Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 314 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, o 15:40 
Przyjaciel forum

o sziet, dużo tego :)

Przyjadę motocyklem, może uda się włączyć w to całą brać motocyklową z naszego rejonu :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, o 15:46 

i wcale nie byłoby głupio :) Tam jest taki fajny plac nad filarami :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, o 17:28 
Nie zamierzam tu odgrywać roli jakiegoś doradcy zwłaszcza , gdy nie zamierzam brać czynnego udziału w akcji. Ale dobrze się stało, że odchodzicie od pomysłu blokady, który choć radykalny, to nierealny i nielegalny. Przypomnę swoje zdanie:
Cytuj:
W przypadku blokad nie każdy może liczyć na taką tolerancję jak to bywało z „Samoobroną”.
Happening na promie i filarach może być bardziej widowiskowy i jakoś bardziej pozytywnie może się przysłużyć popularyzacji idei przyspieszenia budowy mostu. W przeciwieństwie do blokady może raczej tylko przysporzyć zwolenników sprawy niż jej wrogów. Nie jestem strachliwy (mam za sobą prawdziwe zadymy jeszcze z ZOMO), ale zachęcanie młodych ludzi do nielegalnej akcji, gdzie wkurzonych kierowców niewątpliwie wsparłyby oddziały interwencji, to pewna nieodpowiedzialność.
Jak widzę pracy macie mnóstwo, obyście wytrwali przy tych planach i ich realizacji. Będę Waszym kibicem. :607:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, o 21:46 

dobrze się stało, że była okazja na wymianę zdań nt. sposobu przeprowadzenia kampanii. To, że planowaliśmy blokadę, nie znaczyło, że chcieliśmy zupełnie zablokować ruch i robić to nielegal. Chcieliśmy uzyskać odpowiednie pozwolenia. Ale pomysł allternatywny uważam za bardzo atrakcyjny i warto by każdy się wypowiedział co o tym sądzi. Spontaniczności i żywiołu w akcji wiślano - promowej będzie więcej niż przy blokadzie, a jest też szansa by przy okazji pokazać, że most nie zaszkodzi pięknej dolinie Wisły... Co do kampanii - to nie tak, że ciągle tylko gadamy. Tworzą się ulotki, niedługo ruszy chcemymostu.pl, jest kontakt i zainteresowanie ze strony TVN 24. Teraz tylko zespół już nie wirtualnych zaangażowanych i działamy!!!

[ Dodano: 8 Sierpień 2009, 21:49 ]
akcja na filarach atrakcyjnie by wyglądała z błekitnego 24 :) Tu oczko do zaprzyjaźnionego redaktora :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, o 23:05 

Grzegorz Gniew napisał(a):
Wielki transparent na filarach byłego mostu, konieczna jakaś łódka najlepiej motorówka, by dopłynąć do filarów, liny i osoba zwinna by to zamocować.

Takich rzeczy nie robią osoby zwinne, tylko profesjonaliści, jest Ci u nas takowych dostatek.
W kwestii tzw. transportu wodnego też nie ma żadnych problemów.
Koordynuj dalej akcję towarzyszu Grzegorzu ;)

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2009, o 08:20 

Strona www to już poważny krok wykonany w naszej kampanii. Czas na kolejne. Załatwię dzisiaj, by na stronie Gniewu wkleić baner z odnośnikiem do strony. Teraz trzeba do jak największej ilości osób wysłać link z adresem. Każdy ma pole do popisu. Co do treści - dyskutowałbym o tekście dotyczącym ekologów. Strona wyraźnie bije w ekologów, którzy bądź co bądź jeszcze nie odnieśli się do aktualnego raportu. Nie wiem co o tym myślicie, ale fragment o "pasożytach" bym usunął. Od wielu lat zajmuję się monitoringiem ptaków w dolinie dolnej Wisły, nigdy nie uważałem się za ekologa, ale wiem, że prawo unijne jest po stronie ekologów i tego bym nie podważał. Minóg jest chroniony i nic na to nie poradzimy, ptaki migrują doliną rzeki i też ich nie przekierujemy :) Dla nas argumentem numer 1 jest to, że NIE MA DOWODÓW NAUKOWYCH NA TO ŻE MOST W WARIANCIE EXTRADOSED BĘDZIE SZKODZIŁ PTAKOM. Dla Doliny Dolnej Wisły i jej awifauny największym zagrożeniem jest rozlatujący się stopień wodny we Włocławku i tam skierowałbym energię ekologów i organizacji przyrodniczych!!!!

[ Dodano: 10 Sierpień 2009, 08:34 ]
Porcellus napisał(a):
Takich rzeczy nie robią osoby zwinne, tylko profesjonaliści, jest Ci u nas takowych dostatek.
Możesz zdradzić więcej szczegółów? Jesteś w stanie załatwić takich ludzi? Trzeba już przygotowywać baner, który miałby tam zawisnąć. Nie wiem jak oceniacie pomysł poproszenia Eko-Inicjatywy o włączenie się do akcji? Jeśli nie ma przeciwskazań dzisiaj tam dzwonię. Czas pomyśleć o jakimś wsparciu finansowym, a żeby uderzyć choćby do kwidzyńskich firm, trzeba mieć jakiegoś prawnego reprezentanta. Ze wstępnych rozmów, które prowadziłem na początku naszej akcji Eko-Inicjatywa włączy się w akcję promującą most i walory przyrodnicze doliny Wisły. Myślę więc, że po odejściu od blokad pojawia się zielone światło dla Eko-Inicjatywy...

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2009, o 12:40 

No to fajnie się składa - bo my mamy akurat Vivat Vasa! Chcemy zorganizować krótki rycerski manifest. Mam projekt ulotki, autor nowm wyjechał za granicę, przesłał mi projekt w jpg. Wrzucę go na stronkę do konsultacji, tylko niech mi ktoś powie jak tu wkleić foto?

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2009, o 12:43 

grzegorzkk napisał(a):
Tak na marginesie w sobotę nad Wisłą w Korzeniewie odbędzie się coroczna impreza związana z rocznicą Bitwy warszawskiej.Jest niezła okazja do nagłośnienia naszej akcji

Myśle, że ta impreza powinna nam wyznaczyć termin całej akcji. Duża ilość ludzi na żywo + media przyniesie ładny efekt.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2009, o 12:47 

Tzn co jesteś za akcją w tą sobotę?

[ Dodano: 10 Sierpień 2009, 12:51 ]
http://www.gniew.pl/index.php?strona=1

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2009, o 14:05 

Bartosz napisał(a):
Duża ilość ludzi na żywo + media przyniesie ładny efekt

Jest okazja rozdać ulotki w temacie "dużej" akcji ,którą przygotowujemy.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2009, o 17:45 

Grzegorz Gniew napisał(a):
Tzn co jesteś za akcją w tą sobotę?

Jak najbardziej

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2009, o 21:03 

Jesteście w stanie załatwić druk tych ulotek, czy potrzebujecie pomocy?

[ Dodano: 10 Sierpień 2009, 21:31 ]
Wysłałem Wam na maila przygotowane przez "nowm" projekt ulotki A5. Niestety nie dysponuję projektem w wersji do edycji, więc chyba ( o ile wiem jpg nie można poprawiać)musimy tę wersję przyjąć za ostateczną. Graficznie jest super, ale w treści są pewne nieścisłości. Na pierwszej stronie przydałoby się usunąć albo zmniejszyć logo firmy Transprojekt, bo obecnie wygląda jakby Transprojekt brał udział w akcji, lub był wydawcą ulotki. Na drugiej stronie ulotki jest pewna nieścisłość w zdaniu, że "inwestycje blokuje opinia środowiskowa ekologów", no bo opinia środowiskowa - a ściślej raport środowiskowy jest już u Wójta. Czeka na decyzję pani Wójt.

[ Dodano: 10 Sierpień 2009, 21:33 ]
a tak na koniec BRAWA DLA NOWN- KAWAŁ DOBREJ ROBOTY!

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2009, o 22:35 
Przyjaciel forum

Jak mam cokolwiek wydrukować to też chciałbym dostać to na maila, z tym że prosiłbym o finalna wersję.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, o 12:12 

Nowm wyjechał na dwa tygodnie, w kwestii ulotek i stronki nie możemy wiele obecnie zrobić. Powiem z ostatniej chwili wieści są gorące:
1. Jest pomysł zorganizowania (jednak) blokady za tydzień w środę na drodzie nr 1 k Gniewu. Inicjatywa ta wynikła podczas wczorajszej gorącej debaty w Gniewie.
2. Akcja na filarach może być równoległą/kolejną inicjatywą. Najlepiej równoległą.
3. Do akcji w Gniewie włączyły się już trzy firmy - oddelegują po 30 pracowników.
O 15ej w Gniewie mamy spotkanie robocze w tej sprawie.
Szczegóły podam wieczorem.

[ Dodano: 11 Sierpień 2009, 12:24 ]
Jesteśmy w stanie podstawić autokar pod prom w Opaleniu

[ Dodano: 11 Sierpień 2009, 12:36 ]
Dzwonił Dziennik Bałtycki. Jutro nasza inicjatywa pójdzie w świat!

[ Dodano: 11 Sierpień 2009, 13:46 ]
Waldemar! Potrzebujemy informacji nt. związków zawodowych? Czy coś się udało ustalić. Protest może być już za tydzień.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2009, o 14:25 
Przyjaciel forum

Dostałem ulotkę, jest kolorowa, mam drukować w czarnej białości czy ktoś inny wydrukuje to kolorowo?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 314 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1