Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2010, o 09:49 

Odnośnie rapu...
Mnie się najbardziej podobało stwierdzenie po koncercie pół dolara gdzieś w Polsce.
"i banda białasów z Polski wyśpiewała jakie to jest ciężkie życie czarnucha ze stanów...." :D

Darek napisał(a):
pomagał nam durny amerykański naród

Gdyby nam tak pomagał 60 lat temu, to nie miałbyś Kwidzyna tylko Marienwerder itd itp...

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2010, o 10:09 
Przyjaciel forum

GSXR napisał(a):
Gdyby nam tak pomagał 60 lat temu, to nie miałbyś Kwidzyna tylko Marienwerder itd itp...

Ty też twierdzisz, ze te ziemie Rosjanie wyzwolili :oops: :cry: :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2010, o 10:20 

Darek napisał(a):
Ty też twierdzisz, ze te ziemie Rosjanie wyzwolili

Do reszty Bóg Cie opuścił :?: :D :D :D :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2010, o 10:26 
Przyjaciel forum

To skąd twoje twierdzenie :?: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2010, o 11:00 

Twierdzenie odnosiło się "pomocy" jakiej udzielili nam w Jałcie itd...

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2010, o 11:29 
magzeust napisał(a):
polski naród ma same mądre święta i tradycje

Dla mnie na pewno lepsze niz te durne haloween.Nie chce mi sie z Tobą dyskutowac ,bo jak zwykle ty masz racje,ty wszystko widziałes,ty wszystko wiesz i jestes alfa i omegą.Mam prawo do swojego zdania i je wyrażam.Dla mnie to durnota i tyle.Tak samo jak ten naród.I w dupie mam czy to sie komus podoba czy nie.I wole zaprowadzic swoją córke na cmentarz niż puszczac ją o 19 wieczorem ,żeby sie szwendała po blokach i prosiła o cukierki.

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2010, o 11:34 

GSXR napisał(a):
Do reszty Bóg Cie opuścił :?: :D :D :D :D

NOWY(L) napisał(a):
Nie chce mi sie z Tobą dyskutowac ,bo jak zwykle ty masz racje,ty wszystko widziałes,ty wszystko wiesz i jestes alfa i omegą

ciekawy ton wypowiedzi... az mi sie mordka cieszy jak to czytam :D :D :D :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2010, o 11:53 
Przyjaciel forum

Hopeczka napisał(a):
ciekawy ton wypowiedzi...

Ton jak przystało na święto, tacy już jesteśmy :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2010, o 12:13 
Zbanowany

NOWY(L) napisał(a):
bo jak zwykle ty masz racje,ty wszystko widziałes,ty wszystko wiesz i jestes alfa i omegą.

Skoro tak... Ale to nie ja piszę który naród jest durny a który nie - bo rozumiem, że ostatnie kilka lat mieszkałeś za oceanem i masz wyrobione zdanie.

NOWY(L) napisał(a):
.Mam prawo do swojego zdania i je wyrażam.

Jasne, że masz prawo - tylko wypadałoby uszanować fakt, że inni też to prawo posiadają. Tak jak dla Ciebie naród amerykański i jego kultura jest durna, tak dla mnie hipokryzją są takie słowa od człowieka który zachęca w innym wątku do słuchania rapu. Ta część kultury jest ok, a stare święta - które w swej skomercjalizowanej i spłyconej wersji docierają do Polski już ok nie są? Rozumiem, że dawne tradycje są dużo uboższe kulturalnie od "białych murzynów" śpiewających o problemach na blokowisku. Ta część kultury faktycznie niesie ważniejsze wzorce niż wspominane Halloween. Dzieciaków przebierających się za duchy i mających dobrą zabawę nie zniosę, ale gdy ubierają się jak "ziomale" ze slamsów NY i mono-sylabizując usiłują na polski rynek przemycić niewolnictwo mentalne - bo niczym innym ten rap nie jest - to wtedy jest ok! Masz prawo do własnych poglądów.

NOWY(L) napisał(a):
I wole zaprowadzic swoją córke na cmentarz niż puszczac ją o 19 wieczorem ,żeby sie szwendała po blokach i prosiła o cukierki.

Widzisz, moje dzieci też nie szwendają się po blokach - bloki i szwendanie się po okolicy zostawię ziomalom i innym krzewicielom polskiej kultury. A gdybyś się trochę zainteresował tematem który tak zdecydowanie krytykujesz to wiedziałbyś, że oni nie proszą.

Zresztą to było wczoraj - dzisiaj już jest zupełnie inne święto i każdy szanujący się "ziomek" jest na pewno na cmentarzu.

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2010, o 13:08 
magzeust napisał(a):
tak dla mnie hipokryzją są takie słowa od człowieka który zachęca w innym wątku do słuchania rapu.

Ja zachęcam?Dział sie nazywa "Czego słuchają Kwidzyniacy"
Wysłany: |28 Wrz 2010|, 2010 16:58
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Tu jest jakies zachęcanie?Posłuchałes?Zrozumiałes tekst,przesłanie?Gdzie tu jest mowa o "białych murzynów" śpiewających o problemach na blokowisku?Ogarnij sie człowieku bo naprawde czasami zal Ciebie czytac.Z mojej strony EOT.

Tytuł: Re: Amerykańskie święto-kwidzyńskie dzieci
PostNapisane: 31 października 2011, o 20:23 
Przyjaciel forum

Zabawy ciąg dalszy..
W tym roku również odwiedziły mnie grupki dzieci przebranych w halloween`owe stroje i jak zwykle obyło się bez psikusa ;)

Załączniki:
DSCF5496.JPG
DSCF5496.JPG [ 34.66 KiB | Przeglądane 4313 razy ]
DSCF5492.jpg
DSCF5492.jpg [ 41.28 KiB | Przeglądane 4313 razy ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1