Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Serwery
PostNapisane: 24 września 2007, o 11:36 

A mi sie wydaje ze wazniejsze od serwerow byly dane na nich umieszczone. Wystarczy ze byl dobry backup robiony i po strachu!

Tytuł: Re: Serwery
PostNapisane: 24 września 2007, o 12:13 

Prymus napisał(a):
A mi sie wydaje ze wazniejsze od serwerow byly dane na nich umieszczone. Wystarczy ze byl dobry backup robiony i po strachu!

miejmy nadzieje że był robiony, a pozatym są firmy które odzyskują dane z dysków nawet zalanych, przy czym ważne jest to żeby dysk dostarczyć do firmy wilgotny.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 13:19 

catani napisał(a):
kwidzownik napisał(a):
catani napisał(a):
tam w ciagu dnia na poddaszu pracowali robotnicy

Tak było raczej z dachem kościoła w Gdańsku. W ośrodku wychowawczym ogień pojawił się w nocy.

moze uproszcze :shock:
w ciagu dnia pracowali robotnicy, ktorzy prawdopodobnie zostawili jakis niedopalek, ktory spowodowal pozar w nocy :!:

Pleciecie bzdury... Ogień pojawił się pod wieczór, to nie była w żadnym wypadku noc ani nawet późny wieczór. Chyba po 18, może 20...

tomik_uno napisał(a):
Sutna jest bezradność strażaków gdy zawodzą podstawowe systemy zabezpieczeń pożarowych i ich rozplanowanie. To smutne świadectwo.

??? Tam nie było nawet czujek dymu... Współczuję projektantowi instalacji, nadzorującemu i innym. Nie mogą spać spokojnie.

A tak poza tym, to O:
http://www.tvn24.pl/0,1522360,0,1,wiadomosc.html

Są tu trzy moje zdjęcia oraz film. Tenże film (chociaż zapętlony ze trzy razy ;) ) i moje informacje wykorzystano przy tworzeniu informacji w telewizji TVN24. :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 13:31 

Simm napisał(a):
moje informacje wykorzystano przy tworzeniu informacji w telewizji TVN24. :)

Szukasz pochwał? No cóż, chwali się, że dzielisz się informacjami ze światem. Nie chwali się, że strasznie się z tego cieszysz i rozgłaszasz wszem i wobec: To ja! Beze mnie nie byłoby tej informacji!

Według informacji zebranych dziś od włodarzy miasta i powiatu czujki były i zadziałały. Niestety były podłączone do monitoringu firmy ochroniarskiej. Firma zawiadomiła straż dopiero po weryfikacji zgłoszenia przez patrol. Oficer dyżurny PSP odebrał zgłoszenie o 17.51. Pierwsza jednostka była na miejscu 4 minuty później. Obszerne relacje będę dostępne w TVP3, Radiu Gdańsk, TV Vectra. Ci dziennikarze mediów elektronicznych byli dziś obecni na miejscu pożaru i zbierali wywiady od starostów, komendanta powiatowego PSP, rzeczniczki KWP, prokuratora itd.

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 13:47 

Piotr_J napisał(a):
Simm napisał(a):
moje informacje wykorzystano przy tworzeniu informacji w telewizji TVN24. :)

Szukasz pochwał? No cóż, chwali się, że dzielisz się informacjami ze światem. Nie chwali się, że strasznie się z tego cieszysz i rozgłaszasz wszem i wobec: To ja! Beze mnie nie byłoby tej informacji!

Pewnie, lepiej schować się w piwnicy i nic nikomu nie mówić...
Poza tym ,gdybym napisał po prostu "Jest info na TVN24.pl, tu macie link..." to byłoby ok, ta? ...

A co do czujek to być może tata, który mi to mówił, pomylił się. Bywa, przepraszam :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 13:50 

Czysty Absurd! napisał(a):
Widok z mojego okna przedstawia się w tej chwili tak:

Czysty Absurd!, długo już mieszkasz w "moim" bloku? Co prawda za młodymi dziewczętami się nie oglądam, ale może się znamy. W końcu prawie 25 lat mieszkałem pod tym adresem

Piotr_J napisał(a):
rzeczniczki KWP

Mała poprawka - KPP.

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 13:51 

Też tam byłam, zresztą jak połowa Kwidzyna. Tyle że ja stałam z tyłu budynku, w parku. Nie wiem nie znam się i pewnie zaraz ktoś mi zarzuci brak kompetencji do oceny działań strażaków, ale wyglądało to kiepsko. Owszem wozy to stały ze 4, ale przez pierwsze pól godziny kiedy tam stałam to gasił jeden na zmiane z innym przez 2-3 min i stop. 5 min przerwy i znowu 2 min gaszenia. Z tyłu budynku było takie małe ozdobne oczko wodne i to stąd strażacy pompowali wodę tyle, że za dużo jej tam nie było. Na miejscu od starażnika miejskiego usłyszałam, że znaleźli hydrant w którym nie było wody!!. Mimo wszystko ogromne brawa dla strażaków, bardzo ciężką pracę mają. I gdyby tylko mieli możliwość napewno lepiej by sobie z tym poradzili. To nie ich wina, że nie mieli odpowiednich warunków do szybkiej i sprawnej pomocy. ( bo przecież to że po wodę musieli jeździć wozami na sygnale przez całe miasto najlepiej pokazuje gdzie był problem).
Jeżeli chodzi o dokumenty to myślę, że to więcej niż pewne, że są odpowiednio zarchiwizowane i dadzą się odtworzyć na tyle żeby każdy z nas miał np. swój akt urodzenia czy ślubu. Ale jeżeli chodzi o orginalny podpis dziadka to raczej jest juz historią. Chyba że takie nazwijmy to "historyczne" księgi są gdzieś indziej przetrzymywane. Nie wiem, może.
I jeszcze jedno. Zero sarkazmu czy złośliwości w tym momencie z mojej strony, ale może to i dobrze, że to na Urząd trafiło. Może przyczyni się to do poprawy naszego bezpieczeństwa? Strach pomyśleć co by było gdyby podobny pożar wybuchł w bloku mieszkalnym....

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 14:07 

Simm napisał(a):
Poza tym ,gdybym napisał po prostu "Jest info na TVN24.pl, tu macie link..." to byłoby ok, ta? ...

Tak zrobiłaby większość z nas. Dla każdego z nas to tragedia, bo spłonął piękny, zabytkowy obiekt z bezcennymi archiwami wewnątrz. Nie dziw się mojej reakcji, ale jak czytam coś takiego:

Simm na TVN24 napisał(a):
No może nie dzieło, ale zawsze coś :) Ale się cieszę.. :D
~Simm
/ 24.09.2007 14:02

to mnie krew zalewa. Zresztą przeczytaj odpowiedź, którą ktoś Ci napisał. Może zrozumiesz swoją niedojrzałość emocjonalną.

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 14:10 

Dziękuję Małgosiu za" poprawienie" moich zdjęć. Miałam z tym problem. :oops:

Czytaliście komentarze świadków tego wydarzenia na forum TVN24.pl ?
To, że były zaniedbania ze strony władz miejskich jest chyba rzeczą oczywistą ?!

Ostatnio edytowano 24 września 2007, o 18:51 przez Rachel, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 14:26 

Piotr_J napisał(a):
Simm napisał(a):

Tak zrobiłaby większość z nas. Dla każdego z nas to tragedia, bo spłonął piękny, zabytkowy obiekt z bezcennymi archiwami wewnątrz. Nie dziw się mojej reakcji, ale jak czytam coś takiego:

~Simm

to mnie krew zalewa. Zresztą przeczytaj odpowiedź, którą ktoś Ci napisał. Może zrozumiesz swoją niedojrzałość emocjonalną.

Że też na to nie wpadłem... Idę po jakiś kir, przepasam wszystkie okna w domu. Ponadto będę chodzić ubrany tylko na czarno...
Przecież to tylko budynek... Nikt nie zginął...
Człowieku, czy dlatego, że spłonął, nie mam prawa się cieszyć??? Dostrzegam tragedię, uwierz, ale nie przesadzajmy... Pożar jak pożar, zdarza się. Kiedy płonął Kinder też jakoś nie zbierało mi się za łzy.
Smutek- tak, paranoja- nie. Pożar mnie nie cieszy, cieszy mnie to, że się przydałem.
EOT

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 14:33 

Simm napisał(a):
i moje informacje wykorzystano przy tworzeniu informacji w telewizji TVN24.

Simm nie przypisuj zaraz tak całej "zasługi" sobie, bo ja znam przynajmniej jeszcze jedną osobę, forumowicza zresztą, która też napisała do tvn24. A jeżeli informacja o gruntownym remoncie i renowacji pochodziła od Ciebie to chyba trochę przsadziłeś. Z zewnątrz to może i owszem (dach, elewacja), ale w środku to ten remont raczej nie był gruntowny.

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 14:37 
Simm napisał(a):
Kiedy płonął Kinder też jakoś nie zbierało mi się za łzy.

tylko, ze tam spalil sie wylacznie budynek, tutaj poza budynkiem splonelo kawalek historii, szkoda ze nie zauwazasz roznicy.

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 14:52 

catani napisał(a):
Simm napisał(a):
Kiedy płonął Kinder też jakoś nie zbierało mi się za łzy.

tylko, ze tam spalil sie wylacznie budynek, tutaj poza budynkiem splonelo kawalek historii, szkoda ze nie zauwazasz roznicy.

Ewidencja jest na parterze. Urząd Stanu Cywilnego na I piętrze- tu jakieś szkody mogła poczynić woda, choć wątpię, aby tak ważne papiery leżały na jakichś odsłoniętych półeczkach. Spłonęły Inwestycje, dział Budowlany, ale tam problem jest o tyle mniejszy, że łatwo uzyskać kopię istniejących tam papierów ( a na pewno części). Jaka historia więc spłonęła? Oby to wyszło na zdrowie zabezpieczeniom itd...
A całej zasługi sobie nie przypisuję, absolutnie. Są zdjęcia innych autorów również. Nie odczytujcie źle moich emocji i intencji, proszę... Więc dajcie już spokój, bo zrobimy tu burdel jak w polityce...
Ja się cieszę, wy się nie cieszycie, że ja się cieszę, czyli jak to zwykle u nas w kraju :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 15:15 

Tragiczne , szoda nie tylko budynku ale tego co jest w nim .
NIestety za niektórych "kwidzyniaków" ( pisownia małą literą w pełni świadoma) jest mi wstyd . Zarówno tych , którzy poszli obserwować nie szczędząc głupich komentarzy jak i tych z forum.
Kwidzyn jest moim miastem, w którym się urodziłem i spędziłem całe życie i dlatego uważam , że te zdarzenie jest tragiczne.

Cóż można pomysleć po przeczytaniu :

~Simm

brak słów , po prostu żenada.

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2007, o 15:24 

Widzę, że występuje u nas w mieście jakiś dziwny, skrajny odłam Kwidzyniaków... Chociaż nie... Kampania PiS padła mi chyba na mózg, żeby tak ludzi dzielić...

Niby dlaczego mam być "kwidzyniakiem"? Jestem Kwidzyniakiem i jestem z tego dumny, a dla miasta robię tyle, ile się da, czyli jak na moje możliwości może nic monumentalnego, ale jednak.
Po prostu nie rozumiem mentalności niektórych osób, no cóż, trudno.
Mam propozycję:
Niech każdy zajmie się swoim sumieniem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1