Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 15:56 
Wybór odpowiedzi w pytaniach, to jak wybór władzy w powojennej Polsce. Odpowiedzi są już podane, tylko wystarczy zaznaczyć "ptaszkiem".. nie widzę sensu w pytaniach wyboru. Odpowiedzi są tak jasne, że ten kto układał ankietę, wiedział, że ankietowany zaznaczy te odpowiedzi. Przykładowo:

Cytuj:
9. W jaki sposób, według Pani/Pana, można promować Kwidzyn? (maks. 3 odpowiedzi)
Wynikami sportowymi miejskich klubów sportowych
Muzeum zamkowym
Odkryciem grobów mistrzów zakonu krzyżackiego
Zawodami odbywającymi się w Kwidzynie, np. Mistrzostwa Europy Enduro, Festiwal Muzyki Chrześcijańskiej "Kerygmat" itp.
Ogólnopolskimi festiwalami muzycznymi lub filmowymi
Biciem rekordu Guinnessa

Większość z Was pewnie zaznaczyłaby Wynikami sportowymi miejskich klubów sportowych, Odkryciem grobów mistrzów zakonu krzyżackiego, Zawodami odbywającymi się w Kwidzynie, np. Mistrzostwa Europy Enduro, Festiwal Muzyki Chrześcijańskiej "Kerygmat" itp., Po co takie pytania?..

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 16:06 

Po to, że ktoś inny może zaznaczyć, podobnie jak ja, festiwale muzyczne i filmowe :)
Nowm znowu czadu :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 16:15 

Cytuj:
Zawodami odbywającymi się w Kwidzynie, np. Mistrzostwa Europy Enduro, Festiwal Muzyki Chrześcijańskiej "Kerygmat" itp.
Ogólnopolskimi festiwalami muzycznymi lub filmowymi

Ciekawie sformułowane odpowiedzi. :-)

Karygmat podpięty pod zawody. Przecież to ewidentnie impreza pasująca do drugiej odpowiedzi.

Poza tym zestawianie Mistrzostw Enduro z Kerygmatem, to kompletne nieporozumienie. Kto widział obie imprezy, ten wie o czym piszę.

Następna sprawa, która mnie zastanawia: jak agencja zamierza promować miasto Mistrzostwami Europy Enduro skoro te odbywają się u nas co kilkanaście lat i to zupełnym przypadkiem.

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 16:16 
ankl napisał(a):
festiwale muzyczne i filmowe

niestety to siły przebicia chyba nie ma.. przynajmniej te lokalne festiwale, a drugiego festiwalu filmowego jak w Gdyni nam chyba się nie uda zorganizować. Logiczne jest, że lepiej promować to, co już jakoś zapisało się w "dziejach kulturalno-sportowych" miasta i kraju. Co kryje sie pod pojęciem festiwal muzyczny? festiwal piosenki biesiadnej? a festiwal filmowy? - DKF? tym promować w Polsce chyba się nie uda, a z pewnością nie tak jak Mistrzostwami Enduro, festiwalem lalkowym etc.

Ostatnio edytowano 22 stycznia 2009, o 16:19 przez nowm, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 16:18 

nowm napisał(a):
Co kryje sie pod pojęciem festiwal muzyczny? festiwal piosenki biesiadnej?

Taaak, znasz te nasze festiwale. O Wieczornych Nastrojach czy Szałamai nie udało Ci się pomyśleć. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 16:26 

Ale po co stwarzacie takie problemy? Jeśli nic się nie robi dla miasta to też krytukujecie. Gdy teraz utworzono ankietę,która ma pomóc naszemu miastu pod wieloma względami,to też wam nic nie pasuje.Może tak sami coś zrobicie dla miasta,a nie bedziecie tylko faflunić o kasie,ktora na to poszła i chronić się pod przykrywką rajdów Enduro.Ktoś wyżej napisał ,że rajdy te są co kilkanaście lat i w dodatku przypadkowo.Otoż muszę Cie rozczarować,ponieważ w tym roku(pod konec maja) Enduro znów się odbędzie...

Swoją drogą ankieta bardzo mi się podoba.Pod względem wykonania nie mam żadnych zastrzeżen.Jest czytelna,przejrzysta i na pewno można z niej wywnioskować potrzeby miasta.Tym ,którym sie nie podoba,proponuje samemu wyjść na ulicę i spróbować zacząc ingerować w życie miasta...

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 16:36 
Piotr_J napisał(a):
O Wieczornych Nastrojach czy Szałamai nie udało Ci się pomyśleć.

Chodziło mi o festiwale inne niż te, w których walczą uczniowie i szkoły.

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 16:39 

Kolego Pawle K. (Pablooo), zdecyduj się którego nicka używasz. Raz pracujesz dla agencji jako użytkownik Kwidzyn, a za chwilę Twoja własna ankieta bardzo Ci się podoba. Proszę, nie kompromituj się dalej. Naprawdę sądzisz, że masz do czynienia z kretynami?

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 16:43 
Przyjaciel forum

Pablooo napisał(a):
Gdy teraz utworzono ankietę

No poważna praca jak diabli :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Pablooo napisał(a):
a nie bedziecie tylko faflunić o kasie,ktora na to poszła

A tu już zagadałeś jak rozpieszczony dzieciak :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 16:45 

nowm napisał(a):
Logiczne jest, że lepiej promować to, co już jakoś zapisało się w "dziejach kulturalno-sportowych" miasta i kraju.

Pomyśl sobie ile ludzi interesuje się mistrzami zakonu krzyżackiego a ile lubi posłuchać muzyki, tak chociaż w przybliżeniu.

Chcesz promować na Enduro, które już się odbyło? :cool:

Wydaje mi się, że promocja ma na celu dotarcie do jak najszerszego kręgu odbiorców więc sens mają działania, które trafią do większości.
Mało znam ludzi, których muzyka mało obchodzi, za to całe mnóstwo, których nie obchodzą ani motory, ani kości mistrzów ;)
Choć oczywiście może to ja obracam się w specyficznych kręgach ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 16:46 

nowm napisał(a):
Chodziło mi o festiwale inne niż te, w których walczą uczniowie i szkoły.

No to rzeczywiście widziałeś Wieczorne Nastroje. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 16:47 

Piotr_J napisał(a):
Kolego Pawle K. (Pablooo), zdecyduj się którego nicka używasz. Raz pracujesz dla agencji jako użytkownik Kwidzyn, a za chwilę Twoja własna ankieta bardzo Ci się podoba. Proszę, nie kompromituj się dalej. Naprawdę sądzisz, że masz do czynienia z kretynami?

Oo to teraz mi pojechałeś...Z jakiej paki może to być moja własna ankieta,skoro jestem jeszcze uczniem? Czasami zastanów się ,co mówisz,bo określenia ,którego użyłeś na końcu ostatniego zdania,całkiem do Ciebie pasuje...

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 16:59 

Pablooo napisał(a):
Z jakiej paki może to być moja własna ankieta,skoro jestem jeszcze uczniem?

Ciekawe co piszesz, bo dziwnym zbiegiem okoliczności adresy mejlowe obu kont zdradzają (a raczej zdradzały, bo jeden z nich usunąłeś) to samo nazwisko i inicjał imienia. Atak klonów, czy co?

Odsyłam do hasła pacynka:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pacynka

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 17:20 
Zbanowany

Moim skromnym zdaniem to właśnie wieczorne nastroje, festiwale teatralne ( lalki, uliczny), Szałamaja, piłka ręczna, koszykówka, nawet enduro - to są rzeczy którymi Kwidzyn powinien się chwalić i w tą stronę powinny iść pieniądze podatnika a nie ankiety które są słabiutkie jak rosół w restauracji "Turysta". Kwidzyn ma kilka ciekawych punktów na mapie świata i te właśnie powinno się wspierać! Jest u nas Scena2 - nie wnikając w moją ocenę p. Karasia - dzieciaki ze sceny odnoszą mnóstwo sukcesów na ogólnopolskich konkursach recytatorskich, piosenki aktorskiej itp - ale nikt o tym głośno nie mówi. Kilka lat temu wystartowała scena lalkowa - także strzał w dziesiątkę - słychać o nich zdecydowanie za mało - teatr w Kwidzynie - albo idiotyczne kabarety ( telewizja na żywo) albo 7 razy w tygodniu James Bond - przez miesiąc! Kiedyś w mieście była silna sekcja młodzieżowa w siatkówce ( nie jestem pewien - ale chyba p. Gajdamowicz - mąż dawnej wf`istki z I LO) gdzie są Ci gracze? Cisza.... Na szczęście udało się z piłką ręczną i koszykówką - bo football tradycyjnie w Kwidzynie kuleje. Albo restauracje w Kwidzynie - dlaczego chcąc iść na "kolację" lub obiad musimy jechać do Grudziądza? W Kwidzynie tylko pizza i kebaby - poza tym - brakuje nam porządnej restauracji. Ostatnio w Kwidzynie zobaczyłem nawet kilka "kasyn"ale ten fragment pominę. Dopełnieniem obrazu są jeszcze sklepy - dlaczego buty które w Gdyni kupujemy za 250 zł w Kwidzynie kosztują około 100 zł więcej? Rozumiem, mniejsza konkurencja itp - ale to troszkę przesada. Kwidzyniacy kupują poza miastem - ciekawe dlaczego? Turystyka w Kwidzynie praktycznie nie istnieje - bo ile razy można ciągać znajomych po Katedrze i zamku - nie mamy nic ponad to! Mamy Wisłę - bardzo duży potencjał - odkryty basen ale nie mamy hoteli - bo te kilka pokoi to zdecydowanie za mało - szczególnie w sezonie - okupywane przez pracowników. Mamy piękną znaną stadninę - dlaczego to nie jest promowane? Kwidzyński deptak - niestety ale najjaskrawszym elementem "reprezentacyjnej" ulicy miasta są klienci Bingo i fałszujący kilkanaście godzin na dobę Tomek - "jesteśmy zdrowi - zbieramy na piwo" :) niby są targi staroci, festiwal uliczny - ale to ciągle za mało jeśli Kwidzyn chce przyciągnąć turystów nie licząc rodzin Kwidzyniaków i sąsiadów z powiatu. Ilu z nas jeździ na garbusy czy oblężenie - a kto przyjeżdża do nas na ww imprezy - sprzedawcy i aktorzy. "klientem" jest zazwyczaj Kwidzyniak a nie "turysta z dolarami". W Grudziądzu o Kwidzynie mówią - sypialnia Jabila i IP i mają trochę racji. i to tyle - i tak miały być "dwa słowa".

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, o 17:24 
ankl napisał(a):
Pomyśl sobie ile ludzi interesuje się mistrzami zakonu krzyżackiego

a czy trzeba interesować się tylko tym, żeby przyjechać zobaczyć ekspozycję szkieletów, która będzie wystawiona w katedrze? można interesować się równie i dobrze całą kulturą średniowiecza, i to wystarczy. Mnie akurat ten temat bardzo ciekawi ;)

ankl napisał(a):
a ile lubi posłuchać muzyki

no chyba każdy lubi, ja lubię.. ;) zależy czego.. Odbiegłeś trochę od rodzaju muzyki, o której wspomniałem :wink: Festiwal muzyczny- Wieczorne Nastroje, a festiwal w Sopocie również muzyczny, chyba czymś się różnią od siebie. Poezja śpiewana nie jest moją słabością, może twoją tak.. :-D

ankl napisał(a):
Chcesz promować na Enduro, które już się odbyło?

a ja tak napisałem? ;) lol jak można promować to, co się odbyło :?: :-D Enduro nie jest imprezą cykliczną, wymaga też jakiejś promocji, z resztą zawody w enduro były już po raz 3 w Kwidzynie, w tym roku będą czwarty raz i zanosi się na to, że to nie jest ostatnie słowo, a Kwidzyn może być kojarzony z tym sportem w przyszłości ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1