Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 493 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 marca 2009, o 13:00 

no i stało się to czego się obawiałem, wpadła pasterka szyszek do pracy z megamultimedialnym laptopem i z przeładowanym telefonem do wzywania ludzi , gdzie profesjonalnie posługując się tabelką w programie M.Office rozdawała talony , bardzo duże talony nie świąteczne.Ale złość owieczek które pozostały i przetrwały w stadzie była ogromna , bo na odstrzał miały iść złe oraz niepełnosprytne zwierzątka a w większości zabrali te dobre i zostawili kulawe czarne charaktery.
Więc owieczki pytały się pasterzy oraz wilka .....gdzie ta sprawiedliwość gdzie !!! dlaczego !!! to zrobiliście .... lecz władcza grupa z wilkiem na czele odpowiedzi nie dała , także zostało po raz kolejny wtulić się w wełnę , ciężką pracą zjadać trawę i unikać wielkich panów oraz złego wilka

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 marca 2009, o 15:52 
Hahaha.Cóż za wykwintne podsumowanie :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 26 marca 2009, o 00:20 

Po jaką cholerę oni wogóle podawali te kryteria??? Chyba tylko po to żeby pracownikom zamydlić oczy, było za dużo pytań- a co będą brali pod uwagę,a kto a dlaczego ipt no to i wymyślili sobie jakieś kryteria żeby mieć spokój od zadawania pytań,żeby niby część pracowników uspokoić. No bo jak kryteria są takie a nie inne- no to nie jesem myślał- a no to mnie nie zwolnią. A tu co?? Wielkie rozczarowanie!! Pytam się po co te kryteria??? Kogo chcieli i tak zwolnili,tylko,że nie tych co trzeba, połowa tych zwolnionych to pod żadne kryteria się "nie łapała". No ale nie ma to jak Jabil.....

Tytuł:
PostNapisane: 26 marca 2009, o 08:48 
Bo kryteria zostały tak napisane, żeby każdego można było zwolnić... dzięki twardej postawie Związków Zawodowych :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 26 marca 2009, o 08:54 

No właśnie nie rozumiem czegoś w tej firmie że tam managment to matoły i pustaki i jak ktoś nie przyjdzie z zewnątrz i nie zrobi porządku z tym kolesiostwem to w ogóle nie będzie już tej firmy. Dali jak mówicie algorytm zwolnienia i o kant go rozbić. Nie rozumiem kto w tej firmie decyduje o zwolnieniach prosty brygadzista po zawodówce co zostawi swoje "czarne owieczki" bo są kolesiami, przecież nie wiem czy on wpadł na pomysł żeby sprawdzić jaka sytuacja jest w rodzinie bo humanitarnie było by zostawić przy pracy jedną osobę w rodzinie a nie pozbawiać ich wszystkich środków do życia. Jakie to oszczędności jeżeli w pierwszej kolejności zwalnia się osoby ze umowami na stałe jeżeli teraz one mają 3 m-ce okres wypowiedzenia i nie mają przychodzić do pracy a potem trzeba im wypłacić odprawy za klika m-ce. Pytam się top managment jakie tu oszczędności przecież każda ta osoba generuje kilkanaście tyś kosztów zwolnienia. Co to im da że nawet za 3 m-ce taką osobę przyjmą ale jej nastawienie do pracy będzie nijakie. Przecież taka osoba sobie pomyśli po co mam się spuszczać jak i tak za chwilę pójdę na odstrzał. Potem jakość usług spada ale gdzie taki brygadzista mógł wpaść na taki pomysł jak on ma siano w głowie a go do zarządzania pracą ludźmi biorą.

Mój algorytm do zwolnień najmniej drastyczny
- Najpierw jak pisali najmniej zaangażowani w firmę z naganami nagminnymi zwolnieniami itp.
- Potem ci którym się w niedługim czasie kończą umowy oni już od dawana przygotowani
- ludzie samotni ale młodzi im kilka m-ce urlopu krzywdy nie zrobi mają czas aby się napracować.

Ale jak mówiłem jak się tam nie rozbije tego chorego układu to nie będzie dobrze.
Pan Prezes powiedział że zaprasza do zamiany chętnie odda swoje stanowisko. Jeżeli nie widzi jaki ma burdel w swojej firmie to nie nadaje się za bardzo na prezesa albo niech zmieni najbliższych pracowników jeżeli nie potrafią nad układami zapanować bo to zawsze odbije się czkawką.

Tytuł:
PostNapisane: 26 marca 2009, o 15:03 

prawde mowiac wiem z doswiadczenia ze te osoby ktore mialy umowe na stale to wiekszosc z nich to byli najwiekszi opierdalacze w firmie, zawsze uwazali ze ich sie nie ruszy wiec po co sie starac czy nawet robic normalnie... nie raz mialem nadgodziny z brygada co miala umowy na stale wiec widzialem na wlasne oczy jak oni pochodzili do pracy, a ze przydupasy brygadzisty zastaly to bylo oczywiste od poczatku wiec nie wiem po co sie oburzac na to

Tytuł:
PostNapisane: 26 marca 2009, o 16:06 

Bardzo uogólniasz Kornik :( mam właśnie takie zdanie o pracownikach sezonowych... i co Ty na to ?

Tytuł:
PostNapisane: 26 marca 2009, o 17:39 

o sezonowych mam troche lepsze zdanie bo tych najgorszych zawsze na koniec sezonu .... i byl spokoj, a tych z stala umowa to ruszyc nie mogli

Tytuł:
PostNapisane: 26 marca 2009, o 20:58 

Każdy kij ma dwa końce, jak komuś zależy na pracy, to bez względu na staż pracy i rodzaj umowy, będzie się starał wykonywać ją jak najlepiej.., ale przecież nie chcemy się tutaj kłócić, raczej należałoby się wspierać w tym trudnym okresie.

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, o 08:50 

Sporo błędów zostało popełnionych podczas zwolnień i niektóre osoby zostały ponownie powołane na swoje stanowiska , a jeśli oni wracają to w ich miejsce musi ktoś inny zostać zwolniony , także akcja trwa nadal :D no i zapewne nie trzeba zgadywać że pewnie sąd pracy będzie miał sporo roboty

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, o 19:33 

Zbyt wiele popełnionych błędnych decyzji niewątpliwie juz przez te kilka dni dała nam obraz ułomności związków zawodowych w firmie Jabil.

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, o 20:16 
Przyjaciel forum

Związki zawodowe w Jabilu? Dowiedziałem się o ich istnieniu gdy zobaczyłem taką pozycje na karcie obiegowej... Naprawdę :-|

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, o 20:28 

Związki, jakie związki?
Oni się martwią o siebie, a nie o zwłykłego pracownika.

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2009, o 22:20 

a ja jestem ciekawy czy tym pracownikom ktorzy zostali zwolnieni powiedziano chociaz slowo "dziekuje" za wieloletnia wspolprace. obstawiam ze nie!
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2009, o 11:13 

lakoc napisał(a):
powiedziano chociaz slowo "dziekuje" za wieloletnia wspolprace
aha ha ale się uśmiałam najlepszy dowcip na świecie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 493 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1