Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Knajpki warte zachodu.
PostNapisane: 15 marca 2007, o 20:10 
Przyjaciel forum

Witam,
Z racji mojego niezbyt czestego wizytowania Kwidzyna i faktu, ze mam tu calkiem sporo znajomych, moje spotkania towarzyskie przewaznie odbywaja sie w knajpach. Wynika to glownie z faktu, ze czesc znajmych nie zna sie nawzajem i tak jest wygodniej.
Chcialbym zasiegnac jezyka gdzie szanowni forumowicze chodza na piwo/herbate czy tez inne napoje ;) Lista lokali, ktore ja znam i uwazam za warte odwiedzenia:
1. Spichlerz - moj numer jeden od wielu lat. Fajny klimat, czesto dobra muzyka no i wspomnienia... spedzilismy tam wiele, wiele czasu i wydalismy kupe kasy :) Minusem jest niska srednia wieku klientow (czy to w Kwidzynie norma, ze na piwo chodzi sie max do 25 roku zycia? - zarcik:) no i mocne stezenie dymu papierosowego zima.
2. Piano Bar - to byla super knajpa zanim nie otwarto czesci 'dancingowej'. Przez jakis czas czesto przeze mnie odwiedzana, teraz tez, byle nie w piatek i nie w sobote. Powod: niska srednia wieku, panujacy styl dresiarski, niekonczace sie kolejki po piwo. W czesci przy barze czesto mozna bylo uslyszec calkiem dobra muzyke. Oczywiscie Kregle to tez duzy plus.
3. Music - czesc dysko-blysko-tekowa zwiedzilem jakis miesiac temu i powiem ze nie jest zle (o ile ktos lubi takie klimaty). W czesci 'pubowej' nie bylem baaardzo dawno, czekam na jakies aktualne informacje, czy ten piekny klasyczny motocykl jeszcze tam stoi?

hmm to chyba tyle co pamietam... jeszcze Cafe 19 ale to malutkie miejsce i ciezko wieczorem znalezc miejsce dla mojej 5 - 10 osobowej 'bandy'

Czy znacie jakies niewymienione wyzej miejsca, ktore sa warte odwiedzenia? Moze cos nowego sie pojawilo?

dziekuje from the mountain :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2007, o 20:21 
Przyjaciel forum

cos nowego raczej sie nie pojawilo :)
no chyba ze o herbacie/kawie plus ciacho mowa to mozna wybrac sie do akwareli przy czarnej sali, cafe monic na teczowej albo do niedawno otwartej cafe kopernik w koperniku :)

masz racje co do tych lokali, mam wrazenie, ze osoba juz w moim wieku, a raczej do podeszlych on nie nalezy :P czuje sie strasznie staro w naszych lokalach :) ostatnio przerzucilam sie na barbare...czesto przeze mnie krytykowana swego czasu, teraz spelnia moje oczekiwania..nie ma goracych szesnastek bardziej rozebranych niz ubranych, spokoj, mila dla ucha muzyka i nikt sie o mnie nie ociera :)

music odwiedzam tylko chyba z sentymentu, ale za kazdym razem jak tam wejde mysle sobie co ja tu robie..to juz nie jest moj music :(
w piano nie pamietam kiedy bylam... do spichlerza jakos nigdy nie chodzilam, wiec nie moge nic powiedziec, ale pewnie tak jak wszedzie, duzo mlodziezy..no coz jak my bylismy w ich wieku to tez bylismy ta mlodzieza :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2007, o 20:36 

No właśnie tego nie rozumiem,
mieszkając już od jakiegoś czasu " na wyspach " jestem bardzo mile zaskoczony
" średnią wieku " w pubach.
Tutaj nikogo nie dziwi Pani grubo po 40 pijąca sobie browarka w pubie po godzinie 23.
Ażeby uświadomić tę różnice w tzw " kulturze picia ",
podam pewien przykład z mojego otoczenia.
Pewne miasteczko 5 tys. mieszkańców i 27 pubów a tylko jedna dyskoteka. :-D :-D

A co do Kwidzyna to chyba nigdy nie było i nie będzie tam pubu z prawdziwego zdarzenia.
Music to cień tego co było kiedyś w Prabutach,
a o właścicielu się nie wypowiadam wszak to mój znajomy. ;)

Spich... ach miłe stare czasy.... a teraz ...
Byłem tam bodajże we wrześniu na moich urodzinkach i poczułem się jak dziadek :-D

Do kręgielni nie chadzam bo mi ten łysy bociek nie odpowiada ;) ;)

Pozdrawiam
aslv

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2007, o 20:51 

aslv napisał(a):
łysy bociek nie odpowiada ;)

Bocian, jak to bocian ma mały łeb i duży dziób.
Rzadko mi się to zdarza, ale przyznaję Ci aslv stuprocentową rację :grinka:

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2007, o 20:55 

Porcellus napisał(a):
Rzadko mi się to zdarza, ale przyznaję Ci aslv stuprocentową rację

Oooo gdzieś miałem białą kredę teraz idę szukać komina ;) :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2007, o 21:10 
Przyjaciel forum

aslv napisał(a):
mieszkając już od jakiegoś czasu " na wyspach " jestem bardzo mile zaskoczony "średnią wieku" w pubach. Tutaj nikogo nie dziwi Pani grubo po 40 pijąca sobie browarka w pubie po godzinie 23

Zgadzam sie calkowicie, mialem kilka sluzbowych wyjazdow do Szkocji i Anglii i moge potwierdzic. Ale zauwazylem podobna tendencje u nas w wiekszych miastach.

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2007, o 21:14 

Mega napisał(a):
Ale zauwazylem podobna tendencje u nas w wiekszych miastach.

Może na lepsze idzie Porc mi racje przyznaje,
w pubach się " normalniej " robi ... ;) :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2007, o 21:15 

Mega napisał(a):
czy ten piekny klasyczny motocykl jeszcze tam stoi?

juz dawno nie...
music to lokal w ktorym najczesciej bywam gdyz moi znajomi tam bywaja... piano odwiedzalam czesciej kiedy wszystko to bylo swieze i niewpuszali 15-stek ;D powstala dyskoteka i po jakims czasie przestalo mi sie tam podobac... tłok ze szok i o kupnie browarku moge pomarzyc przez pol godziny lub godzine :P w dzien tygodnia czemu nie... spichelerz to nie moje rejony/klimaty.... a barbara jak najbardziej na plus... o "młynku" słyszałam duzo pozytywnych opinii ale ja niemialam o dziwo zaszczytu jeszcze tam byc... ale jedzenie dobre bo zamawialam :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2007, o 21:18 
Przyjaciel forum

grin_ajz napisał(a):
..no coz jak my bylismy w ich wieku to tez bylismy ta mlodzieza :)

rozbrajasz mnie :grinka: czy tam czasem nie wpuszczaja od 18 roku zycia ?

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2007, o 21:24 
Przyjaciel forum

Mega napisał(a):
czy tam czasem nie wpuszczaja od 18 roku zycia ?

jesli nawet to nie sadze aby sie tego trzymali :)

ja tak naprawde zaczelam gdziekolwiek chadzac majac juz 18 lat, wiec jestem chyba jakims dinozaurem..ale nikt mnie nigdy o dowod nie pytal :)

a tak w ogole to czym cie rozbrajam, bo nie za bardzo rozumiem? :) ale ze mnie saper :P :P

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2007, o 21:31 
Przyjaciel forum

dzajant napisał(a):
o "młynku" słyszałam duzo pozytywnych opinii

poprosze cos wiecej bo nie znam tego miejsca... gdzie to ?

Barbara to faktycznie lokal o ktorym zapomnialem, swego czasu calkiem popularny. Jest jeszcze jedno miejsce o ktorym warto wspomniec: 'Staromiejska'. Bardzo klimatycznie, niestety towarzystwo nieciekawe :twisted: ale lokal o duzym potencjale (o ile jeszcze istnieje)

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2007, o 22:56 

Mega napisał(a):
'Staromiejska'. Bardzo klimatycznie, niestety towarzystwo nieciekawe ale lokal o duzym potencjale (o ile jeszcze istnieje)

istnieje i czasem odbywają sie tam imprezy o ktorych byla wczesniej mowa na forum ( http://www.e-kwidzyn.pl/forum/viewtopic ... ght=#15717 ) wiec cos tam sie zmeiniło chyba na lepsze ;)

Mega napisał(a):
poprosze cos wiecej bo nie znam tego miejsca... gdzie to ?

młynek mieści się przy Hypernowie (wejscie od strony Kościuszki)
foto Krzaq'a: http://galeria.e-kwidzyn.pl/displayimage.php?pos=-319
moze ktos cos wiecej napisze jaki tam klimat panuje bo sama jestem ciekawa...

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2007, o 16:03 
Przyjaciel forum

grin_ajz napisał(a):
a tak w ogole to czym cie rozbrajam, bo nie za bardzo rozumiem? :) ale ze mnie saper :P :P

Tym, ze jestes bardzo mloda osobka i mysle, ze powinnas sie jeszcze dobrze czuc w kwidzynskich knajpkach. Nie to co taki staruch jak ja :smile:

Koniec koncow wczoraj wyladowalem w Spichlerzu, Staromiejska zostawie sobie na nastepny raz :-D
Dziekuje za cenne informacje.

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2007, o 22:08 
Przyjaciel forum

Mega napisał(a):
Tym, ze jestes bardzo mloda osobka i mysle, ze powinnas sie jeszcze dobrze czuc w kwidzynskich knajpkach. Nie to co taki staruch jak ja :smile:

heh tak myslalam, ze o to chodzi, ale uwierz, wsrod 16-18to latkow tak mozna sie poczuc :) albo po prostu mam czasem jakis zly dzien i spadek formy :)
suma sumarum moje upodobania sie zmienily i naprawde teraz wole zacisniejsze miejsca niz tlok i przepychanki :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2007, o 22:20 
Przyjaciel forum

grin_ajz napisał(a):
wole zacisniejsze miejsca niz tlok i przepychanki :)

Wczoraj zaobserwowalem, ze mlodziez wygladajca na nieletnia opuszcza masowo lokal w okolicach godziny 22. Wystarczy troszke poczekac i nie dosc, ze srednia wieku sie poprawia to jeszcze robi sie luzno i nie ma kolejek po piwko :grinka:

Aha dodaje jeszcze do listy pub 'pod kasztanem' (nie znam aktualnej nazwy) - to ten taki przy nieistniejacym juz czolgu :smile: ale osobiscie chodze tam tylko latem kiedy mozna sie ochlodzic zimnym piwkiem w ogrodku. Wewnatrz slaba wentylacja niestety.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1