Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 10:48 
Darek napisał(a):
Bo się kiepsko rozmnażacie a to takie przecież proste i Kościół Wam pomoże i Państwo

staramy sie kolego staramy ale to nie tak hop i siup :oops: a te Panstwo i Kosciół mogłes sobie darowac juz :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 10:51 
Przyjaciel forum

NOWY(L) niby czemu miałem sobie darować bardzo często widzę i słyszę Ich dbałość ( w mowie i zapewnieniach ) o wzrost populacji naszego kraju :grinka: :grinka: :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 10:54 

Co prawda pieluchy to też towar, ale nie odbiegajmy od tematu.

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 11:00 
heh Darku tak sobie zartuje na ich pomoc (Panstwo&Kosciól)dawano przestałem liczyc.prawda jet taka ze najlepiej liczyc na samego siebie i rodzine.

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 11:00 
Przyjaciel forum

Rachel napisał(a):
ale nie odbiegajmy od tematu

Masz zdecydowanie rację, ja czekam aż ktoś się pokusi o analizę kosztów prowadzenia sklepu w Kwidzynie.

Chodzi mi o koszt wynajęcia lokalu itp. i jak się to ma do miast, w których chętniej robicie zakupy :?:

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 11:56 

Darek napisał(a):
Rachel napisał(a):
ale nie odbiegajmy od tematu

Masz zdecydowanie rację, ja czekam aż ktoś się pokusi o analizę kosztów prowadzenia sklepu w Kwidzynie.

Chodzi mi o koszt wynajęcia lokalu itp. i jak się to ma do miast, w których chętniej robicie zakupy :?:

jeśli chodzi np. o deptak w Kwidzynie wynajęcie lokalu od 40m2 w górę plasuję się w kosztach
1500 - i w górę , nie które płacą sporo siana wychodzi nawet 100 zł za m2 , także jak na miasto które ma nie cale 40 tyś mieszkańców nie ma się co dziwić że ceny czasami są z kosmosu i ludzie wolą jechać choćby do trójmiasta , ale dziwi mnie że płacą za wynajem nie małe pieniądze , są w stanie opłacić pracownika i wyjść do przodu sprzedając tzw. pierdółki (drobny towar) więc ktoś to musi kupować nie ?

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 12:45 

Cytuj:
Szokująca ilość komentarzy, nomen omen aż siedem w tym dwa ogranizatora. Ogólnie dość naiwne.
Wypowiem się za siebie nie za 98% Kwidzyniaków. Nie jestem naiwny i sprawdzam w Kwidzynie dostępność i cenę towaru jaki zamierzam nabyć. Kalkuluję i wybieram to co mi bardziej opłaca się. Zwykle wyjeżdżam po zakupy. Dlaczego? Bo nie lubię nosić drogich ciuchów prosto z Tuszyna "orginalnych fińskich z Chin" a takie niestety oferują sklepy z odzieżą. Wyjątek to sklepy tzw. sieciowe, których co raz więcej w Kwidzynie. Elektronika? Owszem, są sklepy gdzie można się potargować ale nawet wtedy gdy z kalkulacji wynika, po odjęciu kosztów podróży posiłków itd., oszczędze 50zł to jadę i kupuję. Części samochodowe kupuję jeśli już to jakieś drobne sprawy w granicach 30-50 zł. Te zwykle kupuję w internetowych sklepach gdzie są zdecydowanie tańsze.
Na zakończenie. Cieszę się, że jestem naiwny i nie kupuję tego co chcą mi wcisnąć lokalni handlowcy w wysokiej cenie. Zmienię się w realistę jeśli lokalni handlowcy wyjdą do mnie z propozycja ale nie taką, która tylko im nabije kieszenie. Natomiast przykre jest, że żerują na tych Kwidzyniakach, którzy z różnych przyczyn nie mogą nigdzie wyjechac na zakupy: rencistach, emerytach, bezrobotnych, nie posiadających samochodu...

Zgadzam się z wszystkim co napisałeś, poza ilością komentarzy. Właśnie dlatego chcemy wyjść naprzeciw kupującym nie tylko handlowcom. A co do komentarzy, to dopiero ruszamy, nasza promocja póki co to tylko e-maile do znajomych. A komentarze są w dwóch tematach "maszyna ruszyła" i "Kupuj w Kwidzynie..." łacznie jest ich 23 ale nie o to chodzi. My odesłaliśmy dyskusję właśnie na to forum ponieważ nie mamy na naszej stronie odpowiedniego narzędzia do dyskusji.

pozdrawiam Serdecznie Studio SIEDEM[/quote]

Ostatnio edytowano 7 października 2009, o 13:09 przez siedem, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 13:14 
Przyjaciel forum

siedem ankieta świetna (jak wszystkie ankiety) w handlu liczy się jedynie konkurencja, gdyby dzisiaj ludziom zabrać TV, telefon i internet pewnie ilość kupujących w Kwidzynie znacznie by wzrosła.
Ale tak się dziwnie stało, że ludzie dzisiaj myślą i mają dostęp do informacji, więc tylko powrót do średniowiecza może w istotnym stopniu zwiększyć zakupy w miejscu zamieszkania :grinka: :grinka: :grinka:

Tą myślą kończę swoje rozważania na temat handlu, może komuś się przydadzą do pracy magisterskiej :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 13:43 

Polecam naszym handlowcom program "Mary, królowa sklepów" na kanale - BBC Knowledge. Tam Mary Portas ekspertka w dziedzinie handlu i marketingu pokazuje jak utrzymać sklep, zwiększyć obroty.... Świetny program.

P.S. W Pulsie Kwidzyna zacytowano Wasze wypowiedzi. Podobno jesteśmy "niezawodnym forum". Fajnie :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2009, o 07:29 

Szkoda, że nasi handlowcy nie są równie niezawodni. Ja lubię robić zakupy poza miastem. Wiem, że to boli. Jadąc do Grudziądza, Gdańska czy Bydgoszczy znajduję wszystko, czego potrzebuję w szerokim asortymencie i pod jednym dachem z żarciem włącznie. Jeden Kopernik wiosny nie uczynił, choć się bardzo stara. Niestety, wypadają z niego kolejne boxy, co jest świetnym odzwierciedleniem trendów wśród kupujących.

Siedem, mam pewien pomysł, który sprzedam Ci publicznie, bo sam zastanawiałem się dlaczego tak jest, a nigdy nie miałem środków żeby coś takiego zrobić. Mając sponsorów, którzy też pewnie chętnie by się tego dowiedzieli możesz zorganizować pewną akcję.
Zbliżają się święta. Ludzie zaczną jeździć na zakupy. Zbierz 5-10 ankieterów i ustaw ich jednego dnia na parkingu przed grudziądzkim kauflandem lub carrefour'em. Niech wyłapują osoby wsiadające lub wysiadające do/z samochodów z rejestracją GKW. Niech zadają tylko 2 pytania "Dlaczego tu a nie u nas?" i "Jak często?" Aha, no i może jeszcze, dla oszacowania ile kasy ucieka naszym handlowcom, niech pytają o to ile (mniej więcej) wydali kasy. Może to otworzy oczy naszym sklepikarzom.

Dzięki takiej akcji znajdziesz potwierdzenie tego, że nie masz do czynienia tylko z niezadowolonymi ludźmi na tym forum a wyjazdy na zakupy za miasto to nasza codzienność.

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2009, o 15:07 

he he albo wyslac ankieterow na obwodnice 3miasta w niedzielne przedpoludnie.
tam nasi pewnie wiecej kasy wydaja niz w CG.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2009, o 16:29 
Pomysł KrzaQa, to jest konkretny pomysł, a nie wyciąganie z kapelusza tajemniczych 98%
Siedem, czy Ty czasem nie pracujesz przy opracowywaniu wyników sondaży poparcia dla polityków? Podobna metodologia.

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2009, o 16:57 
Cytuj:
Podobno jesteśmy "niezawodnym forum". Fajnie

Rachel, zrobisz skan artykułu ?

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2009, o 17:13 

Proszę:

Załączniki:
Zmiana rozmiaruPK.jpg
Zmiana rozmiaruPK.jpg [ 86.89 KiB | Przeglądane 25851 razy ]
Zmiana rozmiaruPK1.jpg
Zmiana rozmiaruPK1.jpg [ 100.28 KiB | Przeglądane 25851 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2009, o 17:23 

O! Zostałem kwidzyniakiem. :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1