aszastra napisał(a):
Piotr_J napisał(a):
Pszczelarz, ten asfalt na boisku do ręcznej leży tam do dziś. Nigdy nie był zmieniany. Za moich czasów zasypano wąwóz, usypano górkę saneczkową, dodano bieżnię i boisko do kosza. Pojawiły się trybuny, których część już rozebrano.
Oj to ja jestem troszkę starszy

, za moich czasów właśnie tak to wyglądało

. Zajefajne fotki, apropo wąwozu to był tam dość sporych rozmiarów rów melioracyjny w którym zawsze stała woda. Jakie tratwy się robiło

i przemierzało rów w szerz i wzdłuż ,ile razy mokrym przyszło się ze szkoły szkoda gadać, fajnie powspominać

Jaki wąwóz ,to się nazywało DOLINKA,tam się rozwiązywało różne problemy po lekcjach

,a ten co piszesz rów melioracyjny,to byłą stara strzelnica ,zresztą przy polu Garsyjowej była ściana do tarcz . Fakt była tam fontanna ale jedna pamiętam,druga wiem ze była tuż obok miłorzębu w parku koło UM .A biedny orzech to by rósł i do dziś tylko kiedyś Czajka spadł i obie ręce połamał i wycięli dla bezpieczeństwa.Oj dawno temu i nieprawda .Kamieniołomu też dawno niema , domy pobudowano .
Ale miło słyszeć ze coś się zmieni to boisko i wokoło bo jak pamiętam w I klasie byłem to właśnie robione było to co do dziś się znajduje i czas robi swoje.