Przypadek a może wredny los skierował mnie na stronę
Kwidzyn Moje miasto - powiedzcie mi ci, którzy w przeciwieństwie do mnie wystawiają nos za drzwi swego "domu" czy tak jest faktycznie?
Cytuj:
Kwidzyn to również ważny ośrodek życia kulturalnego w regionie. Miasto oferuje mieszkańcom i turystom szeroki wachlarz propozycji kulturalnych. Na scenie budynku teatralnego goszczą często znakomici aktorzy. Na terenie miasta nie brak również kina i bibliotek. Turystów z pewnością zainteresuje wiadomość, iż w Kwidzynie znajduje się Stado Ogierów Skarbu Państwa, które prowadzi treningi koni wierzchowych i sportowych, naukę jazdy konnej, przejażdżki bryczkami i kuligi. Wyjątkową atrakcją są spływy kajakowe, regularnie organizowane przez Związek Międzygminny - Towarzystwo Turystyczne "Liwa".
Kwidzyn dysponuje dobrze rozwiniętą bazą rekreacyjno-sportową. Znajdują się tu 3 hale sportowe, kryty basen, stadion z kompleksem rekreacyjno-sportowym.
Zastanawia mnie również ta "wieża zamkowa"

Byłam święcie przekonana że jest to wieża dzwonna spełniająca zarówno funkcję obronną jak również dzwonnicy kościelnej...
Nie chcę tu nikogo ani niczego się czepiać, broń boziu

Po prostu pytam się...