Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 22:35 
jestem zwolennikiem kary smierci dla takich zwierzat .

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 22:35 
Przyjaciel forum

magzeust napisał(a):
w takim przypadku nie pomoże nawet pomroczność jasna.

Widać jeszcze mało w życiu widziałeś.
Co do mojego osądu bandyty niech będzie fakt że jestem ojcem dwóch córek, chyba wystarczy żeby znać moją opinię :evil:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 22:53 
Zbanowany

NOWY(L) napisał(a):
jestem zwolennikiem kary smierci dla takich zwierzat

Nie chcę stawać w jego obonie, ale dopuszczając sie takiego czynu i wiedząc, że grozi mu za to śmierć - nie sądzisz, że mógłby próbować pozbyć się jedynego świadka? poza tym, zawsze jest możliwość, że jednak to nie on i po kilkunastu latach zgłosi się targany wyrzutami prawdziwy zbrodniarz... Zabić jest łatwiej niż cofnąć wyrok. Wracając do tej bójki - brałeś kiedyś udział w przypadkowej bójce - zaatakował Cię pijany jegomość, a ty troszkę przesadziłeś z obroną i odesłałeś go do szpitala - o gdyby jego matka powiedziała - to zwierze nie człowiek pobił mojego syna - zobaczcie jak go urządził - ukarać go sprawiedliwie...

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, o 01:19 

Cytuj:
co to ma do sprawy gwałtu na 16 letniej dziewczynie - polecam czytanie ze zrozumiem...
a cytaty - jeśli aż tak Cię to nurtuje to polecam poszukać samemu - mi się nie chce, ale wystarczy obejrzeć jedną czy dwie telewizyjną relację z tego typu imprez by usłyszeć wyzwiska pod adresem ludzi nie akceptującymi takich zachowań i nachalnej promocji na ulicach - "ciemnogród", "zacofana homofobia" etc - pod hasłami tolerancji szerzą nietolerancję. Dlaczego muszę na to patrzeć? Czy Gdy ja wyjdę na ulicę i tańcząc będę opowiadał o swoim życiu intymnym zachwalając przewagę swojej żony nad "sąsiadem spod trójki" to będziesz równie mocno bronił mojego prawa do wyboru czy weźmiesz mnie za świra zakłócającego twój niedzielny spacer z dzieckiem? Zapewne skończyło by sie mandatem za naruszenie obyczajów - a gdy robi to gej - manifestuje swoją tolerancję i nie można mu nic powiedzieć! W UK kilka miesięcy temu uchwalono instytucję związków partnerskich - rozliczają się wspólnie, prawa do dziedziczenia itp - ale jednocześnie nie muszą odpowiadać w banku czy innej instytucji z kim żyją i dzielą budżet domowy - bo takie pytania naruszają ich prywatność i pachną szykanami - czyż to nie bzdura? Ja zakładając konto w banku, otrzymując kartę kredytową czy płacą składkę ubezpieczeniową muszę odpowiedzieć czy żyję sam czy z żoną - gej nie - bo jest świętą krową. Pamiętacie paradę w Rzymie kilka lat temu i hasła rzucane pod adresem Watykanu? Heteroseksualista poszedłby siedzieć za obrazę - homo - manifestuje odmienność. Gdy miastem przechodzą wszechpolacy - idą faszyści - z drugiej strony idą geje - choć hasła są identyczne tylko z drugiej strony i pod innym sztandarem - idzie z nimi Żakowski i cała lewica. Zdarzyło Ci się kiedyś, żeby ktoś napluł pod nogi Twojej dziewczynie za fakt, że przytula się do Ciebie czekając na autobus? Jego to obraziło - wg niego w ten sposób zamanifestowaliśmy swoją pogardę dla jego orientacji! Prawda jest niestety okropna - ale jesteśmy zakładnikami poprawności politycznej którą ONI świetnie wykorzystują - i właśnie przeciw takim zachowaniom się przeciwstawiam. Łatwo napisać - cytaty, bibliografie, nazwiska - powtórzę tutaj pytanie - co mnie interesuje z kim sypiają, że muszę na siłę ich wspierać i popierać? Odbiję piłeczkę - czy masz jakieś "dowody", że taka działalność nie miała wpływu na postrzeganie świata przez takie gwałciciela? Czekam na te dane - w innym przypadku - podtrzymam swoje zdanie.
Aha, czyli nie podasz, nie masz danych bo Ci się nie chce. "Wielu socjologów" o tym mówi, ale nie jesteś w stanie podać ani jednego - to na co się Ty wcześniej powoływałeś? Podałem już wcześniej tytuł publikacji i nazwisko pewnego znanego socjologa, który dziwnym trafem nic nie pisał o gejach i lesbijkach, którzy swoim zachowaniem nakłaniają mężczyzn do gwałcenia kobiet. Pozwól, że przypomnę - Michel Foucault "Historia Seksualności". Autor słynnego skądinąd "Nadzorować i karać. Narodziny więzienia".
We wspomnieniach ze swojej służby w FBI John Douglas (uczestniczył w złapaniu Unabombera i procesie Lee Harveya Oswalda, książka nosi tytuł "Motywy Zbrodni" wydana przez wyd. Książka i Wiedza), psycholog odpowiedzialny za tworzenie portretu psychologicznego przestępców, dziwnym trafem nie wymienia homoseksualizmu jako czynnika zwiększającego prawdopodobieństwo stania się seryjnym mordercą. Dziwnym trafem większość morderców jest heteroseksualistami, wychowanymi przez - kolejne zaskoczenie - heteroseksualistów. Aj waj, ale tak czy siak to wina gejów i lesbijek. Oczywista sprawa, widoczna na pierwszy rzut oka. :roll:
Cały ten twój mini-felieton to projekcja dziwnych historii z głównym bohaterem - człowiekiem homoseksualnym, istnym pożeraczem dusz heteroseksualistów. A o czym dyskutujemy? Jakiś gnojek brutalnie zgwałcił 16 letnią dziewczynę. Za podszeptem homoseksualisty/ki, oczywista oczywistość. Nikt o tym nie mówi, bo zabrania polityczna poprawność, ale wszyscy znają STRASZNĄ PRAWDĘ :lol:

Cytuj:
20 lat gdy ktoś powiedziałby o adopcji dzieci przez gejowską parę - wzięto by go za idiotę - dzisiaj - jeśli ktoś uważa, że to nie jest dobry pomysł - jest ciemnym zacofanym faszystą który nie daje żyć innym.
1000 lat temu kulistość naszej planety również była dyskusyjna - dyskusja bywała rozgrzewana przez płonące stosy. Czy to, że dawniej zwolenników tezy o kulistości Ziemii uważano za głupców, jest w dzisiejszych czasach jakimkolwiek argumentem?

Cytuj:
A reklamy itp - dlaczego jest tyle tego wszystkiego w telewizji - czasy się zmieniają i coraz mniej szokuje - a takie organizacje mają w tym swój duży udział.
Odsyłam do książki Foucaulta... To nie homoseksualiści rozpętali rewolucję seksualną. Chociaż zapewne bardzo by to im odpowiadało, to byli zbyt małą grupą. Pomyślmy... Pozostają masy heteroseksualistów, którzy nagle stwierdzili, że przesuną granicę tabu trochę dalej.

Cytuj:
Kiedyś każdy miał sypialnię w sypialni, teraz muszą się pochwalić przed światem co i z kim robią w tejże sypialni - a jeśli nie chcesz słuchać - jesteś nietolerancyjny (sic!)
No tak... "Cykliści" zastąpili Żydów i Masonów w kwestii kontroli i inspirowania procesów zmierzających do zagłady zdrowej tkanki Narodu, jak widzę.

Cytuj:
Napisałem, że ani mi się nie chce szukać ani nie muszę tego udowadniać. Czytam dość sporo, ale nie notuję każdej przeczytanej pozycji aby później popierać nią swoje zdanie. Stawiając takie żądania postępujesz dokładnie jak "postępowi tolerancyjni" - udowodnij, że mamy zły wpływ - to wy udowodnijcie, że takiego nie macie. Kiedyś nie było manifestacji, każdy żył po swojemu i nie było aktów poparcia dla gwałcicieli i pedofilii - dzisiaj niestety są taki przypadki - więc jest duże prawdopodobieństwo, że jakaś relacja tu zachodzi. Powoływałeś się na logikę - w takim razie także doczytaj fragment o wysnuwaniu wniosków opierając się na przesłankach.
Jakich przesłankach? Przecież żadnych nie podałeś. A żeby dowodzić, że posiada się jakieś racjonalne podstawy do konkretnych sądów, trzeba by źródła owych przesłanek podać. To nie forum Wszechpolaków, gdzie Pewnych Rzeczy Nie Trzeba Udowadniać Bo Są Oczywiste Per Se - sorry Winnetou. Straszny ten postęp. Aż skóra cierpnie. :roll:

Cytuj:
w Kalifornii i kilku innych stanach zabroniono używania w szkołach zwrotów matka, ojciec, mąż, żona itp - bo to obraża homoseksualistów - nie ma to nic wspólnego z liberalizmem - to idiotyzm w najczystszej postaci!
Nie w Kalifornii, a w Wielkiej Brytanii. Zapewne bazujesz na tym artykule: http://www.rp.pl/artykul/88856.html Problem w tym, że obrończyni zdrowia społeczeństwa "Rzepa" go zmanipulowała :-) Strona tego programu jest tu: http://www.teachernet.gov.uk/wholeschoo ... cbullying/

Nie chodzi o żadne obrażone uczucia homoseksualistów, tylko o ograniczenie agresji szkolnej wywoływanej faktycznym lub przypisywanym homoseksualizmem uczniów czy kadry się rozchodzi.

Cytuj:
Gwałciciel pomyśli - skoro i tak dostanę czapę - to ją zabiję - zawsze jednego świadka mniej - a kara taka sama. ;( Bo niestety do takich zachowań prowadzi zaostrzenie kar - i nie zmuszaj mnie do szukania dowodów.
Why, że się tak niewinnie z angielska zapytam? Prawda jest taka, że akurat taki sposób myślenia jest całkowicie abstrakcyjny. Podążając za tą "logiką" dla bezpieczeństwa potencjalnych ofiar, lepiej jest zrezygnować z karania przestępców w ogóle. Brak kary=brak strachu przed złapaniem=Nie trzeba usuwać świadków, nieprawdaż? Rozciąga się to zarówno na gwałty, jak i rozboje, włamania i inne czyny kryminalne. Pozostaje tylko pytanie: kto ma mieć skrępowane ręce? Przestępcy, czy aprat państwa? Pragnąłbym zwrócić jeszcze jedną uwagę na błąd w Twoim rozumowaniu: przestępcy rzadko kiedy sądzą, że zostaną złapani. Jako taki, wybór czy dostanie w przysłowiową czapę, czy dożywocie jest dla niego abstrakcją. On zrobi wszystko by nie zostać złapanym. Racjonalna kalkulacja ewentualnej wysokości wyroku i dopasowanie do niej swoich działań w trakcie zbrodni, najczęściej nie jest przeprowadzana.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, o 07:13 
Zbanowany

Grzegorz napisał(a):
Aha, czyli nie podasz, nie masz danych bo Ci się nie chce. "Wielu socjologów" o tym mówi, ale nie jesteś w stanie podać ani jednego - to na co się Ty wcześniej powoływałeś?
na 3 lata spędzone z współlokatorami studentami socjologii i ich męczące rozmowy na temat. Następnym razem będę prosił o notatki.

Grzegorz napisał(a):
większość morderców jest heteroseksualistami,
dziwnym trafem... homoseksualiści to około 5 % społeczeństwa, więc to chyba statystyka....

Grzegorz napisał(a):
Aj waj, ale tak czy siak to wina gejów i lesbijek. Oczywista sprawa, widoczna na pierwszy rzut oka.
W tym momencie zachowujesz się dokładnie jak uczestnicy tychże akcji - Ja napisałem, że pośrednio mają wpływ na znieczulicę i "mogą" prowadzić do wypaczenia postrzegania a co za tym idzie "być może to po części ich wina" Ty z kolei na siłę próbujesz zrobić teraz ze mnie wojującego homofoba który obarcza ich za wszelkie zło na świecie - poczytaj co napisałem i przestań wmawiać mi nienawiść. Dlaczego za każdym razem gdy ktoś napisze, że coś mu się nie podoba w działaniach tej grupy jest atakowany i przypisuje mu się te wszystkie bzdury? Nie obwiniam ich za wszytko, nie mam nawet nic do nich - niech po prostu zajmą się sobą a nie moim uświadomieniem.

Grzegorz napisał(a):
1000 lat temu kulistość naszej planety również była dyskusyjna
Grzegorz napisał(a):
No tak... "Cykliści" zastąpili Żydów i Masonów w kwestii kontroli i inspirowania procesów zmierzających do zagłady zdrowej tkanki Narodu, jak widzę.
Dokładnie tak jak piszesz, czemu wszyscy obrońcy ww frakcji od razu się denerwują gdy spadnie na nich choćby cień krytyki? Teoria spiskowa dziejów - Dlaczego na siłę przypinasz mi łatkę homofoba? Czy to jest moja wina, że wolę moją żonę i nie podoba mi się nachalna promocja innej opcji? w poprzednim poście napisałem o ewolucji poglądów względem karania - więc chyba nie muszę już odpowiadać odnośnie kulistości, a jest chyba różnica między brakami w wiedzy (geogr. matem. astr. itp) a działaniem wbrew naturze - gdyby bóg był gejem to nie potrzebowaliśmy kobiet (vide. mężczyzn do rozmnażania) - jakiś powód jest dla którego się różnimy...

Grzegorz napisał(a):
o nie forum Wszechpolaków, gdzie Pewnych Rzeczy Nie Trzeba Udowadniać Bo Są Oczywiste Per Se - sorry Winnetou.

No nie, ale ty już takiego ze mnie zrobiłeś. Dlatego właśnie nie lubię takich rozmów - ja napisałem kilka rzeczy związanych z gwałtem - wyjaśniłem podejście Nowego(L) - tak mi sie zdaje, a Ty - zauważyłeś atak i bronisz wszelkimi środkami wmawiając mi coraz to gorsze wypowiedzi i przylepiając swastykę na czoło. Dlaczego nie potraficie dyskutować - obsesyjnie broniąc się przed atakami których nie ma? Póki taki poziom dyskusji będziecie prowadzić - póty będę nadal starał sie was ignorował - bo dyskusja stawia mnie w co najmniej złym świetle. Nie wystarczy już tolerancja - aby nie być homofobem muszę co najmniej stać się jednym z nich i bronić ich na każdym kroku - tylko dlatego, że "są czarni". Napisałeś "sorry Winnetou" - ja dodam pity 4 u.
Grzegorz napisał(a):
"Rzepa" go zmanipulowała
no, ja czytałem o tym w artykule przedstawiające bzdurne posunięcia gubernatora terminatora - więc to chyba nie Europa - ale nie zdziwiłbym się gdyby tam też ten pomysł przeszedł. Po za tym, telewizja kłamie - "Rzepa" też kłamie, bo redaktor naczelny ma żonę i dzieci, więc na pewno chce zwalczyć postępowców... Ej, daj spokój. Ja napisałem o bzdurze w USA a Ty obroniłeś działania władz brytyjskich podając ich argumenty które są zgoła inne od zapisów w ww ustawie. To jest tak samo, jakbym ja teraz powiedział - to nie "RZ" napisała i nie o UK a o Kandzie i nie chodziło o szkoły tylko o pracę, więc jesteś ignorantem i nie umiesz czytać. Idiotyzm czyż nie?
Grzegorz napisał(a):
, że akurat taki sposób myślenia jest całkowicie abstrakcyjny. Podążając za tą "logiką" dla bezpieczeństwa potencjalnych ofiar, lepiej jest zrezygnować z karania przestępców w ogóle

a słyszałeś kiedyś o odcieniach szarości.... ? przestępca planując czyn kara;ny - zawsze wie, co mu grozi i dlatego tak stara się "nie zostać złapany".

Na tym zakończę tą "dyskusję" ze swojej strony, bo szkoda mi czasu na Twoje zarzuty - już jestem wszechpolakiem, posługuję sie retoryką Kaczyńskiego, obwiniam ich za całe zło i swoje wszelkie życiowe niepowodzenia etc, etc... Polecam Ci trochę więcej dystansu do tego co piszesz, bo niedługo okaże się, że to heteroseksualista zgwałcił i wszystko jest winą jego heteroseksualnych rodziców - OMG. Wyborcza na pewno napisałaby prawdę, żakowski poprze swoim niepodważalnym autorytetem i już jest ok, wszystkiemu winni są hetero i MW a każdy oponent to faszysta. Ja też widzę tu jakiś spisek...

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, o 08:30 

Magzeust. Popieram twoje spostrzeżenia na ten temat. Kiedy jakaś tradycyjna społeczność nie popiera odmiennych dążeń drugiej, to ta zwalcza ją, wydając o niej jak najgorszą opinię. Takie jednak dążenia wskazują na nie do końca jasne intencje i głównie słabość własnych przekonań w słuszność tego, co się robi. Wiem coś o tym. A przecież wystarczy podać konkretne argumenty. :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, o 10:31 
Przyznam się, że czytałem ten temat dość powierzchownie więc proszę mnie nie bić jeżeli się powtórzę. Nie mam nic przeciwko homoseksualistom, gdyż sam znam paru - nie afiszują się z tym i traktują tą sprawę prywatnie. Na rozgłosie im nie zależy, na parady równości nie chodzą a to co robią w sypialni to ich prywatna sprawa.

Druga rzecz - Kara śmierci dla zwyrodnialców to za mało. Taki koleś powinien pracować i do tego ciężko pracować - pazurami węgiel kopać, tory kłaść, albo w kopalni uranu bez ochrony pracować.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, o 19:43 

canario napisał(a):
Kara śmierci dla zwyrodnialców to za mało. Taki koleś powinien pracować i do tego ciężko pracować

Coś takiego KRK zadaptował na straszak dla grzeszników i nazwał piekłem. Z mojej strony taki sposób kary, to zemsta. Żeby na to zasłużyć, trzeba być sporym odbiciowcem, a tacy na zemstę odpowiadają jeszcze bardziej zajadłym odwetem. Ten sposób prowadzi do wyginięcia ludzkości, bo tacy ludzie lubią się ze sobą solidaryzować. :o

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, o 20:28 

Jest wina misi być też kara. Można nazwać ją też zemsta. Jeżeli ma się tu ktoś solidaryzować to tylko reszta społeczeństwa przeciwko przestępcy. Tępić zwyrodnialców do ostatniego!

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, o 20:43 
Rachel napisał(a):
ma się tu ktoś solidaryzować to tylko reszta społeczeństwa przeciwko przestępcy.

niestety teraz takie czasy ze modne sa pojecia "humanitaryzm" itp.Zgadzam sie z Toba ze jak jest wina musi byc kara oczywiscie adekwatna do przestepstwa , wobec takich zwierzat jest jedna opcja....mozecie mowic ze to radykalny poglad ze lepsze wiezienie, ale jaka macie pewnosc ze takie zwierze po odbyciu kary , "zalu" za grzeczy na wolnosci nie wroci do swoich praktyk?jaka macie pewnosc ze pseudo resocjalizacja odniesie skutek.? ja takiej pewnosci nie mam i mysle ze wyprodukowanie jednej kuli jest tanszym i lepszym rozwiazaniem niz marna nic nie warta resocjalizacja po ktorej bandyta jest dalej bandyta a my boimy sie wieczorem chodzic po ulicach......

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, o 21:13 
Zbanowany

oczy mnie bolą jak to czytam - poważnie!
Jest na szczęście jeszcze różnica między karą a zemstą - kara jest zasłużona a zemsta prowadzi do dalszej eskalacji. To jedna z głównych różnic. Łatwo wam powiedzieć - zabić zwierzę - ja mówię odizolować go - nie wierzę w skuteczną resocjalizację - nie w polskich więzieniach, nie przy takim budżecie i podejściu studentów tejże, ale izolacja jest dużo gorszą karą od ciężkiej pracy a i śmierci na pewno. Dlaczego wszyscy w więzieniu robią pompki, dlaczego każdy układa sobie dzień w najdrobniejszych szczegółach - żeby czymś się zająć, żeby zabić nadmiar czasu. Bo to jest właśnie ich kara - siedzą! Teraz lekką ręką wyrokujesz śmierć - ale postaw się innej sytuacji - wykonasz wyrok? Weźmiesz na siebie brzemię? Skąd wiesz, czy wtedy ja nie wezmę Ciebie za mordercę i nie zechcę wykonać "kary"? Stwierdziłeś, że bójka i gwałt to zupełnie inna liga - być może, ale wróćmy do przykładowej sytuacji - w samoobronie uderzyłeś człowieka - on upadł - głową na krawężnik - leży w szpitalu w śpiączce - po kilku dniach umiera - nie ma "twoich świadków" i w świetle prawa jesteś mordercą - spowodowałeś śmierć - a koledzy ofiary twierdzą, że to Ty atakowałeś, umyślnie doprowadziłeś go do takiego stanu itp - na forum e-kwidzyn.pl pojawia się "nowy" i pisze - to zwierze zabiło człowieka z zimną krwią - bez powodu - śmierć. Jak wtedy się poczujesz? Chodzi mi o to, że łatwo pisać - śmierć, ale konsekwencje nosić już trudniej. Kara śmierci otworzyłaby niebezpieczną bramkę i mam nadzieję, że nigdy już jej nie będzie. Nie mam pewności czy zrobi to jeszcze raz, ale wiem że nie zabiliśmy człowieka w majestacie prawa. I wolę zainwestować w izolację niż zabić. Nie jestem wcale taki stary, ale kiedyś tez byłem młodszy, tez łatwo puszczały mi nerwy i ...nigdy nic dobrego z tego nie wychodziło. Zresztą - sam zrozumiesz a od samego pisania na szczęście nikt prawa nie zmieni i go nie zabije.

ps.: w razie gdyby ktoś źle zrozumiał - nie staje w obronie gwałciciela - staję przeciw karze śmierci i ślepej zemście.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, o 21:21 
Wiesz nerwy mi nie puszczaja , tez stoje przeciw slepej zemscie , ale oczekuje wobec takich przestepstw sprawiedliwosci.Dla mnie jest to kara smierci dla Ciebie wiezienie.Mozemy dyskutowac długo i tak kazdy bedzie bronił swojego zdania.Jeden wspolny mianownik to to ze tacy przestepcy nie maja prawa byc na wolnosci, Według ciebie Lepiej ich trzymac w izolacji według mnie nie.Co do przykładu podanego przez Ciebie , no coz.....inaczej rozpatruje taka sytuacje jaka przytoczyłes a inaczej brutalny gwałt .....to sa jak dobrze wiesz sprawy dyskusyjne i mozna o tym długo deliberowac.Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, o 21:25 
Zbanowany

właśnie - inaczej się rozpatruje - ale taka sytuacja pokazuje, że różne rzeczy mogą się zdarzyć a kara śmierci jest nieodwracalna.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, o 21:30 
i gonimy w piętke, Ty swoje , ja swoje. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2008, o 21:32 
Przyjaciel forum

Odsyłam Was do starego tematu na naszym forum :sad:
http://forum.e-kwidzyn.pl/viewtopic.php ... +%B6mierci

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1