Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2007, o 20:01 

Myślę, że w tym przypadku nasza pani Administrator jest tak skuteczna,
iż wystąpi z oficjalnym stanowiskiem (jak to było w przypadku schronu koło elewatora).
W moim przypadku, znacznie osłabiłoby siłę argumentów fakt, że nie jestem mieszkańcem Kwidzyna (w sensie oficjalnym).
Dużo większą skuteczność uzyskałabyś Ty Kasiu, jako że bliżej Ci do naszych oficjeli niż mi biednemu prosiaczkowi :oops:

PiotrJ napisał(a):
Nowy11, sprawdzę u dwóch producentów czujek, z którymi współpracuję jakie są ich parametry pracy.

W przypadku czujników bardziej istotna jest kubatura jaką obsługuje dany czujnik, chociaż w pewnych przypadkach wprost przekłada się to na promień działania. Istotne jest też miejsce umieszczenia czujnika, należy uwzględnić działanie systemów wentylacyjnych (często metodą prób i błędów) chociaż nagminne jest mocowanie czujnika "na środku".
Czujniki dzielą się na jonizacyjne i optyczne, każda z nich ma swoje wady i zalety.
Dlatego w zaawansowanych systemach sygnalizacji pożarowej stosuje się czujniki podwójne jonizacyjno- optyczne. Tyle mówi teoria.

Porcellus

Ostatnio edytowano 26 września 2007, o 20:19 przez Porcellus, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2007, o 20:11 

Porcellus napisał(a):
Dużo większą skuteczność uzyskałabyś Ty Kasiu, jako że bliżej Ci do naszych oficjeli niż mi biednemu prosiaczkowi

hm...nic nie stoi na przeszkodzie ... :grinka:

czy skuteczność??? tego nie potwierdzę...
staranność natomiast w zdobywaniu i docieraniu do informacji owszem ;) ..wynika to z natury ...z niczego innego ... :wink:

Porcellus napisał(a):
W moim przypadku, znacznie osłabiłoby siłę argumentów fakt, że nie jestem mieszkańcem Kwidzyna (w sensie oficjalnym).

o widzisz ...wiesz o mnie więcej niż ja o Tobie :wink: nie przypuszczałabym żeś oficjalnie "spoza" miasta :grinka:
może to dlatego że mało kiedy snuję przypuszczenia i dociekam tożsamości wirtualnych rozmówców :-P :wink: :grinka:
ale muszę przyznać ,że z wypowiedzi jakie czytam na forum ... rzekłabym ,żeś .."nasz " w pełni !!! :grinka:

Ostatnio edytowano 26 września 2007, o 20:18 przez katin79, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Czujki itd
PostNapisane: 26 września 2007, o 20:30 

Myślę, że wasze dociekania w sprawie czujek są zbędne. Wierzcie mi, że czujki zadziałały bezbłędnie. Błąd został popełniony gdzie indziej. Informacja jakoby patrol zgłosił wydobywający się dym jest nie do końca precyzyjna. Takie, jak podejrzewam, będzie oficjalne stanowisko ochrony.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2007, o 20:49 

Marekzal pozostawmy gdybanie na inną okazję. Śmiem twierdzić ,że wiesz dużo. Wynika to z Twojego nicku. Jednak poczekam na wersję Prokuratury i Ubezpieczyciela.

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, o 06:36 

co do czasu podjęcia działanń ratowniczo-gaśniczych nic sie nie działo ponieważ są one zgodne z odsłuchem na radiostacji i telefonach alarmowych odsłuchanych przez panią prokurator,ludzie straż pozarna miesci sie na ul. Sportowej a więc jest to około 3 km od urzędu miasta , a ratownicy z PSP nie siedzą w samochodach i czekają na wezwanie oni mają do spełnienia jeszcze inne czynność służbowe a więc niema co sie doszukiwac co sie działo uwierzcie mi naprawdę moim skromnym zdaniem strażacy kwidzyńscy zrobili wszystko na 200% ,życzę im jak najmiej takich akcji.
Pozdrawiam naszych strażaków.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, o 06:59 

witas147 napisał(a):
strażacy kwidzyńscy zrobili wszystko na 200%
`

Wolałbym jednak żeby zrobili wszystko na 100%, w tym fachu co za dużo to niezdrowo.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, o 07:24 

No i właśnie co by nie napisał to ktoś będzie zawsze uszcypliwy PORCELLUS, chciałem tylko przybliżyć fakty o których tu sie dużo mówi nie znając specyfiki pracy STRAŻAKÓW,z tego co wiem to nawet nasi włodarze ocenili akcję na 6 i że chłopacy pracowali przy wydajnosci 200% mysl sobie co chcesz poprostu poproś o jeden dziń służby jest to możliwe tylko musiłbyś być absolwentem gimnazjum.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, o 07:34 
Przyjaciel forum

witas147 napisał(a):
nasi włodarze ocenili akcję na 6

Jak strażacy oceniają włodarzy nie ma ani słowa. :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, o 07:38 

witas147 napisał(a):
z tego co wiem to nawet nasi włodarze ocenili akcję na 6

A ja z tego co wiem, to nasi włodarze posiadają takie same kompetencje do oceny akcji straży pożarnej jak większość mieszkańców Kwidzyna.
Od oceny akcji są specjaliści do spraw pożarnictwa i przełożeni naszych strażaków.
Jeżeli witas147 potrafisz czytać ze zrozumieniem (w co można zwątpić czytająć Twoją "tfurczość") to znajdź chociaż jeden mój post,
w którym krytykuję działania strażaków.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, o 07:53 

Porcellus napisał(a):
Od oceny akcji są specjaliści do spraw pożarnictwa i przełożeni naszych strażaków.

O ile pamiętam, to w KK był reportarz okołopożarowy i ktoś z wyższych pożarniczych ocenił akcję gaśniczą pozytywnie. Tak, że "wszystko" o.k. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, o 08:20 
Przyjaciel forum

Cytuj:
"wszystko" o.k.

Operacja się udała, pacjent zmarł :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, o 08:34 

Jeżeli już patrzeć na tę sprawę w ten sposób, to pacjent obecnie wysycha i oczekuje na nowy kapelusz. Wygląda jeszcze całkiem zdrowo, tylko powinien przejść renowację ścian, no i parkietowych podłóg, o ile takie miał. Wystrój wnętrz pewnie też, bo paździeżówki lubią napuchnąć i tak pozostać po wyschnięciu. A papierzyska? Tych zawsze było za dużo i nawet technologia komputerowa nic w tym nie poprawiła, mimo wielkich proroctw o schyłku przemysłu papierniczego. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, o 12:16 

Darek strażacy nie są od oceniania tylko od działania hihihihi :-D
A Porcellus jesli jest urażony to sorry zareagowałem tak bo naprawdę krew mnie zalewa jak czytam co niektóre posty
pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, o 12:24 
Przyjaciel forum

witas147 napisał(a):
od działania hihihihi

od działania to jest działo, a strażaków jak pisałem wcześniej szanuję i cenię.
Sam jak widzę ogień to spierniczam, więc jak mam ich nie szanować :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, o 12:28 

no tylko pogratulować hihihihi :-D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1