Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rusza Akcja Kupuj w KWidzynie
PostNapisane: 1 października 2009, o 09:39 

wejdź na stronę www.kupujwkwidzynie.pl i podziel się z nami twoimi spostrzeżeniami na temat migracji handlowej o której piszemy na naszej stronie

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, o 10:07 

Siedem, nieźle zacząłeś promując akcję w dziale: Historia Miasta. :)

Mam wątpliwości czy uda wam się z tą akcją mając tylko 6 sprzymierzonych handlowców. Do tego dochodzi zmowa cenowa paliw w naszym mieście. Jak tego nie ruszycie to Kwidzyniacy nadal będą wyjeżdżać poza Kwidzyn na zakupy.

Pomimo wszystko życzę powodzenia. Dobrze, że dążycie do zmniejszenia skutków kryzysu gospodarczego.

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, o 10:22 

Dziwna ta akcja. Jakby w Kwidzynie było wszystko i do tego tanie, to kto pomyślałby o jeżdżeniu na zakupy dziesiąt kilometrów? To nie klienci mają wykonać pierwszy krok, a handlowcy. Akcja powinna nazywać się "Sprzedawaj w Kwidzynie". :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, o 10:38 

dokladnie, kazdy umie liczyc.
jestesmy dosc biednym spoleczenstwem.
dlatego wybieramy odlegle miejsc gdzie jest taniej i lepiej (wiekszy wybor towarow i uslug)
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, o 11:21 

dzięki za podpowiedź, jestem nowym forumowiczem i nie potrafię się poruszać po tym forum.

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, o 06:32 

A my zakupy będziemy robić jutro w Bydgoszczy :)
"Sprzedawaj w Kwidzynie" - to świetny pomysł Corzano, Jak patrzę na sklepy znikające z handlowej mapy miasta bo oferowały "nic" za "wiele" to nie mam żadnych skrupułów przed zakupową wycieczką do większego miasta.

Tytuł: Racja, dlategu musimy coś z tym zrobić, "dwie strony me
PostNapisane: 2 października 2009, o 15:05 

KrzaQ napisał(a):
A my zakupy będziemy robić jutro w Bydgoszczy :)
"Sprzedawaj w Kwidzynie" - to świetny pomysł Corzano, Jak patrzę na sklepy znikające z handlowej mapy miasta bo oferowały "nic" za "wiele" to nie mam żadnych skrupułów przed zakupową wycieczką do większego miasta.

Widać znikające sklepy z galerii handlowych i nowe puste, i te które się budują... masakra, kto tam będzie kupował? Jak nic i nikt nie będzie z tym robił to czrno widzę cały nasz handel w Kwidzynie, a co za tym idzie miejsca pracy. Może jednak alternatywą jest akcja Kupuj w Kwidzynie?

Ostatnio edytowano 2 października 2009, o 15:20 przez siedem, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, o 17:03 

siedem napisał(a):
Widać znikające sklepy z galerii handlowych i nowe puste, i te które się budują... masakra, kto tam będzie kupował? Jak nic i nikt nie będzie z tym robił to czrno widzę cały nasz handel w Kwidzynie, a co za tym idzie miejsca pracy. Może jednak alternatywą jest akcja Kupuj w Kwidzynie?

Pozostaną nam Super Markety które karmić nas będą 20-to letnim mięsem, sprowadzonym ze Szwecji, wycofanym z armii tego kraju, lub artykułami nafaszerowanymi chemią, które nie mają nic wspólnego z normalną, lub zdrową żywnością

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, o 17:05 
siedem napisał(a):
Widać znikające sklepy z galerii handlowych i nowe puste, i te które się budują... masakra, kto tam będzie kupował?
Może w końcu, któryś z kolejnych handlowców domyśli się o co chodzi Kwidzyniakom.

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, o 17:52 

Taka dyskusja jest potrzebna, myślę, że akcja www.kupujwkwidzynie.pl to dopiero początek czegoś, co może uświadomić nas wszystkich, kupujących a przede wszystkim SPRZEDAJĄCYCH, co my tytaj wyprawiamy. Chyba nie chcemy aby nasze miasto wyglądało jak sypialnia lub dom starców.

lakoc napisał(a):
dokladnie, kazdy umie liczyc.
jestesmy dosc biednym spoleczenstwem.
dlatego wybieramy odlegle miejsc gdzie jest taniej i lepiej (wiekszy wybor towarow i uslug)
lakoc

Nie biedne, bo mamy fabryki, które dają dobrze płatną pracę, tylko małe. Poczytaj prosze na stronie www.kupujwkwidzynie.pl w zakładce Organizator, co jeszcze jest przyczyną tej sytuacji. Pozdrawiam

Ostatnio edytowano 3 października 2009, o 13:23 przez siedem, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, o 18:02 
siedem napisał(a):
bo mamy fabryki, które dają dobrze płatną pracę

Fabryki to zły przykład dobrze płatnej pracy. Chyba, że każdy pracownik dostaje chociaż średnią krajową, a tak nie jest.

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, o 18:09 
Przyjaciel forum

siedem napisał(a):
Nie biedne, bo mamy fabryki, które dają dobrze płatną pracę

Tak dobrze płatną, że muszę do Biedronki po zakupy chodzić :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, o 21:01 
Zbanowany

Akcja niby słuszna - wspieraj lokalny "biznes" - ale ma szansę na sukces tylko gdy ceny są konkurencyjne do innych miast. często dostaję do domu ulotki w rodzaju, wspieraj lokalnych przedsiębiorców i porównanie cen z lokalnych punktów i sąsiednich sieciówek. Zazwyczaj jest to "standardowy" koszyk, więc po podliczeniu, czasem faktycznie warto zapłacić 5-10 € ( w zakupach wartych 50-70), oszczędzając paliwo i czas poświęcony na dojazd. Jeśli chodzi o produkty inne niż pierwszej potrzeby - Kwidzyn póki co nie ma szans, skoro na samych butach można na wyjeździe do Gdańska zaoszczędzić 200-300 zł ( odliczając paliwo), a raczej nikt nie jedzie po jedną parę butów. Zdaje mi się, lakoc, kilka dni temu pokazał różnicę cenowe w sprzętach AGD - Kwidzyn kontra Trójmiasto, więc wnioski dość łatwo wyciągnąć. Lokalny patriotyzm to fajna sprawa, fajna dopóki nie uszczupla znacznie naszego portfela. Widziałem, na witrynie partnerów - Komputery i zabawki - często kupuję właśnie w takich sklepach gdy jestem w Kwidzynie i w tych akurat przypadkach - Zazwyczaj w tej samej cenie mamy paliwo, jedzenie i cały dzień nad morzem. :) Corzano, słusznie zauważył, że akcja powinna się nazywać:
Corzano napisał(a):
Sprzedawaj w Kwidzynie
, bo to sprzedawcy powinno zależeć na klientach a nie odwrotnie.
pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2009, o 22:28 

dobra kolejny przyklad Wam podam z ostatnich moich zakupow.
potrzebowalem do miszkania 2 uchwyty vesa plase do tv lcd,
26 i 40 cali. pojechalem do pewnego sklepu u nas media cos tam.
2 uchwyty wycenili mi na 300zl. oczywiscie pomarudzilem ze tak drogo. sprzedawca w porozumieniu z kierownikiem ( podobno) przynajmniej tak mowil zaproponowal mi super rabat w wysokosci 10zl, mowie mu ze za 10zl to byl moj koszt przyjechania tu do was wozem, on mi mowi trudno, nic nizej nie zejdziemy. po 20 min bylem juz w domu. oczywiscie allegro.pl z 2 miejsc z polski (katowice i tarnowskie gory) zamowilem te same uchwyty pod lcd (nawet kartoniki byly te same) z przesylka kurierska za pobraniem za laczna kwote 137zl!!!! od zamowienia do odebrania towaru pod domem minely tylko 22 godziny.
dlatego nie ma sie co dziwic ze miejscowy handel kuleje.
tak samo jak rozmawiam z moimi znajomkami z pracy, mowia mi ze zakupy u nas omijaja. albo int. albo inna miasta. dziwicie sie dalej dlaczego? bo ja wcale :)
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2009, o 09:31 

Ja też ostatnio nie wychodząc z domu zakupiłem na allegro dysk zewnętrzny Toshiba !TB + przesylka za 340 zł. U nas ok. 550zł. Wygdnie i tanio.

To wy sprzedawcy musicie zrobić zmowę i obniżyć ceny. Macie śmieszne rozumowanie, że Kwidzyn ma fabryki to i ludzie mają kasę. A co taka osoba, która np. z Warmińskich (Pamapolu) ma zrobić z pensją 900zł. Odpowiem - zapłacić rachunki, a nie wybierać się po drogich kwidzyńskich sklepach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1