Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2010, o 14:16 

reflexes napisał(a):
Poza tym łatwiej złapać ściere i zetrzeć np. ślady po brudnych rękach niż malować.

Nie znasz możliwości moich pociech. :-D Czasami tylko następna warstwa pomaga. :-D

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2010, o 20:22 
Przyjaciel forum

NOWY(L) napisał(a):
Może trafiłes na jakąś wyjątkową partię tej farby :wink:

To znaczy, że tą partię produkowali przez jakieś 5 lat, bo tyle mniej więcej minęło od pierwszego do ostatniego malowania. Za chwilę zresztą zaczynam kolejny remont i też z całą pewnością użyję do tego duluxa.
Piotr_J napisał(a):
Nie znasz możliwości moich pociech. :-D Czasami tylko następna warstwa pomaga. :-D
Znam możliwości swojej. Kiedyś dostała od jakiejś cioci długopis i postanowiła go wypróbować - na ścianie. Kiedy się zorientowaliśmy, że dzieciak jest coś za cicho, na całej długość kanapy i w zasięgu ręki (jakieś 2 m na 0.5 m) pięknie porysowane w różne zygzaczki i szlaczki. Tym razem niestety ścianę trzeba było wymalować. Długopis okazał się za ostry i cała była podrapana. Dopełnieniem pociechy jest 40 kilogramów kudłatego psa, który w głębokim poważaniu przy konsumpcji albo powrocie z podwórka ma pięknie wymalowane ściany. Dulux im obojgu świetnie stawia czoło.

P.S. Nie jestem żadnym przedstawicielem firmy Dulux i nikt mi za to nie płaci. Jedynie jestem zdania, że jest to jeden z lepszych produktów z jakimi się w tej branży spotykałem i wart każdej na niego wydanej złotówki.

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2010, o 20:47 

Ja również wymalowałam cały dom Duluxem róznymi kolorami jasnymi i ciemnymi ,jasna farba wystarczyło pomalowac tylko raz . Nic mi sie nie łuszczy nic nie odpada ze scian ani nie przebija ja chyba tez trafiłam na dobra partie tych farb . Dodam jeszcze ze jak mieszkałam w kwidzynie to mieszkanie równiez malowałam farba Dulux i ja równiez nie jestem pezedstawicielem ,producentem ani sprzedawca tej marki farb :grinka: :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2010, o 21:43 
reflexes napisał(a):
pięknie porysowane w różne zygzaczki i szlaczki. Tym razem niestety ścianę trzeba było wymalować.
Coś Ty narobił! A jak wyrośnie z niej jakaś Picascowa albo Leonia da Vinci? Wiesz ile jesteś kasy w plecy? :-D :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2010, o 06:02 
Przyjaciel forum

MACIEKZB napisał(a):
Coś Ty narobił! A jak wyrośnie z niej jakaś Picascowa albo Leonia da Vinci? Wiesz ile jesteś kasy w plecy?
I teraz przez kolejnych 20 lat domu nie malować? Mam w teczkach sporą kolecję prac mojej pociechy, tyle tylko, że na piapierze.

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2010, o 06:14 

reflexes napisał(a):
I teraz przez kolejnych 20 lat domu nie malować?

Spokojnie, jak zostanie Leonią, to pewnego dnia wpadnie do Ciebie taka ekipa:
http://www.benjamingeissler.de/Finding_ ... FP-EN.html
:-D :-D :-D

A tu krótka notka na temat finału tego odkrycia:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 99045.html

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1