Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gwałciciel grasujący w mieście
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 10:47 
Przedwczoraj 4.02.08 w okolicach Sp nr 5 została zgwałcona dziewczyna.Prawdopodobnie napastników było dwóch.Wczoraj zaś na ulicy Sztumskiej znowu zgwałcono dziewczynę.Jestem ciekaw czy coś o tym słyszeliście i szczerze mówiąc dziwi mnie to, że nic nigdzie o tym nie piszą.Ciekawe jak skuteczna okaże się Policja.Miejmy nadzieję, że sprawcy zostaną szybko ujęci.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 11:03 

Coś podobnego?! I nikt nie informuje o tym mieszkańców?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 11:11 

1 lutego biuro rzecznika prasowego kwidzyńskiej policji wysłało do mediów drogą mailowa komunikat o następującej treści :

Cytuj:
Witam, w związku z tym, że na terenie naszego kraju odnotowywuje się coraz
większe ilości gwałtów, chciałabym aby w lokalnej prasie ukazała się
informacje o gwałtach, okolicznościach gwałtu, z jakich przyczyn do niego
dochodzi, kto może być potencjalną ofiarom, co zrobić jeżeli staniemy się
ofiarą gwałtu, co grozi za gwałt i itd. W załączeniu wysyłam materiał do
wykorzystania.

Do wiadomości dołączony jest plik gwłaty.doc opisujący psychologię gwałtu, co robić, gdy jest sie świadkiem lub ofiara występku w reszcie co grozi sprawcy gwałtu.

W podsumowaniu tego obszernego referatu można przeczytać

gwałty.doc napisał(a):
Komenda Powiatowa Policji w związku z powyższym podejmie szereg działań prewencyjnych mających na celu ograniczenie.
Policjanci będą spotykać się z kobietami w różnym wieku i udzielać im porad, jak nie stać się ofiara gwałtu. Planowane są spotkania w klubach fitness, w zakładach pracy, w szkołach.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 11:22 
Myślałem, że w tym cytacie będzie raczej napisane .."Stworzyliśmy specjalną grupę do wyjaśnienia i ujęcia sprawców...".Widać bezradność Policji.Zamiast pisać co zrobią, aby złapać sprawców piszą, że będą szkolić zgwałcone kobiety.Bez komentarza.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 11:40 
Przyjaciel forum

DarekK napisał(a):
Bez komentarza.

Mnie również nie chce się komentować :oops: :oops: :oops: działań policji :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 11:45 

Wiemy dobrze, że do póki zagrożenie nie jest realnie bliskie, to nas to mało co obchodzi. Jeżeli coś takiego wydarzyło się w mieście, to mamy do dyspozycji różne sposoby, aby taką wiadomość przekazać mieszkańcom. Ktoś celowo nie chce nagłośnić sprawy.
Co mi po tym, że za tydzień może o tym przeczytam w prasie. Skoro już dziś moje dziecko może być potencjalną ofiarą.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 11:55 

DarekK napisał(a):
Bez komentarza

ja tylko tak cichutko zaznaczę że informacja pochodzi z 1 lutego, czyli sprzed zdarzeń opisanych w pierwszym poście :oops: Wtedy faktycznie można było mówić o prewencji.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 11:55 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Ktoś celowo nie chce nagłośnić sprawy.

Też tak podejrzewam, przykład już zaobserwowałem :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 11:58 

Policja działa... dziewczyna jest w poważnym stanie, bardzo pobita, kontakt jest z nią bardzo mocno ograniczony.... :sad:

Ostatnio edytowano 6 lutego 2008, o 14:33 przez agniesz-ka, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 12:04 
Niech się Policja zacznie brać do roboty :mad: .Człowiek słysząc o tych wydarzeniach zaczyna się bać o swoich bliskich :sad: .

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 12:10 

agniesz-ka napisał(a):
Policja działa

Niech działa. Od tego jest. Mi chodzi tylko o informację typu... drodzy mieszkańcy, doszło do takiego zdarzenia, prosimy mieć się na baczności.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 12:13 
Przyjaciel forum

Rachel napisał(a):
Mi chodzi tylko o informację typu... drodzy mieszkańcy, doszło do takiego zdarzenia, prosimy mieć się na baczności.

Widać bardzie Możesz liczyć na DarekK, niż naszą milicjęcoś im z tego jednak zostało :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 12:14 

Regularnie co kilka dni dostaję mailem z policji zestawienie wydarzeń. Są to zwykle informacje o wypadkach drogowych i kradzieżach. Na temat gwałtów nie było w ostatnich mailach ani słowa. Jak tylko się czegoś dowiem dam znać.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 12:28 

Wszystkie Darki to fajne chłopaki. A najbardziej ich lubię jak się ze mną zgadzają. :wink:
Krzaqu, daj znać. Pilnuj naszej sprawy. Tym razem niefajnej. :sad:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 13:35 

Policja działa wierzcie mi a co ci da Rachel że dostaniesz ostrzezenie , mają codziennie pisać że dziś były 2 wypadki więcej uważać na samochody itp. Tak czy inaczej zawsze trzeba uważać na bliskich i to nie koniecznie na ulicy bo i w domu może znależć się oprawca. A że nie mówią o gwałcie to może mają jakiś cel w tym , może nie znamy się na ich pracy i myślimy że nic nie robią a oni mają jakiś plan.

Odbiegając od tematu i żartując napiszę że szkoda iż strażacy nie ostrzegli mieszkańców że urząd miasta może się spalić.

p.s mam dziś wisielczy humor ze względu na pogodę i z góry przepraszam jak kogoś uraziłam ale tak sobie myślę :grinka:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1