Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2006, o 10:24 

Jestem za.
Pisz Piotr tak jak potrafisz celnie i spokojnie,
bo ja sie ze wzgledu na niewyparzoną gębę nie nadaję.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2006, o 10:27 
Przyjaciel forum

ja mam troszke przygotowane, ale nie chce tego tak publikować, może podeśle komuś z Was na @ i faktycznie zredagujemy coś razem :?:, bo tego nie mozna tak pozostawić

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2006, o 12:22 

Wracam z urlopu.. w międzyczasie, w sklepie przeglądam gazetę "zieloną".. kolega z forum wzywa mnie w pierwszej kolejności do przeczytania postów "Szanowny Panie Majda..." artykuł czytam i.. i faktycznie ręcę opadają..

Zabierając się do napisania kilku słów ze swojej strony (bo udział w opini chce mieć), zastanawiam się o co tu chodzi? Ja na naszym forum widze optymizm, w postach, które czytam jest dużo pasji, Miłośnicy Kolei, Miłośnicy Naszego Kwidzyna i okolic, każdy coś dodaje coś tworzy, pracujemy uczymy się działamy! krytykujemy i chwalimy, smucimy się i cieszymy - emocji tu jest wiele - ja właśnie TO widzę! Nie widze nudy (no czasem na SB zawiewa lekka śpiączką ;) ale potem pobudka jest gwałtowna, kubełki zimnej wody sie leją! ożywamy.. potem znów ktoś światło gasi :-D ale zawsze ktoś ponownie je włączy ..ech i cały sens mojego paplania sprowadza się do tego, że:
Artykuł jeśli juz jest, to powinnien być rzetelny a nie wrzucać wszystko do jednego kosza, ja widze na tym forum przede wszystkim optymizm optymizm optymizm. Kurcze, naprawdę nigdy bym nie powiedziała o autorze, że jest pesymistą - w życiu! Panie Jerzy Majda?

"Mam świat do zdobycia, a nie wiem czy się wyrobię" to! to!! to!!! TO jest właśnie hasło NASZEGO FORUM!
(prosze autora tego cytatu aby się ujawnił, bo czytając posty bardzo mi to zdanie się spodobało, ale czyje to było to nie wiem.. :)

[ Dodano: 28 Sie 2006 01:50 ]
„Czy świat się wiele zmieni
gdy z młodych gniewnych
wyrosną starzy wkurwieni?”

Porcellek - lubię czytnąć co napiszesz, więc bez krępacji, nerwowo czy nie - pisz nam :-D

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2006, o 14:03 

agnieszka napisał(a):
"Mam świat do zdobycia, a nie wiem czy się wyrobię" to! to!! to!!! TO jest właśnie hasło NASZEGO FORUM!
(prosze autora tego cytatu aby się ujawnił, bo czytając posty bardzo mi to zdanie się spodobało, ale czyje to było to nie wiem..

:oops: Ja tylko tak, niechcacy... :oops: :D
Tekst jest autorstwa mej szalenie nieskromnej osoby :grin: Jest on moja maksyma zyciowa, jednym z kilku srodkow (moze nieco frywolnym :grin: ) okreslajacych moja postawe i podejscie do zycia. Temat dlugi i zlozony... Bolec z "Chlopaki nie placza" mial swoja maksyme, ale gdzie jej tam do mojej :D

Widze, ze nasi forumowicze wylewaja wiele zolci na "redaktora" Majde, a to jeszcze nie koniec, bo riposta szykuje sie konkretna (istny kataklizm). Jestem pewien, ze ten niewydarzony pismak sledzi bez przerwy szum na kwidzynskich forach wywolany jego "dziennikarskimi" wypocinami. Ciekaw jestem, czy aby p. Majda nie zmienil swojego ironiczno-obojetnego podejscia do zarzutow ze strony osob (co najmniej) urazonych jego artykulem, a moze nadal sie zaklina:
Majda napisał(a):
mam 49 lat, więc więc wszelkie zarzuty ze strony młodych, "co ten stary dziad wypisuje"? będę traktował z ironiczną obojetnością

Ja, bedac na jego miejscu, szukalbym jakiegos konkretnego mediatora (hej, moze chlopina juz zaluje swego wybryku?), albo wynosl sie gdzies daleekoo, daaleeekoooo...

"Każdego dnia, raz dziennie,dawaj sobie prezent. Nie planuj tego. Nie czekaj. Niech się zdarzy. To może być nowa koszula,drzemka w fotelu, albo... dwie filiżanki dobrej, gorącej, czarnej kawy. Takiej jak ta."
Special agent of FBI, Dale Cooper

Ostatnio edytowano 17 stycznia 2007, o 11:38 przez DunkelWald, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: Strona WWW
PostNapisane: 28 sierpnia 2006, o 17:55 

Trytonit napisał(a):
lord vader napisał(a):
dla chcacych poznac tworczosc pana Majdy - http://www.emjurek.friko.pl :lol:

Odniosę się tylko do nazwijmy to, walorów wizualnych strony.

heh, to moze ja o walorach wizualnych nie bede sie wypowiadal w ogole. moglbym byc za bardzo krytyczny... nie zebym mial jakis uraz to tego pana ;-) tak po prostu...

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2006, o 18:49 

Ja mam tylko kilka pytań i oczywiście będe pisał z błędami :
1- czy takowy redaktor pochodzi z kwidzyna? (bo na to wychodzi że nie)
2- czym sugerował się opisująć o sytuacji imprezowej w kwidzynie,bo mozna wnioskować że siedzi w domu przed kompem i zrzera kilogramy chipsów i dokładnie wie jakie imprezy odbywają się w kwidzynie (szczególnie chodzi o mocną scene underground)
3-i ogromnie mnie ciekawi z czego aż tak słynie? że w takowy sposób ocenia organizowanie imprez przez niektóre osoby,bo mając 25 lat zorganizowałem w polsce dość sporo poważnych bib (hypnotised record) gdzie moge śmiało porównać że jedynie pan redaktor może przymnie zajmować się tarciem chrzanu(jeśli są wątpliwości zapraszam "asustic@gmail.com")
4-no i na koniec chciałem pogratulować że mając tyle na karku (dziadku :-D ) w końcu wybiłeś się artykułem i teraz skacząc po szczeblach kariery,sądze że będzie więcej takich artukułów bo czasami gazeta do czegoś się przydaje(akurat malowałem i miałem czym podłoge pokryć) zdąbędziesz nagrode polsatu i aktywności młodzieży ziemii kwidzynskiej.

btw... aż dziw że dali mu całą strone :-D pewnie plecy trzymają góre nad wszystkim (co za nie fart) :-D

pozdrawiam... a może posdafiam...

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2006, o 06:14 

Corzano napisał(a):
Szkoda nerwów. Jeśli chcecie odpowiedzieć autorowi, to tylko na tym samym forum, na którym on się wypowiedział, czyli w gazecie.

... albo na stronie internetowej gazety, w której materiał opublikowano ...
i teraz możemy to zrobić wchodząc na strone
http://www.kwidzyn.naszemiasto.pl/wydar ... 40230.html

Tytuł: "Mam świat do zdobycia,
PostNapisane: 30 sierpnia 2006, o 22:25 

Witam
Przeczytałem wszystkie posty, zapoznałem się z 70% strony www tego redaktorka i powiem tak:
Facet przegiął - napisał artykuł o Was, ale jego zamiarem było zrobienie sobie autoreklamy czyt. skryptoreklamy co mu się udało w 100%. Nie wiem czym kierował się ów redaktor pisząc swój artykuł ? chyba tylko ona za na to odpwiedź. Dla mnie to żenada, a z jego strony chamstwo i totalny brak profesjonalizmu.

Zastanwiam się i proszę o odpowiedź czy ON udzielna się na tym forum? ( jaki nick ) i czy wogóle jest mieszkańcem Kwidzyna.

PS
Nie to, że ja jestem bee :wink: ale jego stronka jak i zawarta na niej treść to kompromitacja fachu który reprezentuje

Pozdrowienia z Zabrza - Everlast -

Ostatnio edytowano 31 sierpnia 2006, o 14:44 przez Everlast, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2006, o 12:48 

No i odpowiedź KrzaQ'a nie "poszła" w zielonym kurierze.

Za to na stronie trzeciej w Listach do redakcji mżemy znaleźć fragment listu p. Tatiany Firyn na interesujący nas temat:

Cytuj:
Z dużym zainteresowaniem przeczytałem (sic!) prowokacyjny artykuł "www.młodzi i leniwi. kwidzyn.pl". To kolejny świetny artykuł Jerzego Majdy, który z godną podziwu odwagą tym razem idzie pod prąd powszechnej ostatnio tendencji do żenującego wręcz podlizywania się młodzieży. Bogate słownictwo, artykuł mądry, napisany z polotem, gratuluję Panu.
Z poważaniem i gorącymi pozdrowieniami
Tatiana Firyn

Jak widać pan Majda ma wielbicielkę. Tylko dlaczego wilbicielka pisze "przeczytałem"? Bez komentarza :neutral:

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2006, o 12:52 

Piotr_J napisał(a):
Tylko dlaczego wilbicielka pisze "przeczytałem"?

Może to alter ego p. Majdy? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2006, o 12:55 

Lokalna gazetowa gerontokracja

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2006, o 12:56 
Przyjaciel forum

droga(i) pan(i) tatiano :!:
zapomniała pan(i) jeszcze napisać, ze jest tam sama prawda o kwidzynskiej młodzieży...
a czytała pan(i) komentarze pod tym artykułem na tej stronie:
http://www.kwidzyn.naszemiasto.pl/wydar ... 40230.html
zapraszam do lektury.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2006, o 12:56 

Corzano napisał(a):
Może to alter ego p. Majdy?

Re(d)aktor MaYda i Pan(i) Firyn? Hmm, bardzo prawdopodobne, ale ktore z nich to ten "zly"? :twisted:

"Każdego dnia, raz dziennie,dawaj sobie prezent. Nie planuj tego. Nie czekaj. Niech się zdarzy. To może być nowa koszula,drzemka w fotelu, albo... dwie filiżanki dobrej, gorącej, czarnej kawy. Takiej jak ta."
Special agent of FBI, Dale Cooper

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2006, o 12:57 

Jeżeli pan Majda ma zwolenników (może klakierów), to jakiekolwiek listy nie mają sensu, a sama pani (pan :?: :!: takie przypadki bywały w naszym mieście :-D :!: ) Tatiana Firyn chyba też do młodych nie należy skoro tak pisze.
Historia, ta pradziwa i ta rodzinna, zna przypadki, kiedy to ludzie starsi podchodzili z pogardą do młodych tylko dlatego, że ci drudzy byli młodzi (bo ci młodsi, mają mniejszą liczbę pomarszczonej skóry lub brak zmarszczeń i pofałdowań na ciele mimo braku wizyt u kosmetyczki, jak również wysportowaną sylwetkę o zaletach i walorach intelektualnych nie wspomnę). :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2006, o 14:21 

Słuchajcie - skoro list Krzaqa nie dał efektu, to może WSZYSCY (tzn. KAŻDY) powinniśmy wysłać listy (a nie jeden wspólny) - myślę, że na dużą ilość listu nie powinno nie być reakcji. Co wy na to - zarzućmy redakcje listami protestacyjnymi od nas wszystkich (albo mailami ?)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1