Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 09:07 
Już kilka lat mam D80 z 18-70. Nie jest to może idealny obiektyw(a takowego nie znajdziesz w tych przedziałach cenowych).Rzeczywiście czasem pojawia się winietowanie,ale pokaż mi obiektyw, który nie winietuje? Ogólnie nie mam powodów do narzekania na tę 70-kę. Jeżeli zaś chodzi o wybór tele to wybrałbym jednak 300-kę.
Też mam zamiar go zakupić w najbliższej przyszłości. Jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć na temat danego sprzętu wejdź na stronę - optyczne.pl Są tam opisy jak również cenne komentarze użytkowników. Jeżeli interesuje Cię jakość 70-ki wejdź na galerię (na pewno mnie rozpoznasz) i naocznie sprawdź ten obiektyw. Nie patrz zaś na marzenia innych na temat danego sprzętu, bo mamy je wszyscy :roll:

Ostatnio edytowano 27 października 2008, o 09:11 przez mirasasmir, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 09:09 
Przyjaciel forum

mirasasmir napisał(a):
ale pokaż mi obiektyw, który nie winietuje?

Są i takie ale cena może zabić :grinka: :grinka: :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 09:49 
Darek,
Miałem na myśli "nasz" przedział cenowy,bo Rafał powiedział "bez przegięć".

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 10:08 
Przyjaciel forum

mirasasmir nie ma obiektywów idealnych, a co za tym idzie uniwersalnych.

Ja niejednokrotnie korzystam z obiektywów egzotycznych, NRD-wskich i ZSRR oczywiście każdy do innego celu.

Jeżeli możliwości i czas pozwalają to ten sam obiekt fotografuję przy użyciu różnych szkieł, efekt oglądam w domu.

Niejednokrotnie fotografia wykonana tanim szkiełkiem z allegro przewyższa tą wykonaną markowym canonem za pięć tysiaków.

Tak że jak widzisz prostej odpowiedzi nie znajdziesz, tu wszystko trzeba sprawdzać empirycznie :sad: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 10:42 
Darek,
Całkowicie się z Tobą zgadzam :wink: Starałem się właśnie nieudolnie tę sprawę tak naświetlić Rafałowi.Nie ma idealnego sprzetu tak jak i fotografa :roll: Mam rację :?:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, o 13:05 
Przyjaciel forum

mirasasmir napisał(a):
Nie ma idealnego sprzetu tak jak i fotografa :roll: Mam rację :?:

Racja sprzętu nie a fotografowie niech się starają :grinka: :grinka: :grinka:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1