Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, o 21:57 

O ile w przypadku kwidzyniaków.pl mieliśmy do czynienia z faktycznym problemem spowodowanym przez atak i zaszycie w portalu niebezpiecznego oprogramowania to w przypadku e-kwidzyn to fałszywy alarm spowodowany tym, że stary adres portal.e-kwidzyn.pl przekierowuje uzytkownika do kwidzyniaków.pl Ten sam komunikat o zagrożeniu pojawia się na wszystkich stronach e-kwidzyn.pl (galeria, encyklopedia, stowarzyszenie, wosp itd) ale są to tylko i wyłacznie fałszywe alarmy. e-kwidzyna można bezpiecznie używać bez obawy o swój komputer.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, o 21:57 

Zmieńcie przeglądarkę na normalną i będzie dobrze :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, o 22:10 

Ja mam na tyle normalna, ze mnie nie komunikuje o takich drobnostkach :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, o 22:13 

Wbrew pozorom, to nie są drobnostki... Warto zwracać uwagę na komunikaty, jeśli ma się przeglądarkę, która potrafi o takich sprawach ostrzegać.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, o 22:23 
Za jakiś czas automat Google powinien na nowo przeindeksowac forum i będzie gites.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, o 22:31 

Taa, bodajże za 90 dni.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, o 22:40 

Nie, automaty indeksują strony stale, czasami częściej niż kilka razy na dobę. 90 dni to statystyka, ile razy w ciągu tego czasu wystąpił problem. Wszystkie strony zostały zgłoszone do ponownego przeindeksowania

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, o 08:32 

Już chyba działa normalnie. Bynajmniej u mnie. Wczoraj też nie mogłam wejść z powodu komunikatu a dziś już normalnie.

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2009, o 12:20 

W czerwcu chwaliłem pomysł, nowości i wogóle cały portal Kwidzyniacy, ale teraz chyba coś się stało. Jest małe spowolnienie w pojawianiu się nowych informacji na portalu. Krzaq czy to spowodowane brakiem czasu, czy u nas nic ciekawego się w okresie jesiennym?

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2009, o 08:42 

chester, to spowolnienie nabrało tempa. Zauważyłeś? Stało się to zapewne za sprawą "szczęśliwego związku" portalu "Kwidzyniacy" z "Pulsem Kwidzyna". Współpraca ta zaowocuje w przyszłości. Jak to określił redaktor naczelny gazety..."Teraz musi być już tylko wyżej i dalej!"

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2009, o 15:16 

Jasne, zauważyłem. Może przez współpracę z Pulsem Krzaq trochę odetchnie. To połączenie Pulsu i Kwidzyniaków to tylko dobrze może wpłynąć na obydwa media.

Tytuł:
PostNapisane: 8 listopada 2009, o 19:34 
chester napisał(a):
To połączenie Pulsu i Kwidzyniaków to tylko dobrze może wpłynąć na obydwa media.

Spada czytelnictwo tradycyjnych gazet w miarę likwidacji internetowego analfabetyzmu. Gazety bronią się przed tym różnie.
Współpraca Portalu z Pulsem Kwidzyna zaowocowała odgrzewaniem felietonów z papierowego wydania tygodnika, oraz przywleczeniem stamtąd do internetu drużyny klakierów. Wystarczy popatrzeć na reakcje, na różne cierpkie komentarze nie po myśli autorów.

W zamieszczonym ostatnio felietonie Redaktor Pulsu opisuje swoje upodobania, co lubi, co go inspiruje i jak go uwierają niemiłe komentarze. Swoje rozważania zatytułował Celebryta, no i po takim podłożeniu się, jak to w necie zazwyczaj bywa ruszyły komentarze: gdzie to można w Kwidzynie zapisać się do celebrytów, czy można samemu się mianować i inne takie jaja. Do odkręcania niefortunnej tytułowej deklaracji została już zaangażowana rodzina i przyjaciele.
Ja tam widzę na taki kłopocik tylko jedno lekarstwo: po prostu nie celebrować siebie i nie kreować się na jakiś niedościgły wzorzec niepodległości dziennikarskiej. Dadzą spokój.

Można to zrozumieć, że redakcje i redaktorzy prowadzą swoją politykę, mają swych wydawców, dziennikarze szanują swą pracę i wolą jej nie stracić, a narażenie się możnym tego miasta grozi utratą zleceń, dochodów z reklam itd. Jednak źle by było, gdyby takie zrozumienie konieczności przywlokło się z papierowych gazet do internetu.
Internet bywa ściekiem, bo to jego grzech pierworodny, ale to rzeczywiście swobodna „trybuna dla wsiech”.

Załączniki:
z pulsu.jpg
z pulsu.jpg [ 20.01 KiB | Przeglądane 6532 razy ]

Tytuł: same plusy
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 14:58 

1/ Współpraca Portalu z Pulsem przynosi zamierzone efekty. Dzięki niej mamy przede wszystkim reakcje na "nasze wypociny" (a to cieszy najbardziej, nawet przy absolutnej negacji). Przy papierowym wydaniu było to bardzo ograniczone. Pierwszy plus.
2/ Proszę jeszcze raz przeczytać wpis "kasa". "Celebryta" urodził się w innej głowie i został prowokacyjnie przeze mnie wykorzystany. Udało się nawet bardziej niż się spodziewałem. Drugi plus.
3/ Przywołane "zaangażowanie rodziny i przyjaciół" rozbawiło mnie, bo w ten sposób moja próżność kwitnie i ma się nadal dobrze. Trzeci plus.
4/ Do "niedościgłego wzorca niepodległości dziennikarskiej" jest mi daleko. Jednak ważne jest, żeby znać chociaż w przybliżeniu jego parametry. A z tym większość ma problemy i dlatego trzeba szukać w śmietniku (albo ścieku), aby wynaleźć w nim coś wartościowego.
Nie jestem w stanie zmusić nikogo do umieszczania tekstów w papierowej "Trybunie dla wsiech". Skoro w internecie lepiej się czują... to ich sprawa. Dzięki temu mamy zaledwie protezę wolnego słowa, ale to też kolejny plus.

Tytuł: Perpetuum mobile
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 16:01 
W powyższym cytacie z portalu kwidzyniacy pl. Autor (simar) zgubił 5/ kolejny plus i dodane tam skwitowanie :
Cytuj:
5/ Okazuje się, że wszędzie nie byłem. I to jest następny plus.
W pierwszych wyborach startowałem z listy AWS, w drugich z własnego ugrupowania Kwidzyniacy, w ostatnich z PiS-u. Pozostało mi teraz SLD, bo w PO to znajdę się dopiero w kolejnej kadencji - jak zapomną o moich wieloletnich, szaleńczych atakach na ludzi władzy, wywodzących się właśnie z tego ugrupowania.
Cytuj:
Bud. Said: …
No to fajno jest. Same plusy dla Pulsu, a Kwidzyniakom przynajmniej skrót politycznego CV, które nawet łącznie z projektowanymi przyszłymi etapami i tak nie przelicytuje np. p.Posła. Chociaż w podawanej do wierzenia wersji narodził się on publicznie dopiero w 1990 roku: http://pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Kozdro%C5%84 ale to już inna bajka z innymi celebransami.

Teraz powyższe należy cofnąć do Portalu, potem z powrotem, może jeszcze raz, może do Pulsu i czekamy na żurnalistycznego Nobla za perpetuum mobile.

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 18:02 

Nic się nie zgubiło. Pięć punktów dotyczyło wcześniejszych komentarzy pod wstępniakiem na stronie kwidzyniacy.pl. Z kolei do tej wypowiedzi pasowały jedynie cztery pierwsze. Po co ludziom mieszać w głowach? I tak się sami zagubili...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1