Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 13:18 

no widzisz i się przy okazji trochę nauczysz chłopie. Odpuść sobie

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 13:42 

No właśnie Krzaqu. po pierwsze zauważ, że nie adamo pierwszy poruszył kwestię narkotyków:
Christal napisał(a):
dowiedziałem się, że matka jest w Gdańsku a dziecko w Grudziądzu oboje w stanie krytycznym. Kierowca był pod wpływem środków odurzających

Po drugie napisał,że

Adamo napisał(a):
a przy kierowcy niby znaleziono spore ilości morfiny

i w tym miejscu nie rozumiem dlaczego za to jedno zdanie wszyscy na nim "psy powiesili". tak jak większość osób wypowiedział się w tym temacie, napisał co słyszał bo oficjalnych informacji jeszcze nie było.

A jeśli kierowca przewoził tylko morfinę to wyjaśnij mi skąd w takim razie jej ślady w moczu :?:

Ja rozumiem, że niektórzy go bronią, bo był to nieszczęśliwy wypadek,ale dlaczego za podawanie usłyszanych informacji się kogoś osądza :?:
A po drugie tak to już jest na tym świecie, że nawet z kimś mieszkając nie wszystko o nim wiemy a co tu dopiero mówić o kolegach :?:
Może i się mylę, może teraz mnie zaczniecie osądzać, że bronię tylko męża(a tak nie do końca jest bo nie tylko on nie napisał dobrych słów o kierowcy), ale takie jest moje zdanie
po przeczytaniu toczącej się tu rozmowy.

Ostatnio edytowano 29 sierpnia 2007, o 13:49 przez olesia, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 13:55 
Nie unoś się tak, przyzwyczaiłem się że nie zbyt lubiany jestem na forum i będą na mnie psy wieszać, tym bardziej że:

pk napisał(a):
Ja go znam pracuje z nim , jest naprawde spokojnym ,wartościowym człowiekiem . I jak jeden z drugim nie wiecie jak bylo nie komentujcie , ponieważ naprawde nie jest to na miejscu , zwłaszcza , że chlopak ten udzielał sie dla Kwidzyna i dla forum Kwidzyńskiego

To jest jak za czasów polityki komunistycznej znanej mi tylko z opowiadań, jak coś towarzysz spierniczył to trzeba go awansować aby się nie załamał, to może tu też posadzimy matkę z dzieckiem do więzienia a nie jego.

Ostatnio edytowano 29 sierpnia 2007, o 20:31 przez Adamo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 14:05 

moim zdaniem jesteś zbyt pewny siebie, więcej dystansu do tego co widzisz, słyszysz i czytasz. W momencie kiedy część ludzi dopiero rozpatruje początek ty jesteś na etapie wniosków końcowych. Bez urazy, przecież ja nie jestem po niczyjej stronie, a już na pewno nikogo nie pouczam tylko podsuwam wnioski pod rozpatrzenie przez najwyższą izbę ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 15:00 

Adamo z całym szacunkiem , ale ja to pisałem rano gdzie jeszcze nic nikt nie wiedział , natomiast tacy Jak Ty od razu go znegowali.....NIe wydawajmy werdyktów zanim ktoś uprawniony go nie wyda......A i tak na marginesie nie bede sie rozpisywał ,ale gazeta niegdyś i na mój temat kompletne bzdury wipisała.....zaznaczam jednosześnie żeby ktoś mnie nie zrozumiał źle, że i w tym przypadku sie myli-nie mówię tego.....natomiast tak jak powiedział Christal "więcej dystansu do tego co widzisz, słyszysz i czytasz."

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 15:00 

Jedno jest pewne. Ten młody człowiek jechał z nadmierną szybkością i stracił panowanie i nad pojazdem, i nad sobą. W wyniku tego, często bagatelizowanego przez młodych kierowców błędu, doznało uszczerbku na zdrowiu dwoje niewinnych niczemu w tej sytuacji osób. Często słyszy się wieczorem, jak rozwydrzeni, z reguły młodzi kierowcy, nie tylko dwuśladów, ale i jednośladów napędzanych silnikami spalinowymi krążą po kwidzyńskich ulicach z piskiem opon ruszając i zmieniając kierunek jazdy. Wielu ludzi mówi na nich "dawcy", bo sporo z nich, tracąc w wypadkach własne życie, staje się dawcami organów dla nieuleczalnie chorych. Sami sobie dopowiedzcie, ile jest w tym ich zasługi, że chorzy dzięki temu żyją dłużej. Wg mnie są, jak owce prowadzone własnym niedoświadczeniem i zadufaniem we własne możliwości, na rzeź.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 15:04 

Cytuj:
stało z tym wzorem cnót że jednak był pod wpływem środków odurzających z działaniem narkotycznym

Nie podoba mi się tekst w "Dzienniku Bałtycki" (nie pierwszy zresztą), jak również
Cytuj:
stało z tym wzorem cnót że jednak był pod wpływem środków odurzających z działaniem narkotycznym

czy macie jakieś informacje co do stężenia morfiny w organiźmie kierowcy... bo na KPP takiej informacji nie posiadali :!:
Pamiętajcie, iż wchodzi ona również w skład środków np. przeciwbólowych i również wydzielana jest z organizmu w z moczem.

To mój ostatni post w tym temacie ze względu na szacunek dla poszkodowanych w tymże wypadku.

PS
Widzę, że nawet na forum mamy swego rodzaju rodzimych "Ziobrów"...

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 15:11 

Zgadzam się z jrekm............Gazeta to nie żadne wiarygodne źródło-im chodzi tylko o napedzenie sobie kasy.......POCZEKAJMY na wypowiedź Policji........

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 15:11 

morfina jest środkiem p/bólowym i nie tak łatwo jest uzyskać do niej dostęp. Jest to środek, stosowany obecnie głównie w przewlekłych bólach nowotworowych jeśli już mówimy o tej substancji jako środku stosowanym w lecznictwie.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2007, o 15:49 

Christal napisał(a):
jeśli już mówimy o tej substancji jako środku stosowanym w lecznictwie.

Powiedział bym raczej w medycynie niż w lecznictwie. Morfiną raczej niczego nie wyleczysz. Fajnie się Wam dyskutuje. Niektórzy zarzucają nam tu komunistyczne zapędy i kolesiostwo. Znowu jednak na podstawie domniemań wszak personalia sprawcy wypadku nie zostały podane do publicznej wiadomości. Jeśli nawet był to Forumowicz, w co nie mam powodów wątpić, bo coraz więcej jest nas w mieście i powiecie, to co? Ja go osobiście nie znam ale kimkolwiek by nie był nie można nikogo osądzać na podstawie plotek, których w ciągu ostatniej doby uzbierało się sporo.
Adamo, nie atakuję Ciebie i nie patrzę kto podał jakie informacje. Moja odpowiedz dotyczyła postu Olesi, która zapytała dlaczego Małgosia prosi o wstrzymanie się od osądów. Nie rób z siebie znowu takiego uciemiężonego bo ani słowem do Ciebie ani na temat tego co napisałeś się nie odniosłem.

Póki co zamykam temat tutaj póki nie będą znane wyniki badań lekarskich na zawartość środków odurzających w organizmie kierowcy. Podyskutujemy o tym kiedy już plotki zostaną zastąpione faktami bo tylko na temat faktów warto rozmawiać.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2007, o 13:05 

Cytuj:
Rzecznik kwidzyńskiej policji w rozmowie telefonicznej potwierdziła, że wynik badania moczu na zawartość morfiny u kierowcy jest pozytywny. Został powołany biegły medycyny sądowej, który ma potwierdzić lub zaprzeczyć czy stężenie morfiny w organizmie sprawcy w momencie spowodowania wypadku było wystarczające aby postawić mu zarzut prowadzenia pojazdu pod wpływem środków odurzających. Kierowca twierdzi, że zażywał środki przeciwbólowe. W tej chwili prokuratura prowadzi postępowanie wyjaśniające w tej sprawie. Kierujący został osadzony w PDOZ KPP w Kwidzynie.

Najciekawsze jest to, że DB już wczoraj, pomimo że nie wiadomo czy kierowca był w narkotycznym transie czy faktycznie zażywał leki zawierające morfinę a stężenie było minimalne nadały swojej wiadomości tytuł "Wypadek na wiadukcie - potrącona matka z niemowlęciem, kierowca pod wpływem morfiny". Komenda wojewódzka policji w Gdańsku na swojej stronie napisała "Kwidzyn – wypadek po morfinie". Niezła mentalność do robienia afer nawet wśród służb, które nie powinny podsycać niepokojów i rozsyłać plotek... Nadal czekamy na wyniki badań i informacje jakie było stężenie środków odurzających.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2007, o 13:33 
jesli nawet kierowca zazywal srodki przeciwbolowe zawierajace narkotyk (w co watpie ) to zawsze na opakowaniach jest ostrzezenie o niemoznosci zasiadania za kolkiem :!:
wiec wina w tej kwestii kierujacego jest oczywista-czy moze sie myle :?:

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2007, o 13:45 

Usunąłem post Adamo. Jego treść niczego nie wnosiła do tematu wypadku. Adamo prosiłeś się więc proszę ... ostrzeżenie ode mnie.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2007, o 13:50 
KrzaQ napisał(a):
Adamo prosiłeś się więc proszę ... ostrzeżenie ode mnie.

Nie do końca :grin: :grin: :grin: Ostrzeżenie to tylko z twych zapędów do mnie, nie ma żadnej podstawy. Mogłeś po prostu się wyładować. Ale ja mam to .....tylko się zdziwiłem że jakiegoś bana mi nie walnąłeś :lol: :lol:

Możesz dać drugie za jątrzenie w temacie

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2007, o 14:04 

Poważna sprawa a Adamo robi sobie jaja - nie ladnie i do tego te glupie uśmieszki.....nie na miejscu ..... co Ty robisz na Tym forum.....Jesli tacy jak Ty sie tu wypowiadają to juz wiem skąd tyle zamętu i plotek......

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1