Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, o 23:38 
Przyjaciel forum

nika napisał(a):
poprostu nie zgadzam się żeby bliżej nieznany mi mi Oki lekką reką klasyfikował mnie...

:D :D :D Nika, wyluzuj... :D
Po prostu, badania statystyczne wykazują, że najniebezpieczniejszymi kierowcami są ludkowie po roku jazdy.
Już im się wydaje że nie są nowicjuszami, a jeszcze nie wiedzą czego nie umieją. Ze mną też tak było.
Ale to tylko statystyki. W Twoim przypadku może być odwrotnie :D

A swoja drogą, możemy się przecież poznać :)
Wtedy będzie Ci dowalał znajomy :-D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, o 23:40 
Przyjaciel forum

nika napisał(a):
ale moge sie nie wypowiadac skoro uwazacie ze nie mam racji

Owszem podyskutować zawsze możemy, zmienisz zdanie po pierwszym dachowaniu, czego Ci zresztą nie życzę :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, o 23:55 

malgos napisał(a):
Dwa lata po zrobieniu prawka również obrażałam się za nazywanie mnie "zielonym listkiem".

dwa lata po zrobienu prawka to moze i bylam poczatkujacym kierowca ale ten czas juz dosc dawno minal

malgos napisał(a):
bo co ma do tego Oki?

no jak to co? wystarczy przeczytac wyzej... od niego sie wzielo moje ( byc moze nieuzasadnione) oburzenie i dalsza nasza dyskusja

malgos napisał(a):
Dziś wiem że się myliłam a wiedza i pokora przychodzą z wiekiem.

no a na temat tego to juz napisalam cos wczesniej, czyli ze co ja tam moge wiedziec w wieku 24 lat, nie? wiem cale zycie sie czlowiek uczy no ale mi sie poprostu nie podoba samo stwierdzenie poczatkujacy. poczatkujacy to moze z rok, dwa. no ale jak Ty małgoś po 16 latach uwazasz sie za poczatkujacego kierowce no to faktycznie jak inaczej mozna mnie nazwac. moim zdaniem to ze sie tak czujesz dowodzi raczej tego ze nie czujesz sie zbyt pewnie za kierownica i naprawde bez obrazy dla ciebie ale tacy kierowcy to tez jest zagrozenie na drodze. i o dziwo!! ja ten poczatkujacy wg was kierowca zdaje sobie z tego sprawe, ze na drodze to sie rozne rzeczy moga dziac (jak np w ostatnia niedziele) i roznych kierowcow moge spotkac
a narazie wedlug was to zachowuje sie na drodze jak jakis lysy koles w dresie z 3 paskami i zimnym lokciem w podbajerowanej ospojlerowanej beemce, gratuluje podejscia :)

Porcellus napisał(a):
Znowu nam się blondynka na forum trafiła, czy też pannica ma ciężkie dni i bajdurzy

no a to to juz wogole co to za wycieczka osobista?

oki44 napisał(a):
badania statystyczne wykazują, że najniebezpieczniejszymi kierowcami są ludkowie po roku jazdy.

zgadza sie, ale na jakiej podstawie wywnioskowales ze ja jezdze od roku, hmm? :)
a malo tego, ja przez te badania statystyczne place wieksze OC! bo nie mam ukonczonych 25 lat, a tacy kierowcy tez powoduja wiele wypadkow :( a to czy to jest sprawiedliwe to ja tez bym dyskutowala...
oki44 napisał(a):
Nika, wyluzuj...
no dobra, ja tam pamietliwa nie jestem :)

Darek napisał(a):
zmienisz zdanie

darek, ale na jaki temat?

Ostatnio edytowano 9 stycznia 2008, o 00:02 przez nika, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, o 00:00 

nika napisał(a):
dowodzi raczej tego ze nie czujesz sie zbyt pewnie za kierownica i naprawde bez obrazy dla ciebie ale tacy kierowcy to tez jest zagrozenie na drodze.

dobre :grinka: :grinka:
muszę to powiedzieć swoim "pasażerom" co nie drosik i "ekipa" :?: :grinka:

nika napisał(a):
a narazie wedlug was

nas :shock: :shock: :?: :?: :shock: :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, o 00:03 
Przyjaciel forum

malgos napisał(a):
muszę to powiedzieć swoim "pasażerom"

Bo jak jeździsz ciężarówką, to się nie Miałaś kiedy nauczyć :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, o 00:10 

nika napisał(a):

a narazie wedlug was

malgos napisał(a):
nas

no tak! gdybys sie z tym stwierdzeniem o poczatkujacych kierowcach nie zgadzala to bys mi o zadnej pokorze wobec losu nie piasala. bo wywnioskowalas ze skoro mnie to oburza to jezdze jak wariat a mam sie nie wiadomo za jakiego kierowce

nika napisał(a):
nika napisał/a:
dowodzi raczej tego ze nie czujesz sie zbyt pewnie za kierownica i naprawde bez obrazy dla ciebie ale tacy kierowcy to tez jest zagrozenie na drodze.

malgos napisał(a):
dobre
muszę to powiedzieć swoim "pasażerom" co nie drosik i "ekipa"

chodzi mi o takich ktorzy nie czuja sie pewnie za kierownica, ale nie wiem jak ty jezdzisz bo nie mialam okazji sprawdzic. a co nie jest tak? ojej wyprzedzic czy nie wyprzedzic i chcialbym i sie boje... siedzi taki przerazony za kierownica i panikuje jak ma pojechac dalej niz 20 km od domu. moze to ze cie to smieszy wynika z faktu jak odebralas stwierdzenie "czuc sie pewnie za kierownica" pewnosc siebie to nie jest cecha negatywna, ale jak we wszystkim potrzebny jest umiar.

Ostatnio edytowano 9 stycznia 2008, o 20:56 przez nika, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, o 00:15 

Nika, wszystkie stwierdzenia i insynuacje o które nas posądzasz są pisane tylko i wyłącznie przez Ciebie. Nie bardzo rozumiem co chcesz osiągnąć "wkładając nam w usta" słowa których nikt nie napisał. Przeczytaj swoje i nasze wypowiedzi i zobacz kto tu tak naprawdę tworzy tak dziwaczne zarzuty :-)

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, o 00:16 

nika napisał(a):
no a to to juz wogole co to za wycieczka osobista?

Droga niko jesteś jak szampon " Zielone Jabuszko" apetyczna, lecz niestrawna :-P

Porcellus

Ostatnio edytowano 9 stycznia 2008, o 00:20 przez Porcellus, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, o 00:20 
Przyjaciel forum

Porcellus napisał(a):
nie strawna :-P

nie z przymiotnikami piszemy łacznie :-P :grinka: kurde spóźniłem się :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, o 00:30 

Darek napisał(a):
nie z przymiotnikami piszemy łacznie :-P

No i dałeś jasnowłosej pole do popisu......

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, o 00:37 

Porcellus napisał(a):
Droga niko jesteś jak szampon " Zielone Jabuszko" apetyczna, lecz niestrawna

za to ty jestes bezczelny
nie wnosisz do dyskusji NIC to daruj sobie takie komentarze

malgos napisał(a):
"wkładając nam w usta" słowa których nikt nie napisał

zgadza pisze je ja bo wole jak jest prosto i kawa na lewe a nie w zawoalowanej formie, ach ze niby taki zarcik ale ci dowale
ale spoko to jest moj ostatni post w tej sprawie, bo po pierwsze nic wam nie musze udowadniac i nie bede was przekonywac do moich pogladow bo widze ze jestem w zdecydowanej mniejszosci i nie mam szans, a po drugie baaardzo daleko odeszlismy od tematu.
najsmieszniejsze jest to ze z okim w ktorym niby weszlam w delikatny "konflikt" szybko sprawe zalagodzil i jest ok a inni wielce oburzeni moimi wypowiedziami nie odpuszczaja...
pozdrawiam i spokojnej nocy zycze i jak najmniej spotkan z poczatkuajcymi kierowcami :-P

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, o 00:58 

nika napisał(a):
za to ty jestes bezczelny

Szczelność nigdy nie była moim przeznaczeniem,
jako i posiadanie czoła , co niko zaznaczasz........
Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, o 01:14 
Zbanowany

no to ja muszę sie wtrącić i stanąć w obronie:

- drażnią mnie teksty "dałeś jasnowłosej pole do popisu itp..." troszkę to lekceważące nie uważasz - szczególnie gdy mowa o traktowaniu innych ;)

- kierowca jeżdżący 16 lub 33 lata i nadal uważający się za początkujące - co za tym idzie niepewnego na drodze - jest zagrożeniem dla innych! Na tym polega właśnie nabieranie doświadczenia - jesteś coraz pewniejszy i wiedząc (przypuszczając, opierając się na doświadczeniu) jak zachowa się samochód i inny uczestnik ruchu. Jeśli nie posiadacie takiej wiedzy - a tak wyobrażam sobie początkującego kierowcę - to co robicie za kierownicami? Nic osobistego, ale trochę to wszystko niepoważne. Za jakim kierowcą jadąc czujecie się bezpieczniej? Pewnym siebie i swoich reakcji, czy zwalniającym za każdym razem gdy zobaczy coś zaskakującego na drodze, np mijający go samochód? Często młodzi kierowcy są dużo lepszymi kierowcami, od tych "pokornych" którzy jeżdżąc wiele lat nadal się zastanawiają "o co tak właściwie w tym wszystkim chodzi".

i proszę nie czepiać się pojedynczych słówek a całej wypowiedzi, jeśli już.

ps.: Odnośnie statystyki: Już gdzieś się przewijało: Wychodząc z psem na spacer - ile macie nóg statystycznie?

miłej nocy

pps: ( nie mylić z PPS`em) Porcellus - faktycznie co niektóre Twoje wypowiedzi nie dość, że nie wnoszą nic do tematu to są po prostu pokazywaniem języka gdy braknie argumentów.

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, o 05:42 
Przyjaciel forum

magzeust napisał(a):
Na tym polega właśnie nabieranie doświadczenia - jesteś coraz pewniejszy

Popełniasz poważny błąd, jest coraz mądrzejszy i bardziej przewidywalny.
To jedynie Hitler i Stalin byli coraz pewniejsi, poczytaj co z tego wyniknęło :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, o 07:23 

Darek napisał(a):
To jedynie Hitler i Stalin byli coraz pewniejsi

Zarówno jeden jak i drugi mieli własnych kierowców. Przeto nie można ich zaliczyć ani do początkujących, ani do doświadczonych. :-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1