Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 09:00 
malgos napisał(a):
Nie jesteśmy bogami, nie siedzieliśmy w tamtej chwili na miejscu kierowcy, nie byliśmy na miejscu ofiar. Tak łatwo wydaje się wyroki z boku...

Owszem nie jesteśmy, ale chyba sytuacja klarowna jest, nigdzie pisałem że jest pijany, jak i nie pisałem że był pod wpływem narkotyków. W tym przypadku ponosi chyba winę jedna osoba i to nie jest raczej matka z dzieckiem która szła chodnikiem. Ewentualnie jest możliwość awarii samochodu, nagłej.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 09:05 

Dobrze że ochłonąłeś na tyle że dopuszczasz jakąkolwiek ewentualność - to już świadczy o pewnej dojrzałości. Zauważ że nikogo nie osądzam, nie oskarżam, nie bronię. Czekam na oficjalne stanowisko policji.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 09:13 

Zabiorę i ja głos w tej sprawie choć pewnie część z Was pomyśli, że bronię swojego męża. Zapewniam Was, że nie jestem jego adwokatem, zresztą to co teraz napiszę mogłoby stanowić obronę nie tylko jego bo i kilku innych osób. Nie rozumiem trochę podejścia Małgoś, zwłaszcza wykrzyczanego zdania bo o ile przeczytałam cały temat dość dokładnie to jakoś nie zauważyłam żeby ktoś osądzał tego człowieka o alkohol czy narkotyki, o to jakim na codzień jest człowiekiem. Prawie każdy post rozpoczynał się od słów słyszłem/łam, wg relacji świadków, podobno... No chyba, że mi coś umknęło...Zdażyła się potworna tragedia, a gdzie tragedia tam i plotka. Ponieważ nikt raczej nie zna dokladnego przebiegu zdarzeń próbuje sie domyśleć co tam sie mogło zdażyć, podzielić się na forum swoimi "informacjami". Chyba każdy ma do tego prawo prawda :?: Przykre, że tak się stało i tu podzielam wcześniejsze zdanie Małgoś, poczekajmy na oficjalne wiadomości.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 09:23 
Przyjaciel forum

Brak ostrożności na drodze przyczyną tragedii
28 sierpnia 2007r. kierujący samochodem marki BMW, 27- letni mieszkaniec powiatu kwidzyńskiego, podczas opuszczania skrzyżowania o ruchu okrężnym ulicy Grunwaldzkiej z Fredry i Mostową w Kwidzynie, w wyniku niedostosowania prędkości do panujących warunków drogowych, stracił panowanie nad kierowanym pojazdem. Wjechał na chodnik przy ul. Mostowej, uderzając przodem pojazdu w idącą pieszo 28- letnią kobietę, która prowadziła wózek z 4-ro miesięcznym synkiem.
W następstwie uderzenia poszkodowana została zepchnięta przez pojazd ze skarpy o wysokości 10 metrów. Dziecko wypadło z wózka na pobocze. Auto zatrzymało się u podnóża skarpy w pozycji pionowej opierając się o podłoże.
Kobietę z obrażeniami ciała przewieziono do Akademii Medycznej w Gdańsku a jej syn trafił do szpitala w Grudziądzu.
Po wstępnych badaniach na zawartość alkoholu u kierowcy ustalono, iż w momencie zdarzenia był trzeźwy. Dopiero szczegółowe badania wykażą, czy nie był pod wpływem innych środków odurzających.

Data publikacji: 2007-08-29, Rzecznik prasowy KPP

http://www.kwidzyn.policja.gov.pl/infor ... php?nr=503

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 09:32 

ja wczoraj starałem się przekazać tylko to co wiedziałem bez zbędnych szczegółów bo myślę że kierowca w swojej świadomości przeżywa równie wielki dramat i nie zachowujmy się jak sąd kapturowy dobijając człowieka. Czyli jednak wczoraj nie myliłem się, że to jeden z naszych forumowiczów niestety.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 09:42 

"Nie jesteśmy bogami, nie siedzieliśmy w tamtej chwili na miejscu kierowcy, nie byliśmy na miejscu ofiar. Tak łatwo wydaje się wyroki z boku..."

................ZGADZAM SIĘ W PEŁNI................

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 09:48 

....TAK FORUMOWICZ I TO ZACIETY......TRAGEDIA dla wszystkich .On popelnil wczoraj blad przez moment, a wy popelniacie caly czas spekulujac jak i co.......Czerpiecie frajde z ludzkiego nieszczescia........Co za naród.....

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 10:01 

pk zauważ że stajesz po przeciwnej stronie ale nie zachowuj się w taki sam sposób bo teraz trochę odreagowujesz.
Milczenie jest złotem...

Ostatnio edytowano 29 sierpnia 2007, o 20:27 przez Christal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 10:06 

Christal Zgadza się , a niektórych i tak nie przegadasz, ja staram sie być obiektywny i wg mnie nie mozna osądzać po plotkach i nie znajac człowieka.......A jak juz wspominałem jest to tragedia dla wszystkich.....Matki dziecka , kierowcy i ich najbliższych....I proszę nie spekulujcie i nie dajmy sie ponieść plotkom.....

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 10:43 

ciekawość ludzka nigdy nie zostanie zaspokojona przed chwilą panie z chatki puchatka poszły mostem na wycieczkę krajoznawczą z dziećmi po jednym razie z każdej strony , to zaczyna byc koszmarem

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 11:42 

olesia, nie rozumiesz podejścia Małgosi? W prawdzie broniony przez Ciebie Admo nie napisał, że kierowca był pijany czy pod wpływem alkoholu ale napisał, że

Adamo napisał(a):
a przy kierowcy niby znaleziono spore ilości morfiny.

Cytuj:
Cytuj:
pk napisał/a:
Kierowca ten był wielkim przeciwnikiem narkotyków wiec proszę nie wypisuj takich bzdur
To nie są tylko moje "bzdury" poświadczyły to 3 osoby, jedna z forum.

Niby sam tego nie powiedział ale coś co dla kogoś jest bzdurą dla niektórych zaczyna być "bzdurą" tylko dlatego ,że coś potwierdziły 3 osoby w tym jedna z Forum.

Kilka lat temu, gdy moja ciężko chora na raka babcia leżała dogorywając na łożu śmierci, też kursowałem pomiędzy domem a apteką wożąc spore ilości morfiny. Pani w jednej z aptek nawet wezwała policję gdy zobaczyła receptę, którą chciałem zrealizować. Przyjechali panowie z policji, spisali mnie, wypytali o wszystko i odjechali. Ja zrealizowałem receptę ale w kartotekach figuruję pewnie jako potencjalny handlarz narkotykami. Gdybym tego dnia spowodował wypadek i znaleziono by w moim samochodzie tą ilość morfiny, jaką wtedy miałem pewnie też byście mnie odpowiednio osądzili. Babcia umarła "nie zużywając" całego zapasu środków uśmierzających ból. Wiesz co z nimi zrobiłem? Odwiozłem na policję z prośbą o odebranie tego za pokwitowaniem... Policja niestety nie przyjęła tego "niewygodnego prezentu". Odwiozłem więc opakowanie do hospicjum, gdzie bardzo sie przydało jednak pokwitowania nie otrzymałem. Teoretycznie nadal jestem w posiadaniu narkotyków.

Czy teraz wiesz dlaczego nie należy osądzać tego co na pozór wydaje się takie klarowne i jednoznaczne i skąd wzięła się reakcja Małgosi?

Proponuję zamknąć temat aby nie snuć już tych bzdurnych rozważań i nie dawać możliwości rozsiewania plotek ...

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 11:55 

Strona "Dziennika Bałtyckiego" z informacją o wypadku uległa trochę modyfikacji...

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 11:59 

jarekm napisał(a):
Strona "Dziennika Bałtyckiego" z informacją o wypadku uległa trochę modyfikacji...

Cytuj:
Morfinę wykryto w moczu 27-letniego kierowcy bmw, który doprowadził do wypadku na ul. Mostowej. To nowy fakt w sprawie zdarzenia, ujawniony przez kwidzyńską policję. Kierujący trafił do policyjnej izby w powiatowej komendzie policji w Kwidzynie. Za spowodowanie wypadku drogowego pod wpływem środków odurzających grozi mu 12 lat więzienia.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 12:01 

Gregor napisał(a):
ujawniony przez kwidzyńską policję

Nie mogę tego znaleźć w żadnym z oficjalnych komunikatów policyjnych.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 13:11 
Gregor napisał(a):
Za spowodowanie wypadku drogowego pod wpływem środków odurzających grozi mu 12 lat więzienia.

Jeżeli jest prawdą co opublikował Gregor to jak Panie PK, stało z tym wzorem cnót że jednak był pod wpływem środków odurzających z działaniem narkotycznym, niejako morfina należy do nich.
WikipediA napisał(a):
Morfina – najważniejszy z alkaloidów wchodzących w skład opium. Została wyodrębniona w roku 1804. W stanie czystym jest białą substancją stałą, o gorzkim smaku, słabo rozpuszczalną w wodzie.

Ma działanie narkotyczne (odurzające), przeciwbólowe, przeciwkaszlowe, przeciwbiegunkowe, działa depresyjnie na ośrodkowy układ nerwowy (zalicza się do depresantów).

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1