Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: kwidzyn.(nie)naszemiasto.pl
PostNapisane: 15 stycznia 2014, o 19:54 

krzyzak napisał(a):
A teraz tak na poważnie, co o tym sadzisz?

Tak na poważnie to sądzę, że nadal nie rozumiesz różnicy między "płcią kulturową" a "płcią biologiczną". Wnoszę to m.in. po wstawianych przez Ciebie zdjęciach młodego Karola, który gdyby miał problemy z tożsamością płciową to z pewnością nie zostałby Janem Pawłem II.

Czy nadal chodzisz w rajtuzach?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 15 stycznia 2014, o 19:56 
Przyjaciel forum

A ja myślę, że ten kto nie ma problemów z tożsamością płciową, nie zostanie księdzem katolickim.
No i co mi zrobisz?

PostNapisane: 15 stycznia 2014, o 21:00 

Michał napisał(a):
.Czy nadal chodzisz w rajtuzach?

Jo.
A czemu się pytasz?
Interesuje Cię to?

PostNapisane: 15 stycznia 2014, o 21:14 

Darek, nikt nic Ci nie zrobi. Jednak ludzie mają problem, bo ksiądz list czytał,ze faceci ubierani są w sukienki.... i co? Ludziska mają problem. Bo Ksiądz chodzi przecież w sukience, często w kolorowej sukience (fioltowej , różowej, czarnej, białej) i do tego z koronkami. Nic tylko taki słuchajacy biedak ma wodę w mózgu.
Taki szymon55_90, gdyby przeczytał prasę naukową, to by się dowiedział, że rodzina ma 90% wpływu na wychowanie dziecka, a szkoła ok 5%, koledzy i inni obcy drugie 5% (gdyby było inaczej, to np.młodzież lat 50 do dziś maszerowala by z czerwonymi flagami, a ich dzieci nigdy by nie zrobiły sierpnia 80). Posiadanie wiedzy rozwiązuje przecież wiele problemów.
Cała dyskusja przypomina rozprawę o insektach na łebku szpilki.
Darek, jestem fanem Twoich ripost, ale gadanie,że kobieta ma obowiazek gotowania nieudacznikowi tylko mnie utwierdził w przekonaniu,że czas raczej (mnie kobiecie) jest szukać żony, niż męża. No więc może ja też jestam ta dżender. Muszę rozważyć, czy wybrać kulturę, czy biologię.

PostNapisane: 15 stycznia 2014, o 21:26 
Przyjaciel forum

oka toż ja sobie jaja robię, ani nie leżę przed telewizorem, ani nie uważam kobiet za stworzenia do gotowania i prokreacji. Sam też potrafię ugotować i ładnie podać do stołu.
Gdyby było inaczej dawno kopa w dupsko bym od żony dostał.
Ale wiem, że są tacy mężczyźni którzy uważają się za arabów :D :D

PostNapisane: 15 stycznia 2014, o 21:45 

To usprawiedliwienie ma wybielić Ciebie, jako Ciebie :D , czy tak zadrżałeś, abym dzendrówką nie została?
:idea:

PostNapisane: 15 stycznia 2014, o 21:49 
Przyjaciel forum

Tak przy okazji dyskusji o wszystkim i negowaniu czegokolwiek, Kilka słów leminga na temat internetowych patriotów i stałości przekonań tychże. Kiedyś straszyli wilkołakiem, czarną wołgą... Nastała era giendera. Dla niektórych do niedawna wszystko było żydowskie albo lewackie. Teraz jest gienderskie. Dyskusja dla samej zasady "moja racja jest najmojsza" Jak rozmawiamy o ofiarach bomb w Afganistanie, Sudanie, syrii to jeden z drugim pieje że nie nasza polska sprawa, że niech się powyrzynają świnie, ale jak przeczyta na jakimś portalu z d....py że w Belgii śpiewa penis, to już pieje że giender, zdrada i zalew pedalstwa. Zapomnieliście już bronić nas lemingów przed muzułmanami. Jak się będziecie zajmować pierdołami to jeszcze wam się wślizgną boczną furtką... a właściwie już wśliznęli w XVI wieku :D...
Z pozdrowieniami laurka dla tych co zawsze są przeciw.
Załącznik:
1-lewacki_serial.jpg
1-lewacki_serial.jpg [ 156.92 KiB | Przeglądane 7270 razy ]

oryginał tutaj
http://www.filmweb.pl/serial/Tajna+misj ... +dobry%3A-),1310822

Tak, niniejszy wpis pisałem pod wpływem ogromnego wzburzenia i substancji chemicznych dopuszczonych do obrotu handlowego, zdając sobie również sprawę że o ile moderator nie oceni mnie zbyt surowo to zostanie ona uwieczniona w przepastnej przestrzeni internetu na zawsze. i być może robię z siebie kretyna ,a le nie większego niż przeciwnicy giendera (ru?)

-- 15 sty 2014, 2014 23:07 --

Poprawka odnośnika do oryginału.http://tinyurl.com/m6qzeyl

Kim jestem i czym się zajmuję? Jacek Chmurzyński, nie jestem sprzedawcą, jestem rodzicem interesującym się bezpieczeństwem dzieci, który postanowił działać lokalnie na rzecz poprawy bezpieczeństwa dzieci w samochodach.

PostNapisane: 15 stycznia 2014, o 22:10 
Przyjaciel forum

oka napisał(a):
czy tak zadrżałeś, abym dzendrówką nie została?
:idea:

Zostań kim chcesz, abyś tylko urody od tego nie straciła. :D

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 06:42 

Darek napisał(a):
A ja myślę, że ten kto nie ma problemów z tożsamością płciową, nie zostanie księdzem katolickim.
No i co mi zrobisz?

A cóż mnie Darku obchodzi, że nie odróżniasz abstynencji seksualnej (przynajmniej teoretycznej) od problemów z tożsamością płciową?

krzyzak napisał(a):
Michał napisał(a):
.Czy nadal chodzisz w rajtuzach?

Jo.
A czemu się pytasz?
Interesuje Cię to?

Już nie. Urzekła mnie Twoja historia, ale już mi przeszło.

oka napisał(a):
Taki szymon55_90, gdyby przeczytał prasę naukową, to by się dowiedział, że rodzina ma 90% wpływu na wychowanie dziecka, a szkoła ok 5%, koledzy i inni obcy drugie 5% (gdyby było inaczej, to np.młodzież lat 50 do dziś maszerowala by z czerwonymi flagami, a ich dzieci nigdy by nie zrobiły sierpnia 80).

Czy to wiedza zdobyta empirycznie, czy po prostu ktoś z tytułem profesorskim tak stwierdził? Jest na tym świecie sporo ludzi, których światopogląd, przekonania i postawa życiowa ukształtowały się w zupełnej opozycji do postawy rodziców.

Z innej beczki. zegizm, m.in. dzięki któremu dzisiejsza Europa staje się peryferiami świata miał bardzo poważne podstawy naukowe. Niestety tylko Europa doceniła te podstawy. Niestety oczywiście dla Europy. Czytając prasę naukową można było także nabrać pełnego przekonania do problemu globalnego ocieplenia spowodowanego przez człowieka. Europa walczy z globciem, dzięki czemu zimą jest +5, USA nie walczą i za karę mają -20. Gdy jeden z rozsądniejszych eurodeputowanych twierdzi, że topienie się pokrywy lodowej Arktyki to bzdura, trzymając w rękach zdjęcia satelitarne pokazujące ... trzykrotny przyrost tej pokrywy w ostatnich latach, oświeceni drą się, że to demagogia nie potwierdzona poważnymi badaniami.

A teraz czas na rechot :)

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 07:29 

Każdy może być Gender.Czy kobieta w spodniach czy aktor w zapasce.

Załączniki:
w spodniach.jpeg
w spodniach.jpeg [ 8.65 KiB | Przeglądane 7227 razy ]
bilde.jpeg
bilde.jpeg [ 15.66 KiB | Przeglądane 7227 razy ]

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 11:22 
Przyjaciel forum

Michał napisał(a):
A cóż mnie Darku obchodzi, że nie odróżniasz abstynencji seksualnej (przynajmniej teoretycznej) od problemów z tożsamością płciową?

Drogi Michale a skąd Ty wiesz, że nie odróżniam?
A skąd pewność, że Ty ją odróżniasz?
Wszystko to tylko słowa i wyimaginowane nazwy.

To tylko w naszych umysłach przez sprytną indokrynację, powstają obrazy związane ze słowami.
To tylko niebezpieczna zabawa naszą duszą i naszym ego powoduje straszne następstwa.

Istnieje jednak nieubłagana logika, która pozwala nam (oczywiście niektórym) zrozumieć chytre zabiegi, by kierować naszym postrzeganiem i odczuciami.

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 11:54 

Darek napisał(a):
Michał napisał(a):

Drogi Michale a skąd Ty wiesz, że nie odróżniam?
A skąd pewność, że Ty ją odróżniasz?
Wszystko to tylko słowa i wyimaginowane nazwy.

To tylko w naszych umysłach przez sprytną indokrynację, powstają obrazy związane ze słowami.
To tylko niebezpieczna zabawa naszą duszą i naszym ego powoduje straszne następstwa.

Istnieje jednak nieubłagana logika, która pozwala nam (oczywiście niektórym) zrozumieć chytre zabiegi, by kierować naszym postrzeganiem i odczuciami.

I tym sposobem doszliśmy do filozoficznej tęsknoty za prawdą nadobiektywną. Przy okazji oczywiście musimy smutno skonstatować, że wszystko co mówimy, piszemy i o czym myślimy to błądzenie we mgle.

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 12:13 
Przyjaciel forum

Michał napisał(a):
Przy okazji oczywiście musimy smutno skonstatować, że wszystko co mówimy, piszemy i o czym myślimy to błądzenie we mgle.

Niekoniecznie wszystko, rozmowa o rzeczach które się rzeczywiście wydarzyły ma uzasadnienie logiczne.
Natomiast nasze odczucia, towarzyszące tym wydarzeniom, już nie.
Pisanie o naszych myślach, zawsze było błądzeniem we mgle.
Albowiem nie ma prawdy uniwersalnej i jest to naszym wielkim szczęściem. :)

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 16:04 

bitabob napisał(a):
(...)Nastała era giendera.(...)

Ano nastała. Bardziej wiarygodne, z 2008 roku proszę bardzo broszurka dla przedszkolaków w UK:

1. http://www.rp.pl/artykul/192925.html
2.http://www.feminoteka.pl/news.php?readmore=3714

Co do muzułmanów to jak będą chcieli to i tak zmiotą nas w pył, przy ich kapitale i zasobach militarnych, i ich liczebnosci jestesmy nikim.

PostNapisane: 16 stycznia 2014, o 16:40 
Przyjaciel forum

are_the
Wielka Brytania to kraj specyficzny. Jest tam bodajże najwyższy w Europie odsetek nastoletnich matek, stąd tez nerwowe działania rządu próbujące wyręczyć purytańskich rodziców w edukacji seksualnej ich dzieci. Pamiętam jak dziś, rozdawana podczas koncertu dla dzieci w Bydgoskiej operze broszurę sygnowaną przez UNICEF mówiącą o sprawach płci. Były zdjęcia nagiej kobiety i mężczyzny, opis genitaliów i w przystępny sposób wytłumaczona kwestia zapłodnienia. Broszura skierowana była do dzieci w wieku 7 lat, ja bodajże miałem 6, to były lata 80 i nikt wtedy nie wspominał o dżender. A teraz do meritum. Linki które zaprezentowałeś dotyczą Wielkiej Brytanii, może coś z polskiego podwórka? Tak jak pisałem poprzednio,gdy dyskusja dotyczy cierpienia ludzkiego, apartheidu, niesprawiedliwości nie dotyczącej "białego" człowieka, to wtedy nie polska sprawa niech giną świnie. Ale gdzieś coś ktoś to olaboga. Polskie przykłady, nasze podwórko tylko na ten temat będę dyskutować. W tej chwili to temat zastępczy kościoła.

-- 16 sty 2014, 2014 17:45 --

are_the napisał(a):
Co do muzułmanów to jak będą chcieli to i tak zmiotą nas w pył, przy ich kapitale i zasobach militarnych, i ich liczebnosci jestesmy nikim.

A to teraz już nie chcą? Bo się pogubiłem ;)

Kim jestem i czym się zajmuję? Jacek Chmurzyński, nie jestem sprzedawcą, jestem rodzicem interesującym się bezpieczeństwem dzieci, który postanowił działać lokalnie na rzecz poprawy bezpieczeństwa dzieci w samochodach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1