Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: DNI KWIDZYNA 2014
PostNapisane: 3 czerwca 2014, o 13:11 

A tymczasem znana jest kolejna gwiazda. A dokładnie DJ-e. W tym roku sobotnią dyskotekę poprowadzi Wet Fingers którzy zrobili m.in cover ,,Małgośki" Maryli Rodowicz. A teraz pytanie kto poprowadzi całą tą imprezę.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 czerwca 2014, o 18:57 
Przyjaciel forum

Troszkę info z fejsa => https://www.facebook.com/pages/Dni-Kwid ... 05?fref=ts

Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 32.55 KiB | Przeglądane 8572 razy ]
2.jpg
2.jpg [ 115.82 KiB | Przeglądane 8572 razy ]
3.jpg
3.jpg [ 133.99 KiB | Przeglądane 8572 razy ]

PostNapisane: 9 czerwca 2014, o 08:37 
Przyjaciel forum

Nie chcę zakładać nowego wątku. Chciałem Was poinformować, że w dniach 20-22 czerwca ( podczas Dni Kwidzyna) w hali sportowej przy ul Wiejskiej odbędą się Mistrzostwa Polski Weteranów w Tenisie Stołowym. Z całej Polski spodziewamy się ponad 200 zawodników w wieku 40+ :), gra na wysokim poziomie zapewniona.
W imieniu organizatora zapraszam, wstęp wolny :)

http://www.pzts.pl/komunikaty/mistrzost ... wca-2014-r

Załączniki:
Mistrzostwa.1JPG.jpg
Mistrzostwa.1JPG.jpg [ 208.07 KiB | Przeglądane 8443 razy ]

PostNapisane: 9 czerwca 2014, o 20:28 
Przyjaciel forum

A ja byłem w niedzielę ze sporą grupą znajomych na "Dniach Pruszcza Gdańskiego". Miasto 28 tyś. a główną gwiazdą był Ray Wilson grający swoje kawałki jak i evergreeny Genesis. Koncert wyśmienity, publika dopisała a finansowo zapewne podobnie jak Urszula.

PostNapisane: 9 czerwca 2014, o 21:01 
Przyjaciel forum

Kto by nie był to zawsze pozostaną ci którym się ten czy ów nie podoba. Z gustami już tak jest, jeden lubi szampan i kawior a inny jak mu nogi śmierdzą. Tak czy inaczej dla wykonawców jacy by to oni nie byli, dzieło które wykonują sami oni nazywają chałturą. Minimum wysiłku i środków oto ich dewiza, nawet jeśli są to tzw gwiazdy rynku polskiego to Dni Kwidzyna czy innego miasta są tylko sposobem na pomnażanie finansów. Rzadko widać zaangażowanie, duża część tego typu koncertów to pohukiwanie ze sceny gdzie artysta próbuje nawiązać więź z publicznością nazywając ją "Kwidzy ń" i przy okazji urwać trochę czasu kontraktowego. W tym roku wyjątkowo będę po długim niebywaniu, w końcu to też z moich podatków i może warto się przekonać jak smakują odgrzewane od dekad te same kotlety. A co tam mogę raz do roku je perwersyjnie konsumować mając nadzieję że to pójdzie na zdrowie. Smacznego Panie i Panowie.

PostNapisane: 10 czerwca 2014, o 19:47 
Przyjaciel forum

Program Dni Kwidzyna 2014

Załączniki:
dni kwidzyna 2014 plakat.jpg [285.88 KiB]
Pobrane 11 razy
dni_kwidzyna2014.jpg
dni_kwidzyna2014.jpg [ 432.8 KiB | Przeglądane 8236 razy ]
dni_kwidzyna2014_program2.jpg
dni_kwidzyna2014_program2.jpg [ 513.26 KiB | Przeglądane 8236 razy ]

PostNapisane: 11 czerwca 2014, o 17:32 

Bynajmniej w Prabutach diszko było :D
Skaner. :D

PostNapisane: 11 czerwca 2014, o 20:35 

Wybaczcie, ale nie mogę się powstrzymać.... ten program jest powalająco-ludyczny:
"Mistrzostwa Polski Weteranów w Tenisie Stołowym",
albo lepsze:
"Mistrzostwa Kwidzyna w rzucie kaloszem do celu"
oraz "Mistrzostwa Kwidzyna w rzucie beretem na odległość".

No to ja się pytam kto będzie celem, bo to będzie znacząco wpływać na celność ;-)

PostNapisane: 11 czerwca 2014, o 21:26 
Przyjaciel forum

KTV nie marudź, rzut kaloszem czy beretem jako dyscyplina jest Ci znana a być może miałeś moment w życiu że uległeś fascynacji tymi intrygującymi zawodami. Dobra to żart, na poważnie to powiem tak że im więcej możliwości żywego uczestnictwa tym większa integracja społeczna. Czym innym są występy "Gwiazd" często nabzdyczonych a czym innym żywiołowa zabawa dużej części obywateli. Fenomen masowego biegania jest tu przykładem, tryumf woli i często przy tym beznadziejny czas w zawodach, nie ośmiesza uczestnika wręcz przeciwnie, spotyka on życzliwy podziw. Co w tym złego że starsi amatorzy będą pykać sobie w pingla?

Tytuł: Re: Odp: DNI KWIDZYNA 2014
PostNapisane: 11 czerwca 2014, o 22:50 
Jednak zrozumiałeś o co chodzi w bieganiu :)

PostNapisane: 12 czerwca 2014, o 04:45 
Przyjaciel forum

anduel napisał(a):
Co w tym złego że starsi amatorzy będą pykać sobie w pingla?

Część z tych amatorów to byli zawodnicy naszej ekstraklasy jak i lig zagranicznych. :razz:

PostNapisane: 12 czerwca 2014, o 17:02 

Anduel ja nie marudzę. Nie uważam też, żeby udział w takiej zabawie kogoś ośmieszał. Byłem kiedyś na imprezie w Prabutach, gdzie wybierali najbardziej zarośniętego faceta. Jakie tam okazy się prezentowały. Bawiłem się super, jak w starodawnym cyrku - karły, olbrzymy, zarośnięte kobiety, itp... Naprawdę super zabawa.

Ale jeśli cały rok kadra odpowiedzialna za kulturę w naszym mieście przygotowuje taki program, to pozostaje tylko pogratulować. Już w 2005 roku w sejmie odbywała się dyskusja czy domy kultury w obecnym stanie nie powinny zostać rozwiązane. Doświadczenie pokazuje, że to taka instytucja, która służy promowaniu władzy, a przed wyborami do promocji można wykorzystać... Tymczasem Organizacje Pozarządowe dużo sprawniej działają, są kreatywniejsze i myślą zadaniowo.

PostNapisane: 12 czerwca 2014, o 19:09 
KTV, to jak Twoim zdaniem powinny wyglądać Dni Kwidzyna?

PostNapisane: 12 czerwca 2014, o 20:49 

Jeśli pytasz o program, to ciekawie byłoby zorganizować kilka mniejszych imprez w różnych częściach miasta. Możliwości jest wiele: teatr, filmy z muzyka na żywo, koncerty kameralne i takie tam. (Dobre połączenie miejsca z wydarzeniem nadaje nowe znaczenie samemu wydarzeniu.) Na koniec finał na stadionie.
Przede wszystkim przydałby się konkurs dla organizacji pozarządowych na realizację części programu. W czasach kultury indywidualizmu bardzo ciężko jest dogodzić wszystkim, więc segmentuje się ofertę kulturalną i artystyczną.

Mnie np. zaciekawił jeden punkt z tegorocznego programu - prezentacja oryginalnego aktu założycielskiego związku pruskiego
z 1440 roku. To jest rzeczywiście smaczek. Chcę też posłuchać Majki Jeżowskiej - moje dzieci jej nie znają, ale mi przypomina dzieciństwo ;-)

Myślę, że przydałby się osobny wątek na forum poświęcony kulturze.

Póki co gratuluję Dorocie Łoś, nagrodzonej dzisiaj za działalność kulturalną.

PostNapisane: 12 czerwca 2014, o 22:09 

Nie chciałbym się wtrącać, ale muszę. Będę sędzią Mistrzostw Polski Weteranów w tenisie stołowym i tak, to jest przedsięwzięcie które bardzo trudno zorganizować. Związek ma bardzo trudne problemy z logistyką, z budżetem, ale coraz więcej informacji dochodzi, że problemów jest mniej. Kwidzyn został wybrany, bo mamy ciekawą sekcję tenisa, w szczególności sekcja młodzieżowa. Jest to dobra promocja dla Kwidzyna, ponieważ znajdą się tutaj byli tenisiści i z tego co wiem, znane zwykłemu człowiekowi osoby. I taka impreza w naszym mieście jest raz na całe życie, zostaliśmy wyróżnieni, także powinniśmy się cieszyć, że takie przedsięwzięcie będzie miało miejsce w Kwidzynie. Nie rozumiem złych opinii :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1