Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XXII WOŚP
PostNapisane: 15 stycznia 2014, o 16:31 
Przyjaciel forum

Ekipa reporterska tegorocznego finału. Jeszcze raz dziękuje Wam wszystkim za całe zaangażowanie

Zapraszam na http://www.wosp.e-kwidzyn.pl do oglądania naszych fotek.

Załączniki:
ekipa wospowa.jpg
ekipa wospowa.jpg [ 839.78 KiB | Przeglądane 4678 razy ]

PostNapisane: 15 stycznia 2014, o 16:43 

Fajni jesteście i świetne zdjęcia :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 17:31 
Przyjaciel forum

Materiał TV Vectra Kwidzyn:
http://www.tv-kwidzyn.pl/6,507-tak_zagr ... yn%21.html

PostNapisane: 17 stycznia 2014, o 10:35 

To ja dołożę swoje 3 grosze. Na co dzień omijam takie wątki, ale chciałbym coś zasugerować.

Byłem odpowiedzialny za wiele spraw i współpracowałem z wieloma osobami w Sztabie, aby do skutku doszły niektóre sprawy, które działy się podczas 22. Finału WOŚP.
Tworzyłem i załatwiałem m.in:
- Grupa Foto, reportaż na żywo (dużo pomógł tutaj e-Kwidzyn i Foto Kwidzyn)
- Strona WWW (tu miejsce i domenę dał UM, całą resztą zająłem się sam)
- fejsbuk (to prowadzi niezastąpiona Polly)
- foty pod aukcje (aukcje to sprawa na całkowicie osobny temat, ze względu na złożoność darczyńców, licytujących, czasu, miejsca, procedur itp, itd)
- opisy przedmiotów (najwięcej pracowały przy tym Lidka i Kasia, która zajmowała się grupą wolontariuszy od aukcji)
- allegro (przy wsółpracy Lidii i Polly)
- niektóre grafiki
- system aukcji na żywo do wyświetlania na projektor (tu wiele pomógł Michał z KCK)
- pierwsza transmisja na żywo w internecie (także dużo pomógł tutaj e-Kwidzyn)
- superszybki internet na hali (firma zewnętrzna, ale zrobili to praktycznie za darmo, bo chcieli tylko, żeby ich baner wywiesić)
- różne podziękowania i certyfikaty do przedmiotów aukcyjnych
- także przekazanie niektórych przedmiotów na aukcje

Form wsparcia jest wiele. Gdy popracuje się trochę przy organizacji - samemu lub przy współpracy z kimś się coś załatwi lub zorganizuje - to myślę, że wtedy można także wymagać. Mi sprzętu KCK nie załatwiło, dostałem tylko prąd i miejsce, a to i tak załatwiło KCSiR, bo to hala. Miałem cały swój prywatny i firmowy sprzęt, nie chwaląc się na prawo i lewo. The Stylacja z Łodzi miała własne gary (ostatnio grali nawet na Majdanie podczas protestów). Jak wyglądała organizacja pod względem lokalnych kapel tego nie wiem. Cieszę się, że w tym roku KCK wiele tego typu rzeczy samemu Sztabowi mogło zdjąć z głowy. W samym Sztabie ludzie pracują na zasadach wolontariatu. Po prostu jak się chce, to można pomóc na wiele sposobów, a rąk do pracy i pomysłów nigdy nie za mało. Warto, żeby to było coś nowego, coś co nie powiela nudnych schematów, jeśli się da.

Warto się zgłaszać do Lidii odpowiednio wcześniej, ona wysłuchuje wielu głosów, ale też nie zajmuje się wszystkim osobiście, bo by wykorkowała :)

My w całym internecie nie siedzimy, więc zapraszam zawsze parę miesięcy wcześniej z głowami pomysłów.

PostNapisane: 19 stycznia 2014, o 23:26 

Mecc, pięknie działasz, to się bardzo ceni.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1