Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2007, o 12:03 

oki44 napisał(a):
zrobimy ognisko z kiełbaskami

Rozumiem, iż kiełbachy i płyny we własnym zakresie :?: Czy jakaś ogólna zrzuta :?:

oki44,
sorry, że pytam, ale moja żona nie daje mi spokoju ze względu na prowiant, który mam zabrać, napisz jakieś szczegóły :!:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2007, o 14:11 
Przyjaciel forum

Tym razem we własnym zakresie.
Myślę, że gdzieś po drodze lub na końcu zrobimy ognisko.

Proponuję wziąć rękawiczki, aby nie narobić bąbli na rękach.

Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2007, o 16:30 
Przyjaciel forum

No więc spływ się odbył. Moim zdaniem - przepiękny, ale więcej nic nie powiem.
Przecież na spływie było aż dwóch e-kwidzyniaków. Niech oni obiektywnie
ocenią imprezę. Pogoda świetna. Zaczęło się lekkim deszczykiem, ale potem wyjrzało
słoneczko i już było przepięknie.
Zdjątek jeszcze nie wyjąłem z aparatu, ale jak wyjmę to cosik zamieszczę :-D

Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2007, o 16:47 
Przyjaciel forum

Oki, alez Ty szybki jestes... Po Twoim wstepie czuje sie zobowiazany i wywolany do tablicy... Byl to moj juz trzeci splyw organizowany przez KTR w jakim bralem udzial. Splyw naprawde udany, nie podziwialem jeszcze Liwy o tej porze roku i z tej perspektywy, a bylo co podziwiac. Pogoda na poczatku nie zachecala w ogole do wyjscia z domu, a co dopiero do plywania w kajaku, jednak po wplynieciu na Liwe rozpogodzilo sie i nawet slonce dosc mocno grzalo. Na koniec splywu, ktory byl nadzwyczaj latwy i przyjemny zrobilismy ognisko, kielbaski smakowaly wyjatkowo dobrze po wysilku jakim bylo wioslowanie. Wedlugg mnie nie daloby rady dzisiejszej niedzieli spedzic tak dobrze jak My to zrobilismy. Mysle ze nie ma sensu sie rozpisywac bo jak ktos madry juz przede mna napisal jedno zdjecie jest warte tysiac slow.... Poza tym po co wzbudzac zazdrosc u "tych co ich nie bylo..." Oki mam nadzieje ze wkleisz kilka zdjatek... Teraz Twoja kolej Jarekm...

Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2007, o 19:57 
Przyjaciel forum

No to parę fotek. Komplet będzie jutro na: http://ktr.net.pl/index.php?option=com_ ... y&catid=66

Załączniki:
Liwa01.jpg
Liwa01.jpg [ 146.17 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa02.jpg
Liwa02.jpg [ 146.83 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa03.JPG
Liwa03.JPG [ 151.21 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa04.jpg
Liwa04.jpg [ 158.12 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa05.jpg
Liwa05.jpg [ 86.42 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa06.jpg
Liwa06.jpg [ 172.2 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa07.jpg
Liwa07.jpg [ 134.79 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa08.jpg
Liwa08.jpg [ 237.3 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa09.jpg
Liwa09.jpg [ 213.79 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa10.jpg
Liwa10.jpg [ 208.51 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa11.jpg
Liwa11.jpg [ 228.43 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa12.jpg
Liwa12.jpg [ 230.68 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa13.jpg
Liwa13.jpg [ 187.84 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa14.jpg
Liwa14.jpg [ 191.19 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa15.jpg
Liwa15.jpg [ 187.96 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa16.jpg
Liwa16.jpg [ 197.37 KiB | Przeglądane 5855 razy ]
Liwa17.jpg
Liwa17.jpg [ 204.48 KiB | Przeglądane 5855 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2007, o 20:19 

No cóż... nie mogę zebrać myśli, bo jeszcze jestem w silnym szoku z powodu tego czego dzisiaj doznałem :!:
Powinienem chyba zacząć, iż dzięki uprzejmości okiego i jego kompanów (no i oczywiście kompanek) z KTR miałem możliwość wraz z małżonką uczestniczyć z ramienia e-kwidzyn w dzisiejszym spływie.
Była to moja pierwsza w życiu (lecz już dziś jestem tego pewny, nie ostatnia) wyprawa po rzece w kajaku. Doznań wizualnych jak to pisał electro_nick nie sposób opisać słowami, jednakże chciałbym napisać kilka słów o innej stronie tego spływu (myślę, że jest tak w przypadku każdego w takim gronie).
Poraziła mnie wręcz uprzejmość wszystkich ludzi , z którymi było nam dane płynąć. Atmosfera jaka panowała wśród uczestników (wbrew moim przedwyjazdowym obawom) była iście rodzinna. Nawet "najsłabsze ogniwo" w razie kłopotów spotykało się z natychmiastową pomocą i wsparciem ze strony doświadczonych wioślarzy. Wzajemna pomoc widoczna była w trakcie płynięcia, ale również w trakcie wsiadania i wysiadania z kajaka co czyniliśmy kilkakrotnie.
Wzruszyły mnie oklaski wszystkich uczestników kiedy to zmagając się z dość kłopotliwą przeszkodą w końcu ją pokonałem o własnych siłach :-D . Mimo, iż była to dość "lajtowa" trasa uważam, iż zmaganie się z różnego typu przeszkodami i własnymi słabościami to coś, co odróżnia pływanie kajakiem po rzece od pływania po jeziorze (oczywiście na korzyść tej pierwszej).
electro_nick napisał(a):
Na koniec spływu, który był nadzwyczaj łatwy i przyjemny zrobiliśmy ognisko, kiełbaski smakowały wyjątkowo dobrze po wysiłku jakim było wiosłowanie.

Zapomniałeś dodać, iż po przypłynięciu do celu zostaliśmy obdarowani przez organizatora w bardzo sympatyczne upominki (kubki KTR, smycze KTR i znaczki KTR).
Nie wiedzieć czemu zostałem wyróżniony i jako jedyny otrzymałem koszulkę KTR "Kwidzyn - Moje miasto", która rzekomo przeznaczona była dla Darka :-D
(Darek,
koszulkę przekażę ci w najbliższym możliwym terminie. Ja natomiast dostanę takową wstępując w szeregi KTR'u :-D ) .
Oprócz przyjaznej atmosfery wśród wszystkich uczestników chciałbym tu zwrócić szczególną uwagę i podziękowania przewodnikowi Krzysztofowi, który oprócz tego, iż dbał o bezpieczeństwo nowicjuszy, służył fachowymi poradami oraz wykazał się niemałą wiedzą ornitologiczną na jeziorze Liwieniec.

Piszę to, bo szkoda, że tylko z electro_nick'iem reprezentowaliśmy społeczność tego forum (okiego celowo wyłączyłem, bo był on organizatorem tejże imprezy). Chciałbym, aby słowa moje przy najbliższym zaproszeniu zachęciły osoby, które chcą spróbować swoich sił na rzece, jak również tych, którzy w tych klimatach czują się jak przysłowiowa "ryba w wodzie", a są uczestnikami tego forum. Zaprawdę powiadam Wam, iż aura to ostatnia rzecz jaką trzeba się martwić przed podjęciem decyzji o udziale w tak wspaniałej zabawie.

Reasumując dzisiejszy dzień, tego typu imprezy czyli spływy kajakowe to nie tylko zabawa :!: To wielka szkoła odpowiedzialności za drugiego człowieka, ale również lekcja przyrody, a przede wszystkim szacunku do niej.

oki44,
jeszcze raz serdecznie dziękujemy za zaproszenie i zapewniam Cię, że jeżeli zechcesz jeszcze raz uczynić to na tymże forum, w poście, w którym będziesz o tym informował od razu "wciągnij" mnie (wraz z połowicą) na czołową lokatę w liście uczestników (gdyż jak wiem jest ona dość mocno ograniczona miejscami w kajakach). :-D

Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2007, o 21:01 
Przyjaciel forum

Jarekm, spodziewałem się że skrobniesz ze dwa słówka o spływie,
ale taka wazelina... Czuję się niezręcznie.

Generalnie, nasze spływy zawsze cechuje taka atmosfera,
jaką miałes okazję dzisiaj poznać.

Z tymi dwoma osobami z e-Kwidzyn trochę namieszałem.
Były to dwie osoby zgłoszone przez e-Kwidzyn. Tymczasem
był jeszcze Browar, stary turysta, PTTKowiec i KTRek, no i ja.
Reasumując, w spływie wzięło udział czterech e-Kwidzyniaków.

Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2007, o 21:07 
Przyjaciel forum

kurna, aleś walnął posta :!:

EDIT:
oczywiście chodzi mi o post jarekm widać, że mu się wypadzik bardzo spodobał ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2007, o 20:01 

super fotki !!!!
super wypad !!!
bardzo fajnie ,że pogoda Wam dopisała :wink: to chyba podczas takich wypadów najwazniejsze ...
no i atmosfera a tej jak widać po opisie jarkem'a nie brakowało :smile:
jak będziecie się wybierać kolejny raz proszę o info ...

tym razem nam się nie udało :sad: za późno wyraziłam chęć :sad:

ale najważniejsze ,że Wam się podobało !!!

foty super naprawdę !!!!! :-D

Tytuł:
PostNapisane: 17 listopada 2007, o 11:37 

Oj ja na jakiś następny spływ wiosenny też bym się chętnie wybrała. Będę wypatrywać takich miłych propozycji :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 listopada 2007, o 14:23 
Przyjaciel forum

Zero problemu. Czuj się zapisana.
Ale musisz obserwować temat, bo ja zapomnę :-)

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, o 15:56 

Dzięki Oki. Tak na prawdę to chciałam już na ten się wcisnąć, ale byłam wtedy jeszcze za grabanicą :) Mam nadzieję, że na następny uda mi się z Wami zabrać :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2007, o 18:24 
Przyjaciel forum

Ogłaszam oficjalnie, że 29 listopada Rada Miejska uchwaliła program współpracy z organizacjami pozarządowymi
a Burmistrz Miasta 1 grudnia ogłosił konkurs ofert na realizację zadań publicznych w 2008 roku.

Oczywiście, KTR znów wystąpi z projektami wypraw rowerowych i kajakowych, na które spodziewamy się uzyskać
znaczne środki. Wobec powyższego, powtarzam mój apel z pierwszego postu w tym temacie. :-)

oki44 napisał(a):
... Mógłby przebiegać łatwiejszą trasą na Liwie,
mógłby trudniejszą, było by ognisko, nic nie jest jeszcze ustalone.

Kurcze, dlaczego uczestnikami tego spływu w większości nie mogli by być e-Kwidzyniacy???
Może go również wytyczyć i poprowadzić któryś z e-Kwidzyniaków.
Jestem otwarty na propozycje. Kurcze, co jeszcze mogę zrobić abyście się wybrali na kajaki?

Kajaków jest 12, czyli może pojechać 24 osoby. Moich z KTR byłoby z 8-12.
Kajaki, ich przewóz i jeszcze nieco, opłaca burmistrz.
Pozostanie jedynie transport uczestników.

Wasz zatroskany oki44
:-) :-) :-)

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, o 18:40 

Nie wiem czemu nie było odzewu :roll:
Na czym miałby polegać udział e-kwidzyna w KTR-kowej inicjatywie :?:
Czekam na wytyczne, chociaż miałbym być znowu z e-kwidzyna sam (celowo pomijam electro-nick'a, bo ten oprócz swojej bytności w strukturach e-kwidzyn jest zagorzałym KTR-kiem).

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, o 19:52 
Przyjaciel forum

To nie tak. To ja w przeciągu dwóch tygodni muszę napisać projekty wypraw i złożyć je w konkursie Miasta.
Ale... przecież e-kwidzyniacy mogli by zgłosić jakieś swoje preferencje w stosunku do tych wypraw.
Mógłbym je ująć w projekcie. Za dwa tygodnie już będzie po ptokach, ja złożę projekty i niewiele już da się zmienić.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1