Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ennio Morricone w Gdańsku
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, o 22:24 

Czy jest ktoś chętny wybrać się za tydzień na koncert i posłuchać muzyki przez duże "M"?

Cytuj:
Niedziela, 30. Sie 2009, 20:00 Stocznia Gdańska – Młode Miasto

Koncert Ennio Morricone odbędzie się 30 sierpnia 2009 r. w Gdańsku na terenach postoczniowych, w ramach Festiwalu Solidarności, imprezy organizowanej przez Europejskie Centrum Solidarności z okazji rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych.
Maestro dyrygował będzie pełną orkiestrą symfoniczną, wzmocnioną przez sekcję elektryczną, oraz 100-osobowym chórem. Podczas koncertu wykonywane będą hity filmowe z bogatej kariery Morricone, ze szczególnym uwzględnieniem ścieżki muzycznej z filmu „Karol – Papież, który pozostał człowiekiem”. Tłem dla wykonywanych utworów będą projekcje fragmentów filmów i efekty wizualne. Koncert zapowiada się jako jedno z najważniejszych wydarzeń kulturalnych 2009 roku w Polsce.

Ennio Morricone jest włoskim kompozytorem muzyki filmowej. Otrzymał szereg nagród, w tym pięć nominacji do Oscarów, m.in. za Misję i Nietykalnych. 14 grudnia 2006 Akademia Filmowa ogłosiła, iż kompozytor uhonorowany został statuetką Honorowego Oscara za całokształt twórczości. Nagrodę odebrał podczas gali która odbyła się 25 lutego 2007.
Szczególnie ważnym dla Polaków epizodem w karierze Morricone jest muzyka, jaką skomponował do filmu „Karol – Papież, który pozostał człowiekiem”.

Festiwal Solidarności, to interdyscyplinarne wydarzenie kulturalno-artystyczne, organizowane w Gdańsku w ramach obchodów XXIX Rocznicy Podpisania Porozumień Sierpniowych. Dwutygodniowy (14-31 sierpnia) festiwal to święto radości, upamiętniające przełomowe w dziejach Europy wydarzenia Sierpnia ’80. Festiwal poprzez szereg wydarzeń kuluralnych promuje uniwersalne znaczenie solidarności we wspóczesnym świecie i przypomina, szczególnie młodemu pokoleniu, że ... „zaczęło się w Gdańsku”.

Program Festiwalu Solidarności 2009:
29.07 – 13.08 Kino letnie „+/- demokracji”
14.08 - 16.08 Przestrzeń wolności Cuba Libre, w tym koncert - koncert Jose Torres Y Salsa Tropical (Stocznia, Gdańsk)
15. 08 Maraton Solidarności
21.08 – 29.08 Spektakl teatralny „De Kantine - Stołówka” (Stocznia, Gdańsk)
22.08 Wolna kultura komiksu – happening na Starówce
23.08 Moja Mała Solidarność – piknik dla dzieci, w tym koncert zespołu „Dzieci z Brodą” (Stocznia, Gdańsk)
30.08 Urodziny Solidarności – Finał z koncertem Ennio Morricone
Przyjazd Expressu Solidarności
31.08 Oficjalne uroczystości 29. Rocznicy Porozumień Sierpniowych (Plac Solidarności)

http://www.eventim.pl/portal/pl/muzyka/ ... tra/56043/

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, o 22:30 

Gdzieś czytaliśmy, że ceny biletów są od 28 do 200 zł (za miejsca siedzące)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, o 22:32 

Bilety są w sektorach stojących po 30 i 15 złociszy.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, o 08:26 
Przyjaciel forum

Chyba się wybiorę
może to też zagrają :roll: ehhh

http://www.youtube.com/watch?v=XvBT9sqXnew

"...Kiedy siadam do stołu, żeby się napić - piję wódkę. Nie jest moją wadą, że robię to solidnie. Ani to, że wolę się napić sam, niż w towarzystwie, którego nie lubię, nie cenię, albo które jest głupie nawet przed wypiciem."
A.G.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, o 11:24 

Informuję że bilety są dostępne w naszym empiku. Zamawia się je w punkcie info a płaci i odbiera przy kasie. Kupowałam dzisiaj za 30,00.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, o 12:34 
Ej no kurde. Bylem tam 20 minut temu i nie wiedziałem o tym. Kuna no.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, o 12:48 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):
Ej no kurde. Bylem tam 20 minut temu i nie wiedziałem o tym. Kuna no.

Ja będę... mogę Ci kupić.. :roll: :-)

"...Kiedy siadam do stołu, żeby się napić - piję wódkę. Nie jest moją wadą, że robię to solidnie. Ani to, że wolę się napić sam, niż w towarzystwie, którego nie lubię, nie cenię, albo które jest głupie nawet przed wypiciem."
A.G.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, o 12:49 

ofi napisał(a):
może to też zagrają

dziwne byłoby gdyby nie :grinka:

Cytuj:
Ennio Morricone dyrygować będzie rozszerzonym Chórem Akademickim Uniwersytetu Gdańskiego oraz orkiestrą symfoniczną (węgierska Győr Philharmonic Orchestra), wzmocnioną przez sekcję elektryczną. Będą największe przeboje muzyki filmowej z ogromnego dorobku Morricone - m.in. z filmów Misja, Dobry, zły i brzydki, Ofiary wojny, Pewnego razu na Dzikim Zachodzie, Nostromo, Cinema Paradiso. Karol-człowiek, który został Papieżem.

http://www.ecs.gda.pl/newss/news/1404

ofi napisał(a):
mogę Ci kupić

nie musisz :grinka: On bilet już ma :wink:

Jeszcze dodatkowo plan. Bilety które kupowałam to miejsce w sektorze B

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, o 08:46 

Byliśmy, słuchaliśmy, swoje odstaliśmy.

Co innego słuchać płyty, co innego zobaczyć jak Morricone prowadzi orkiestrę. Fantastyczny koncert choć bez potknięć się nie obyło :wink:
Bardzo żałuję że nie było Chi mai czy Wild Horses ale i tak dał popalić :razz:

Niestety krzesełka wnieść nie można było ale należą się podziękowania obsłudze, bo choć zarzekali się że nie ponoszą odpowiedzialności za rzeczy zostawione przy bramkach to byli, pomimo że wychodziliśmy ostatni, pilnowali i oddali :grinka: :grinka:

p.s.

pozdrowienia dla motokwidzyniaków :grinka: :grinka:

Ostatnio edytowano 31 sierpnia 2009, o 08:57 przez malgos, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, o 08:55 

Dziękujemy, dziękujemy :) również pozdrawiamy :D
Podwójne, czy potrójne spotkanie na drodze :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, o 08:59 

GSXR napisał(a):
Podwójne, czy potrójne spotkanie na drodze

Ktoś piwko stawia :grinka:

W sumie to nie wiem czemu nie zagrali, daliby radę :razz:

[youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=gF-qs_jxrH0&feature=related[/youtube]

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, o 09:04 

malgos napisał(a):
GSXR napisał(a):
Podwójne, czy potrójne spotkanie na drodze

Ktoś piwko stawia :grinka:

W mordę, po cholerę się odzywałem :D :D :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, o 09:09 
Całkiem nieźle było. Dziękuję ekipie E-Kwidzyn za wspaniale spędzony czas... ale po koncercie od stania to chyba byłem 20 centymetrów krótszy.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, o 09:10 

GSXR napisał(a):
po cholerę się odzywałem

Oj tam zaraz narzekasz :grinka: :grinka:

canario napisał(a):
po koncercie od stania to chyba byłem 20 centymetrów krótszy

ze mną tak źle nie jest, jakoś chodzę i nawet niespecjalnie jestem obolała :grinka:

Przy okazji - padło wczoraj pytanie kogo zaproszą na 30-rocznicę i pojawiło się nazwisko kogoś, kto faktycznie mógłby zagrać zamiast dysko-sieczki w stylu KM :-P

[youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=JnJR5SBmli0[/youtube]

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2009, o 09:57 
Przyjaciel forum

malgos napisał(a):
Byliśmy, słuchaliśmy, swoje odstaliśmy....

Fantastyczny koncert choć bez potknięć się nie obyło :wink:

Byłoby jeszcze fantastyczniej , gdyby nie zalatująca (czasami) mieszanka zapachowa TOI-TOI- GRILL :roll: :grinka: :grinka: ale blask księżyca wyłaniającego się za chmurek rekompensował ten dyskomfort. :grinka:
Dziekuję za superanckie towarzystwo - piszę się w ciemno na przyszloroczny koncert :-)

A.G.

Ostatnio edytowano 31 sierpnia 2009, o 10:01 przez ofi, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1