NOWY(L) napisał(a):
bo jak zwykle ty masz racje,ty wszystko widziałes,ty wszystko wiesz i jestes alfa i omegą.
Skoro tak... Ale to nie ja piszę który naród jest durny a który nie - bo rozumiem, że ostatnie kilka lat mieszkałeś za oceanem i masz wyrobione zdanie.
NOWY(L) napisał(a):
.Mam prawo do swojego zdania i je wyrażam.
Jasne, że masz prawo - tylko wypadałoby uszanować fakt, że inni też to prawo posiadają. Tak jak dla Ciebie naród amerykański i jego kultura jest durna, tak dla mnie hipokryzją są takie słowa od człowieka który zachęca w innym wątku do słuchania rapu. Ta część kultury jest ok, a stare święta - które w swej skomercjalizowanej i spłyconej wersji docierają do Polski już ok nie są? Rozumiem, że dawne tradycje są dużo uboższe kulturalnie od "białych murzynów" śpiewających o problemach na blokowisku. Ta część kultury faktycznie niesie ważniejsze wzorce niż wspominane Halloween. Dzieciaków przebierających się za duchy i mających dobrą zabawę nie zniosę, ale gdy ubierają się jak "ziomale" ze slamsów NY i mono-sylabizując usiłują na polski rynek przemycić niewolnictwo mentalne - bo niczym innym ten rap nie jest - to wtedy jest ok! Masz prawo do własnych poglądów.
NOWY(L) napisał(a):
I wole zaprowadzic swoją córke na cmentarz niż puszczac ją o 19 wieczorem ,żeby sie szwendała po blokach i prosiła o cukierki.
Widzisz, moje dzieci też nie szwendają się po blokach - bloki i szwendanie się po okolicy zostawię ziomalom i innym krzewicielom polskiej kultury. A gdybyś się trochę zainteresował tematem który tak zdecydowanie krytykujesz to wiedziałbyś, że oni nie proszą.
Zresztą to było wczoraj - dzisiaj już jest zupełnie inne święto i każdy szanujący się "ziomek" jest na pewno na cmentarzu.