Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 października 2006, o 13:59 

W rzeczy samej Corzano, w rzeczy samej ...
Oczywiście to, że jest prezydentową zawdzięcza swej madrości, błyskotliwości i poczuciu humoru :)

Myślę, że zarzuty Tomika kolega Bullterier nazwałby "brudną gra polityczną" heh.
Ciekawe dlaczego Tomik i "inni Polacy" nie wypowiedzieli się na tym Forum, gdy polski MSZ
wywiesił Czeską flagę zamiast Rosyjskiej w trakcie niedawnej oficjalnej wyzyty któregoś
z rosyjskich ministrów ... To dopiero razi jak i wiele innych ciekawostek dziejących się
u nas ostatnio popełnianych przez zawodowych polityków i ludzi z otoczenia i obsługi politycznej.
Kobitka wyciągnięta nagle z codziennej rzeczywistości przed kamery nie stanie się z dnia na dzień wygadaną medialną perełką. To nie bajka o kopciuszku Tomiku i "inni (urażeni) Polacy".

Tytuł:
PostNapisane: 17 października 2006, o 15:29 

Jeżeli czegoś nie wiem, czegoś nie czuje i nie mam na jakiś temat nic do powiedzenia to nie mówię aby nie robić sobie poruty a innym przykrości. I tą zasadę powinna zastosować Kaczorowa. Bo jej słowa były skierowane nie do dziennikarza a do widzów i to do szczególnego grona widzów. Tych, którzy dużą wagę przykładają do słów JP2. Pal licho jej sklerozę, tremę czy co tam kolwiek. Nie powiedziała ani słowa na zadany jej temat - tylko jakby z przygotowanej tydzień wcześniej przemowy recytowała i to tak nieudacznie.

Widze, że temat wiary, dla was to albo moherowe berety albo tabu. Bo nie rozumiem skąd ten naskok na mnie i moje wyrazy oburzenia. Przecież to ja się oburzyłem i dałem temu wyraz - co źle zrobiłem, miałem milczeć. Po to jest to miejsce i wśród was nie mam skrupułów pisać co czuję.

KrzaQ napisał(a):
To dopiero razi jak i wiele innych ciekawostek dziejących się
u nas ostatnio popełnianych przez zawodowych polityków i ludzi z otoczenia i obsługi politycznej.

Powoli znieczulica w nas narasta w tym temacie. Tego co się dzieje mamy po prostu dość. Sił i słów brak. Czy to flaga, czy ulgi dla maturzystów, czy premier kryminalista i burak to jeden ch.. Ogólnie porażka na całej linii.

A ja flagi nie miałem okazji skomentować. Muszę wybierać tematy na forum bo z czasem u mnie krucho i pomijam te mniej mnie interesujące. (pomijam w sensie aktywności)

A tak BTW jeżeli moje oburzenie kogoś oburza to z góry przepraszam. Pisząc temat nie pomyślałem o tym i teraz jest mi głupio. Sorki

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 października 2006, o 19:00 

Tomik ale nikt Ciebie nie krytykuje. Podjąlem z Toba dyskusję na temat prezydentowej.
Najpierw piszesz o premierze nietuzinkowego filmu zorganizowanej z wielką pompą i kompromitacji prezydentowej w telewizyjnej dwójce. Kompromitacji z powodu "zatyczki" czy jak to tam nazwać, odbierać i zinterpretować. Może faktycznie jest na tyle nierozgarnięta, że nie potrafi wydobyć nic od siebie a nikt nie przygotował jej nic na tą okazję albo nie zdąrzyła się nauczyć na pamięc. Może poprostu po ludzku zapomniała języka w gębie a yrwana do tablicy dała przysłowiowego ciała.

Z ostatniego Twojego postu wynika jednak coś więcej niż tylko oburzenie na brak kompetencji pierwszej damy. Twierdzisz, że Twoje uczucia religijne zostały obrażone. Nie wiem czy dobrze interpretuję ale czy aby napewno samo to, że nie potrafiła wypowiedzieć nic więcej niż "niech..." tak cie uraziło?
Tomik_Uno napisał(a):
Najsłynniejsze sowa Jana Pawła II skierowane do polaków niestety za trudne dla naszej pierwszej damy. Może za głębokie w treści a może za dluga fraza ...
Tak czy siak po premierze drugiej części filmu o Papieżu Polaku nasza prezydentowa w "dwójkowym' wystąpieniu nie była w stanie wypowiedzieć nic więcej poza "niech ... "

Najsłynniejsze słowa czy nie to kwestia osobistego odbioru. Byłem na kilku pielgrzymkach i spotkaniach z Ojcem Świętym. Najlepiej wspominam to z 1991 w Częstochowie w trakcie Światowych Dni Młodzieży. Tam usłyszałem inne słowa niż te o których mówisz. Ważniejsze.

Nie odbieraj tego jako atak na Ciebie czy Twoje uczucia religijne. To, że prezydentowa nie wie o czym mówi to mały pikuś. Codziennie media wypełnione są słowotokiem klonów słynnego oratora posła Gosiewskiego.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1