Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: DNI KWIDZYNA 2014
PostNapisane: 19 maja 2014, o 08:10 

Właściwie gwiazdy to bez rewelacji. Czy to już wszystko? Czy jeszcze kogoś można się spodziewać? I oczywiście czy będzie w tym roku kino 5D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 31 maja 2014, o 00:14 

Marzyłem sobie, że może taki przeterminowany Enej by zagrał.
"Marzenia ściętej głowy".
Góra zdecydowała, będzie "Emeryten Party".
Geriatryk (czytaj: Seniorzy) dostanie program zabaw, a młodym piwo zaproponujemy....

No i impreza jak co roku..... Udana !

PostNapisane: 31 maja 2014, o 10:12 
Przyjaciel forum

Norbert, a ludzie marzą, o poprawę jakości Waszej telewizji.

PostNapisane: 31 maja 2014, o 10:50 
Przyjaciel forum

Komin napisał(a):
Norbert, a ludzie marzą, o poprawę jakości Waszej telewizji.

O to, to własnie ;)

Kim jestem i czym się zajmuję? Jacek Chmurzyński, nie jestem sprzedawcą, jestem rodzicem interesującym się bezpieczeństwem dzieci, który postanowił działać lokalnie na rzecz poprawy bezpieczeństwa dzieci w samochodach.

PostNapisane: 31 maja 2014, o 11:36 

Pewnie nie wszyscy się zorientowali, ale Kwidzyn.TV to teraz niezależny serwis.
Nie robię materiałów dla Kameny, ani tym bardziej dla TV-Kwidzyn.
Z kablówką rozstałem się w maju ubiegłego roku.
Myślę, że moje materiały były na zdecydowanie wyższym poziomie.
Wykorzystywałem swój sprzęt, poświęcałem czas, a stawki były głodowe.

Jak wszystko dobrze pójdzie po wakacjach Kwidzyn.TV ruszy w nowej odsłonie i nowej jakości ;-)

-- 31 maja 2014, o 11:42 --

A co do poziomu imprez, to właśnie zajmuję się produkcją Międzynarodowego Festiwalu Sztuka Ulicy - www.sztukaulicy.pl
Szkoda tylko, że festiwal odbędzie się w Warszawie.

W Kwidzynie możemy liczyć co najwyżej na imprezy typu "Cud nad Wisłą", gdzie zaprasza się niemieckie zespoły, które nawet gitar nie potrafią nastroić, a głównym punktem programu jest piwo.

Na szczęście jest most i można w taki dzień wybrać się do Gniewu na koncert np: Raz, Dwa, Trzy, ale czy oto chodzi, żeby bawić się poza Kwidzynem ?

PostNapisane: 31 maja 2014, o 14:12 
Przyjaciel forum

KTV napisał(a):
Pewnie nie wszyscy się zorientowali, ale Kwidzyn.TV to teraz niezależny serwis.
Nie robię materiałów dla Kameny, ani tym bardziej dla TV-Kwidzyn.
Z kablówką rozstałem się w maju ubiegłego roku.
Myślę, że moje materiały były na zdecydowanie wyższym poziomie.
Wykorzystywałem swój sprzęt, poświęcałem czas, a stawki były głodowe.

Jak wszystko dobrze pójdzie po wakacjach Kwidzyn.TV ruszy w nowej odsłonie i nowej jakości ;-)

-- 31 maja 2014, o 11:42 --

A co do poziomu imprez, to właśnie zajmuję się produkcją Międzynarodowego Festiwalu Sztuka Ulicy - http://www.sztukaulicy.pl
Szkoda tylko, że festiwal odbędzie się w Warszawie.

W Kwidzynie możemy liczyć co najwyżej na imprezy typu "Cud nad Wisłą", gdzie zaprasza się niemieckie zespoły, które nawet gitar nie potrafią nastroić, a głównym punktem programu jest piwo.

Na szczęście jest most i można w taki dzień wybrać się do Gniewu na koncert np: Raz, Dwa, Trzy, ale czy oto chodzi, żeby bawić się poza Kwidzynem ?

Norbert, zwracam honor .

PostNapisane: 31 maja 2014, o 18:36 
Przyjaciel forum

Poza atrakcjami termin imprezy też wydaje mi się lekko nie trafiony. Będzie to przecież dla wielu osób tzw. długi weekend i do tego letni więc przypuszczam, że wielu wybierze odpoczynek za miastem zamiast oklepanej już imprezy.

PostNapisane: 31 maja 2014, o 19:37 

Dni Kwidzyna dawno zeszły na dno. Kiedyś było zdecydowanie lepiej. Nie zapomnę koncertów pod teatrem. Lady Pank, Big Cyc...tam imprezy miały inny klimat.

PostNapisane: 31 maja 2014, o 23:44 

Klimat tworzą ludzie tzn widzowie , mieszkańcy Kwidzyna.

Tytuł: Re: Odp: DNI KWIDZYNA 2014
PostNapisane: 1 czerwca 2014, o 05:44 
Lenys ma rację.
Klimat Kwidzyna się zmienia.....

PostNapisane: 1 czerwca 2014, o 08:15 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Dni Kwidzyna dawno zeszły na dno. Kiedyś było zdecydowanie lepiej. Nie zapomnę koncertów pod teatrem. Lady Pank, Big Cyc...tam imprezy miały inny klimat.

Niby tak ale nie do końca tak jest. Wydaje mi się, że jak człowiek miał 15-20 lat to taka impreza była fajna. Było to dawno temu więc jak przyjechała jakaś gwiazda to było wielkie wydarzenie. Dzisiaj człowiek ma już trochę więcej lat, trochę więcej widział więc i wymagania ma większe. Niestety ta impreza za tym nie nadąża i podejrzewam, że trzeba się do tego przyzwyczaić. W końcu mieszkamy na prowincji to i imprezy mamy na miarę naszych możliwości :) .

PostNapisane: 1 czerwca 2014, o 11:26 

Może na tym to polega

PostNapisane: 1 czerwca 2014, o 13:26 

Cytuj:
W końcu mieszkamy na prowincji to i imprezy mamy na miarę naszych możliwości :) .

W dobie wirtualnego świata, to jestesmy globalną wioską, więc ta "prowincja" trąci myszką

PostNapisane: 2 czerwca 2014, o 12:02 

Cała organizacja imprez plenerowych rozbija się o pieniądze. Jak miasto nie przeznacza co roku większej kasy to i impreza tj. Dni Kwidzyna nie rozwija się.
Druga przyczyna to taka, że polskie gwiazdy chcą więcej mamony.
Czas chyba zrobić mega disco-polo party, choć i tu gwiazdy biorą coraz więcej. Myślę, że Akcent, Boys, Masters itd. ściągnęły by tłumy. :) . Nawet dyskoteki przerzucają się na polskie disco.

Jeśli chodzi o polskie zespoły pop-rockowe idealnie na imprezy plenerowe nadają się (których dawno lub wcale nie było w Kwidzynie): wspomniany Enej, Poparzeni Kawą Trzy, Loka, Pectus, Piersi, Bednarek, Kult itd. Za podobną kasę, no może ciut więcej można ściągnąć zagraniczną gwiazdę z lat 90, ewentualnie zamiast 2 polskich droższych gwiazd jedna konkretną np. (Mr. President, Fun Factory, Modern Talking, Captain Jack, DJ Bobo, Alexia itd.)

PostNapisane: 2 czerwca 2014, o 18:21 
Przyjaciel forum

W miarę jedzenia apetyt rośnie i przy eskalacji chciejstwa trzeba by mieć budżet Warszawy do zaspokojenia doznań artystycznych. Zawsze tak będzie że to co dla jednych jest hitem dla innych co najwyżej być może chałą. Może powrót do korzeni byłby najlepszą receptą, np. prezentacja lokalnych zespołów od folku do ostrego grania w krótkich setach żeby tych co nie pojmują czegoś, za bardzo to nie nużyło. Masowość imprez przy obecnej mobilności społeczeństwa jest raczej wykluczona, ci co mają wyższe wymagania jadą gdzie oferta kulturalna jest na miarę ich oczekiwań. Łatwość w komunikacji mogłaby wzbogacić doroczne imprezy o ofertę gmin sąsiadujących - tych zza Wisły. Nic by się nie stało gdyby Dni Kwidzyna były jarmarkiem różnorodności z prezentacją regionalnych wyrobów kulinarnych i kulturalnych a nie zapijaniem piwem grillowanej kiełbasy w oczekiwaniu na występ kogoś znanego kto od 30 lat gra te same hity. A niech by i było coś takiego, ale nie może to być główna pozycja budżetowa. Lokalna i ościenna społeczność ma naprawdę wartościowych amatorów którzy z powodzeniem znaleźliby dobry odbiór, nawet jeśli z powodu braku własnego repertuaru, często lepiej od oryginalnych wykonawców radzą sobie z piosenkami które znamy i lubimy. Zapytajcie Wojtka Chmielewskiego jak to się robi i nie chodzi tylko o muzykę alternatywną.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1