Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pies zagryzł dziecko
PostNapisane: 12 lutego 2008, o 19:29 
Przyjaciel forum

tvn24.pl napisał(a):
ROTTWEILER WYCIĄGNĄŁ DZIEWCZYNKĘ Z WÓZKA
Roczna dziewczynka została zaatakowana przez rottweilera w podwarszawskim Sulejówku. Nie udało jej się uratować. Według policji pies, biegający luzem po podwórku, prawdopodobnie wyciągnął niemowlę z wózka.
Według informacji policji do pogryzienia doszło przed godz. 15.00 we wtorek. Dziewczynka przebywała wtedy pod opieką dziadków. - Z tego co udało nam się do tej pory ustalić, dziadkowie byli z dziewczynką na spacerze. Gdy wrócili, już na terenie ich posesji, zaatakował ją pies - powiedział w TVN24 Mariusz Mrozek z zespołu prasowego Komendy Stołecznej Policji.

Nie wiadomo, dlaczego pies został wypuszczony z kojca.

Mimo szybkiego przewiezienia do szpitala dziewczynki nie udało się uratować. - Ustalamy okoliczności tej tragedii. Zarówno rodzice dziecka, jak i jego dziadkowie są w szoku - dodał.

kwj/ la

:(

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2008, o 19:39 

Kiedy czytam takie wiadomości to dostaję wk... :twisted: ....nia maksymalnego.
Na całokształt.

Drosik na wszelki wypadek na spacerach unikaj ulicy Pięknej.
Nie, żebym coś sugerował, ale przezorny zawsze ubezpieczony.

Porcellus :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2008, o 20:43 

Taaak, na tej pięknej to tych Rottweilerów jest kilka ;> dawno tam nie byłem ale za każdym razem mnie ciekawiło czy te psy są groźne :/ z tego co słychać w wiadomościach... Nie chciałbym zostać przez takiego "pieska" zaatakowany...

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2008, o 22:54 
Porcellus napisał(a):
Kiedy czytam takie wiadomości to dostaję wk... :twisted: ....nia maksymalnego.

ja tez, bo zastanawiam sie co robilo roczne dziecko sam na sam z psem :neutral: bo chyba pies na oczach dziadkow i rodzicow nie grzebal w wozku :neutral:
Felo napisał(a):
dawno tam nie byłem ale za każdym razem mnie ciekawiło czy te psy są groźne :/

chyba nie, bo z dobrze poinformowanyc zrodel wiem ze nie biora byle czego do geby :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2008, o 22:57 
Przyjaciel forum

catani napisał(a):
z dobrze poinformowanyc zrodel wiem ze nie biora byle czego do geby :grinka:

Dziecko to nie takie byle co :-P

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2008, o 22:58 
Darek napisał(a):
Dziecko to nie takie byle co

to byly dwa rozne cytaty :razz:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lutego 2008, o 08:24 

Po takich zdarzeniach wiem, dlaczego obawiam się dużych psów - nawet tych najłagodniejszych... Mały najwyżej poszarpie nogawkę...

Tytuł:
PostNapisane: 13 lutego 2008, o 09:49 
agniesz-ka napisał(a):
Po takich zdarzeniach wiem, dlaczego obawiam się dużych psów

prawda jest taka ze KAZDE duze zwierze moze byc potencjalnie niebezpieczne, ale druga prawda jest to, ze za KAZDY taki wypadek wine ponosi CZLOWIEK.
a Twoj strach rozumiem-sama boje sie duzych, obcych zwierzat, szczegolnie tych, ktore sa na swoim terenie...

Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2008, o 22:04 
Przyjaciel forum

Dziś moja żona przeżyła chwilę grozy :!:
Będąc na spacerku z Czarusiem przechodziła sobie przez ulicę Grudziądzką, a tam w jednej z kamienic w której znajduję się sklep wybiegł rotwailler bez kagańca i bez smyczy, jak mi to opowiadała to widziałem strach w jej oczach...
obiecuję, że będę się tam kręcił teraz bardzo często z aparatem.

aha,
pies na szczęście nie zainteresował się Martą i naszym brzdącem w wózku, ale chyba właściciel również miał w nosie, to że jego pies biega sobie luzem...

Czy musi dojść do tragedii, żeby właściciel takiego psa sobie uświadomił, że niebezpiecznie jest puszczać tak groźnego psa luzem, bez kagańca, w miejscach, gdzie przechadzają się przypadkowi ludzie :?: :?: :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2008, o 22:12 
drosik napisał(a):
Czy musi dojść do tragedii, żeby właściciel takiego psa sobie uświadomił, że niebezpiecznie jest puszczać tak groźnego psa luzem, bez kagańca, w miejscach, gdzie przechadzają się przypadkowi ludzie :?: :?: :roll:

najwyrazniej musi skoro naoczny swiadek takiego zajscia zamiast zglosic to od razu na policje rozpisuje sie o tym na forum....i to poprzez wlasnego meza :roll:
jaki jest cel takiego dzialania-zdradzisz mi?

Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2008, o 22:14 
Przyjaciel forum

Cytuj:
jaki jest cel takiego dzialania-zdradzisz mi?

a co moja żona ma zrobić w takiej sytuacji :?:
masz dzieci :?: :?: budzi się wtedy instynkt matki, czyli chroń dziecko i nie czekaj na tragedię :!: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2008, o 22:28 
Zbanowany

ale fakt pozostaje faktem, powinna od razu dzwonić do darmozjadów - niech się zajmą czymś pożytecznym. Widziałem kiedyś jak strażnik miejski wypisywał mandat starszej kobiecinie (na oko - około 70 lat) która na rękach niosła pieska wielkości średniej damskiej torebki - ale pies był bez smyczy i bez kagańca - 50 zł. Ciekaw jestem czy równie dziarsko interweniowali by w związku z 50kg psem? Swoją drogą - duże psy na szczęście wyjątkowo rzadko atakują dzieci.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2008, o 22:32 
drosik napisał(a):
a co moja żona ma zrobić w takiej sytuacji :?:

nie wiesz :?:
drosik napisał(a):
masz dzieci :?: :?:

mam, tylko nie wiem co to ma do rzeczy...
drosik napisał(a):
budzi się wtedy instynkt matki, czyli chroń dziecko i nie czekaj na tragedię :!:

czyli nie da sie zadzwonic? no rece opadaja.... :-|

Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2008, o 23:09 
A w moim sąsiedztwie mieszka bydle z psem (skundlony rotweiler) i uczy swoje dzieci szczuć nim każdego kogo sam nie lubi. Ściągani na interwencje mundurowi są bezradni, bo ten szwarceneger żyjący z nielegalnego procederu zabezpieczył się statusem koronnego kapusia innych pomniejszych mrówek. Więc stróże ładu strzegą jego interesów, wypatrując by któryś z moich kundli nie wyjrzał przez dziurę w płocie i nie obszczekał ich, za co znów zapłacę.
Czasami muszę wychodzić z rapierem, pieprzowym sprayem i ... zaledwie takim protest songiem na tym forum.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lutego 2008, o 20:14 
Przyjaciel forum

catani,
nie chciałbym być Twoim synkiem :!:
pewnie bym miał wiecznie narobione w gaciach ze strachu, ale za to inni spali by spokojnie mając takich wspaniałych, przykładnych obywateli. :evil:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1