Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, o 18:19 
Zbanowany

no, niestety prawda jest taka, że jak ktoś raz się pośliźnie to policja moment się nim zaopiekuje - często do więzień trafiają właśnie "świerzaki", a prawdziwi bandyci dalej "latają" po mieście z kilkoma wyrokami na koncie i za żaden nie trafiają na stałe do więzienia. Dlaczego - nie mam pojęcia, ale wiem jedno, kilka lat koleżka przypadkowo stał się oszustem, fałszerzem itp, jego wina polegała na niewiedzy i zbytnim zaufaniu do wspólnika - wspólnik - doświadczony przestępca gospodarczy - nie poniósł żadnej kary bo od razu miał masę wymówek i usprawiedliwień a naiwniak - poznał nowych przyjaciół w areszcie w którym spędził 3 miesiące. Na koniec dostał jeszcze sporą grzywnę i wyrok w zawieszeniu. Nawet prokurator w prywatnej rozmowie przyznał, że jemu się dostało, bo był "łatwym celem", a drugi winowajca - oczyszczony z zarzutów i wg. prokuratury - "mają go na oku"... żal.pl

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, o 18:29 
Przyjaciel forum

magzeust napisał(a):
często do więzień trafiają właśnie "świerzaki"

a któż to taki :?: :?: :twisted:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, o 19:12 
Zbanowany

- największym skrócie - ofiara systemu - człowiek który miast gnić w więzieniu powinien korzystać z dobrodziejstwa zwanego dozór kuratora i resocjalizacja poza zakładem zamkniętym.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, o 19:24 
megi napisał(a):
jedna Pani drugiej Pani....
ostatnio znajomy miał wypadek a drugi dostał smsa że pierwszy się powiesił i tak rodzi się plotka:)

Jak sie nie podoba to nie czytaj. Skoro Twoi znajomi maja miedzy soba taki przeplyw informacji nie znaczy, ze u kogos innego jest podobnie. Nie napisalem, ze zrobila to ta sama osoba, tylko ze zostaly przywiezione, a to jest roznica. Kto i dlaczego to juz niech ktos inny ustali.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, o 20:27 

Mikrus nie bądź taki nerwowy , bo złość piękności szkodzi. A czytam bo lubię...napisałam tylko, co nie raz już było pisane , ze dopóki nie ma oficjalnej wiadomości nie ma co się excytować. Teraz co druga w Kwidzynie będzie zgwałcona. Takich dziewczyn jest wiele, co idą na imprezkę i budzą się nie wiadomo gdzie i z kim a potem szybko zgłaszają gwałt . Bo muszą mieć jakieś wytłumaczenie.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, o 21:00 
Mi juz nic nie zaszkodzi ;) i wcale sie nie denerwuje. Moze i sama dala po czym zglosila gwalt tego nie wiem, mowie tylko kogo i dlaczego przywiezli. No ale nie ma co odchodzic zbytnio od tematu i przekomarzac sie.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, o 22:37 

Właśnie - temat dotyczy moim zdaniem jednego z najokrutniejszych przestępstw. Dla mnie jest nie do pojęcia w ogóle mechanizm pchający do takiego czynu.
W te wakacje zetknąłem się dość blisko z takim zdarzeniem i poruszyło mnie to bardzo. Ładnych parę dni nie mogłem otrząsnąć się od tych myśli.
Mianowicie: Spotkałem będąc na spacerze z rodzinką starszego pana, znajomego. Zaczepil mnie i w sposób bardzo nieskładny zaczą wyżalać się i wykrzykiwać jaka to młodzierz jest potworna. "Jak można, żeby takie świństwa ... żeby jeden po drugim, żeby tak ..."
W pierwszej chwili absolutnie nie dotarło do mnie o czym mówi. Dopiero gdy zacząłem wypytywać okazało się, że właśnie wrócił z grzybów a raczej na nie nie dotarł bo na skraju lasu zastał taką scenę (którą opisał j/w) Nie wiedziałem co powiedzieć. Obleciał mnie najprostszy strach i odraza. Z jednej strony żal, że ten starszy pan (bardzo starszy) nie był w stanie nic zrobić, z drugiej strony złość, że nawet nie zadzwonił na policję czym prędzej.
Sam już nie miałem szans na jakąkolwiek reakcję, ani pomysłu na ten moment. Sprawdziłem nazajutrz tylko u odpowiednich źródeł czy taki fakt został odnotowany. Potem kolejnego dnia. Zero informacji. Dopiero po kilku dniach, jeśli nie tygodniach trafiła do mnie plotka, że miał miejsce gwałt w Sadlińskim lesie i podobnie w okolicy Okrągłej Łąki. Nawet były rozwieszone ulotki ostrzegawcze na sklepach. Dopiero wtedy połączyłem fakty i wiedziałem na pewno, że człowiek nie fantazjował i był świadkiem. Nie znam dokładnych faktów i informacji o zdarzeniach, nie chce za wiele pisać. jedno jako podsumowanie mi się nasuwa. Może istotne informacje.
W przypadku zdarzenia z Sadlińskiego lasu gwałtu dokonało przynajmniej DWÓCH MŁODYCH MĘŻCZYZN. Jeszcze jutro się przejdę do tego pana i zapytam czy by nie opowiedział tego co widział policjantom, jesli tak to sam zadzwonię i zaproponuję im rozmowe z nim.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, o 22:48 
Przyjaciel forum

tomik_uno napisał(a):
W te wakacje... [ciach]

tomik_uno napisał(a):
sam zadzwonię i zaproponuję im (policji) rozmowe z nim.

Chlopie powinienes to zrobic dawno temu ! Wiem ze wydawalo Ci sie ze moze starszy pan fantazjuje ale jak potwierdzilo sie ze to prawda... to byl naoczny swiadek!

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, o 23:02 

Tomku,piszesz bardzo emocjonalnie i poprzez to tracisz jasne spojrzenie na sprawę (bez urazy)
Niestety, prawo jest prawem w naszym kraju
(chociaż czasami wolałbym prawo WildWest, porównywalne w takich sprawach z kodeksem Hammurabiego)

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, o 00:22 

Mega napisał(a):
Chlopie powinienes to zrobic dawno temu

Wiem. Wtedy to był wypadek, nie miałem głosów o innych niż te dwa przypadki z czego jeden mało wówczas wiarygodny. Teraz to już albo jak pisze Lordzik histeria, albo plaga. I w jednym i w drugim przypadku tak dalej być nie może. Zorbie jak mówiłem, jakkolwiek miało by to wpłynąć na sprawę.

Porcellus napisał(a):
Tomku,piszesz bardzo emocjonalnie

Bo jak mało rzeczy na tym świece to mnie rusza ogromnie.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, o 06:43 

Kiedyś jechałem rowerem nie wiem jak to nazwać, ale stara trasa wąskotorówki...
Kobieta meliniara wywnioskowałem upita i nie kontktowała co się już z nią robi... Normalnie to co zobaczyłem zatkało mnie. Jak można w takim miejscu to robić :cry:

Niestety nie miałem przy sobie telefonu kom. ale co byłoby gdybym zadzwonił na policję? Pewnie nic, tylko ciągania po komisariatach, czy poczułem się urażony tym widokiem i czy chce wnieść sprawę do sądu (była taka sprawa w Krakowie czy warszawie że młoda para położyła się na sobie ....)

Pewnie jak policja by się tam zjawiła to nikogo by już tam nie było.

Dziś dziewczyny może podłapały temat na to że jak "puściły sie" z kimś na imprezie to starym to tłumaczą że zostały zgwałcone. Dzieciakom to dziś wszsytko przyjdzie do głowy, aby ukryć prawdę...

Dlatego nie ma co pohopnie wpadać w panikię, tylko ustalić, czy to naprawdę był gwałt... :?: :!:

Pozdrawiam,
Bloszek

Tytuł:
PostNapisane: 25 lutego 2008, o 12:07 

W odpowiedzi na pytanie skierowane do rzecznika KPP w sprawie domniemanych kolejnych gwałtów (post użytkownika Mikrus tutaj) oraz zwiększonej liczbie patroli policyjnych niby w związku z kolejnymi, podobnymi przypadkami podaję informację, jaką otrzymałem z biura rzecznika kwidzyńskiej policji:

Cytuj:
Bardzo cieszy mnie przesłana od Pana informacja mieszkańców dotycząca
widocznych patroli policyjnych w mieście. Sytuacja ta nie powinna być w
żaden sposób niepokojąca, spowodowana jest ona zwiększeniem stanów
etatowych w poszczególnych komórkach organizacyjnych Komendy Powiatowej
Policji w Kwidzynie , oraz powrotem ze szkół funkcjonariuszy Policji.

Wyjaśniając sprawę gwałtu, nie doszło na terenie powiatu kwidzyńskiego do
kolejnego aktu gwałtu. A z uwagi na prowadzone śledztwo w sprawie tej, w
chwili obecnej nie udzielam więcej informacji.
mł. asp. Cezary Jaskólski

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, o 22:33 

Niestety sprawcy nie udało się jeszcze złapać :/

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/pomo ... ke,1078200

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, o 22:57 

W mieście nic się nie dzieje więc Kurier Kwidzyński (polskalokalna.pl powołuje się na portalpomorza.pl a ten na KK właśnie) postanowił odgrzać starego kotleta? Zrozumiał bym, że piszą "coś" bo jest jakieś drgnięcie w postępowaniu. Jakiś krok do przodu lub do tyłu. O tym ,że policja dysponuje nagraniem pisano zaraz po zdarzeniu a 3/4 tego materiału to wracanie do wydarzeń sprzed 2 miesięcy.

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, o 00:31 

Nie wiecie czy złapali w końcu tego gwałciciela?

Ostatnio edytowano 4 grudnia 2008, o 07:16 przez adamblue, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1