Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 14:40 
Przyjaciel forum

MACIEKZB napisał(a):
Nigdy nie zauważyłem rwących potoków z topniejącego śniegu zrywających chodniki w naszym mieście.

Mnie się kiedyś ale tylko wydawało, że widzę, jak wytrzeźwiałem to mi przeszło :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 15:00 
Zbanowany

MACIEKZB napisał(a):
Tak samo jak ulewne deszcze, kwaśne deszcze, mróz gdy nie ma śniegu. Nigdy nie zauważyłem rwących potoków z topniejącego śniegu zrywających chodniki w naszym mieście.
rwących potoków to pewnie nie, ale czy ten topniejący śnieg przypadkiem nie wymywa piasku spod chodników? Nigdy nie widziałeś podmytych chodników, zapchanych tym piachem studzienek? Ulewne i kwaśne deszcze też zalegają na trawnikach czy tak sobie pleciesz od rzeczy? Rozumiem, że własne dzieci bez obaw obserwujesz gdy bawią się w tej śnieżnej masie, czy podoba ci się "szary" śnieg?

MACIEKZB napisał(a):
Tak sobie myślę, że jesteś częstym gościem w ratuszu i bardzo wymagającym od rajców rozliczania się z Twoich podatków w Twoim mieście :-D

Tak sobie myślę, że temat tej rozmowy to "Historia tradycji" i dotyczy odśnieżania ulic a nie mojego podejścia do podatków i częstotliwości wizyt w ratuszu. Rozumiem, że Ty w kwidzyńskim ratuszu bywasz często?

Darek napisał(a):
Mnie się kiedyś ale tylko wydawało, że widzę, jak wytrzeźwiałem to mi przeszło :grinka:

I wszystko w temacie.... Ani to na temat, ani składne ani śmieszne - kolejny atak słowotoku? Ciekaw jestem czy teraz też pojawią się podobne komentarze, czy już niekoniecznie?

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 17:50 
magzeust napisał(a):
ale czy ten topniejący śnieg przypadkiem nie wymywa piasku spod chodników?
Nie, nie widziałem.
magzeust napisał(a):
Nigdy nie widziałeś podmytych chodników, zapchanych tym piachem studzienek?
Nie, nie widziałem a już na pewno nie po topniejącym śniegu.
magzeust napisał(a):
Ulewne i kwaśne deszcze też zalegają na trawnikach czy tak sobie pleciesz od rzeczy?
Nie rozumiem bo wcześniej napisałeś
magzeust napisał(a):
a topniejący śnieg z trawników gdzie spływa? Nie podmywa chodników?
bo spływa tam gdzie woda po deszczu a Ty pewnie nie wiesz z czego jest śnieg.

A to stwierdzenie to już zupełnie nie dorzeczne:
magzeust napisał(a):
Rozumiem, że własne dzieci bez obaw obserwujesz gdy bawią się w tej śnieżnej masie, czy podoba ci się "szary" śnieg?

magzeust napisał(a):
Ty w kwidzyńskim ratuszu bywasz często?
Bywam tak często jak mi jest to potrzebne ale to nie mnie dotyczyło tylko Ciebie bo Ty domagałeś się rozliczania podatków.:roll:
magzeust napisał(a):
Ani to na temat, ani składne ani śmieszne - kolejny atak słowotoku? Ciekaw jestem czy teraz też pojawią się podobne komentarze, czy już niekoniecznie?
Tego to nie wiem ale używasz słowotoku gdy ktoś ma odmienne zdanie od Ciebie i stała się to już taka oczywista oczywistośc :neutral:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 19:41 
reflexes napisał(a):
Pewnie w Twoim bloku mieszka jakiś pracownik ZK, bo jakoś w innych rejonach ich nie widać

Wiesz jest policjant i straznik miejski ale bardziej przychylałbym sie do tezy ,że to pomysł prezesa społdzielni.A ta ekipa pojawiła sie juz drugi raz w okolicach ulicy Szerokiej w ostatnim czasie.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 20:08 

Kasa kasą a problem pozostaje. W Polsce zawsze chodzi o kasę. Czy śnieg na trawnikach przeszkadza. Mi osobiście troszkę tak - jest brudny i nie wygląda to najlepiej. Czy uszkodzi chodniki powiem szczerze że chyba nie bo już nie raz była zima i jakoś chodniki i drogi się nie zapadły.

Co do Dróg to nasze polskie drogi psują się od mrozów i od samej jakości wykonania ...
Problem jest i takie pogaduszki go nie rozwiążą.
To co robią "mieszkańcy" ZK jest ok i popieram to, ale to nie załatwia sprawy nadwyżek śniegu. Ja osobiście nie znam tego rozwiązania może ktoś je zna ...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 20:19 

magzeust napisał(a):
czy ten topniejący śnieg przypadkiem nie wymywa piasku spod chodników?

Przypadkiem nie wymywa. Temu, kto to udowodni proponuję przyznać IG Nobla.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 20:38 
Przyjaciel forum

NOWY(L) napisał(a):
Wiesz jest policjant i straznik miejski ale bardziej przychylałbym sie do tezy ,że to pomysł prezesa społdzielni.A ta ekipa pojawiła sie juz drugi raz w okolicach ulicy Szerokiej w ostatnim czasie.

No może, upierał się nie będę ale jakoś w innych rejonach miasta ich nie widać.

Hubson napisał(a):
To co robią "mieszkańcy" ZK jest ok i popieram to, ale to nie załatwia sprawy nadwyżek śniegu. Ja osobiście nie znam tego rozwiązania może ktoś je zna ...

Nie chodzi o to żeby oni ten nadmiar śniegu zjedli :-D ale o to, że ciężki sprzęt odśnieżający czy nawet ten mniejszy ma kłopot wjechać wszędzie bez zbędnego manewrowania. Pensjonariusze ZK mają sporo wolnego czasu żeby sobie chodzić po wąskich chodnikach i między autami na parkingach i łopatkami wygarniać śnieg. Świeże powietrze i odrobina słońca też im dobrze zrobi, a i apetyt będą mieli lepszy żeby nasze podatki zjadać. Z tym, że już większości tych podatków nie będzie aż tak bardzo żal, bo dostaną coś w zamian.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 20:55 

reflexes - zgadzam się z Tobą, iż pensjonariusze ZK machają łopatkami. Nie mają zjadać śniegu :):) Tylko jak oni te śnieg przerzucą np. na drogą lub na chodniki to już nie jest tak fajnie i to nie tyczy się pensjonariuszy ZK tylko również służb porządkowych.

Sam byłem świadkiem jak pracownik firmy sprzątającej nasze miasto przerzucał śnieg z parkingu na chodnik. Jak mu zwróciłem uwagę to się tylko spojrzał coś burknął pod nosem i dalej robił to samo :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 20:57 

reflexes napisał(a):
Z tym, że już większości tych podatków nie będzie aż tak bardzo żal, bo dostaną coś w zamian.

Podobno to nie jest tak.
Ale tylko podobno. Ponieważ nie jestem pewien.
Kiedyś obiło mi się o uszy (możliwe ze to nie jest prawda )że wynajęcie przez miasto skazanych do jakichkolwiek prac,
jest droższe niż wynajęcie konkretnej firmy.
A poza tym sam skazany musi wyrazić zgodę na wykonywanie pracy (nie można go zmusić).

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 21:11 
Przyjaciel forum

reflexes napisał(a):
Pod tym Twoim blokiem i na całym osiedlu to jakaś masakra jest. Wczoraj znowu się zakopałem, bo niestety dla wszystkich miejsca na odśnieżonym przez mieszkańców parkingu nie ma, a na chodnikach dalej są mega zaspy.

heh daj spokój...niestety miejsc na parkingu jest kilka, a samochodów ze 3 razy za dużo :P

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 22:05 
Zbanowany

krzyzak napisał(a):
A poza tym sam skazany musi wyrazić zgodę na wykonywanie pracy (nie można go zmusić).
Od wielu lat problemem jest właśnie brak pracy dla owych pensjonariuszy, bo chętnych jest więcej niż pracy.

MACIEKZB napisał(a):
Tego to nie wiem ale używasz słowotoku gdy ktoś ma odmienne zdanie od Ciebie i stała się to już taka oczywista oczywistośc :neutral:
dokładnie tak jak mówisz, i to wszystko zapewne wymyślasz wizytując kwidzyński ratusz....
Tak odnośnie
MACIEKZB napisał(a):
stwierdzenie to już zupełnie nie dorzeczne

Twój cyrk, Twoje małpy. Podoba Ci się ten brudny "śnieg" - Twoja sprawa i nie wiem w którym momencie nie zgadzałem się z cytowanym przeze mnie fragmentem:

Darek napisał(a):

Że widział, że mu się wydawało, czy że wytrzeźwiał? A może chodziło o to, że to kolejny post bez sensu i związku z tematem?

Odpowiedziałem na pytanie Drosika - kto nakazał i za czyje pieniądze, dodałem własne zdanie o brudnej masie zalegającej na trawnikach i w ten sposób obudziłem kolejną krucjatę....

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 22:31 
Przyjaciel forum

magzeust napisał(a):
w ten sposób obudziłem kolejną krucjatę....
przeceniasz jak zwykle swoje zasługi :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2010, o 00:07 

Śmiechu warte ...

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2010, o 07:09 
Przyjaciel forum

Hubson napisał(a):
reflexes - zgadzam się z Tobą, iż pensjonariusze ZK machają łopatkami. Nie mają zjadać śniegu ) Tylko jak oni te śnieg przerzucą np. na drogą lub na chodniki to już nie jest tak fajnie i to nie tyczy się pensjonariuszy ZK tylko również służb porządkowych.

No ale to są jakby kwestie techniczne, które można uregulować. Trawników, placów zabaw jest trochę i można to miejsce chwilowo wykorzystać do składowania śniegu.

krzyzak napisał(a):
Kiedyś obiło mi się o uszy (możliwe ze to nie jest prawda )że wynajęcie przez miasto skazanych do jakichkolwiek prac,
jest droższe niż wynajęcie konkretnej firmy.

A to jest wina idiotycznych przepisów, które można zmienić. To jak wcześniej pisałem jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe. Dlaczego pensjonariusze zakładów karnych siedzą i śmierdzą bezproduktywnie a jak już coś robią to kosztuje to majątek. W końcu nie są oni tam w nagrodę a za karę, więc niech ta kara będzie surowa, nieuchronna i bolesna.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2010, o 09:09 
reflexes napisał(a):
A to jest wina idiotycznych przepisów, które można zmienić.
Idotyczne przepisy wzięły się z jakiejś konwecji, którą ratyfikowała Polska. Jestem jak najbardziej za tym żeby skazani odrobili pracą dług jaki mają wobec społeczeństwa.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1