Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: XIII Przystanek Woodstock
PostNapisane: 5 sierpnia 2007, o 21:25 

Poryczałam się ze śmiechu, sorry muszę iść się wysmarkać :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Zielony Krasnolud

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2007, o 22:04 

Niezłe, też parsknąłem :grinka: Twarda zawodniczka z tej reporterki. :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2007, o 07:28 

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa! :-D :-D :-D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2007, o 07:35 
Przyjaciel forum

Hehehe, dobre, najsławniejszy krasnolud w Polsce, szkoda, że go jakiś pomarańczowy tak szybko „zdjął”, pewnie jakiś bodygard :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2007, o 07:37 

Padło pytanie od jednego z komentujących to zjawisko: W jakich warsztatach brał udział ten zielony krasnolud - pajac?
Może w czytaniu książek. Chciaż nie posądzam, żeby wysokogatunkowych. Może nawet proch się z nich sypał. Kultura wysokich lotów? Subkultura na pewno.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2007, o 07:48 
Przyjaciel forum

drosik napisał(a):
pomarańczowy

Nie wiem czy zauważyliście, ci pomarańczowi byli bardziej pionowi nie mieli drgawek i konwulsji, rasa może jakaś inna :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2007, o 07:49 

Kurcze.... ale oni nie byli pomarańczowi tylko czerwoni :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2007, o 07:52 
Przyjaciel forum

malgos napisał(a):
tylko czerwoni

Ze względu na wiek i niezłą jeszcze pamięć, unikam tego sformułowania odruchowo :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2007, o 22:47 

Darek napisał(a):
unikam tego sformułowania odruchowo

To i tak jeszcze nie najgorzej, bo inni dostają białej gorączki, jak mówią o czerwonych. Dodam tylko, że tego zielonego maszkaronka zdjął z kadru ktoś o ceglastym kolorze. Mam pytanie, jakie środowiska urzywają tego nazewnictwa?

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2007, o 10:19 
Przyjaciel forum

Uprzejmie proszę o nie robienie sobie jaj z czerwonych.
Bo wam w przyszłości nie usuną krasnala :-D :-D :-D

Załączniki:
Woodstock.JPG
Woodstock.JPG [ 137.27 KiB | Przeglądane 7621 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2007, o 10:25 
Przyjaciel forum

oki44 napisał(a):
robienie sobie jaj z czerwonych

Widzę że nadal jest groźne w skutakach :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2007, o 10:30 

Dziś ponownie musiałam się wybrać do łazienki po papierowe ręczniki po opluciu ze śmiechu monitora.
Przeczytałam taki sobie tekst (nie będę go przytaczać bo i po co, link wystarczy ale jeden z komentarzy spowodował iż śniadanie na wiele się nie przydało :grinka: :lol:

Cytuj:
Magdalena Banasik65/10

Dlaczego młodzi ludzie mieliby jeździć na przystanek woodstock za zgodą rodziców? Każdy rozsądny rodzic zabrania swoim pociechom udziału w imprezach tego typu, na których, w namiotach i oparach alkoholowych, często dochodzi do współżycia seksualnego osób nierozwiniętych w pełni emocjonalnie.
Wydaje mi się, że takie imprezy popierane są przez środowiska lewackie, które demoralizują młodzież głośną muzyką i propagowaniem hedonizmu.

Od dawna wiadomo, że różne zespoły rockowe (w tym polskie) nagrywają swe szatańskie przesłanie, które można odczytać dopiero odtwarzając płytę od końca!Tymczasem, podczas normalnego odtwarzania, tylko podświadomość słuchacza rejestruje słowa np."zabij się!", "szatan to twój bóg"...itp.itd.
Znane są przypadki samobójstw popełnianych pod wpływem takich płyt.

A przecież jest piękna alternatywa pielgrzymkowa! Młodzi zachęcam Was, bierzcie przykład z młodzieży uczestniczącej w pielgrzymowaniu- oprócz radosnych śpiewów, ofiarowania cierpień pątniczych Bogu, walczy ona z niedoskonałością fizjologii, zamiast czynić z niej przedmiot kultu, jak to ma miejsce na festiwalu woodstock!

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2007, o 10:46 
Przyjaciel forum

Byłem z moją rowerkową grupą na Woodstock'u w zeszłym roku. Pewnie, że to nie moja muzyka
i taplanie w błocie nas nie kręciło. Pewnie, że był alkohol i byli pijani młodzi ludzie.
Ale na żadnej masowej imprezie nie czułem się tak bezpiecznie jak na Woodstock.
Jest to fenomen Jurka Owsiaka, że potrafił pozbawić młodych ludzi agresji.
To jest olbrzymi plus tej imprezy.

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2007, o 10:50 
Przyjaciel forum

malgos napisał(a):
w namiotach i oparach alkoholowych, często dochodzi do współżycia seksualnego osób nierozwiniętych w pełni emocjonalnie

Dorozwinięte również korzystają z takich uciech, i niekoniecznie muszą wyjeżdżać na festiwal. Ba to nawet lepsze od festiwalu Wodstock! :grinka: :grinka: :grinka:
malgos napisał(a):

Znane są przypadki samobójstw popełnianych pod wpływem takich płyt.
Mnie jednak bardziej dołują hity radia Maryja, ale jak do tej pory zawsze mogę je wyłączyć. :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2007, o 12:27 
Przyjaciel forum

Za TVN24.pl
Cytuj:
Doradczyni Giertycha sugeruje, że krew z Woodstocku jest zagrożona HIV
"PANI BY CHCIAŁA DOSTAĆ KREW OD PRZYSTANKOWICZÓW?"
Wujkowska sugeruje, że krew zebrana na Przystanku Woodstock jest zakażona
"W atmosferze przesączonej (dosłownie) promilami, łoskotem satanistycznej muzyki i przekleństw oddawana jest krew na potrzeby chorych" - oburza się doradczyni szefa MEN Hanna Wujkowska. "Profanacja" krwi miała się dokonać na Przystanku Woodstock.
"Uczestnicy Woodstocku (oby nie pijani czy znajdujący się pod wpływem narkotyków) oddają "honorowo" krew - dar życia" napisała Wujkowska w "Naszym Dzienniku". Według niej "oddać krew dla kogoś, to znak poświęcenia, oddanie jakby cząstki samego siebie". Tymczasem "na Woodstock profanuje się wartość krwi" - dodaje doradczyni Romana Giertycha.

Uważa, że hasło ">>Róbta, co chceta<< osiągnęło absolutne dno, a zawołanie kojarzy się ze szczytem wulgarności i bezmyślności". Wujkowska zasugerowała, że osoby które dostaną krew z Woodstock, są zagrożone HIV i żółtaczką, bo z powodu tzw. okienka serologicznego (czasu między zarażeniem a wykrywalnością) można przeoczyć te wirusy. "Honorowo oddawać krew mogą ludzie zdający sobie sprawę z odpowiedzialności, jaka ciąży na każdym, który może świadomie zarazić drugiego człowieka chorobą zakaźną. Dlaczego na Woodstocku w ogóle ma miejsce to zdarzenie?! Jakie przesłanki kierują osobami wydającymi zezwolenia na tak dwuznaczną akcję? - pisze Wujkowska.

- Nie napisałam, że wszyscy mają zakażoną krew. Ale być może tacy tam występują, trzeba to sprawdzić, trzeba mieć absolutną pewność - broni się Wujkowska w rozmowie z "Gazetą Wyborczą". - Na Woodstock pod pozorem czynienia dobra wykorzystuje się tych uczestników do bicia kolejnych rekordów - tym razem pobranej krwi. I to się dzieje wbrew szacunkowi dla daru krwi. A mamy sierpień - w tym miesiącu wspominamy tylu bohaterów którzy przelali krew - dodaje.

- Nie chcę tego komentować ani wchodzić w spory ideologiczne. Nie przyjmuję do wiadomości tych argumentów. I tym bardziej jestem oburzony, że pani Wujkowska jest lekarzem. A lekarz powinien mówić prawdę, a nie to, co mu się wydaje - mówi Jarosław Pinkas, wiceminister zdrowia odpowiedzialny za służbę krwi.

Jak pisze "GW", na Przystanku Woodstock zebrano od honorowych dawców prawie 700 litrów krwi. Zdaniem Wujkowskiej krew pobierana była w kurzu, w namiotach. Tymczasem miasteczko krwiodawców w Kostrzyniu nad Odrą urządził Polski Czerwony Krzyż. Krew pobiereno w specjalnych krwiobusach. Miasteczko kilkakrotnie kontrolował sanepid, nie stwierdził żadnych uchybień.

Według dziennika, zgłosiło się prawie 2000 dawców. Obowiązywała tu taka sama procedura jak we wszystkich punktach pobrań krwi. Dawca musiał wypełnić ankietę z pytaniami o przebyte choroby, wizyty w salonach tatuażu, przebijane uszy. Odpadło 15 proc. chętnych.

Krew z Woodstocku została już przebadana. - W żadnej próbce nie znaleziono śladów HIV. Jedna osoba miała żółtaczkę typu B, siedem typu C. Wszyscy będą o tym poinformowani, a ich krew trzeba będzie zniszczyć - mówi Przemysław Kania, dyrektor PCK. - Gdyby przebadać statystyczną grupę Polaków, uzyskalibyśmy podobne wyniki.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1