Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2007, o 11:17 
Eh no to po Dniach Kwidzyna jak dla mnie - skoro w piątek nie będzie "Braci".W sobote i niedziele czeka mnie "weselna" impreza:-).

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2007, o 11:17 

No coż......... Moim zdaniem taki program jest całkiem OK.! Jedno, co bym zmienił to zamiast Kultu dałbym Kazika na żywo. Ale przy Kulcie też chyba będzie miło wspominać czasy, cokolwiek odległej już, młodości.

A co do pana - Stachurskiego; trzeba być tolerancyjnym - lajk aj sed der is noł bed noł gód only difrens.

Wszystkim życzę udanej zabawy.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, o 15:09 

Mimo młodek wieku swego chętnie zobaczyłbym na estradzie Kryśle Prońko :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, o 18:18 

Czy znane sa juz szczegóły Dni Kwidzyna? Konkretnie chodzi mi o której przewidywany jest koncert Kultu?
:gitara:

Wehikuł czasu - to byłby cud

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, o 20:22 

Pozostało jeszcze trochę czasu, jestem pewny, że na początku czerwca podamy dokładny plan imprezy.

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2007, o 20:06 

drosik napisał(a):
Bombka napisał(a):
KrzaQ napisał/a:
15 czerwca, piątek - dzień zorganizowany przez Wyższą Szkołę Zarządzania w Kwidzynie.
Gwiazdą tego dnia będą Bracia Cugowscy.

Jednak prawdopodobnie nie będą.

napisz coś więcej :roll: bo ja nie rozumiem o co chodzi :roll:

Zakwalifkowali się na jakiś konkurs piosenki w opolu, akurat 15 mają występ więc wyboru raczej nie mieli...no cóż, też ubolewam ;/

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2007, o 20:19 

I to kolejny powód, który Braci Cugowski dyskredytuje z mojej płytoteki :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, o 21:50 
Przyjaciel forum

na stronie Urzędu pojawił się dokładny program Dni Kwidzyna 2007
http://www.kwidzyn.pl/_portal/news/1180 ... _2007.html

zamiast Braci - Ptaky

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, o 21:56 

Wolałbym Braci ..., jeden z nich ma świetny głos. Co do Ptaków to nawet nie przychodzi mi do głowy ani jeden ich utwór.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, o 22:23 
Przyjaciel forum

chester napisał(a):
Co do Ptaków to nawet nie przychodzi mi do głowy ani jeden ich utwór

A ćwir, ćwir, ćwir, to czyje? :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, o 22:26 

Darek napisał(a):
A ćwir, ćwir, ćwir, to czyje?

wróbelka elemelka :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 08:22 

Jak narazie tegoroczne Dni Kwidzyna należy zaliczyć moim zdaniem do nieudanych

Jedynie Kult pokazał klasę i w swoim 2,5 godzinnym koncercie dali z siebie wszystko.

Reszta była przeciętna, począwszy od frekwencji na stadionie, poprzez występy artystyczne po organizację imprezy.

Organizacja - mam tu na myśli przede wszystkim wynajętą "agencję ochrony". Podczas wieczornego konceru Kazika zauważyłem różne dziwne ataki na bawiących się ludzi.
W czasie gdy chłopak przechodził przez barierkę z trybun boiska głównego na plac koncertowy rzuciło się na niego 2 "ochroniarzy", tarmosząc go przez parę minut na ziemi, skuli i wyprowadzili gdzieś. Dodam tylko że chłopak spokojnie siedział niedaleko mnie, nie był pijany i chciał tylko podejść bliżej sceny, a że wejście/wyjście z trybun było owinięte tasiemką, a nie chciało mu się iść na około, przeskoczył barierkę. Ale że tak aż go potraktować - skandal! Skąd oni wzięli tą niby firmę ochroniarską (Gryf)? Podczas mojego godzinnego pobytu w tym miejscu do takich sytuacji doszło jeszcze parę razy. Przecież można delikatniej, zwrócić tylko uwagę (słownie), a nie żeby od razu dochodziło do rękoczynów.

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 08:50 

sory chester ale nie bardzo rozumie o co ci chodzi! takie maja zadanie pilnować porządku, płyta boiska nie na darmo jest odgrodzona barierkami, nie jest to jakiś kaprys jeśli koleś forsuje barierki a nie przechodzi wyznaczonym przejściem to coś jest nie tak, ochrona słusznie zainterweniowała (po to tam jest) a jeśli ten gościu chciałby zaatakować ludzi to co??

sam byłem świadkiem jak jakiś pijany idiota idąc alejką zaatakował grupkę dziewczyn, ochrona i straż miejska pojawiła się w ciągu kilku chwil ale gościa i tak spotkał samosąd ze strony innych :)

tak więc nie bardzo rozumie twój tok myślenia, jak by doszło do jakiegoś incydentu/napadu, wtedy byś narzekał że jest źle, jak ochrona spełnia swoje zadanie to też jest źle bo ubezwładnili gościa stwarzającego potencjalne zagrożenie

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 09:26 

Tylko, że ten chłopak tylko przeszedł (nie przeskakiwał) przez barierkę. I szedł spokojnie przez plac nie stwarzając żadnego zagrożenia dla innych.
Lord-zie Vader napisałem, że wystarczyłaby uwaga słowna, a nie gościa w kajdanki zakuwać (lekka przesada). Ta sytuacja miała takie samo zagrożenie jak rzucenie papierka na trawnik.
Być może gówniarze(mają chyba po 20 lat bez żadnego doświadczenia) z ochrony chcieli się tylko pokazać, albo poćwiczyć na naszych mieszkańcach, rzucając się jak zwierzę na swoją ofiarę.

Wrzucam 3 fotki jakie udało mi się zrobić wczoraj, ale nie ma nic wspólnego z sytuacją, którą opisałem.

Załączniki:
Komentarz: Fajerwerki, które obserwowałem już z balkonu z ulicy Mickiewicza
Fajerwerki z ul. Mickiewicza 067.jpg
Fajerwerki z ul. Mickiewicza 067.jpg [ 174.68 KiB | Przeglądane 7020 razy ]
Komentarz: Fajerwerki, które obserwowałem już z balkonu z ulicy Mickiewicza
Fajerwerki z ul. Mickiewicza 066.jpg
Fajerwerki z ul. Mickiewicza 066.jpg [ 188.5 KiB | Przeglądane 7020 razy ]
Komentarz: Koncert zespołu "Kult"
Kult 014.jpg
Kult 014.jpg [ 227.31 KiB | Przeglądane 7020 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 09:52 

Ochroniarz nie ma czasu na dyskusje. On ma likwidować każde potencjalne zagrożenie w zarodku. Nie ważne, czy ktoś jest trzeźwy, czy nie. Na takich imprezach zawsze panuje wysokie napięcie i trzeba szybko działać. W tym roku po raz pierwszy był "Gryf", ale jak by był DOGMAT, jak w poprzednich latach, to chłopaczek podejrzewam by wył z bólu jak by go złożyli w kostkę. Za to im miasto płaci.
A jeśli chodzi o frekwencję, na pogodę nie mamy wpływu. Mimo wcześniejszych deszczy przyjechali goście z Grudziądza, Malborka, Sztumu i wielu innych bliższych i dalszych miejscowości.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1