Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Podwyżki opłat w PKO BP
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 11:49 
Przyjaciel forum

Zirytowały mnie duże podwyżki opłat w PKO. Teraz za obsługę konta będzie trzeba płacić 6,90. Nie będę wymieniał innych przykładów. Postanowiłem zrezygnować z ich usług i poszukać tańszego banku.

Może polecicie jakiś bank, który nie zdziera z ludzi takich dużych kwot? Z góry dziękuję.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 11:51 
Przyjaciel forum

Przyłączam się do tego pytania. Macie jakieś sprawdzone konta z obsługa przez internet?

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 11:52 
Przyjaciel forum

mBank jest bez opłat :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 11:56 
Przyjaciel forum

Szybko, krótko i na temat. Dzięki drosik Polecam forrumowicza :)

A powiedz jeszcze, gdzie się znajduje siedziba tegoż banku? :) Jutro idę złożyć rezygnację w PKO. Byłem z nimi od roku 1992, zdecydowanie za długo ze mnie zdzierali pieniądze.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 12:07 
Możecie wpłacać na moje konto, nie będę pobierał żadnych dodatkowych opłat :-D :-D :-D
Ja mam w banku BPH jestem póki co zadowolony ale być może też zmienią taryfy opłat. Gdzieś przeczytałem, że podwyższenie taryf stało się to normalną praktyką banków w ostatnim czasie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 12:12 
Przyjaciel forum

Ciągle sugeruję się bankami w innych krajach, a konkretnie bankiem Nordea w Finlandii. Miałem tam konto i jedyna opłata, którą pobierali to 1 euro miesięcznie. Dla przeciętnego Fina, który zarabia około 1500 - 2000 euro to niewielka suma. Zero opłat za wydawanie i używanie kart bankomatowych. Nie rozumiem dlaczego w tym naszym kraju jest wszystko droższe :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 12:20 

Ja sie dziwie dlaczego tyle ludzi ma nadal konta w PKO BP
bankomaty 10 kazdego miesiaca okupowane
czesto sie zdarza ze wiekszoc jest pusta

osobiscie uzywam Millenium moze nie jest najlepszym bankiem ale z mojego punktu widzenia jest to jedyna sensowna opcja dla mnie w Kwidzynie

prawde mowiac nie wiem jaka jest oplata za prowadzenie konta
ale wszystkie swoje platnosci zalatwiam przez internet
w naszym miescie sa tylko dwa bankomaty Millenium i nie sa tak okupowane jak PKO

ale
bezplatnie mozna korzystac z sieci bankomatow (nie pamietam nazwy ten co jest w Koperniku chyba Euronet to sie nazywa)

karta debetowa mozna placic poza granicami
i tak samo wyciagac pieniazki
oplaty za to znikome

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 12:21 

Ja mam konto oszczędnościowe w Polbanku. Nie ma opłat za prowadzenie konta ani za inne usługi. Niestety ostatnio podobnie jak w PKO podwyższyli opłaty za przelewy. Ale oprocentowanie wynosi 6%. Jak narazie nie narzekam :-)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 12:24 
Dodam, ze w BPH mam w każdym bankomacie wypłaty gotówki bez opłat i prowizji, przelewy internetowe bez opłat. Praktycznie nie ma kolejek w banku.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 12:42 
Przyjaciel forum

chanbord napisał(a):
powiedz jeszcze, gdzie się znajduje siedziba tegoż banku?

ten bank nie ma swojej siedziby w Kwidzynie.
Są kioski mBank i można je znaleźć np w dużych marketach, najbliżej jest chyba w realu w Grudziądzu.

W mBanku dostałem kartę płatniczą za free, płacę tylko za jej ubezpieczenie 60 groszy,

Ostatnio doszła cała gama produktów np takich jak ubezpieczenie AC oraz OC, które możesz sobie spłacać w ratach miesięcznych (fakt, że trzeba doliczyć ileś tam procent, bodajże 9) ale za to jaka wygoda :!:

Nie ma czegoś takiego jak karta kodów jednorazowych, hasła przychodzą mi na sms,

Kontakt z mLinią (obsługą klienta) oraz rozwiązywanie problemów i rozwiewanie wątpliwości są na najwyższym poziomie.

Mają coś podobnego do systemu PayPal, nazywa się to mTransfer i można się z tym coraz częściej spotkać robiąc zakupy przez internet (pieniążki są na koncie takiego osobnika w chwile po kliknięciu zatwierdzenia transakcji), a do tego dochodzą liczne promocje na zakupy przy użyciu tej własnie usługi:
Cytuj:
Atrakcyjne ceny opon letnich.

Kupując komplet opon letnich otrzymasz rabat 2% oraz wysyłkę kurierską gratis.

Promocja dla Klientów płacących mTRANSFEREM.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 12:52 
Przyjaciel forum

mnie też PKO wpieniło ostro :P zdzierusy jedne...drosik a powiedz mi jak to jest z bankomatami w mbanku...wszędzie można wybierać? są prowizje?

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 13:00 

drosik napisał(a):
Nie ma czegoś takiego jak karta kodów jednorazowych

Jest, korzystam.
drosik napisał(a):
Kontakt z mLinią (obsługą klienta) oraz rozwiązywanie problemów i rozwiewanie wątpliwości są na najwyższym poziomie.

Tak, o ile nie zadajesz pytań wykraczających poza przyjęty przez nich standard. Przy dodatkowych (spoza ichniego FAQ) pytaniach dotyczących przelewów zagranicznych w jednym przypadku zaczęli opowiadać dyrdymały, w drugim przyznali, ze nie wiedzą. Ostatecznie odpowiedź znalazłem samodzielnie.
drosik napisał(a):
Mają coś podobnego do systemu PayPal, nazywa się to mTransfer

Używam jednego i drugiego jako wysyłający, a PP także jako odbiorca i przyznam, że zaskoczyłeś mnie tym porównaniem. :-)

mBank jest fajny jeśli mieszka się koło mKiosku lub nie operuje dużą gotówką. W innym wypadku klasyczny "marmurek" jest niezbędny.
I jeszcze coś: mBank ma archaiczny interfejs. Jestem ich klientem od 2000 roku i nic w tej dziedzinie się nie zmieniło.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 15:30 
Przyjaciel forum

http://www.mbank.pl/najlepszekonto/ekonto.html

Dużą gotówką nie operuję. Mbank mi chyba wystarczy. Większą gotówkę wybieram raz na rok a nawet rzadziej, więc nawet gdybym musiał jechać do Grudziądza raz do roku to jest lepszym złem niż płacenie co miesiąc 10 zł za prowadzenie konta i obsługę internetową i raz na 12 miesięcy 18 zł za używanie karty. Te prawie 150 zł rocznie wolę przeznaczyć na inny cel. :)

Corzano napisał(a):
drosik napisał/a:
Nie ma czegoś takiego jak karta kodów jednorazowych

Jest, korzystam.

Jeśli we wniosku podałeś swój numer telefonu komórkowego, uruchomiliśmy dla Ciebie hasła smsowe.
Jeśli numer telefonu komórkowego nie został wpisany do wniosku, otrzymasz papierową listę haseł jednorazowych. Hasła smsowe lub hasła jednorazowe są niezbędne do dokonywania transakcji przez internet.

Wniosek on-line już złożyłem. Dostałem nawet meila od nich :) Decyzja podjęta, jutro godz 8:00 idę złożyć wniosek o zamknięcie konta w PKO

Ostatnio edytowano 15 kwietnia 2009, o 19:57 przez chanbord, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 15:46 
Przyjaciel forum

chanbord,
Pamiętaj, o podaniu nowego numeru konta w pracy ;) no i złóż też NIP1 albo NIP3 (nie pamiętam dokładnie który) do Urzędu Skarbowego.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, o 15:49 

Również używam ekonta. Wygoda i prostota, a PKO to niech mnie pocałuje w siedzenie :D

Edyta NIP-3 Drosiku jest aktualizacyjnym wnioskiem :]

Obrazek

Ostatnio edytowano 15 kwietnia 2009, o 15:51 przez GSXR, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1