Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 10:47 
Przyjaciel forum

malgos napisał(a):
zawsze możesz wyjąć akumulator :grinka: :grinka:

Lepiej zdemontować kierownicę :-P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Noc Stop
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 11:23 

magzeust napisał(a):

Jak dla mnie idiotyzm. nawet nie ma sensu odwoływać się do Orwella.
pozdrawiam zapracowanych funkcjonariuszy.

.

To pozdrów jeszcze amerykańskich policjantów. Akcja Stop Noc jest wzorowana na innej ; Watch Your Car .
http://www.azwatchyourcar.com/watch_your_car.html

"The Watch Your Car Program is a free, voluntary program whereby vehicle owners enroll their vehicles with the Arizona Automobile Theft Authority. The vehicle is then entered into the Motor Vehicle Department (MVD) database and participants receive decals for their front and rear windows. By enrolling in this program, vehicle owners convey to law enforcement officials that their vehicle is not usually in use between the hours of 1:00 AM and 5:00 AM, when the majority of auto thefts occur. In addition, by enrolling in the Watch Your Car Program, vehicle owners also authorize law enforcement officials to stop their vehicle at any time during the day or night within one mile of the international border, if there is a suspicion that the vehicle is being illegally operated.

If a police officer witnesses the vehicle in operation between these hours, they have the right to stop the vehicle and verify it is being legally operated by the rightful owner."

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 15:24 

malgos napisał(a):
bloszek napisał(a):
to nic nie pomoże

zawsze możesz wyjąć akumulator :grinka: :grinka:

haha :grinka: no tak :grinka: żaden złodziej nie wpadnie na to, że w samochodzie nie będzie akumulatora :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 15:35 
Przyjaciel forum

Można również wyjąć cały silnik razem ze skrzynią biegów. Rano wystarczy tylko to wszystko zamontować na swoim miejscu i już można jechać do pracy. :grinka: :grinka: Po jakimś miesiącu dojdziemy do wprawy i poranny montaż zajmie nam jakieś 10 minut. :-P Po co zaraz naklejki na szyby. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 20:25 
Zbanowany

warzek napisał(a):
vehicle is not usually in use between the hours
, u nas to godziny 23-6 rano, spora o jeśli nie większa część mieszkańców pracuje w systemie zmianowym - zaczynając pracę o 6 - więc akcja jest skierowana albo do bezrobotnych albo do lubiących namiętnie rozmawiać z policją ( marnować pieniądze podatnika). O sensowności tej akcji pisałem kilka postów wyżej.
pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 20:33 
Przyjaciel forum

magzeust napisał(a):
u nas to godziny 23-6 rano

a skąd masz tą informacje :?:

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 20:48 
Przyjaciel forum

Drosik np.stąd

Cytuj:
Auto pod obserwacją
dodany 21-12-2007 o godz. 17:07:50
„NOC STOP”

Noc z 16 na 17 grudnia nie należała do najszczęśliwszych dla trzech posiadaczy samochodów osobowych marki Audi A6. Chociaż jeden z nich może jednak mówić o „szczęściu”. Z parkingu przy ul. Zielnej w Kwidzynie nieznani sprawcy ukradli Audi A6 należące do Adama P. Straty 32 tysiące złotych. Kolejne Audi A6 skradziono spod bloku przy ul. Szerokiej, którego właściciel Sławomir K. straty wycenił na 30 tysięcy. W Audi A6 należącym do Wiesława S., który stał zaparkowany przy ul. Kamiennej sprawcy „tylko” uszkodzili zamki i stacyjkę.

Ponawiamy apel do mieszkańców Kwidzyna o zabezpieczanie aut przed kradzieżą. Pomyślcie Państwo o alarmach, blokadach. Jest wiele firm, które oferują tego typu usługi. Szczególnie jeżeli jesteście Państwo posiadaczami drogich aut. Przypominam, że w Komendzie Powiatowej Policji w Kwidzynie można przystąpić do programu prewencyjnego „NOC STOP”, który działa z pozytywnym skutkiem w wielu miastach Polski. Zasada jest bardzo prosta. Osoba deklarująca swój udział w programie „NOC STOP” zobowiązuje się, że w godzinach od 23.00 do 6.00 nie będzie się przemieszczała swoim samochodem. Otrzyma od Nas dwie naklejki z napisem „NOC STOP” i jedna z nich przyklei na przedniej, a druga na tylnej szybie samochodu.
Policjanci pełniący nocną służbę w momencie kiedy zauważą jadący z takimi naklejkami samochód na pewno zatrzymają go do kontroli. Oczywiście, to że Państwo złożą zobowiązanie, iż nie będziecie poruszać się pojazdami w godz. 23.00 – 6.00 nie oznacza, że wcale nie będziecie korzystać z pojazdu w tych godzinach. Prosimy jednak aby w takiej sytuacji informować dyżurnego KPP Kwidzyn. Dyżurny będzie miał do swojej dyspozycji listę z nazwiskami uczestników programu.
Serdecznie Państwa zachęcamy do przyłączenia się do programu ograniczania kradzieży samochodów „NOC STOP”.

sam

Cytat pochodzi ze strony:http://pulskwidzyna.boo.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 20:57 
Przyjaciel forum

o kurna, nawet na stronach naszej Kwidzyńskiej Policji jest taka informacja:

Policja Kwidzyn napisał(a):
APEL O ZABEZPIECZANIE AUT PRZED KRADZIEŻĄ

W związku z licznymi kradzieżami samochodów osobowych zawracamy się ponownie do Państwa z apelem o zabezpieczanie aut przed kradzieżą. Pomyślcie Państwo o alarmach, blokadach. Jest wiele firm , które oferują tego typu usługi. Szczególnie jeżeli jesteście Państwo posiadaczami drogich aut. Przypominamy, że w Komendzie Powiatowej Policji w Kwidzynie można przystąpić do programu prewencyjnego "NOC STOP", który działa z pozytywnym skutkiem w wielu miastach Polski. Zasada jest bardzo prosta. Osoba deklarująca swój udział w programie "NOC STOP" zobowiązuje się, że w godzinach między 23.00 a 6.00 nie będzie się przemieszczała swoim samochodem. Otrzyma od nas dwie naklejki z napisem NOC STOP i jedną z nich przyklei na przedniej, a drugą na tylnej szybie samochodu. Policjanci pełniący nocną służbę w momencie kiedy zauważą jadący z takimi naklejkami samochód na pewno zatrzymają go do kontroli. Oczywiście, to że Państwo złożą zobowiązanie, że nie będziecie poruszać się pojazdami w godz. między 23.00 a 6.00 nie znaczy, że wcale nie będziecie korzystać z pojazdu w tych godzinach. Prosimy jednak aby w takiej sytuacji informować dyżurnego KPP Kwidzyn. Dyżurny będzie miał do swojej dyspozycji listę z nazwiskami uczestników programu. Serdecznie Państwa zachęcamy do przyłączenia się do programu ograniczania kradzieży samochodów "NOC STOP".
Data publikacji: 2007-12-18, Rzecznik prasowy KPP

źródło

:571:

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 21:28 

magzeust napisał(a):
[u nas to godziny 23-6 rano, spora o jeśli nie większa część mieszkańców pracuje w systemie zmianowym - zaczynając pracę o 6 - więc akcja jest skierowana albo do bezrobotnych albo do lubiących namiętnie rozmawiać z policją ( marnować pieniądze podatnika). O sensowności tej akcji pisałem kilka postów wyżej.

A kto powiedział, że to mają być takie godziny. Policja dopasuje się do miasta. A niech to będzie 1:00 - 4:00 . Każda inicjatywa jest warta tego , by zmniejszyć ilość kradzieży. Spadnie cena ubezpieczeń w mieście .
Pod domem mojego sąsiada zaparkowało nieznane mi auto . W aucie siedziały 3 osoby obserwujące okolice Wyszedłem na ulicę i na oczach pasażerów pisałem coś na kartce. Kierowca wyszedł i wyjaśnił ,że czeka na kolegę . To był drobiazg ale takie drobiazgi mogę przyczynić się do naszego bezpieczeństwa.
pozdrawiam

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 21:30 
Przyjaciel forum

warzek napisał(a):
Wyszedłem na ulicę i na oczach pasażerów pisałem coś na kartce.

Mogło Cię to "kosztować" pokaż chociaż coś napisał :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 21:31 
Przyjaciel forum

warzek napisał(a):
A kto powiedział, że to mają być takie godziny. Policja dopasuje się do miasta

no i sie dopasowała, informacja na ich stronie jest jasna :!: od 23-6 rano :( :(

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 21:46 

warzek napisał(a):
Pod domem mojego sąsiada zaparkowało nieznane mi auto . W aucie siedziały 3 osoby obserwujące okolice Wyszedłem na ulicę i

... i w środku siedziało trzech tajniaków obserwujących wyjazd z miasta. :-D Sytuacja z mojego podwórka. Ale byłem zdziwiony. Oni zresztą też. :-D

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 22:00 
Zbanowany

To policja zadeklarowała godziny 23-6, więc pewnie takie godziny im odpowiadają. Może i spadną ceny ubezpieczeń w mieście - w co wierzyć mi się nie chce. Ale koszty operacji będą na pewno spore - ktoś musi odbierać ten telefon, notować, oprogramowanie kosztuje itp - pieniądze w błoto - i znając nasze warunki - całkiem spore.

A odnośnie takich drobiazgów - kiedyś - jeszcze w liceum, spędziłem ładnych kilka godzin na komisariacie, ponieważ jeden pan zainteresował się 4 "podejrzanymi młodzieńcami kręcącymi się po osiedlu", a że jeden z nas dał upust swojemu zdenerwowaniu i nie krępował się zbytnio z wygłoszeniem swojej opinii o sąsiedzie i jego prospołecznych zachowaniach ( facet dzwonił dość często w sprawach typu - za 10 minut 22, a oni ciągle grają w piłkę pod domem, u sąsiada jest jakaś podejrzana młodzież w ogrodzie itp), to panowie policjanci postanowi zawieźć nas na kościuszki i dokładniej sprawdzić czy aby na pewno nie jesteśmy kryminalistami. Facet albo był wredny, albo nudziło mu się i lubił oglądać policję w akcji, bo zawsze twierdził, że nie rozpoznał syna sąsiadów i stąd to wezwanie. Teraz kupa śmiechu, ale nie życzę żadnemu 15 latkowi takiego sąsiada i takich doświadczeń. Mam nadzieję, że to nie ty jesteś tym "ukochanym" sąsiadem z zacisza.

Często odnoszę wrażenie, że ludzie nie zdają sobie spawy, że takie bzdurne wezwania kosztują czas i pieniądze, a funkcjonariusze powinni wtedy łapać prawdziwych przestępców lub pomagać podatnikom który ich utrzymują. Policjant przyjeżdżający do takiego wezwania od razu uprzedza gościa, że wezwał ich pewnie znowu bez powodu, a gdy człowiek chce wezwać karetkę do rodzącej żony to słyszy, żeby nauczył się wybierać poprawne numery.

zaraz spadną gromy, że wciąż jedynie marudzę, ale ja po prostu nie lubię marnowania publicznych pieniędzy. Szczególnie widoczne to jest w okolicach świąt gdy telewizja zbiera pieniądze na zdewastowane domy dziecka, a chwilę później czytamy o kolejnej bzdurnej akcji która kosztuje krocie!

pozdrawiam,.

Ostatnio edytowano 7 stycznia 2008, o 22:04 przez magzeust, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 22:00 

Darek ja pisałem nr telefonu. Chodziło o pokaz . :)

Piotrze to też przeszedłem , przyjechali po kolegę. ;)

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 22:04 
Przyjaciel forum

warzek napisał(a):
Darek ja pisałem nr telefonu. Chodziło o pokaz . :)

Żartowałem, zresztą Ciebie nie tak łatwo wystraszyć a i zaczepić jakoś nieswojo :grinka: :grinka: :grinka:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1