś tam partie.
Dzisiaj! Nie powinniśmy sie obrażać na siebie, i mieć do siebie żal, bo to pozostanie głupotą i niepotrzebną zadrą na przyszłość.
Nie jeden myśli :
Fajnie by było i święto byłoby fajne gdyby ten most otwierał (przecinał wstęgę ) kto inny. Możliwe!
Ale dzisiaj nie patrzmy na to!
Nie ważne kto tą wstęgę będzie przecinał !! Dzisiaj gratulujmy i dziękujmy samym sobie, na wzajem, bo to jest historyczny moment a WYGRANYMI JESTEŚMY MY, to my będziemy z niego korzystać, i to nam ten most będzie służył.
Myślę że za kilka, kilkanaście lat nie będzie śladu po obecnych partiach i ich nazwach, i nikt nie będzie się zastanawiał za
jakiej opcji rządzącej powstał, a za sto lat nie będzie pewnie śladu nawet po żywych świadkach tej budowy.
Na pewno przez jakiś czas, ktoś będzie próbował przykleić sobie zasługi jeżeli chodzi o wybudowanie mostu,i zrobić jakiś interes przede wszystkim polityczny. Może po części niektórym się to należy, ale myślę że z czasem pójdzie to w zapomnienie i niepamięć a most zostanie i będzie służył nam ludziom a nie politykom.
A tak naprawdę największe zasługi i podziękowania należą się tym, którzy na tej budowie i w dzień i w nocy, na mrozie i w upale, w deszczu i śniegu ciężko pracowali i dawali z siebie wszystko.ROBOTNIKOM!!
DZIĘKUJEMY!!Dlatego do wszystkich: optymistów i pesymistów,(przede wszystkim) do
kapec,
anduel,
Amator48, których pozdrawiam i ( z którymi najczęściej się spierałem),zapomnijmy o naszych racjach, sporach, wybaczmy sobie złośliwości i spotkajmy się wspólnie przy moście, pijąc piwko i ciesząc się z naszego mostu.
Bo to nie jest most: ani PISu,ani Platformy, ani SLD,PSL, itd..
TO JEST MOST MASZ! OBYWATELI, przede wszystkim tutaj mieszkających i to my powinniśmy się z tego cieszyć.
SPOTKAJMY SIĘ NA MOŚCIE!!
Tak na marginesie to chciał bym podziękować wszystkim forumowiczom za fajną zabawę, podczas wspólnej, dyskusji, podczas sporów, a czasem nawet żartów i złośliwości.
Dziękuję!
Przede wszystkim podziękowania należą się
okiemu , że tak świetnie dokumentował tą budowę, a jego reporterska praca na pewno nie pójdzie na marne, myślę że będą tu zaglądać i korzystać z jego pracy (zdjęć i opisów)nasze dzieci ,wnuki , a może jeszcze później prawnuki.
Oki BARDZO CI DZIĘKUJĘ! Robiłeś i zrobiłeś porządna i fajną robotę

.
DZIĘKI!!