Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2007, o 12:49 
Przyjaciel forum

lord vader napisał(a):
nigdy mnie nie pamięta

U mnie działa tak samo, ale za to nie zapomnę jak mam na imię :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2007, o 15:28 

widzę że się zmienił adres forum co może mieć wpływ :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2007, o 17:36 
Przyjaciel forum

lord vader napisał(a):
co może mieć wpływ

Po prostu, joomla ma sklerozę letką :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2007, o 21:18 

U mnie problem jest następujący: przed przeprowadzką po przeczytaniu "nieprzeczytanego posta (ów)" dany wątek znikał z listy nieprzeczytanych. Aktualnie nie znika on automatycznie, a jest jedynie podswietlony jako przeczytany. Znika dopiero po ponownym odświerzeniu nieprzeczytanych postów.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2007, o 22:31 

Miejmy nadzieję że wszystko wróci do normy, gdy adres strony przewędruje za danymi na nowy serwer, musi to jednak kilka dni potrwać.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2007, o 06:31 

jarekm napisał(a):
Aktualnie nie znika on automatycznie, a jest jedynie podswietlony jako przeczytany. Znika dopiero po ponownym odświerzeniu nieprzeczytanych postów.

Nie wiem co Ci odpowiedzieć, bo od początku istnienia forum nie było takiej funkcji. Żaden post nie znika automatycznie z listy "nieprzeczytanych postów" do czasu odświerzenia owej listy (zostaje jednynie oznaczony jako przeczytany) :grinka:

Krzaq popraw mnie jeżeli się myle, może na FF jest inaczej.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2007, o 07:12 
Trytonit napisał(a):
Żaden post nie znika automatycznie z listy "nieprzeczytanych postów"

A nie znikają jak użytkownik nie przeczyta ponad 500 postów, i zostaje tylko reszta ponad 500 :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2007, o 07:16 

Adamo napisał(a):
A nie znikają jak użytkownik nie przeczyta ponad 500 postów, i zostaje tylko reszta ponad 500

Adamo, nie o to chodzi.
Jarekm pisze że o sytuacji gdzie klikasz na "zobacz nieprzeczytane posty". Pokazuje Ci się lista, klikasz na dany wątek i on automatycznie znika z listy.

Wątek zniknie z owej listy dopiero po przeładowaniu strony. Mam nadzieje że dość jasno opisałem. :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2007, o 07:56 

Trytonit napisał(a):
Mam nadzieje że dość jasno opisałem.

Jak najbardziej wygląda to tak jak napisałeś (dzięki za zrozumienie :-D ). Jednakże wcześniej było jak pisałem powyżej: wątek ten znikał automatycznie po przeczytaniu wszystkich nieprzeczytanych w nim postów. Może to tylko kwestia mioch ustawień.

Ażeby bardziej zobrazować problem to:
TAK BYŁO:
Klikając na stronie głównej "Zobacz posty nieprzeczytane" zostałem przeniesiony do strony, gdzie wylistowane są wszystkie wątki z nieprzeczytanymi postami.
Klikałem więc na jeden z wątków nieprzeczytanych i czytałem sobie posty.
Następnym krokiem jaki czyniłem było kliknięcie w w ikonę "Wstecz" przeglądarki i byłem ponownie przenoszony na strone z lista nieprzeczytanych wątków, jednakże przeczytany wątek, z którego się cofałem nie był już wyswietlany na tejże stronie.
PO PRZENOSINACH:
Klikając w w ikonę "Wstecz" przeglądarki jestem ponownie przenoszony na stronę z lista nieprzeczytanych wątków, jednakże przeczytany wątek, z którego się cofałem jest nadal wyświetlany na tejże stronie, a o tym, że go przeczytałem informuje mnie "bardziej blady" kolor linka.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2007, o 08:20 

Z pewną dozą niesmiałości chciałbym zgłosić, iż nie posiadam możliwości edytowania własnych wpisów na ShoutBox'ie.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego zgłoszenia ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2007, o 08:31 

jarekm napisał(a):
Klikając w w ikonę "Wstecz" przeglądarki jestem ponownie przenoszony na stronę z lista nieprzeczytanych wątków, jednakże przeczytany wątek, z którego się cofałem jest nadal wyświetlany na tejże stronie, a o tym, że go przeczytałem informuje mnie "bardziej blady" kolor linka.

Obawiam się, że jednak coś przeoczyłeś. Dopóki strona nie zostanie przeładowana ("odśwież") naciśnięcie przycisku "wstecz" zawsze powoduje powrót do strony o dokładnie tej samej zawartości. Strona nie jest ponownie wczytywana i jeśli nawet w tym czasie jej zawartość się zmieni to cofamy się do stanu sprzed kliknięcia w link. Jeśli wymagane jest przeładowanie przeglądarka krzyczy o tym tak jak na załączonym obrazku.

Załączniki:
postdata.jpg
postdata.jpg [ 39.47 KiB | Przeglądane 6417 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2007, o 08:56 

KrzaQ napisał(a):
Obawiam się, że jednak coś przeoczyłeś.

Nic nie przeoczyłem. Napisałem tak jak to było. Ponadto po przeczytaniu wszystkich nieprzeczytanych wątków wyświetlało sie okno, iż nie ma już tematów i postów pasujących do twoich kryteriów.
Jeśli natomiast w momencie kiedy ja czytałem jakiś post w danym wątku i ktoś w tym samym momencie napisał nowy post w tym samym lub innym wątku wówczas po kliknięciu w w ikonę "Wstecz" przeglądarki zmiany te były uwzględnione.
Wygląda na to, iż następowało automatyczne odświeżenie listy nieprzeczytanych postów, jednakże odświeżenie to nie powodowało wyświetlenia komunikatu z Twojego powyższego posta.

Teraz jest tak, że oprócz ikony "Wstecz" kliknąć muszę dodatkowo kliknąć "Odśwież" i wszystko jest jak wcześniej. To jest ta tylko różnica (w tym przypadku również komunikatu wówczas żadnego nie ma).
Zaznaczam, iż to nie jest jak dla mnie problem ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2007, o 09:18 

KrzaQ - potwierdzam wszystko to co napisał Jarek - dokładnie to samo przed przenosinami występowało u mnie :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2007, o 09:34 

malgos napisał(a):
dokładnie to samo przed przenosinami występowało u mnie

Dziękuję Ci malgos za "wsparcie". Tym bardziej, iż już zacząłem domniemywać, iż to moje poalkoholowe "białe myszki" :-D

Ponadto nie ma tu znaczenia jakiej przeglądarki używamy, bo przetestowałem to na Firefox, IE 6.0, IE 7.0, a z tego co widzę malgosia ma Avant'a.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2007, o 12:04 

OK. Jako że zmiana jest raczej kosmetyczna i nie wpływa na działanie forum zajmę się tym po zakończeniu przenosin.

Myśle że w tym tygodniu uda nam się całkowicie przejść do nowego "prowajdera", wtedy sprawdze co jest nie tak. Jak narazie nasz starty "prowajder" robi drobne problemy (bo traci klienta) a musze pchnąć dalej sprawe transferu domen.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1